Ако не ни го соберат од пред нос.Aко е во тој ценовен ранг, верувам дека ке идеме по него.
Матеј КоварАко замине Онана, кого би го таргетирале за нов голман?
Овие денови имаше шпекулации за Гарсија, голманот на Еспањол. Мислам дека има клаузула од 20-25 милиони.Ако замине Онана, кого би го таргетирале за нов голман?
Голманот на Порто моја желба но јок пара. Нејсе, секој би бил апгрејд на местото на Онана. Делап никако не го сакам нам ни треба докажан голгетер. Осимен мој избор но платата е проблем, ќе имаме за трошење можеби ако се продаде губрето, ако не продолживаме во ист стил и менување на тренер до нова година.Ако замине Онана, кого би го таргетирале за нов голман?
За Франко Мастантоно и јас прочитав, мислам дека клаузула има одлична од 35 милиони некаде а тоа важи откако ќе наполнел 18 години. Прочитав дека во план е да се земе некаде во јануари , да видиме што е точно а што се однесува до напаѓач Куња во комбинација со Делап би било одличен дил, е сега ризикот би го намалил бидејќи и двајцата ја познаваат лигата и имаа успешна сезона. Осимхен има многу голема плата која неможе да биде реална и во сооднос со платите на другите играчи во клубот плус има лош карактер и е голем кавгаџија, а преку Тасета од такви како нив.Куња ќе го доведиме. И тоа што читам најверојатно ќе го носиме на рати за износот на клаузулата. Нешто како Зиркзе.
Објективно ни фали голгетер. Осимен е докажан во тој дел, но прашањето е дали можеме да си го дозволиме. Ако не, тогаш сигурно не сме во игра ни за Ѓокереш, Шешко и слични.
И тука се отвара простор за Делап. Реално добри сезони има во ПЛ и Чемпионшип и има нешто во него. Мене ми се допаѓа како играч...Е сега дали ќе биде нов Хојлунд или не исто така е дискутабилно. Но и Ѓокереш, Осимен или Шешко го имаат тој ризик.
Мислам дека политиката ни се сведува на купување млади играчи и затоа ми е се поверојатно сценариото Куња+Делап.
Во тоа сценарио посакувам да загризиме по талентот на Ривер Плејт, Франко Мастантуоно...Има страшен талент и посакувам аргентинци во тимов. Го испуштивме Алварез, а дечково е играчиште во најва после него.
Што подразбираме под докажан? Дали тоа значи дека ќе се докаже во ПЛ? И Халанд беше докажан па го снема цела сезона а годинава не им е исклучено и да го дадат некаде и да се отфикарат од него.Голманот на Порто моја желба но јок пара. Нејсе, секој би бил апгрејд на местото на Онана. Делап никако не го сакам нам ни треба докажан голгетер. Осимен мој избор но платата е проблем, ќе имаме за трошење можеби ако се продаде губрето, ако не продолживаме во ист стил и менување на тренер до нова година.
Гарсија од ЕспањолАко замине Онана, кого би го таргетирале за нов голман?