Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.614
Поени од реакции
11.667
џабе ке го сменат Де Геа ако не му донесат партнер на Мегваер
тешко на тимот што чека голманот да го вади

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Не можам да се воздржам а да не пишам колку глупости се изнатресовте за Де Геа! Или последно време он е дежурниот кривец?
Факт е дека не е истиот од пред неколку сезони, ама ние тимот го средивме па дојдовме до голманската позиција? И тоа до Де Геа???
Луѓе, видете колку гола има примено Ливерпул и Сити, видете и ние. Уствари јас ќе ви кажам и онака не ве интересира, туку целта е само плукање.
Ливерпул има 32, Сити 35, ние 36 гола примени. Е СЕГА, Ливерпул има постигнато 82, Сити факинг 97 а ние 64! И сега кај е кривицата!? Во Де Геа? Па ајде ако не нека почне и голови да постугнува само за тука да задоволи критериуми на одредени експерти. Де Геа настрана што не носел сезони сам на грб, да има ѕверови пред него, па нема да гол да му се даде бре! Нели си велите дека можда преку кур му е дојдено да игра со Линделовци, Лук Шовци и останата багра? Иако сезонава во одбрана сме подобрени, јас лично не сум задоволен од Мегваер. Одбраната е подобрена ДА, ама не на тоа ниво какво што треба да цели Јунајтед. Можда е до партнерот, а можда и толку му е знаењето на Мегваер.
Не ми се пишува за средината и нападот, затоа тука ќе прекинам зошто ако продолжам треба постот да биде километарски.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.452
Поени од реакции
4.569
Дрва и камења фрлаа по мене кога зборев пред некоја година дека Де Геа е киксер, а е одличен линијаш со предобар рефлекс, али голман од светска класа не смее да си ги дозволи тие грешки. Кај голманите не се брои колку спасиле, туку колку згрешиле директно за гол, и тоа е факт. Затоа е и најнеблагодарната позиција од сите на теренот. Така функционираме како љубители на фудбалот, колку и да не го признавате тоа. Ќе спаси три 100% шанси и ќе земе три бода за тимот, ама следен пат ќе му пројде низ раце, и ќе изгубат пласман за ЛШ (пример). Де Геа и пред светското бил многу несигурен на нафрлени, комуникација и командање на играчи на релација голман-одбрана речиси катастрофална (тука голема кривица имаа телетабисите кои играа со него во одбрана пред 2-3 сезони).

Али со вадењето на шашма да речам од страна на Јунајтед, а и со спектакуларните поединечни одбрани на Де Геа, се прикриваше впечатокот за Де Геа. Голманот треба да е константен колку што може, а не една утакмица да фати све што е невозможно, а следната да не искочи на нафрлена топка и да му го збумбарат безвезе. Нека не ги вади сите од линија, нека брани тоа што треба, ама констатно, со мали осцилации во формата, од меч за меч. Се гледа дека не може да игра под притисок, и реално, Јунајтед нема никаков посериозен меч играно изминативе сезони, за да дојде психичката подготвеност до израз. Последнава со Лестер, ќе биде баш вистински тест за него (што и на крај не мора да значи дека е топ голман, или дека е пацер)

Крив е и тимот, ама па и другите тимови имаат слаба одбрана, па ретко кој голман доаѓа до израз со лошите реакции, како што е тоа во неговиот случај.

Пред некоја сезона, може и малку бев пристрасен кога зборев негативно за неговата игра, но сега дефинитивно доаѓа до израз тоа што го зборев уште тогаш. А тоа не е број еден голман во светот.

Ја нема таа смиреност, таа комуникација со одбраната (да биде доминантен у својот простор), туку е линиски голман, со одлични рефлекси, ама тоа не е доволно за голман од светска класа, и за да биде достоен на тимот во иднина, со целите кои ги имаат замислено, за трофеи во ПЛ/ЛШ. (Сега моментално е достоен на тимот, бидејќи М.Јунајтед моментално е тим што е за 4-5 место во лига, за разлика од времето на Ферги, каде што 3 место беше рамно на дебакл).

Човекот е во катастрофална форма последниве 2 сезони, а ако сакате Јунајтед да просперира, не треба да се потпирате на неговата форма, бидејќи денес ќе ве извади од проблеми, утре ќе прими лешперски гол. Хендерсон или Поуп ќе бидат големо освежување за тимот, верувам дека ќе дадат максимум да се докажат, а дали ќе имаат квалитет да останат константни подолго време, не може да знаеме.

Одбраната е лоша, ама тоа доаѓа до израз кога ќе згреши пример Мегваер или Линделоф, кога они ќе бидат директни кривци за голот.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Не е ни мерило споредбата колку гола имаме примено како погоре некој што пишал мада се согласувам делумно со поентата на членот. Можеш да имаш примено и само десет гола а тоа да значи 10 порази и баш тогаш е до голманот. Споредбата е неблагодарна од повеќе аспекти прво едните се први другите втори ние 5. Не е исто да примаш 2гола на 5дадени и 2 гола на 1 даден.
Де Геа не е за продавање сеуште, но е за критика. Ако не ја крене формата притисокот врз него би можел да се крене, едноставно мора да смени нешто во неговите перформанси.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.836
Поени од реакции
67.262
Дрва и камења фрлаа по мене кога зборев пред некоја година дека Де Геа е киксер, а е одличен линијаш со предобар рефлекс, али голман од светска класа не смее да си ги дозволи тие грешки. Кај голманите не се брои колку спасиле, туку колку згрешиле директно за гол, и тоа е факт. Затоа е и најнеблагодарната позиција од сите на теренот. Така функционираме како љубители на фудбалот, колку и да не го признавате тоа. Ќе спаси три 100% шанси и ќе земе три бода за тимот, ама следен пат ќе му пројде низ раце, и ќе изгубат пласман за ЛШ (пример). Де Геа и пред светското бил многу несигурен на нафрлени, комуникација и командање на играчи на релација голман-одбрана речиси катастрофална (тука голема кривица имаа телетабисите кои играа со него во одбрана пред 2-3 сезони).

Али со вадењето на шашма да речам од страна на Јунајтед, а и со спектакуларните поединечни одбрани на Де Геа, се прикриваше впечатокот за Де Геа. Голманот треба да е константен колку што може, а не една утакмица да фати све што е невозможно, а следната да не искочи на нафрлена топка и да му го збумбарат безвезе. Нека не ги вади сите од линија, нека брани тоа што треба, ама констатно, со мали осцилации во формата, од меч за меч. Се гледа дека не може да игра под притисок, и реално, Јунајтед нема никаков посериозен меч играно изминативе сезони, за да дојде психичката подготвеност до израз. Последнава со Лестер, ќе биде баш вистински тест за него (што и на крај не мора да значи дека е топ голман, или дека е пацер)

Крив е и тимот, ама па и другите тимови имаат слаба одбрана, па ретко кој голман доаѓа до израз со лошите реакции, како што е тоа во неговиот случај.

Пред некоја сезона, може и малку бев пристрасен кога зборев негативно за неговата игра, но сега дефинитивно доаѓа до израз тоа што го зборев уште тогаш. А тоа не е број еден голман во светот.

Ја нема таа смиреност, таа комуникација со одбраната (да биде доминантен у својот простор), туку е линиски голман, со одлични рефлекси, ама тоа не е доволно за голман од светска класа, и за да биде достоен на тимот во иднина, со целите кои ги имаат замислено, за трофеи во ПЛ/ЛШ. (Сега моментално е достоен на тимот, бидејќи М.Јунајтед моментално е тим што е за 4-5 место во лига, за разлика од времето на Ферги, каде што 3 место беше рамно на дебакл).

Човекот е во катастрофална форма последниве 2 сезони, а ако сакате Јунајтед да просперира, не треба да се потпирате на неговата форма, бидејќи денес ќе ве извади од проблеми, утре ќе прими лешперски гол. Хендерсон или Поуп ќе бидат големо освежување за тимот, верувам дека ќе дадат максимум да се докажат, а дали ќе имаат квалитет да останат константни подолго време, не може да знаеме.

Одбраната е лоша, ама тоа доаѓа до израз кога ќе згреши пример Мегваер или Линделоф, кога они ќе бидат директни кривци за голот.
Постов убедливо ке конкурира за најпромашен пост во подфорумот фудбал.

Исто како и пред неколку години, и сега истото ке ти кажам, зашто јас бев тој со кој се расправаше и тогаш, па ти ги памтам мислењата делумно. Де Геа тогаш беше во топ 3 голмани во светот, убедливо, каков црн киксер. Ама ако мислиш дека некој го правел убедливо број 1 пред Ноер, мислам дека јако бладаш. Тоа што не е sweeper и не игра со нога, мислам дека на секој фан на Јунајтед му е јасно.

Се враќаш сега тука убедливо дека си предвидел дека ке има decline, ама мислам, стварно треба да си експерт да процениш дека по 5 години ке му падне формата, и нема да брани како ненормален.

Не можел да брани под притисок на важен меч. Аман бе човек, од каде ти текнуваат глупоштиниве.

Не можам да се воздржам а да не пишам колку глупости се изнатресовте за Де Геа! Или последно време он е дежурниот кривец?
Факт е дека не е истиот од пред неколку сезони, ама ние тимот го средивме па дојдовме до голманската позиција? И тоа до Де Геа???
Луѓе, видете колку гола има примено Ливерпул и Сити, видете и ние. Уствари јас ќе ви кажам и онака не ве интересира, туку целта е само плукање.
Ливерпул има 32, Сити 35, ние 36 гола примени. Е СЕГА, Ливерпул има постигнато 82, Сити факинг 97 а ние 64! И сега кај е кривицата!? Во Де Геа? Па ајде ако не нека почне и голови да постугнува само за тука да задоволи критериуми на одредени експерти. Де Геа настрана што не носел сезони сам на грб, да има ѕверови пред него, па нема да гол да му се даде бре! Нели си велите дека можда преку кур му е дојдено да игра со Линделовци, Лук Шовци и останата багра? Иако сезонава во одбрана сме подобрени, јас лично не сум задоволен од Мегваер. Одбраната е подобрена ДА, ама не на тоа ниво какво што треба да цели Јунајтед. Можда е до партнерот, а можда и толку му е знаењето на Мегваер.
Не ми се пишува за средината и нападот, затоа тука ќе прекинам зошто ако продолжам треба постот да биде километарски.
Де објасни ми како кој тоа е пред него влијае онака да му поминува топката низ раце, да има лоша поставеност на тело, бавна реакција. Има играно со поголеми пациенти од Мегваер, ко што некој го прави тука, и Линделоф пред него. Видно ме интересира.

Човекот е во многу лоша форма, не знам зашто му се бараат изговори, де не му чинел тренерот, соиграчите, времето. Моментално е најслаба алка во одбраната на Јунајтед.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.452
Поени од реакции
4.569
@vidooq
Те молам, значи комуникацијата со одбрана му била секогаш катастрофална, нафрлени топки да не правам муабет. И не е после 5 години, туку после 2-3, и баш од тогаш и почнаа на виделина да искачаат неговите киксови и слаба форма (околу СП 2018). Не негирам дека има најдобар рефлекс и супер одбрани/реакции со нозе, ама тоа не го прави најдобар голман без другите сегменти кои и тоа како му се недостаток. (Доминантен у 16 метри не бил никогаш)

Број на одбрани имал сигурно многу, ама одбраната им беше крш па мораа да го торпедираат сите екипи. Голман ќе има 5-6 одбрани во просек (ако неговиот противник шутирал најмалку 5 пати во рамки на гол). Затоа Алисон/Едерсон никад нема да имаат просек по 5-6 одбрани на утакмица, кога противниците до гол не им стигаат.

Де Геа и кога бранел како издрогиран, и тогаш ги имал тие недостатоци со високите топки и со слабата комуникација. Несигурни одбрани еден куп (и по некој кикс), кои сепак повеќе влијаат него спектакуларните одбрани. Не е фер, ама така е.

Постот не ми е промашен воопшто, туку ти сега го напаѓаш Де Геа, а си контра мене...

И пак ќе речам дека спектакуларните одбрани му беа алиби за евентуалните киксови или лоши утакмици (што до некаде го сфаќам од ваша страна) ама кај голманот/одбраната повеќе се памти грешката по примениот гол, отколку нешто што извадил од линија, макар и во 90+.

Сметам дека Де Геа не може да брани под притисок (што не мора да значи), ама Јунајтед или Шпанија немаат играно полуфинале или финале ЛШ/ЕП/СП, па да игра под притисок и да го видиме тоа на дело. Важен меч ако го рачунаш овој со Вест Хем тогаш океј... (Не ми збори за финале ЛЕ само)

Има 29 години што е сепак малку за голман, а тој има подолго време пад во формата.

На крај краева не мора да се согласуваш со мене, не знам што толку ве погодува кога некој ќе каже различно од вашите мислења. Сепак дискутираме...

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Како не ви е срам да го плукате Де Геа! Засрамете се!!! Со душа го чекам денот кога ќе му правите :pusigo:!(save the post)

П.С - уште не ми се верува дека искеширавме 80милки за големата букова глава а вие го величате и му барате партнер уште.. срамно е ова што читам од Јунајтед фанови, жално.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.836
Поени од реакции
67.262
Дај бе нека ми прецизира некој што е тоа плукање по играч, веќе 2 дена се дискутира. Ако кажеш дека е во лоша форма, плукање е? Ако укажеш на негови грешки, плукање е?

Нека ми објасни некој ко на прваче.

Еве зошто треба Грилиш

Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.614
Поени од реакции
11.667

стигнав до делот “пред некоја година” и толку
па човекот кинеше тогаш какви киксови какви бакрачи

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Си реков да одморам од гледање код, се логирав тука, ја видов дискусијава и сега ќе си се вратам на страдањето.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.758
Поени од реакции
9.535
Не знам колку пари ќе имаме на располагање, но доколку немаме повеќе од 150м за ова лето, ќе мора да продадеме просеците и да доведеме квалитетни замени. Искрено мора да се оди по десно крило, дефанзивен среден играч и стопер за да имаме добра 11-ка. Оттука Линделоф на клупа и заедно со Баји да се добри опции за ротација. Матиќ, Скот, Фред добри опции за клупа. Џејмс да си биде исто ротационен играч со што да му се дава шанса некогаш и од први минута за да одмараша Рашфорд. Марсиал на 9ка, Гринвуд да добива шанси и десно и како замена на Марсиал.

Со Аке, Невес и Санчо за 150/200м од една страна, и со продажба на Џонс, Смолинг, Рохо, Лингард, Санчез да покриеме барем 40/50м (а верувам и повеќе) ќе имаме одлично лето со дури да размислиме и за некое дополнително засилување како Грилиш.

Аке можеби не стопер од светска класа, но со ПЛ искуство и подобра опција од Линделоф со сигурност и не би чинел нешто повеќе од 35м.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.908
Поени од реакции
7.476
Тој Аке за нашиов Линделоф е ЈААП СТАМ,значи до толку е подобар.
Најомразен лик во цел клуб ми е шведсково гомно,до толку не го можам,Рохо и Џонс не ми се толку одбивни,абе све да му ебам просто со тоа дебилната глава што не може топка да удене,трча како грбава баба од 180 години,да му ебам тоа пајтонот скандинавски неписмен,нека го сменат нека крши глава таму у Бромапојкарна у Шведска 2 лига.
П.С
Мурџо и тебе све да ти ебам што ни го донесе,земи си го таму у Тотенхем нека се грбави по терен килавото копиле.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.762
Поени од реакции
10.066
Не знам колку пари ќе имаме на располагање, но доколку немаме повеќе од 150м за ова лето, ќе мора да продадеме просеците и да доведеме квалитетни замени. Искрено мора да се оди по десно крило, дефанзивен среден играч и стопер за да имаме добра 11-ка. Оттука Линделоф на клупа и заедно со Баји да се добри опции за ротација. Матиќ, Скот, Фред добри опции за клупа. Џејмс да си биде исто ротационен играч со што да му се дава шанса некогаш и од први минута за да одмараша Рашфорд. Марсиал на 9ка, Гринвуд да добива шанси и десно и како замена на Марсиал.

Со Аке, Невес и Санчо за 150/200м од една страна, и со продажба на Џонс, Смолинг, Рохо, Лингард, Санчез да покриеме барем 40/50м (а верувам и повеќе) ќе имаме одлично лето со дури да размислиме и за некое дополнително засилување како Грилиш.

Аке можеби не стопер од светска класа, но со ПЛ искуство и подобра опција од Линделоф со сигурност и не би чинел нешто повеќе од 35м.
Незнам како ги рачунаш играчите ама Невес ќе оди над 70 до 80 мил најмалку Санчо околу 100 мил Аке околу 30 мил и Грилиш од 50 до 70 мил тоа ќе зависи дали ќе остане Вила во лигата или ќе падне у чемпионшип лигата .
Со оглед на тоа дека нетспендот ни е околу 70 до 80 мил не верувам дека за сите ќе има пари не дека немаме ама вампирите од америка со ги вадата преку дивиденди.

Последно уредено:
Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Незнам како ги рачунаш играчите ама Невес ќе оди над 70 до 80 мил најмалку Санчо околу 100 мил Аке околу 30 мил и Грилиш од 50 до 70 мил тоа ќе зависи дали ќе остане Вила во лигата или ќе остане во премиер лигата .
Па толку и ти напиша човекот, не знаеш да читаш? За Аке, Невес и Санчо 150-200 милиони. Грилиш не ти го спомна.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.758
Поени од реакции
9.535
Незнам како ги рачунаш играчите ама Невес ќе оди над 70 до 80 мил најмалку Санчо околу 100 мил Аке околу 30 мил и Грилиш од 50 до 70 мил тоа ќе зависи дали ќе остане Вила во лигата или ќе падне у чемпионшип лигата .
Со оглед на тоа дека нетспендот ни е околу 70 до 80 мил не верувам дека за сите ќе има пари не дека немаме ама вампирите од америка со ги вадата преку дивиденди.
Приоритет тие 3-ца за да имаме комплет квалитетна 11-ка. Грилиш би бил екстра во таква ситуација во зависност од износот продажбата на просекот. Може да им се ували Лингард и Џонс на пр. плус кеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom