Одговорот ми е: Не знам. Стварно. xD Зависи од тоа дали Марсијал ќе игра барем ко лани, дали Михтаријан ќе биде засилување а тимот и каков ќе се врати од повредата и зависи од формата на Руни и Мата. Побга ќе почне да гази, сигурен сум, а Ибрахимовиќ на 35 години неможе сам. Ако играат јако тие околу него и тој ќе распука.Еве нека трепка, опишан моменталниов Јунајтед со неколку зборови.
И пак доаѓаме до прашањето, како ти се чини квалитетот на Јунајтед?
Штом ти фуфка да играш фудбал, значи нешто не ваља а не да се праиме наудрени, сме ги растуриле Стоук и Лестер.![]()
Moже и Мата да влезе во комбинација, со оглед на тоа дека има визија и осет за пас.Мурињо рече дека ако сакаш Ибра да функционира, мора да го опколиш со брзи играчи. Тие играчи се Мики, Марсијал, Рашфорд, Лингард... Денес само Рашфорд го видовме од овие а имаше лош натпревар.
Рашфорд џабе се троши на десно крило... дечкото е измислен за 9ка, ваљда во четврток ќе го видиме конечно на таа позиција, а Мики на 10ка или десно крило..Мурињо рече дека ако сакаш Ибра да функционира, мора да го опколиш со брзи играчи. Тие играчи се Мики, Марсијал, Рашфорд, Лингард... Денес само Рашфорд го видовме од овие а имаше лош натпревар.
За болдот не знам што да речам, ако пасивност ти се 6-7 100% шанси тогаш еве не знам, оди глеј Реал против Бетис или Барса и некои боси.Утакмицата со Стоук се дешава еднаш у 100, се дешавало и ќе се дешава.За таа со Вотфорд нема да коментирам.Факинг Џан гол ќе дадеше од што е факинг за никаде, исто и Кутињо.Кажи ми освен Погба кој има прајс таг 100м и Де геа да речеме 50че, кој друг од тие што беа на терен имаат значителна вредност?(многу е глупа логикава ама ај)Дробите Јанг,Фелаини дрва а од друга страна највреден тим.(ни јас не сакам да се стартери за МЈ, но околностите и тактиката се такви).И јас сакам да ги гледам Бејл Гризман Нејмар и Левандовски у напад како мотаат противници али нема тоа е.Ваквата пасивна игра не кошташе бодови против Стоук. На утакмицата со Ватфорт се сеќаваш, или Хал?
До сега прочитав еден куп оправдувања и ниту еден факт што ја дефинира играта на Јунајтед. Еве, покрај толку експертизи за тактичарот Мурињо, еден кажите ми каков стил на фудбал игра Јунајтед но да не почнува со "ете убав фудбал играа со Лестер и Стоук" зошто станува старо веќе. .[DOUBLEPOST=1476743434][/DOUBLEPOST]
Слеп сум, имам диоптрија. А ти уствари за што ме цитираш мене? Еве како што ве читам сме имале подобри играчи, се исплашиле од факинг Џан и препрочитај си што уште се пишуваше неколку страни поназад. Ај објасни ми ти мене првин како може тим што вреди пола милијарда да игра вака мизерно па потоа може и ќе ја сфатиш поентата на слепиот.
Не разгалил со победи во дербиња бе.Абе овој последните не може да ги тепа, за дербиња ќе збориме, ох мори мајко.
Ај ај, претходната немавме среќа, сега Ливерпул биле многу јаки, следната ќе видиме, ај може ќе ви се усреќи ќе даде Фелаини гол од корнер па ќе тепаме па ќе имате друг Стоук и Лестер.![]()
Тоа го велам и јас, дека се уплаши од играта на Клоп. Ливерпул како тим моментално има многу леб за јадење да биде сериозна екипа. Играат фудбал со страшен пресинг и се многу брзи во напад. Но се премногу ранливи во одбрана и реално, ништо посебно во средина. Ако им ги затвориш брзите крила и ако не им дадеш да се разиграат, немаат еден играч што може да се издвои и да реши утакмица. Тоа и го направи Мурињо вчера, само што мене ме разочара што не се ни обиде да нападне. Можеби затоа му беше Јанг место Мата на пример, да прави контри демек, ама овој беше чиста 0 вчера. Со Мики и Марсијал можеби ќе бевме многу подобри, ама ајде, здравје против Челзи повеќе.Брате, Клоп веќе е скоро 2 години во клубот, го има тимот и костурот на екипата кој веќе скоро 2 години го учи неговиот стил. На почетокот на сезонава влегоја во добра серија, имаат такви играчи кои ни се лош Matchup, на новиот Енфилд, тие не добивале и кога биле многу послаби, а ние кога освојуваме и триплета губевме на Енфилид, со Ферги.
Мурињо е тука 3 месеци, главните играчи на екипата немаат поминато ниту еден предсезоснки период на тренинзи, кај Клоп веќе ги поминаја летните, допрва треба да се воигрува, мн е реално што излезе да игра на Х, а вие што очекувате пак ќе кажам, не сте реални.
ниту марсијал, а посебно не Мата знаат да помогнат во одбраната.. марсијал колку толку знае да изигра одбрана пред се заради брзината, ама на моменти знае да заспие и да остави сам противнички играч.. за Мата не вреди да се дискутира за неговите дефанзивни карактеристики зашо едноставно не постојат... Јанг и Рашфорд го изиграа тоа шо се бараше од нив... дуплирање на Мане и дуплирање на Кутињо па и Фирмињо кога беше потребно... тројцата реално никаде не се видоа, посебно Кутињо "го изедоа" Валенсија и Ерера начисто.. јас и вчера кажав дека измената требаше да Лингард на местото од Ибра.. рашфорд напаѓач, лингард на неговото место да се проба нешо во последните минути, ама ваљда увиде Жозе дека бод е премија на овој натпревар и то е то..Само да беше Марсијал/Мата наместо Јанг, ќе имавме повеќе контри. Затвораат и Марсијал и Мата многу назад, само што се барем 3 пати поквалитетни офанзивно.
Тоа ме разочара и мене малку, што не проба воопшто во второ полувреме, али го сфаќам од некоја страна... Првата работа ако сакаше да нападни ќе беше Ибра повлечен поназад или аут, Рашфорд напред. Ама јас сум задоволен со бод, тешко е на Енфилд повеќе во овој момент.
Боро, дупиш и сега ти. Се исплашил Мурињо? Види ги резултативе на пулци. Им дадоа 2 на Челси и 4 на Арасенал, и вржаа 5 победи по ред. Не си ми јасен, да искочевме понапред, ке ни креираа многу шанси за гол.Тоа го велам и јас, дека се уплаши од играта на Клоп. Ливерпул како тим моментално има многу леб за јадење да биде сериозна екипа. Играат фудбал со страшен пресинг и се многу брзи во напад. Но се премногу ранливи во одбрана и реално, ништо посебно во средина. Ако им ги затвориш брзите крила и ако не им дадеш да се разиграат, немаат еден играч што може да се издвои и да реши утакмица. Тоа и го направи Мурињо вчера, само што мене ме разочара што не се ни обиде да нападне. Можеби затоа му беше Јанг место Мата на пример, да прави контри демек, ама овој беше чиста 0 вчера. Со Мики и Марсијал можеби ќе бевме многу подобри, ама ајде, здравје против Челзи повеќе.