Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
14 април 2012
Мислења
33.021
Поени од реакции
67.938
Нешто што го забележав прееска се 96% успешни пасови на Керик или ми ти, само 3 погрешни паса. Од едниот од тие 3 ке ни дадеа гол кога Турчето го прати Баји во копривите. До толку е таа позиција лоша ако направиш погрешен пас. Секоја грешка е шанса за гол.

Одлична партија на Мата, Лингард, Марсијал и Керик.[DOUBLEPOST=1477020483][/DOUBLEPOST]Она со Смолинг сепак било некоја мускулна повреда, и не се знае дали ке игра во неделата.

Кривел низ фан зоната, иако им добацил на фановите што чекале да се сликаат со него дека не е ништо страшно. Се надевам дека ке биде фит за во неделата, зашто го обравме бостанот ако не игра.

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нешто што го забележав прееска се 96% успешни пасови на Керик или ми ти, само 3 погрешни паса. Од едниот од тие 3 ке ни дадеа гол кога Турчето го прати Баји во копривите. До толку е таа позиција лоша ако направиш погрешен пас. Секоја грешка е шанса за гол.

Одлична партија на Мата, Лингард, Марсијал и Керик.[DOUBLEPOST=1477020483][/DOUBLEPOST]Она со Смолинг сепак било некоја мускулна повреда, и не се знае дали ке игра во неделата.

Кривел низ фан зоната, иако им добацил на фановите што чекале да се сликаат со него дека не е ништо страшно. Се надевам дека ке биде фит за во неделата, зашто го обравме бостанот ако не игра.
Тогаш Баји и Блинд ќе ги лупне стопери, затоа што шанса нема грофот Џонс да стане од ковчегот освен ако не употребат електрошокови.

Manchester United: Have scored as many penalties in the last 3 minutes (2) as they had in their last 29 matches combined #mufc

Ви текнува Ван Гал кога ги ротираше пеналџиите, кој згреши одма доле иде и чека ред сите да утнат за пак да стрела Ерера најубаво изведува од сите останати, без страв, горе во аглите, нека си биде тој изведувач кога е на терен. Погба изјавил дека тој го замолил Руни да му ја остави топката ама Марсијал што мајка бараше да изведува? Не дека не му ја ценам храброста, mind.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.635
Поени од реакции
6.448
Комбинацијата што ја игра Мурињо е:

-----------Ерера----------
---Мата----------Погба

Андер го игра ДМ и сеа за сеа игра одлично. Не класичен ДМ, црнчука што ќе бутка, туку играч што има трча многу, знае да чита игра и да сече пасови.
Па да, на терен се нешто вака:

-------Ерера----------------
---------------------Погба--
-----Мата-------------------

Какo и да е отприлика ги лупнав формациите, најблиски до тоа што може да се комбинира, секако дека има и други варијатни.

Спор е Керик, башка и не се снаоѓа добро ако му вршат притисок.Ако е послободен ко денес(не му вршат пресинг) одлични партии пружа, ама со Канте и Матич не верувам да се снајде.Ќе видиме што смислил Мурињо.
Не мислев конкретно за тој меч, општо зборам. Со паметно менаџирање на мечовите, да биде стартер еднаш во 10 дена мислам дека би завршил одлична работа.
А за спор, спор е. Сега поспор од по порано но одсекогаш бил таков. :D

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Имаме голем напаѓачки потенцијал, во ред е кога се игра дерби да внимаваме повеќе на одбраната, но мораме да креираме и шанси за гол, жално е на играчи како Марсијал, Ибра, Мики, Раш, Погба да не се обидуваш ни шанса да креираш.

И молба до Мурињо да не помисли Јанг да го игра. :D

Член од
14 април 2012
Мислења
33.021
Поени од реакции
67.938
Тогаш Баји и Блинд ќе ги лупне стопери, затоа што шанса нема грофот Џонс да стане од ковчегот освен ако не употребат електрошокови.

Manchester United: Have scored as many penalties in the last 3 minutes (2) as they had in their last 29 matches combined #mufc

Ви текнува Ван Гал кога ги ротираше пеналџиите, кој згреши одма доле иде и чека ред сите да утнат за пак да стрела Ерера најубаво изведува од сите останати, без страв, горе во аглите, нека си биде тој изведувач кога е на терен. Погба изјавил дека тој го замолил Руни да му ја остави топката ама Марсијал што мајка бараше да изведува? Не дека не му ја ценам храброста, mind.
Негде прочитав дека Погба му кажал дека не сака да шутира уште еден пенал само 2 минути по првиот пенал. А зашто Руни се крие од одоговрност... Мурињо кажа у пост мечот дека им остава слобода на терен сами да одлучат кој ке шутира. Ма да, ако е Ибра на терен, се знае.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Конте вели дека сонот на Погба од секогаш бил да се врати во МЈ, ова го пишувам зошто не се покажува на Тапаталк.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Негде прочитав дека Погба му кажал дека не сака да шутира уште еден пенал само 2 минути по првиот пенал. А зашто Руни се крие од одоговрност... Мурињо кажа у пост мечот дека им остава слобода на терен сами да одлучат кој ке шутира. Ма да, ако е Ибра на терен, се знае.
Ама не.. изледа и ти го хејташ Руни, зошто ако не беше тој Погба немаше таков еврогол да даде. :notworthy:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.690
Поени од реакции
11.797

како и да е јас ценам Руни шо не трча одма пенал да шутне, замисли ко ситуацијана со Јахович, ептен грдо
плус сите ке збореа као бутал рекорди со пенали итн итн

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
како и да е јас ценам Руни шо не трча одма пенал да шутне, замисли ко ситуацијана со Јахович, ептен грдо
плус сите ке збореа као бутал рекорди со пенали итн итн

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не, не го плукав Руни овде, само нејасна ми беше ситуацијата што се случи ама го прочитав она на Видук подоцна дека Погба не сакал пак да шутира по минута и пол.

R

red.devil

Гостин
Мучење ќе биде со Јанг у офанзивниот дел. :)Идејата и пристапот се ок, е сеа што нема некој поасален на располагање(марсијал не го рачунам).Ќе видиме после натпреварот како стојат работите, контри со Јанг потешко дека ќе успеат, мада со челзи треба да се игра поофанзивно според мене :)
Хипотетички, мислиш дека ќе му беше успешен пристапот од кој си воодушевен ако играше Марсиал, место Јанг?
Марсиал не е играч што 80минути ќе игра на своја половина и ќе избацува топки како неталентиран копач од шеста лига. Презема ризици а тоа иницира грешки. Од грешки се примаат голови.

Искрено се надевам тоа против Ливерпул беше последно со таков пристап. Тимов има преголем потенцијал за да се лимитира на таков начин. Не викам треба безглаво да напаѓаат ама да се има осет. Иначе, ќе му се повтори ланското сценарио оти во Јунајтед има повеќе играчи со големи ега од ланскиот Челзи. Ќе им пукне филмот а Јунајтед ќе ги трпи последиците.
Едвај чекам да видам како ќе изигра следниве 2-3 кола. ЛЕ не ја земам за репер оти премногу се експериментира.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.613
Поени од реакции
8.307
Хипотетички, мислиш дека ќе му беше успешен пристапот од кој си воодушевен ако играше Марсиал, место Јанг?
Марсиал не е играч што 80минути ќе игра на своја половина и ќе избацува топки како неталентиран копач од шеста лига. Презема ризици а тоа иницира грешки. Од грешки се примаат голови.

Искрено се надевам тоа против Ливерпул беше последно со таков пристап. Тимов има преголем потенцијал за да се лимитира на таков начин. Не викам треба безглаво да напаѓаат ама да се има осет. Иначе, ќе му се повтори ланското сценарио оти во Јунајтед има повеќе играчи со големи ега од ланскиот Челзи. Ќе им пукне филмот а Јунајтед ќе ги трпи последиците.
Едвај чекам да видам како ќе изигра следниве 2-3 кола. ЛЕ не ја земам за репер оти премногу се експериментира.
Се согласува со тебе околу потенцијалот, но знаеме Мурињо како ги поставува работите на дербиња во гости.Челзи не ми се нешто убедливи и мислам дека треба поотворено да им се постави.

Инаку да ти расчистам некои заблуди, играта со Ливерпул не ми се свиѓаше т.е не би гледал таков фудбал секој викенд туку сум задоволен што дефанзивно одлично се справи со Ливерпул.ДА ИЗЛЕЗЕШЕ ПООТВОРЕНО ГАРАНТИРАМ ДЕКА ЌЕ НЕ РАСТРТЕА.

Инаку да играше Марсијал место Јанг мислам дека контрите и нападите ќе беа поуспешни+ Погба ќе имаше со кој да проигра.Ама слабата точка ќе беше тоа што не верувам Марсијјал да трча цела текма да го затвара Мане.Но тој проблем мислам дека би бил саниран со тоа што Фелаини ќе му помага на блинд а погба би бил малку поповлечен наместо да игра 10ка.

Како што рече у претходен пост, шта би било кад би било муабети се филозпфирање така да Моу ги постави работитте како што ги постави и се доби тој исход..Ако продолжи да игра секое дерби поготово дома(гостинските како и да е нема да се отвара којзнае колку) вака, еве ја прв ќе јадам трици за него.

ПС: Коа го тепаше Ливерпул со иста игра на Енфилд кога се деси Слипи Џи и им скина титула, сите дркавте на него и го прпгласивте мастермајнд.

R

red.devil

Гостин
Се согласува со тебе околу потенцијалот, но знаеме Мурињо како ги поставува работите на дербиња во гости.Челзи не ми се нешто убедливи и мислам дека треба поотворено да им се постави.

Инаку да ти расчистам некои заблуди, играта со Ливерпул не ми се свиѓаше т.е не би гледал таков фудбал секој викенд туку сум задоволен што дефанзивно одлично се справи со Ливерпул.ДА ИЗЛЕЗЕШЕ ПООТВОРЕНО ГАРАНТИРАМ ДЕКА ЌЕ НЕ РАСТРТЕА.

Инаку да играше Марсијал место Јанг мислам дека контрите и нападите ќе беа поуспешни+ Погба ќе имаше со кој да проигра.Ама слабата точка ќе беше тоа што не верувам Марсијјал да трча цела текма да го затвара Мане.Но тој проблем мислам дека би бил саниран со тоа што Фелаини ќе му помага на блинд а погба би бил малку поповлечен наместо да игра 10ка.

Како што рече у претходен пост, шта би било кад би било муабети се филозпфирање така да Моу ги постави работитте како што ги постави и се доби тој исход..Ако продолжи да игра секое дерби поготово дома(гостинските како и да е нема да се отвара којзнае колку) вака, еве ја прв ќе јадам трици за него.

ПС: Коа го тепаше Ливерпул со иста игра на Енфилд кога се деси Слипи Џи и им скина титула, сите дркавте на него и го прпгласивте мастермајнд.
Секогаш се стремам да сум реален и најчесто си признавам грешки кога ќе истресам нешто од инат, емоции или ете сум имал погрешен став. Ама да ми буташ зборови со генерализирање мислам не е фер. Никогаш за мене мастермајнд пристап нема да е игра која се заснова на кукавичлок против противник кој што има сериозни дефанзивни проблеми. Таква игра ќе окарактеризирам како оправдана само против Реал, Барса, Атлетико и Баерн, никој друг. Од неговиот мастермајнд губеше четврт и полуфиначе од ПСЖ односно Атлетико. Тој мастермајнд лани дозволи Челзи да стане клуб за потсмев а и он самиот.
Јас не го критикувам само ради Ливерпул па да има основа ова што го збориш туку заради напредоков на тимов овие три четири месеци.
Самиот викаш дека не си задоволен, уствари ве читам, не сте задоволни а се бунтувате ако искритикува некој. Не можам да ве разберам.
Затоа ви викам многу биполарни сте ми. Не е двомеч па да нема последици. Со кое лице ќе кажи пред камери сега дека Јунајтед треба сѐ или ќе се бори за титула? Се плаши од Ливерпул, се бранеше и од Сити - Де Брујн го шина па тек тогаш почна фудбал да игра. Брани мизерни 1:0 против Стоук дома, без разлика што се случувало претходно.

И да се навратам уште еднаш за мастермајндот против Ливерпул. Таа утакмица ја изгубија Џерард и Роџерс. Немаше никаков мастермајнд.
Затоа беше реметот односно пувањето. Исто како што прават нашиве сега во ПЛ темата, радостии за освоениот бод, просто кажано мерење к.рови со скаузерине а уствари мизерија беа, не ни пробаа да играат фудбал, Цел фокус ставен на нивната игра, тоа е менталитет и успех за мал клуб.
.

Последно уредено од модератор:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Вилсон во аут до крај на сезоната.

Kajgana Shop