Нема да знаеш што да речиш, нормално. Пасивност е на домашен терен да играш на резултат и да браниш 1-0 против факинг Стоук.
Не се секирај, ги гледам Барса и Реал како ги полнат "мртвите" екипи од шпанска лига, ама треба да погледниш ти некоја утакмица првин па да делиш совети, вака испаѓаш смешен. Доктори по фудбал се за премиерлигашиве.
Погба 120, Де Хеа 50 (според тебе), Беји 40, Мата 45, Ибра 10 (за семки не игра), Руни стај колку сакаш + 15 плата, Фели твој 30, Ерера 30-35, Марсијал 80-90, Микхтаријан 35-40,
Депај 30-35, Шнајдерлин 25, Шо 30. Доста ти се.
Знаеш, цело мислење дека ти се базира на ако ако ако?! Немој бре, претпоставувам возрасен човек си, размисли што пишуваш. И добро не ти е срам после јакиот хумор за Ван Гал претходниот ден да ставаш статистики како дефанзивно го затвориле Ливерпул. Значи повторувам, ДЕФАНЗИВНО а уствари што се случуваше, Де Хеа ги извади пак од гомна со две ненормални интервенции. Истите случки од лани со таа разлика што сега Специјалниот си ги прибира кредитите со вау каков тактичар бил.
Алооо немавме сериозен шут во гол цел натпревар, збори ми за тоа те молам, ај кажи некој виц, смешка, било што.
Во просек не можеа да сврзат три додавања во последна третина ама сега играат "фудбал" оти ви го нема дежурниот кривец во игра, така?
Кај ви е Мата кој што е во вонсериска форма и имал дури десет подавања до Ибрахимовиќ?
Јас стојам на ставот дека да беа Меси, Роналдо, Левандовски, Крос.. резултатот ќе беше ист. Имаме пичка од менаџер. Убаво викаше Пеп за него, има јајца да се сили преку медиуми само, на теренот е друга приказна.
Мојата замисла е да почни да игра фудбал, било контри, посед, пресинг ич не ми е битно. Битно е да има идентитет и да се гради врз таа основа. Јунајтед нема фудбалски идентитет и игра а дојде Ноември. Мурџо сеуште му нема најдено позиција од каде што може да извлечи максимум од рекордното засилување. Алооо, не се фрлаат толку пари на играч just cause, колку да се купи нешто, мора да се има план за таков потег.
И за крај, сакаш статистика, океј нема проблем.
-Јунајтед има најмалку истрчано од сите ПЛ тимови. Дали гледаш да се превзема нешто за тоа? - НЕ
-Ибрахимовиќ има промашено највеќе чисти шанси во ПЛ. Се преземи нешто? - НЕ
Јунајтед против Ливерпул имаше дури 35% посед. Најмал посед регистриран во ПЛ од 2003-та па наваму според Опта. Е ова е интересно, пробав на ПЕС еднаш да завршам натпревар со најмал можен посед и ја рогав напред цело време. На крај завршив со 37-38% Мора на Мурџо ова да била генијална тактика, да имаш добра игра со толкав посед

, јас од досада го правев тоа.
Мурџо има најмалку собрани бодови после првите осум лигашки кола освен кога ги менаџирал Лерија(собрал 10), како и да се вика.
Како и да е, интересно ми е како го браните, небаре ве храни и од него ви зависи егзистенцијата. И не, не ми смета тоа, туку биполарноста на добар дел од членовите овде за кои што имав изградено добро мислење.