Да беа некои карактери во тимот, ќе седнеа и ќе го ставеа прстот на чело да размислат што значеше тоа избивање на топката. Ама од овие не очекувам такво нешто зошто повеќе од пола тим е составен од пички.
Фелаини пустиот ограничен ваков-таков, го хејтам до немајкаде и назад ама чоекот остава сѐ на теренот. Понекогаш и жал ме фаќа што му удирам толкав хејт. Со неговото излегување тотално се изгуби балансот во тимот, во тоа не може да ме разубеди никој.
Смолинг а и Блинд, батињата знаат да те импресионираат осумдесет минути, мислиш се работи за најдоброто дефанзивно дуо во сФетот, а после во тие најкритични минути каде што треба да покажат карактер и дефанзивни способности, ќе се испосерат за цела утакмица.
Лингард колку вешто се извлекува последниве два натпревари со головите тоа чудо едно. Фудбалски гледано ништо не праи на терен, ама баш ништо. И од нигде никаде ќе постигни гол кој што ќе ја прикрие цела мизерна игра.
Мата, за него не ми се трошат зборови. Најголемата пичка во тимот. Немаше напад што не го закочи, прими топка и барај го Керик зад него. Мизерија!
И не, не е случајно ова што се дешава сезонава, преку 15 поени имаат изгубено во тие десет минути за да биде случјно. Едноставно се работи за карактерно слаби личности кои што не знаат да привршат утакмица. Ван Гал си има мушички во глаана ама со вакви пички на теренот толку. Никој не може да ме разубеди дека играта беше лошо поставена, јес да беше лош Челзи ама тактички не можеш да побараш повеќе. Победници и карактери му фалат на тимов не пички во душа кој што се посеруваат во гаќи од најмал притисок.
Да не биде дека само ги кудам. БЏ царе секоја ти чест, сам цело време го чуваше Вилиан, јајца треба за тоа. Киксна еднаш ама кој може да ти замери на годините. Дармиан исто, конечно личи на Дармиан од лани и од почетокот на сезонава. И Де Хеа, највеќе за резултатов ми е жал за него, одбрани се и сешто. Ќе недостигаш ѕверу, прав победник и карактер кој може пример да е за останатите пички во тимот... Се би дал за уште еден таков карактер пред тебе што ќе те чува од глупостине што ги праат двајцана.