Знаев дека не се изразив убаво во текстот али што е тука е...
Сеуште не го знам т.е не сум го прочитал официјалниот став на Курва Суд во случајот со Кака. За тоа дали тие учестувале во протестите зимата, еве немора да учеструвале туку според логиката сигурно му укажувале на Кака да остане во клубот.
Ова лицемерниот одност... од тоа што прочитав на италијански веб страни е дека навивачите на Милан(не се споменува Курва Суд, а по логика ке сместив и нив) дека се против раковотството на Милан, само на Милан, а за Кака сеуште не сум прочитал дека го осудуваат или не го осудуваат.
Значи од последниве пасуси погоре го напишав тоа со лицемерството...бидејки го осудуваат Малдини поради тоа што ги навредил, а не(барем засега) го осудуваат Кака, а се насочуваат само против Галијани и Берлу, поради тоа што го напушти клубот. По логиката, Кака и Малдини треба во најмала рака да добијат ист одност од тие навивачи...без разлика што Малдини ги навредил навивачите со зборови, а Кака со нешто друго, што според мене е пожално.
Како што кажав и во текстот, дотолку сакаше Кака да остане во Милан, јавно ке кажеше. А и Берлускони секогаш кога го прашуваа за Кака, тој изјавуваше дека одлуката е кај него. Значи сам Кака одлучил да замине, оставајки го клубот.
Тоа што вика Кака да му помогне на клубот(финансиски) е само мачкање на очи, и воошто не треба да се гледа. Дотолку клубот имаше потреба од пари, може на стотина други начини да ги обезбеди а не да ги добие од Кака.