Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.574
Поени од реакции
4.242
Осимен би барал минимум 350к £ неделно ако не и повеќе, а и трансферот би бил минимум 60 милиони £. Реално клубот не може да купи двајца топ играчи во напад и изборот им е Осимен или Куња.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.801
Поени од реакции
9.634
Куња ќе го доведиме. И тоа што читам најверојатно ќе го носиме на рати за износот на клаузулата. Нешто како Зиркзе.

Објективно ни фали голгетер. Осимен е докажан во тој дел, но прашањето е дали можеме да си го дозволиме. Ако не, тогаш сигурно не сме во игра ни за Ѓокереш, Шешко и слични.

И тука се отвара простор за Делап. Реално добри сезони има во ПЛ и Чемпионшип и има нешто во него. Мене ми се допаѓа како играч...Е сега дали ќе биде нов Хојлунд или не исто така е дискутабилно. Но и Ѓокереш, Осимен или Шешко го имаат тој ризик.

Мислам дека политиката ни се сведува на купување млади играчи и затоа ми е се поверојатно сценариото Куња+Делап.
Во тоа сценарио посакувам да загризиме по талентот на Ривер Плејт, Франко Мастантуоно...Има страшен талент и посакувам аргентинци во тимов. Го испуштивме Алварез, а дечково е играчиште во најва после него.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.290
Поени од реакции
69.077
Мастантуоно го следиме веќе 2 години, интензивно. Само што мислам дека некој од шпанските гиганти нема да го испушти така лесно, евентуално ПСЖ заради Кампос. 38 милиони фунти клаузула.

Се подгреваат пак шпекулациите за Едерсон од Аталанта. Преговараме со Ле Авр за некое детиште, Енцо Кана Бијик. Би ишол на калење во Лозана.

Како шлаг на торта, веројатно ке го имаме Амад, макар делумно за вториот меч со Билбао.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.662
Поени од реакции
6.519
Ако им веруваме на шпекулациите дека Рашфорд, Ентони, Гарначо и Хојлунд си одат остануваме со Зиркзе, Амад, Куња и да речеме Делап за 3 позиции.
Додуша таму можат да покриват Бруно, Маунт и Мејно но сепак би очекувал уште еден офанзивец. Јас би Рашфорд и пари за Роџерс но мислам дека Вила нема шанси да го пуштат.

За средина би сакал некој што знае да игра со топка, Витиња стил. Едерсон ми се допаѓа како играч но веќе го имаме Угарте.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.796
Поени од реакции
11.776
Далот се повредил, навистина се повредил.
Амин. :pijanco:

Ќе одмориме од него до крај на сезона, конечно.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.290
Поени од реакции
69.077
Кака иронија. Дур беше катастрофален на левата страна, го играше секој меч, здрав како коњ. Таман се опорави нешто од нешто да игра десно, се повреди. Се надевам дека Мазрауи ке биде здрав до крај на сезона.

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.598
Поени од реакции
3.691
| JUST IN:

Manchester United value Ederson and believe he would be a GREAT signing.

It is believed internally that Ederson is the IDEAL type of player for Ruben Amorim.

Atalanta want more than £34-39M for him to leave.

[@FabrizioRomano, YT]

Kajgana Shop

На врв Bottom