Доколку Кака направи трансфер во Манчестер Сити јас лично ке се откажам од гледањето на фудбалот, а самиот трансфер ке значи и смрт за фудбалот.
Како што гледаме сите парите и моќните шеици ја упропастија најбитната споредна работа на светот, а за многумина меѓу кои и јас да не речам најбитната
Фудбалот е игра која што е вечна, таа се игра за навивачите, за емоциите, но за жал...и за парите. Машинеријата за перење пари го убива полека фудбалот!
Само така единствено можам да си објаснам која е логиката на еден од најдобрите светски играчи на сите времиња, симбол на Милан, симбол на Сериа А, симбол на миланското дерби да го замени црвено-црниот дрес за дресот на 15-от тим во Премиер лигата кој што делува смешно во однос со најтрофејниот клуб во светот.
Каде е тука лојалноста, каде е тука верноста, каде е тука врската играч-клуб, играч-навивачи зарем сето тоа не е битно? Зарем само парите се битни?!?!
Фудбалот ке биде мртов доколку се оствари овој трансфер затоа што тоа ке биде поткопување на основните принципи на оваа магична игра.
После ова... како ке може било кој тренер во светот да му објасни на младиот фудбалер од млади нозе кои се вредностите.
...како ке му објаснам на син ми зашто Кака го направи тоа...
... како да го гледам човекот којшто сум го обожувал како да е мој близок, како ми треперело срцето за секој негов постигнат гол, за секоја наша споделена радост...
...како не постојат повеќе луѓе како Паоло Малдини...
...фудбалот секако постоел и ке постои пред и после Кака и сите други играчи, но сепак ке биде мртов!
КАКА Е МИЛАН И МИЛАН Е КАКА!
-----Ова е дел од мојата група за Кака на Фејсбук што ја отворив сега па ако сакате ставете се ке коментираме!
Многу сум емотивен денеска
Клипов е ставен после утакмицава со Фиорентина и од 4:40 има интервју со Кака само незнам дали е од денес...ај нека преведе некој!
Еве го Бекам со интервју...запазете позадина на 25 секунда