Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Кој се резервиве Педраки и Федраки:pos2::nesvest:
Ако е неофицијална мислам дека оваа ќе биде и официјалната освен Кака да почне од клупа ќе видиме

Milan4o

Ehehe
Член од
9 јануари 2008
Мислења
164
Поени од реакции
1
Kakà and Emerson in matches with peers: recovered. In gym instead Flamini, Seedorf and Pirlo. This on the individual. Generally good workout on Friday, with matches and tactics.

Milanello - The team began practicing yesterday at 15.00 on the central Milanello, after defaticante the day before.

After heating with players in groups of three and driving the ball to one and two touches, players are drilled on the first stage in a defensive mid-field, and then in the offensive phase.

Thereafter began a phase of training devoted to ball possession, and at 16.00 began an eight against eight matches on the court.

Kakà and Emerson have done all the work with peers, including matches.

For their Flamini, Seedorf and Pirlo have done work in rehabilitation and gym.

The workout today is expected at 15:00, preceded by press conference by Carlo Ancelotti on the eve of Milan-Udinese.

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Учете италијански со Бекам

Интернет порталот Гол покрена интересна иницијатива, поврзана со преминувањето на Дејвид Бекам во италјанскиот гигант Милан, што ќе се случи денеска. Според овој сајт има некои интересни работи што Бекам треба да ги знае на италијански по неговото приклучување во тимот.

Еве го списокот на десетте најважни реплики:
1. Извини Пирло, јас ќе го изведам овој откосо слободен удар.
2. Жалам убавице, јас сум женет. Но Пато не е...

3. Сигурен сум дека правите извонредно кафе, но јас би сакал шолја чај.
4. Извинете, може ли да останам за постојано во Милан?
5. Господинот Капело е извонреден човек. Тој е главен и умен, а освен тоа изгледа и добро.
6. Чудно е што Пипо Инзаги е подобар од Ален Гордон (напаѓач на ЛА Галакси).
7. Каде е продавницата на Армани?
8. Навистина ли ви се допаѓа Руд Гулит?
9. Не сум дојден тука за да продавам дресови.
10. Ајде момче, подај ми ја топката.

:pos:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Има уште една реченица што треба да ја научи
11.Извини Сидорф,али мене не ми е јасно како женами трча секогаш накај тебе едноставно не ми е јасно што толку ја привлекува кај тебе!
Сигурно сите го знаете одговорот

Член од
20 ноември 2008
Мислења
486
Поени од реакции
39
Бекам пристигнал во Милано попосле ќе има прес конференција
Сега во соблекувална ќе биде опасно шмек со Амброзини,Пирло само нека бега од Сидорф:pos2:

Член од
13 август 2008
Мислења
151
Поени од реакции
15
ON THE ANTI-UDINESE FORMATION
“Abbiati, Maldini, Jankulovski, Antonini, Kaladze, Favalli, Pato, Ronaldinho and Kakà will surely play. Flamini will not be available, whereas today we shall evaluate the conditions of Pirlo, Emerson and Seedorf.”
Ова е од официјалната. Значи средина ќе биде Јанку сигурно и уште двајца. Е сега кои ке бидат тие двајца само Анчелоти знае. Ама мислам дека Пирло и Сидорф на 50% да се ке играат пред Кардачо.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Еве малце статистика:

И Милан и Удинезе имаат по 3 победи на последните натпревари, ама ние сме подобри во меѓусебен дуел. Удинезе гости има само 2 победи 1 нерешена и 4 изгубени, а Милан дома има 7 победени 0 нерешени и 1 изгубена.
Дома газиме :icon_lol:

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Еве го Бекам, пристигнал во Милано

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
ON THE ANTI-UDINESE FORMATION
“Abbiati, Maldini, Jankulovski, Antonini, Kaladze, Favalli, Pato, Ronaldinho and Kakà will surely play. Flamini will not be available, whereas today we shall evaluate the conditions of Pirlo, Emerson and Seedorf.”
Ова е од официјалната. Значи средина ќе биде Јанку сигурно и уште двајца. Е сега кои ке бидат тие двајца само Анчелоти знае. Ама мислам дека Пирло и Сидорф на 50% да се ке играат пред Кардачо.
Па и јас претпставував дека Јанкуловски ќе игра во среден ред.Е сеа што ќе мораме да го гледаме Фавали....:) Па и не беше тој не знам колку лош на претходните утакмици.Другиве појше грешки правеа.Ако игра Кака ќе биде одлично,а мислам дека Анчелоти е во состојба,на ваков натпревар да го стави Пирло или Сидорф дури полуспремен пред Кардачо.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Бекам пристигнал во Милано попосле ќе има прес конференција
Сега во соблекувална ќе биде опасно шмек со Амброзини,Пирло само нека бега од Сидорф:pos2:

хахахахахахахахахахахахахахахахахаха

П.С Добо ни дојде и официјално Бекамчо

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Се надеваме дека ќе биде добро подготвен и ќе има голем придонес во играта на Милан :smir:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
хахахахахахахахахахахахахахахахахаха

П.С Добро ни дојде и официјално Бекамчо
Најофицијално ќе е за некој саат (мислам 18часот по нашки) кога Бекам на сред Сан Сиро ќе удри еден потпис на договорот.:)
И секако ќе се сликне со дресот:)

Член од
3 септември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
2
ае а има ли можност тој да заигра на утрешниот меч?!
:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom