Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Еве нека трепка, опишан моменталниов Јунајтед со неколку зборови.

И пак доаѓаме до прашањето, како ти се чини квалитетот на Јунајтед?
Штом ти фуфка да играш фудбал, значи нешто не ваља а не да се праиме наудрени, сме ги растуриле Стоук и Лестер. :D
Одговорот ми е: Не знам. Стварно. xD Зависи од тоа дали Марсијал ќе игра барем ко лани, дали Михтаријан ќе биде засилување а тимот и каков ќе се врати од повредата и зависи од формата на Руни и Мата. Побга ќе почне да гази, сигурен сум, а Ибрахимовиќ на 35 години неможе сам. Ако играат јако тие околу него и тој ќе распука. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мурињо рече дека ако сакаш Ибра да функционира, мора да го опколиш со брзи играчи. Тие играчи се Мики, Марсијал, Рашфорд, Лингард... Денес само Рашфорд го видовме од овие а имаше лош натпревар.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Мурињо рече дека ако сакаш Ибра да функционира, мора да го опколиш со брзи играчи. Тие играчи се Мики, Марсијал, Рашфорд, Лингард... Денес само Рашфорд го видовме од овие а имаше лош натпревар.
Moже и Мата да влезе во комбинација, со оглед на тоа дека има визија и осет за пас. :) Другото горе-доле е тоа.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
Рашфорд џабе се троши на десно крило... дечкото е измислен за 9ка, ваљда во четврток ќе го видиме конечно на таа позиција, а Мики на 10ка или десно крило..

Член од
13 мај 2016
Мислења
502
Поени од реакции
969
1. Типичен Мурињо дерби пристап со две страни, добра и лоша.
Добрата - Противникот нема да игра фудбал.
Лошата - Нема ни ние.

2. Дерби натпревар со најомразениот и најголемиот ривал на гостински терен, пред се не треба да го изгубите. Правете разлика меѓу дерби натпревар на домашен и на гостински терен.
Мурињо ја постави тактиката баш на тој начин. Ибра да не беше во животна промашувачка форма, ќе си носевме три бода и ќе дркавме на мастер мајндот на Жозе. Нешто слично беше ланска сезона кога со умрена игра дадовме ДУРИ 1 гол.

3. Поставете ја истата тактика и сменете ги само крилата, нека бидат Марсијал и Мики.
Ете ви сосема нова игра. Не е до Мурињо тоа што се повредени или надвор од форма, а ги планирал пред сезона. Лично јас при тактика со контри би го играл и Рашфорд место Ибра, при што со таква поставеност добивате брза тројка во нападот која во секој момент може да помине играч.. плус Погба како четврти.

4. Реалноста е дека Мурињо сеуште не го знае својот најдобар тим, но бидете убедени дека ќе го склопи мозаикот. Не верувам во титула во првава сезона, дај боже (иншалах) но тешко..
Како и да е полека тимот се склопува, Руни почна да грее клупа, Херера игра ѕверски на заден везен ( некој спомна потсетува на Харгривс, и мене тоа ми падна во очи..), баш сакам да успее воа дете. Уште Марсијал и Мики да влезат во форма и можеме да почнеме да ги мелеме противниците. :uzi:
Баш сакам да ги видам Шнајдеро во пакет со Херера и Погба на средината али се со време...
:гик:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Инаку ја гледам табелата, осмо коло водиме со 1 поен пред Вотфорд, Бурмаунт и ВБА :noze:

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.613
Поени од реакции
8.307
Ваквата пасивна игра не кошташе бодови против Стоук. На утакмицата со Ватфорт се сеќаваш, или Хал?
До сега прочитав еден куп оправдувања и ниту еден факт што ја дефинира играта на Јунајтед. Еве, покрај толку експертизи за тактичарот Мурињо, еден кажите ми каков стил на фудбал игра Јунајтед но да не почнува со "ете убав фудбал играа со Лестер и Стоук" зошто станува старо веќе. .[DOUBLEPOST=1476743434][/DOUBLEPOST]
Слеп сум, имам диоптрија. А ти уствари за што ме цитираш мене? Еве како што ве читам сме имале подобри играчи, се исплашиле од факинг Џан и препрочитај си што уште се пишуваше неколку страни поназад. Ај објасни ми ти мене првин како може тим што вреди пола милијарда да игра вака мизерно па потоа може и ќе ја сфатиш поентата на слепиот.
Не разгалил со победи во дербиња бе. :pos: Абе овој последните не може да ги тепа, за дербиња ќе збориме, ох мори мајко.

Ај ај, претходната немавме среќа, сега Ливерпул биле многу јаки, следната ќе видиме, ај може ќе ви се усреќи ќе даде Фелаини гол од корнер па ќе тепаме па ќе имате друг Стоук и Лестер. :)
За болдот не знам што да речам, ако пасивност ти се 6-7 100% шанси тогаш еве не знам, оди глеј Реал против Бетис или Барса и некои боси.Утакмицата со Стоук се дешава еднаш у 100, се дешавало и ќе се дешава.За таа со Вотфорд нема да коментирам.Факинг Џан гол ќе дадеше од што е факинг за никаде, исто и Кутињо.Кажи ми освен Погба кој има прајс таг 100м и Де геа да речеме 50че, кој друг од тие што беа на терен имаат значителна вредност?(многу е глупа логикава ама ај)Дробите Јанг,Фелаини дрва а од друга страна највреден тим.(ни јас не сакам да се стартери за МЈ, но околностите и тактиката се такви).И јас сакам да ги гледам Бејл Гризман Нејмар и Левандовски у напад како мотаат противници али нема тоа е.

Стојам на ставот, да не беше повреден Марсијал и да беше Микитарјан у форма или Џеси на негово место(десно крило) ќе имавме друг исход на натпреварот, може не у тактичка смисла.Јанг играше чисто да му помага на Блинд околу Мане и често Јанг го маркираше Мане.Мисијата беше успешна.

И се уште не ми одговори која е твојата замисла за тоа како требаше да се изигра утакмицава.Арсенал си имаат точно определен стил на игра кој не го менуваат па често ќе им дојде некој и тактички ќе ги надмудри.(Не знам дали ти бараше ваква замисла, одреден стил кој нема да се прилагодува према противник што е доста непромислено)

Инаку очекувам Моу да игра поотворено против Челзи и да оди на победа.

ПС: Ништо од високиот пресинг на Ливерпул, пред се бидејки штоперите не почнуваа акции.
ППС: Волку безопасен ливерпул никој не го направил сезонава, а играа со Арсенал и Челзи. Видете Стариџ колку само не постои.

Последно уредено:
Член од
13 март 2015
Мислења
210
Поени од реакции
138
Колку сте само вие нереални. Па не е ова ПЕС , нареди ги играчите и ќе ги сомелиме.
Било каков друг пристап вчера, ќе кркавме 3 комада до 15та минута. Тогаш што ќе велевте бе, абе дерби е така ли се излегува офанзивно, па уште против овај Ливерпул.

Прво, на почеток го изиграа тој пресинг, и ги исконтролираја Скаузериве да не влезат напалено како што знаат во секое дерби, посебно во ваква форма, 0 шанси прво полувреме. Не можиме да трчаме со нив моментално, ваљда ви е тоа јасно сега, ако не ви е тогаш тоа не е проблемот во нив, во вас е. Можевме да играме со нив, ќе беше 4-1, вака јас бирам бод, бидејќи поразот не би бил само губење на бодови туку и нивно подигање на самодоверба, а наше паѓање.

Се сложувам дека второто полувреме изигра на Х, се повлече скроз, тогаш требаше да го фрли Рашфорд напред, Мата на крило а Ибра аут. Плукате по Јанг, се слушате бе момци ? Хаххахах, вчера изигра за 10, имаше јасна задача и таа ја изврши максимално. Блинд ни во 1 ситуација не беше оставен сам 1 на 1 против Мане, знаете ваљда кој би бил исходот, Јанг го дуплираше стално, тоа и беше тактика од почеток, да го извлечеме Клајн да помогне во нападот, па Блинд да отвори контра со пас, али Клајн немаше дозвола од Клоп да тргни напред, тоа го направи само еднаш, и одма вишок имаја, чист центаршут кој 99% ќе беше гол, ама беше изблокиран, од кого? Од Јанг.

Видете ја изјавата на Мурињо и на Ерера после мечот, се ќе ви биде јасно.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Се океј, ама кој е овој толку јак Ливерпул па да му се плашиме? Ако се плашиме од Кутињо, Фирмино и Мане, што бива кога догодина ќе треба да играме со Реал, Барса, Баерн, Атлетико, Јувентус..?? Што бива кога ќе гостуваме на Сити, Челзи и Арсенал кои имаат класа офанзивни играчи за разлика од петлињава што играат во Ливерпул? Мурињо повеќе се уплаши од Клоп, отколку од самиот Ливерпул според мене. Можеби оправдано, можеби не сакаше да ги изгуби првите 2 дербиња со најголемите ривали. Можеби не сакаше да изгуби и да им падне моралот на фудбалерите пред мечевите со Фенер, Челзи и Сити што не очекуваат.. Ама да се плашиме дека ОВОЈ Ливерпул би ни дал 3 гола за 15 минути, тогаш џабе играме фудбал. :)

Член од
13 март 2015
Мислења
210
Поени од реакции
138
Брате, Клоп веќе е скоро 2 години во клубот, го има тимот и костурот на екипата кој веќе скоро 2 години го учи неговиот стил. На почетокот на сезонава влегоја во добра серија, имаат такви играчи кои ни се лош Matchup, на новиот Енфилд, тие не добивале и кога биле многу послаби, а ние кога освојуваме и триплета губевме на Енфилид, со Ферги.
Мурињо е тука 3 месеци, главните играчи на екипата немаат поминато ниту еден предсезоснки период на тренинзи, кај Клоп веќе ги поминаја летните, допрва треба да се воигрува, мн е реално што излезе да игра на Х, а вие што очекувате пак ќе кажам, не сте реални.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Брате, Клоп веќе е скоро 2 години во клубот, го има тимот и костурот на екипата кој веќе скоро 2 години го учи неговиот стил. На почетокот на сезонава влегоја во добра серија, имаат такви играчи кои ни се лош Matchup, на новиот Енфилд, тие не добивале и кога биле многу послаби, а ние кога освојуваме и триплета губевме на Енфилид, со Ферги.
Мурињо е тука 3 месеци, главните играчи на екипата немаат поминато ниту еден предсезоснки период на тренинзи, кај Клоп веќе ги поминаја летните, допрва треба да се воигрува, мн е реално што излезе да игра на Х, а вие што очекувате пак ќе кажам, не сте реални.
Тоа го велам и јас, дека се уплаши од играта на Клоп. Ливерпул како тим моментално има многу леб за јадење да биде сериозна екипа. Играат фудбал со страшен пресинг и се многу брзи во напад. Но се премногу ранливи во одбрана и реално, ништо посебно во средина. Ако им ги затвориш брзите крила и ако не им дадеш да се разиграат, немаат еден играч што може да се издвои и да реши утакмица. Тоа и го направи Мурињо вчера, само што мене ме разочара што не се ни обиде да нападне. Можеби затоа му беше Јанг место Мата на пример, да прави контри демек, ама овој беше чиста 0 вчера. Со Мики и Марсијал можеби ќе бевме многу подобри, ама ајде, здравје против Челзи повеќе.

Член од
13 март 2015
Мислења
210
Поени од реакции
138
Само да беше Марсијал/Мата наместо Јанг, ќе имавме повеќе контри. Затвораат и Марсијал и Мата многу назад, само што се барем 3 пати поквалитетни офанзивно.

Тоа ме разочара и мене малку, што не проба воопшто во второ полувреме, али го сфаќам од некоја страна... Првата работа ако сакаше да нападни ќе беше Ибра повлечен поназад или аут, Рашфорд напред. Ама јас сум задоволен со бод, тешко е на Енфилд повеќе во овој момент.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
Само да беше Марсијал/Мата наместо Јанг, ќе имавме повеќе контри. Затвораат и Марсијал и Мата многу назад, само што се барем 3 пати поквалитетни офанзивно.

Тоа ме разочара и мене малку, што не проба воопшто во второ полувреме, али го сфаќам од некоја страна... Првата работа ако сакаше да нападни ќе беше Ибра повлечен поназад или аут, Рашфорд напред. Ама јас сум задоволен со бод, тешко е на Енфилд повеќе во овој момент.
ниту марсијал, а посебно не Мата знаат да помогнат во одбраната.. марсијал колку толку знае да изигра одбрана пред се заради брзината, ама на моменти знае да заспие и да остави сам противнички играч.. за Мата не вреди да се дискутира за неговите дефанзивни карактеристики зашо едноставно не постојат... Јанг и Рашфорд го изиграа тоа шо се бараше од нив... дуплирање на Мане и дуплирање на Кутињо па и Фирмињо кога беше потребно... тројцата реално никаде не се видоа, посебно Кутињо "го изедоа" Валенсија и Ерера начисто.. јас и вчера кажав дека измената требаше да Лингард на местото од Ибра.. рашфорд напаѓач, лингард на неговото место да се проба нешо во последните минути, ама ваљда увиде Жозе дека бод е премија на овој натпревар и то е то..

Член од
14 април 2012
Мислења
33.015
Поени од реакции
67.919
Тоа го велам и јас, дека се уплаши од играта на Клоп. Ливерпул како тим моментално има многу леб за јадење да биде сериозна екипа. Играат фудбал со страшен пресинг и се многу брзи во напад. Но се премногу ранливи во одбрана и реално, ништо посебно во средина. Ако им ги затвориш брзите крила и ако не им дадеш да се разиграат, немаат еден играч што може да се издвои и да реши утакмица. Тоа и го направи Мурињо вчера, само што мене ме разочара што не се ни обиде да нападне. Можеби затоа му беше Јанг место Мата на пример, да прави контри демек, ама овој беше чиста 0 вчера. Со Мики и Марсијал можеби ќе бевме многу подобри, ама ајде, здравје против Челзи повеќе.
Боро, дупиш и сега ти. Се исплашил Мурињо? Види ги резултативе на пулци. Им дадоа 2 на Челси и 4 на Арасенал, и вржаа 5 победи по ред. Не си ми јасен, да искочевме понапред, ке ни креираа многу шанси за гол.

За болдот, среќа што го имаме Де Геа на гол. Среќа!

Shteff Mathers ова го збореше Мурињо во пост мечот, дека им кажал да нема топки од Смолинг и Баји кон Ерера, затоа што знаеле дека тука ке ги притиснат најмногу. Истиве инструкции им беа дадени и за против Сити, само што Баји и не слушал баш многу во тој случај.

Kajgana Shop

На врв Bottom