Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.859
Поени од реакции
5.714
ќе освоиме Лига Европа сезонава и така ќе играме ЛШ до година :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.799
Поени од реакции
17.734
Наводно Депај бил мноооогу здебелен од ко пристигнал во Манчестер а и мн збеснато детиште бил....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лани кога успеавме да извадиме ЛШ, се е можно само што сега има премногу шпекулации и за менаџер и за DOF и за што не, не знам колку ќе останат сконцентрирани сите.

п.с. и ја мислам дека ќе одат all in на ЛЕ.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Реално треба да си ја сфатат озбилно работата во ЛЕ и да не спијат на тоа уво дека можат да обезбедат ЛШ преку топ 4 туку така. Ама кога ќе ни се падне во втора нокаут фаза Дортмунд или некој сличен, ќе го видиме Господ у пижами, посебно со Фелаини во средина. Покољ :icon_lol:

R

red.devil

Гостин
Да беа некои карактери во тимот, ќе седнеа и ќе го ставеа прстот на чело да размислат што значеше тоа избивање на топката. Ама од овие не очекувам такво нешто зошто повеќе од пола тим е составен од пички.
Фелаини пустиот ограничен ваков-таков, го хејтам до немајкаде и назад ама чоекот остава сѐ на теренот. Понекогаш и жал ме фаќа што му удирам толкав хејт. Со неговото излегување тотално се изгуби балансот во тимот, во тоа не може да ме разубеди никој.
Смолинг а и Блинд, батињата знаат да те импресионираат осумдесет минути, мислиш се работи за најдоброто дефанзивно дуо во сФетот, а после во тие најкритични минути каде што треба да покажат карактер и дефанзивни способности, ќе се испосерат за цела утакмица.
Лингард колку вешто се извлекува последниве два натпревари со головите тоа чудо едно. Фудбалски гледано ништо не праи на терен, ама баш ништо. И од нигде никаде ќе постигни гол кој што ќе ја прикрие цела мизерна игра.
Мата, за него не ми се трошат зборови. Најголемата пичка во тимот. Немаше напад што не го закочи, прими топка и барај го Керик зад него. Мизерија!
И не, не е случајно ова што се дешава сезонава, преку 15 поени имаат изгубено во тие десет минути за да биде случјно. Едноставно се работи за карактерно слаби личности кои што не знаат да привршат утакмица. Ван Гал си има мушички во глаана ама со вакви пички на теренот толку. Никој не може да ме разубеди дека играта беше лошо поставена, јес да беше лош Челзи ама тактички не можеш да побараш повеќе. Победници и карактери му фалат на тимов не пички во душа кој што се посеруваат во гаќи од најмал притисок.

Да не биде дека само ги кудам. БЏ царе секоја ти чест, сам цело време го чуваше Вилиан, јајца треба за тоа. Киксна еднаш ама кој може да ти замери на годините. Дармиан исто, конечно личи на Дармиан од лани и од почетокот на сезонава. И Де Хеа, највеќе за резултатов ми е жал за него, одбрани се и сешто. Ќе недостигаш ѕверу, прав победник и карактер кој може пример да е за останатите пички во тимот... Се би дал за уште еден таков карактер пред тебе што ќе те чува од глупостине што ги праат двајцана.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.594
Депај - Сигурен сум дека не го игра ради тоа што овој дефанзивно е шупелка, се виде против Стоук.
Фелаини. Братов денес каскаше по 70-та минута, сакал нејкел, мораше да го извади. Гледајте ја акцијата на Челси околу 72-73-та минута, и што всушност прави Фелаини. Ем и онака спора средина со Керик, ем овој не трча.

Задоцнети измени, погрешна тактика при бранење. А бе кои ти се тие земјоделски шутеви напред како да е 93-та минута, на 30 минути пред крај. :facepalm:
Сериозно ли мислеше да се одбраниш против 7 навални играчи на Челси на тој начин? Си слушнал ли за ебана трансформација од одбрана у напад? Лестер титула ке земат на тој начин.

За Т-рексот немам доволно пофални зборови, интелигенција во движење, паметни одлуки, какво само уфрлања од страна.
Не се ми јасни, гледаат од клупа дека Челси има по 8 играча у наш шеснаесетник цело време, не прават измени.

За Де Геа ми е најкриво. Мани кај ги вади од лајна цело време, уште овој вика, тоа му е работа. Море мрш у Португалија, пизда ти материна!

S

silmarillion

Гостин
Незнам дали Ван Дер Сар би ги одбранил пуните у гол ко Де геа. Дечкото е за тим со 10 души пред него желни да освојуваат титули и за тренер што е се освен дегенот наш.

Инаку за вчерашната игра според мене пофалби освен Де Геа, треба за Бротвик и Фелаини (додека можеше да оди). Другите онака просечно, не се вклопија во динамиката па трчаа кружеа ко муви без глава само да не ја изгубат топката. За позицијата и пробивите на Марсијал од лева, еден истурен шпиц спретен на мал простор, без 25 гола во сезона нема да биде. Дебелиот не е таков тип на играч и затоа 80% од пробивите на Марсиал се без ефикасна завршница, а дечкото е светска класа.

Вампиров стар...

http://www.bbc.com/sport/football/35518417

Последно уредено од модератор:
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
Според сезонава на Марез. Со него на лев вингер и Марсиал десно ќе сме бомба. Само Марез да не е “чудо за една сезона“.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.594
Не верувам. Марез има све. Дриблинг, визија, долг пас, краток пас, разбирање со бекот од позадина. Пола од ова што го игра, да го игра во Јунајтед каде што ке има уште едно добро крило, ке биде фантастично. Сега све иде преку него, зашто Албрајтон шишарката е лимитиран како балкон. Кога ке има играч во типот на Марсијал, ке има уште повеќе простор.

А баш фино сакаа да го научат у Манчестер да искача на нафрлени.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Не ме изнервира толку играта и резултатот колку тромавоста при прекини. Имавме 10 корни само до 50мин и ниеден не искористија шупелкиве. Им иде топката директно на глава и треба само да ја убацат, ама овие се скаменуваат напред. Цела сезона само два гола од прекин, Швајнштајгер против Лестер и Блинд против Ливерпул. Фергусон титули освојуваше преку прекини, противничките еикипи се тресеа од нас кога имаве прекини. Евра и Велбек да ги имавме покорисни ќе беа од Смолинг и Фелаини при прекин.

Член од
28 октомври 2007
Мислења
787
Поени од реакции
300
Пошто сте се запнале за Блинд како кривец за голот, еве ви некои прашања?

1. Кого чува Смолинг ?
2. Зошто Б Џ не е искочен понапред за офсајд ?
3. Зошто шнајдерлинг и дармијан чуваат еден ист играч?
4. Дали они знааат меѓу себе да комуницираат, да викнат дека кај плавушава има двајца играчи ?
5. Мата на 3 метра странично од играчот со топка

Attachments

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.594
Многу грешки, потенцираа и на MOTD, а све почна со Депај и неговиот пас у празно, ала у гол аут, наместо да се бутка кај корнер знаменцето. Керик на средина урлаше на Шнајдерлин и на Депај одма да се вратат назад.

E

Epsilon

Гостин
Каснеше за офсајд замката, тоа младото и крај. Ако веќе се навратиме скроз назад, че му ебам све на Депај. Тоа е тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom