Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Ментори за Рашфорд, за Погба , сеа малце и за одбраната...Отиде клубов у пичку материну.Разочаран сум скроз досега од резултатите.Додуше немам изгледано ни асално една утакмица така да после викендов ќе изедам квалитетно трици.Само знам дека Јунајтед без две асални крила нема никогаш да биде тоа што беше.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.613
Поени од реакции
8.307
:eek:
Taka имаа пишано Хрвативе на ФБ ама изгледа за прошлиот пат е.[DOUBLEPOST=1476826824][/DOUBLEPOST]
Нормално ова под услов да фати ритам и нонстоп да прикажува одлични партии. Но неговите реакции, пожртвуваност и како на сите им кажуваше на дербиво кај им е местото, каде да подаваат не остана незабележано.
Муабетов беше за последната повреда на Рафа(y)Инаку изјавил дека дознал колку е популарен меѓу фановите кога заминал за Лион :D

Копнеам по периодот кога Шнајдерлин Погба и Ерера ќе играат узастопни утакмици заедно, мислам дека совршена средина ќе биде.Шнајдерлин стриктно дефанзива Ерера б2б и Погба нешто налик фри рол со задача да се враќа назад(зависи од противникот).Се надевам ќе се оправи Шнајдерлин и ќе ја игра нареднава со Фенер и полека да почне да влага у ритам.

Инаку Ерера ми е мешавина од Харгривс и Флечер, агресивноста,жилавоста и гинењето на терен за клубот му се исти ко на Флечер, за другиот дел ни е познато.Се надевам дека играта ќе ја крене на високо ниво и ќе покаже константност зошто може играчиште да биде.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.884
Поени од реакции
21.816
Ментори за Рашфорд, за Погба , сеа малце и за одбраната...Отиде клубов у пичку материну.Разочаран сум скроз досега од резултатите.Додуше немам изгледано ни асално една утакмица така да после викендов ќе изедам квалитетно трици.Само знам дека Јунајтед без две асални крила нема никогаш да биде тоа што беше.
Што да се збори, станавме ливерпул 2.0 а муабетите ни станаа : еј добро е изигравме нерешено, еј се дешава еднаш у годината некој да ни изигра како барса и тоа од тимови кои секоја втора сезона играат чемпионшип. Дното е допрено но ние продолжуваме да гребеме за да најдеме уште подлабока дупка.
Едно големо срамота е станата екипава од бишката па до Ибра кој веќе ми стана дури одбивен, демек незнам мисли господ е а уствари кога ќе видиме реално во клубов не го бива за таквото.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.613
Поени од реакции
8.307
Леле за ова си ептен у право, џабе погба ибра коа крило ти е јанг(знам дека наменски играше),лингард и рашфорд(од кожа ме вадат вакви експерименти, нека си игра шпиц не е Ибра у врхунац па да мора секоја да ја игра).Баш крилата имаа најголем шмек кај Ферги башка главна одлика на Јунајтед е.Да не дробам за Мики човекот ништо нема покажано до сеа да му судам, ама си треба Бејл тип на крило, што ќе растура се пред себе.Надежта е\беше во Депај, ама разочарува за сега.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Што да се збори, станавме ливерпул 2.0 а муабетите ни станаа : еј добро е изигравме нерешено, еј се дешава еднаш у годината некој да ни изигра како барса и тоа од тимови кои секоја втора сезона играат чемпионшип. Дното е допрено но ние продолжуваме да гребеме за да најдеме уште подлабока дупка.
Едно големо срамота е станата екипава од бишката па до Ибра кој веќе ми стана дури одбивен, демек незнам мисли господ е а уствари кога ќе видиме реално во клубов не го бива за таквото.

Пак ќе го повторам она што го кажав и во Јули и на почеток од сезона.Се што требаше да направи Мурињо е да го избрка Руни и со тоа да покаже дека никој не е поголем од клубот.Значи играчите си играат курташак.Кога ќе ми текне што правеше Парк,Рафаел,Гигс на стари години ова денес е очај.Самите играчи имаат изјавено дека покрај претходно наведените чувствувале дека мораат и можат да играат со 110%.А тебе ако најголемите ѕвезди(ментори) ти се влечат и лигават што очекуваш од другите ? Јас ќе бидам пресреќен ако завршиме во топ4 и играме ЛШ догодина со ваков пристап на играчите и тренерот.

R

red.devil

Гостин
За болдот не знам што да речам, ако пасивност ти се 6-7 100% шанси тогаш еве не знам, оди глеј Реал против Бетис или Барса и некои боси.Утакмицата со Стоук се дешава еднаш у 100, се дешавало и ќе се дешава.За таа со Вотфорд нема да коментирам.Факинг Џан гол ќе дадеше од што е факинг за никаде, исто и Кутињо.Кажи ми освен Погба кој има прајс таг 100м и Де геа да речеме 50че, кој друг од тие што беа на терен имаат значителна вредност?(многу е глупа логикава ама ај)Дробите Јанг,Фелаини дрва а од друга страна највреден тим.(ни јас не сакам да се стартери за МЈ, но околностите и тактиката се такви).И јас сакам да ги гледам Бејл Гризман Нејмар и Левандовски у напад како мотаат противници али нема тоа е.

Стојам на ставот, да не беше повреден Марсијал и да беше Микитарјан у форма или Џеси на негово место(десно крило) ќе имавме друг исход на натпреварот, може не у тактичка смисла.Јанг играше чисто да му помага на Блинд околу Мане и често Јанг го маркираше Мане.Мисијата беше успешна.

И се уште не ми одговори која е твојата замисла за тоа како требаше да се изигра утакмицава.Арсенал си имаат точно определен стил на игра кој не го менуваат па често ќе им дојде некој и тактички ќе ги надмудри.(Не знам дали ти бараше ваква замисла, одреден стил кој нема да се прилагодува према противник што е доста непромислено)

Инаку очекувам Моу да игра поотворено против Челзи и да оди на победа.

ПС: Ништо од високиот пресинг на Ливерпул, пред се бидејки штоперите не почнуваа акции.
ППС: Волку безопасен ливерпул никој не го направил сезонава, а играа со Арсенал и Челзи. Видете Стариџ колку само не постои.
Нема да знаеш што да речиш, нормално. Пасивност е на домашен терен да играш на резултат и да браниш 1-0 против факинг Стоук.
Не се секирај, ги гледам Барса и Реал како ги полнат "мртвите" екипи од шпанска лига, ама треба да погледниш ти некоја утакмица првин па да делиш совети, вака испаѓаш смешен. Доктори по фудбал се за премиерлигашиве.

Погба 120, Де Хеа 50 (според тебе), Беји 40, Мата 45, Ибра 10 (за семки не игра), Руни стај колку сакаш + 15 плата, Фели твој 30, Ерера 30-35, Марсијал 80-90, Микхтаријан 35-40,
Депај 30-35, Шнајдерлин 25, Шо 30. Доста ти се.

Знаеш, цело мислење дека ти се базира на ако ако ако?! Немој бре, претпоставувам возрасен човек си, размисли што пишуваш. И добро не ти е срам после јакиот хумор за Ван Гал претходниот ден да ставаш статистики како дефанзивно го затвориле Ливерпул. Значи повторувам, ДЕФАНЗИВНО а уствари што се случуваше, Де Хеа ги извади пак од гомна со две ненормални интервенции. Истите случки од лани со таа разлика што сега Специјалниот си ги прибира кредитите со вау каков тактичар бил.
Алооо немавме сериозен шут во гол цел натпревар, збори ми за тоа те молам, ај кажи некој виц, смешка, било што.
Во просек не можеа да сврзат три додавања во последна третина ама сега играат "фудбал" оти ви го нема дежурниот кривец во игра, така?
Кај ви е Мата кој што е во вонсериска форма и имал дури десет подавања до Ибрахимовиќ?
Јас стојам на ставот дека да беа Меси, Роналдо, Левандовски, Крос.. резултатот ќе беше ист. Имаме пичка од менаџер. Убаво викаше Пеп за него, има јајца да се сили преку медиуми само, на теренот е друга приказна.

Мојата замисла е да почни да игра фудбал, било контри, посед, пресинг ич не ми е битно. Битно е да има идентитет и да се гради врз таа основа. Јунајтед нема фудбалски идентитет и игра а дојде Ноември. Мурџо сеуште му нема најдено позиција од каде што може да извлечи максимум од рекордното засилување. Алооо, не се фрлаат толку пари на играч just cause, колку да се купи нешто, мора да се има план за таков потег.

И за крај, сакаш статистика, океј нема проблем.
-Јунајтед има најмалку истрчано од сите ПЛ тимови. Дали гледаш да се превзема нешто за тоа? - НЕ
-Ибрахимовиќ има промашено највеќе чисти шанси во ПЛ. Се преземи нешто? - НЕ
Јунајтед против Ливерпул имаше дури 35% посед. Најмал посед регистриран во ПЛ од 2003-та па наваму според Опта. Е ова е интересно, пробав на ПЕС еднаш да завршам натпревар со најмал можен посед и ја рогав напред цело време. На крај завршив со 37-38% Мора на Мурџо ова да била генијална тактика, да имаш добра игра со толкав посед (y), јас од досада го правев тоа.
Мурџо има најмалку собрани бодови после првите осум лигашки кола освен кога ги менаџирал Лерија(собрал 10), како и да се вика.

Како и да е, интересно ми е како го браните, небаре ве храни и од него ви зависи егзистенцијата. И не, не ми смета тоа, туку биполарноста на добар дел од членовите овде за кои што имав изградено добро мислење.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Е тоа бе пријателе кажа се што сакав јас да кажам ама тешка глуперда сум после работа

ЈУНАЈТЕД НЕМА ИДЕНТИТЕТ. Нема дефинирана игра нема течност нема играч што може сам чудо да направи.И ова го нема веќе три години па еве и четвртата почна.На толку пари фрлени и на три тренери ти да не знаеш кај тераш е срамота.

Да се надополнам не може ти да се надеваш на повремени блесоци и пар добри партии без константност.Тоа не е одлика на шампионски клуб,а веќе одамна не е ни одлика на Јунајтед.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.015
Поени од реакции
67.919
Мурињо го обожава Ерера, што е многу, многу добра работа за тимов.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.613
Поени од реакции
8.307
Нема да знаеш што да речиш, нормално. Пасивност е на домашен терен да играш на резултат и да браниш 1-0 против факинг Стоук.
Не се секирај, ги гледам Барса и Реал како ги полнат "мртвите" екипи од шпанска лига, ама треба да погледниш ти некоја утакмица првин па да делиш совети, вака испаѓаш смешен. Доктори по фудбал се за премиерлигашиве.

Погба 120, Де Хеа 50 (според тебе), Беји 40, Мата 45, Ибра 10 (за семки не игра), Руни стај колку сакаш + 15 плата, Фели твој 30, Ерера 30-35, Марсијал 80-90, Микхтаријан 35-40,
Депај 30-35, Шнајдерлин 25, Шо 30. Доста ти се.

Знаеш, цело мислење дека ти се базира на ако ако ако?! Немој бре, претпоставувам возрасен човек си, размисли што пишуваш. И добро не ти е срам после јакиот хумор за Ван Гал претходниот ден да ставаш статистики како дефанзивно го затвориле Ливерпул. Значи повторувам, ДЕФАНЗИВНО а уствари што се случуваше, Де Хеа ги извади пак од гомна со две ненормални интервенции. Истите случки од лани со таа разлика што сега Специјалниот си ги прибира кредитите со вау каков тактичар бил.
Алооо немавме сериозен шут во гол цел натпревар, збори ми за тоа те молам, ај кажи некој виц, смешка, било што.
Во просек не можеа да сврзат три додавања во последна третина ама сега играат "фудбал" оти ви го нема дежурниот кривец во игра, така?
Кај ви е Мата кој што е во вонсериска форма и имал дури десет подавања до Ибрахимовиќ?
Јас стојам на ставот дека да беа Меси, Роналдо, Левандовски, Крос.. резултатот ќе беше ист. Имаме пичка од менаџер. Убаво викаше Пеп за него, има јајца да се сили преку медиуми само, на теренот е друга приказна.

Мојата замисла е да почни да игра фудбал, било контри, посед, пресинг ич не ми е битно. Битно е да има идентитет и да се гради врз таа основа. Јунајтед нема фудбалски идентитет и игра а дојде Ноември. Мурџо сеуште му нема најдено позиција од каде што може да извлечи максимум од рекордното засилување. Алооо, не се фрлаат толку пари на играч just cause, колку да се купи нешто, мора да се има план за таков потег.

И за крај, сакаш статистика, океј нема проблем.
-Јунајтед има најмалку истрчано од сите ПЛ тимови. Дали гледаш да се превзема нешто за тоа? - НЕ
-Ибрахимовиќ има промашено највеќе чисти шанси во ПЛ. Се преземи нешто? - НЕ
Јунајтед против Ливерпул имаше дури 35% посед. Најмал посед регистриран во ПЛ од 2003-та па наваму според Опта. Е ова е интересно, пробав на ПЕС еднаш да завршам натпревар со најмал можен посед и ја рогав напред цело време. На крај завршив со 37-38% Мора на Мурџо ова да била генијална тактика, да имаш добра игра со толкав посед (y), јас од досада го правев тоа.
Мурџо има најмалку собрани бодови после првите осум лигашки кола освен кога ги менаџирал Лерија(собрал 10), како и да се вика.

Како и да е, интересно ми е како го браните, небаре ве храни и од него ви зависи егзистенцијата. И не, не ми смета тоа, туку биполарноста на добар дел од членовите овде за кои што имав изградено добро мислење.
Еве не знам, ти си гледал фудбал ти си видел пасивност на утакмицата со Стоук ти си со титула доктор по науки за фудбал итн. итн. јас сум смешниот.Чуј пасивност со Стоук при сите оние напади шанси зицери и све друго што посраа.

Друго што се случувало пред наш гол жити се?Цели две шанси имаа од кои онаа на Џан беше шутни бутни склоп на глупи околности и среќа, додека онаа вторана на Фирмињо беше од нигде никаде на 30-35 метри од гол.У јануар со ЛВГ утакмицата беше турни ме да кинисам, секој нивен напад тресење беше, одбраната ни беше препуштена на на 19годишен КБЏ(патем одлично изигра) и Рохо мислам.Чиста среќа буквално, а реално подобри беа тогаш.Не притиснаа последни 15-20 минути точно, но прво полувреме + некој дел од второ ние го контролиравме темпото а ливерпул до го не ни се доближија.

И да потфрли Погба, факт е тоа.Си призна Мурињо и искрено не знам што очекуваше Мурињо од него, он е повеќе за лев мидфилдер у тројка со други двајца кои евентуално ќе му го покриваат гзот.

Реков во претходните постови, ако не си ги читал ќе ти повторам, да играше Марсијал и Микитарјан(не ваков надвор од форма, без натпревари ни ништо) ќе беше друг исходот, т.е ако ништо друго би биле поопасни од контри заразлика од сега со Јанг и Рашфорд.Башка ни Клоп не пие нафта, обично и бековите јуришаат напред, сега му беа закотвени позади(Милнер имаше некои излети), така да и шансите за контра дополнително беа намалени.

И ќе повторам дека дробам против Ибра од сити навака дека треба да одмори и дека Рашфорд на 9ка одлично ќе се снајде, но сепак Ибра е карактер и авторитет кој придонесува доста во играта и може да реши утакмица со еден потег.

Да збориме реално, со Сити и Вотфорд Моу ја испичи и зезна на велико и си има критика за тоа, но покажа знаци дека ги увидел грешките и така беше против Лестер и Стоук.И уште ти се чудам, сам се побиваш себе, од една страна баеш за резултатот со Стоук игра не те интересира, а сеа против Ливерпул сосем обратно.:confused:А примеров со ПЕС ти е врв ...:aplauz::cuc::facepalm:

Убаво рече еден коментатор, Мурињо јаде критики зашто не ја постави играта да тепа Ливерпул.Уште еден факт што го забораваш е дека Клоп е година дена у Ливерпул и ги знае сите до у15, а Мурињо е 3 месеци тука од кои на пред сезона имаше само 4тина или пола од прв тим.

И за крај , тимов се уште според мене не е комплетен(70-80% е скоцкан уште некои финеси фалат) но си има луѓе за тоа.

ПС:Толку од мене не планирам да продолжувам да дискутирам, а ти биди ми поздравен :)

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.884
Поени од реакции
21.816
И да потфрли Погба, факт е тоа.
Тоа пошто до 5 сабајле ја плескал queen of matamba во некој си хотел, и така секој втор ден. Наводно оваа рикала толку многу при секс што се слушало во цел хотел.
еве и го профилот, класика циганела : https://www.instagram.com/iamdencia/

Последно уредено:
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Нема потреба од нервози во четврток одиме на победа, па викендот се знае дерби е. Не ни пробуваме да дадеме гол, 4ца позади + Јанг да им помага!

A

apidrone

Гостин
Најголемиот судиски навивач на Јунајтед стварно почна да забегува. Пред некое време изјави дека згрешил што досудил пенал врз Керик со Тотенхем (оној легендарен 5-2 пресврт на ОТ), сега ова.
Вториот жолт картон е смешен.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Тоа пошто до 5 сабајле ја плескал queen of matamba во некој си хотел, и така секој втор ден. Наводно оваа рикала толку многу при секс што се слушало во цел хотел.
еве и го профилот, класика циганела : https://www.instagram.com/iamdencia/
Барем да беше некоја јака[DOUBLEPOST=1476873220][/DOUBLEPOST]

Kajgana Shop

На врв Bottom