Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
Де Хеа, Бејли, Валенсија (каков само старт пред Фирмињо :cuc::cuc:) и Ерера (мен оф д меч изигра утакмица без ниту една грешка, феноменален е малиот, баш ми е мило шо формата му оди во нагорна линија !!) само овие 4 постоеа денес на терен... ако планираш да се браниш цела утакмица и да напаѓаш со контри логички е напаѓачот да ти е брз играч (Рашфорд), а не 35 годишен "рекреативец" кој шо начисто се изгуби денес (јбг не е исто да играш Англија и Франција против аматери)... ако е МАЖ Жозе, како шо го седна на клупа Руни ќе го седне и Ибра... требаше Рашфорд да игра напаѓач, а Лингард на неговата позиција.. и како тоа Ешли факинг Јанг е уште играч во Манчестер.. дај нека го собере Мојс и него зимава...

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.613
Поени од реакции
8.307
Не знам што плачете, се знаеше од старт дека Моу иде на икс со толку згусната средина и Јанг на крило.И ми се кења кога ќе прочитам колку биле слаби и дрва у одбрана Ливерпул, а видовте што му се деси на Венгер кога искочи поотворено.Видовте дека од ништо направија зезнати ситуации, шансите на Кутињо и Џан пред се.Да имавме world class крила што ќе работат и дефанзивно и ќе кинат од контри можеби друг ќе беше муабетот но тоа реалноста.

Имавме и среќа што не увиде порано Клоп за луфтата по десно после замената на Рашфорд, ќе беше доста зезнато.После влагањето на дебелиот сите опасни ситуации дојдоа од десно т.е од неговата страна.

Еве да не рече некој дека Ибра не бил искритикуван, традицијата продолжува дури од утакмицата со Сити.Нека одмори против Фенер, со Челзи ќе биде потребен но сеуште стојам на ставот дека треба да одмори 2-3 утакмици, многу зицери троши и прави вишок потези.

И за крај.Ерера,Бејли,Валенсија:cuc:Исто треба да се пофалат Блинд,Смолинг,Јанг и Фелаини кои можеби имаа грешка две, но го направија безопасна игла еден од топ3 напади у ПЛ(без нашиот :D)

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.344
Поени од реакции
4.686
Јa мислaм и Крoс и Мoдриќ дa ги имaме у тим зaеднo сo Пoгбa пaк нa ништo немa дa личиме.

Срaмoтa е oвa, a Ерерa тaквa oдбивнa фaцa имa...200фaули нaпрaи, не знaм кaкo пoрaнo не дoби жoлт пa дa гo видaм дaли ќе се бунеше. Пa и мен oф д меч гo oдбрaле...нa oвaa утaкмицa требa пaрите дa им ги врaтaт нa гледaчите, a не мен oф д меч дa бирaaт.
Шaнси требa дa сoздaвa не дa мaвтa сo рaце нaoкoлу

Акo oвoј тим фaти тoп 4 ќе се прекрстaм у Беји...
Две недели дa чекaш фудбaл и oвa дa гo дoбиеш....трaгедијa...

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Јa мислaм и Крoс и Мoдриќ дa ги имaме у тим зaеднo сo Пoгбa пaк нa ништo немa дa личиме.

Срaмoтa е oвa, a Ерерa тaквa oдбивнa фaцa имa...200фaули нaпрaи, не знaм кaкo пoрaнo не дoби жoлт пa дa гo видaм дaли ќе се бунеше. Пa и мен oф д меч гo oдбрaле...нa oвaa утaкмицa требa пaрите дa им ги врaтaт нa гледaчите, a не мен oф д меч дa бирaaт.
Шaнси требa дa сoздaвa не дa мaвтa сo рaце нaoкoлу

Акo oвoј тим фaти тoп 4 ќе се прекрстaм у Беји...
Две недели дa чекaш фудбaл и oвa дa гo дoбиеш....трaгедијa...
Кажи ми дека сарказам е ова.

R

red.devil

Гостин
Нема врска мечот со подобрувањата во играта. Со Лестер и Стоук игравме тотално поразличен фудбал од овој. Овде Мурињо дојде на 0-0, не знам што сакаше да докаже искрено, ама самиот пристап и самата игра на играчите беше да се заврши мечот како што почна. Знаев дека ќе прави измена во продолжението, уште во 60та минута им го кажав тоа на дечките со кои гледавме. Само пак ќе кажам, не ми е јасно зошто толку се уплаши од Ливерпул, кој реално има големи слабости во одбрана, кои не ни пробавме да ги искористиме.

Ибра и Погба изгледаа како аматери на моменти, ама пак ќе речам, немаа никаква поддршка. Дај му на Јанг - губи топка, Рашфорд играше десно крило што не му одговара, а Херера и Фелаини одеа 20 метри максимум во половината на Ливерпул. Овие 2ца оставени сами на себе буквално, јасно дека нема да направат ништо. Иако ова не го оправдува зицерот што го промаши Златан.
Контрадикторен си сам на себе ама ај. Викаш нема врска а од друга страна ги наоѓаш сите маани што на еден тим го прават тим. Мурињо не си знае најдобра стартна постава и тоа е факт.
Друго, како нема врска, кога играш добро, играш добро, не е со свич па ќе искучиш кога ќе сакаш, иста беше и утакмицата и за Ливерпул ама си ја тераа својата игра дечките. Сеа демек поентата е, они играат добро ама Мурињо е фраер и сакаше реми да извади со неигра, така? :D Јунајтед нема игра.
Толкав е тимскиот капацитет на поединциве т.е. толку се напреднати од почетокот до сега. Се чека на поединци, корнер или некое нафрлување. И дај дадете друг пример освен Лестер (што ги прегази кој стигна) и Стоук кој што се втори на табелата ама од назад. Ако они се репер тогаш бладам јас, не се секирајте ќе избориме опстанок.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.596
Класик дерби меч за Мурињо. Не знам што сте очекувале другите искрено, познавајќи го Мурињо изминативе 12-3 години истиот концепт на дерби меч го има кога знае дека противникот може лесно да го казни. На домашен терен ол ин ќе е на дербињава, на гости ќе оди бод по бод.

И не се однесувајте како да не сме имале вакви пристапи на Енфилд поготово во ера на САФ. Кога ќе се навратам наназад на победите со гол на Руни, Сколс, О'шеи, Тевез без практично удар кон гол до тој момент. А реално овој Ливепрул е еден од најопасните во изминативе 2 декади и да се одеше отворено ќе беше практично самоубиство во моментов и од аспект на тоа што се во подобра форма, а и тоа што бочниве офанзивци не ни се во нај форма.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Контрадикторен си сам на себе ама ај. Викаш нема врска а од друга страна ги наоѓаш сите маани што на еден тим го прават тим. Мурињо не си знае најдобра стартна постава и тоа е факт.
Друго, како нема врска, кога играш добро, играш добро, не е со свич па ќе искучиш кога ќе сакаш, иста беше и утакмицата и за Ливерпул ама си ја тераа својата игра дечките. Сеа демек поентата е, они играат добро ама Мурињо е фраер и сакаше реми да извади со неигра, така? :D Јунајтед нема игра.
Толкав е тимскиот капацитет на поединциве т.е. толку се напреднати од почетокот до сега. Се чека на поединци, корнер или некое нафрлување. И дај дадете друг пример освен Лестер (што ги прегази кој стигна) и Стоук кој што се втори на табелата ама од назад. Ако они се репер тогаш бладам јас, не се секирајте ќе избориме опстанок.
Па ти викам дека тука самиот пристап беше друг. Целта беше бод и целта е постигната, значи сепак не е толку лошо. Исто Јанг не играше на еден од тие 2 меча, Мата беше до Погба и со 2 офанзивни играчи во среден ред креиравме многу повеќе шанси. Не знам дали примети, ама Ерера и Фелаини и кога напаѓавме не се приближуваа до 16никот на Ливерпул. Таму дремеше само Ибра, а Погба ја имаше топката во главно и немаше со кој да разигрува. Не знам зошто Мурињо толку се реши на не прими гол, стварно не знам кој му беше филмот, ама тоа е.. Сите знаеме дека и тој е изветреен по малку. :)

Член од
14 април 2012
Мислења
33.015
Поени од реакции
67.918
Си кажа Мурињо во пост мечот дека очекувал побрз проток низ средина и понапаѓачки фудбал.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.613
Поени од реакции
8.307
Другар ај објасни која е твојата замисла и како требаше да игра Јунајтед?Треба да си слеп за да не приметиш дека Ливерпул се еден од најопасните напади, и да игравме отворено ко со Лестер и Стоук (само со Ерера и Погба у средина) ќе не потопеа бетер Титаник.Гадно се лажеш дека Моу не си ја знае најдобрата постава, таква му беше тактичката замисла.Помирете се со фактот дека дојде по бод и го освои.На крај краева, една битка не значи војна.Многу добро знаете дека титула се добива против малите тимови.Aко против такви тимовиигра како денес јас прв ќе бидам да го бркаат.Ван гал матер им ебаваше на сите у дербиња, добро знаеме каква беше играта со тимовите од долен ешалон и многу добро знаеме како заврши.

Викам јас, ве разгали Ван Гал со победите у дербињата.Ако победи у дербиња ви се најбитни, прифатете ги и амбициите кои што им одговараат на такви тимови :)

R

red.devil

Гостин
Па ти викам дека тука самиот пристап беше друг. Целта беше бод и целта е постигната, значи сепак не е толку лошо. Исто Јанг не играше на еден од тие 2 меча, Мата беше до Погба и со 2 офанзивни играчи во среден ред креиравме многу повеќе шанси. Не знам дали примети, ама Ерера и Фелаини и кога напаѓавме не се приближуваа до 16никот на Ливерпул. Таму дремеше само Ибра, а Погба ја имаше топката во главно и немаше со кој да разигрува. Не знам зошто Мурињо толку се реши на не прими гол, стварно не знам кој му беше филмот, ама тоа е.. Сите знаеме дека и тој е изветреен по малку. :)
Па истото, и поентата ти е? Јунајтед игра квалитетен фудбал или не? :)
Боро, како бе не е лошо? Се сеќаваш на изјавите на Мурџо на стартов од сезонава? Абе крила избацуваа топка што подалеку од голот, чуваа време демек играат двомеч па битно е да не примат гол а не лигашки натпревар. Шест бода се зад првиот и успех било тоа што ја постигнале целта, земале бод. Абе немој да ме јебеш, нека изгубат ама да покажат жар за повеќе. Ваквата пасивна игра не кошташе бодови против Стоук. На утакмицата со Ватфорт се сеќаваш, или Хал?
До сега прочитав еден куп оправдувања и ниту еден факт што ја дефинира играта на Јунајтед. Еве, покрај толку експертизи за тактичарот Мурињо, еден кажите ми каков стил на фудбал игра Јунајтед но да не почнува со "ете убав фудбал играа со Лестер и Стоук" зошто станува старо веќе. .[DOUBLEPOST=1476743434][/DOUBLEPOST]
Другар ај објасни која е твојата замисла и како требаше да игра Јунајтед?Треба да си слеп за да не приметиш дека Ливерпул се еден од најопасните напади, и да игравме отворено ко со Лестер и Стоук (само со Ерера и Погба у средина) ќе не потопеа бетер Титаник.Гадно се лажеш дека Моу не си ја знае најдобрата постава, таква му беше тактичката замисла.Помирете се со фактот дека дојде по бод и го освои.На крај краева, една битка не значи војна.Многу добро знаете дека титула се добива против малите тимови.Aко против такви тимовиигра како денес јас прв ќе бидам да го бркаат.Ван гал матер им ебаваше на сите у дербиња, добро знаеме каква беше играта со тимовите од долен ешалон и многу добро знаеме како заврши.

Викам јас, ве разгали Ван Гал со победите у дербињата.Ако победи у дербиња ви се најбитни, прифатете ги и амбициите кои што им одговараат на такви тимови :)
Слеп сум, имам диоптрија. А ти уствари за што ме цитираш мене? Еве како што ве читам сме имале подобри играчи, се исплашиле од факинг Џан и препрочитај си што уште се пишуваше неколку страни поназад. Ај објасни ми ти мене првин како може тим што вреди пола милијарда да игра вака мизерно па потоа може и ќе ја сфатиш поентата на слепиот.
Не разгалил со победи во дербиња бе. :pos: Абе овој последните не може да ги тепа, за дербиња ќе збориме, ох мори мајко.

Ај ај, претходната немавме среќа, сега Ливерпул биле многу јаки, следната ќе видиме, ај може ќе ви се усреќи ќе даде Фелаини гол од корнер па ќе тепаме па ќе имате друг Стоук и Лестер. :)

Последно уредено од модератор:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Па истото, и поентата ти е? Јунајтед игра квалитетен фудбал или не? :)
Боро, како бе не е лошо? Се сеќаваш на изјавите на Мурџо на стартов од сезонава? Абе крила избацуваа топка што подалеку од голот, чуваа време демек играат двомеч па битно е да не примат гол а не лигашки натпревар. Шест бода се зад првиот и успех било тоа што ја постигнале целта, земале бод. Абе немој да ме јебеш, нека изгубат ама да покажат жар за повеќе. Ваквата пасивна игра не кошташе бодови против Стоук. На утакмицата со Ватфорт се сеќаваш, или Хал?
До сега прочитав еден куп оправдувања и ниту еден факт што ја дефинира играта на Јунајтед. Еве, покрај толку експертизи за тактичарот Мурињо, еден кажите ми каков стил на фудбал игра Јунајтед но да не почнува со "ете убав фудбал играа со Лестер и Стоук" зошто станува старо веќе. .[DOUBLEPOST=1476743434][/DOUBLEPOST]
Слеп сум, имам диоптрија. А ти уствари за што ме цитираш мене? Еве како што ве читам сме имале подобри играчи, се исплашиле од факинг Џан и препрочитај си што уште се пишуваше неколку страни поназад. Ај објасни ми ти мене првин како може тим што вреди пола милијарда да игра вака мизерно па потоа може и ќе ја сфатиш поентата на слепиот.
Не разгалил со победи во дербиња бе. :pos: Абе овој последните не може да ги тепа, за дербиња ќе збориме, ох мори мајко.

Ај ај, претходната немавме среќа, сега Ливерпул биле многу јаки, следната ќе видиме, ај може ќе ви се усреќи ќе даде Фелаини гол од корнер па ќе тепаме па ќе имате друг Стоук и Лестер. :)
И јас не сум среќен за играта од денеска, и не сакам да ја видам пак... само ти кажувам дека денеска не беше лоша играта бидејќи не ги бива играчите, туку беше ради замислите и тактиката на Мурињо. :) Ама играва најверојатно ќе ја практикуваме на голем дел од дерби-гостувањата. Ти гарантирам дека на домашен терен никогаш нема да играме ваков не-фудбал. :)

R

red.devil

Гостин
И јас не сум среќен за играта од денеска, и не сакам да ја видам пак... само ти кажувам дека денеска не беше лоша играта бидејќи не ги бива играчите, туку беше ради замислите и тактиката на Мурињо. :) Ама играва најверојатно ќе ја практикуваме на голем дел од дерби-гостувањата. Ти гарантирам дека на домашен терен никогаш нема да играме ваков не-фудбал. :)
Тогаш лошо си ме разбрал јас цел месец го хејтам пристапот и поларноста на Мурињо а не играчите, освен имбецили како Фелаини (за некои зван Фели - погејско нешто немам слушнато) и гомнојадецов од вечерва кој што врска нема од фудбал.
Игравме, го заборави првото полувреме против Сити? :icon_lol:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Тогаш лошо си ме разбрал јас цел месец го хејтам пристапот и поларноста на Мурињо а не играчите, освен имбецили како Фелаини (за некои зван Фели - погејско нешто немам слушнато) и гомнојадецов од вечерва кој што врска нема од фудбал.
Игравме, го заборави првото полувреме против Сити? :icon_lol:
Taму бевме отворени, ама не решетаа фино лепо. :D

R

red.devil

Гостин
Еј дечки брао за потегот у 90+ со измената на Јанг за Шо на 0-0, ебаве парите фукнати на трансфери. Мизерија.
Еве нека трепка, опишан моменталниов Јунајтед со неколку зборови.
Taму бевме отворени, ама не решетаа фино лепо. :D
И пак доаѓаме до прашањето, како ти се чини квалитетот на Јунајтед?
Штом ти фуфка да играш фудбал, значи нешто не ваља а не да се праиме наудрени, сме ги растуриле Стоук и Лестер. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom