Не знам дали е до мене, ама Џони и Вес на сликине не ми изгледаат баш најсреќни, сигурен сум дека О'Шеј не сакаше да си оди, ама што да се прави, клупските интереси се секогаш над личните. Сега мал проблем може да бидат бековските позиции зошто Фабио и Рафаек знаеме дека се склони кон повреди, Еванс и Џонс не се класични бекови, иако првиот може да покрие лево, а вториот десно. Играчи од младинската кои би можеле да играат на овие позиции се Де Лает и Вутон кои се на позајмица и Норвуд, ама сигурен сум дека последниов нема да добие шанса.
Знаејќи дека секоја сезона има период кога едвај крпиме одбрана, ситуацијата со бековите нема да е розова. Ако првата постава би била Рафаел-Видиќ-Фердинанд-Евра, тогаш бек-ап играч кој е класичен бек е само Фабио, а останатите играчи кои би можеле да покријат бековските позиции не им се природни како што спомнав погоре. Во една сезона ги изгубивме Џони, Вес и Невил, класични бекови и искуството на кое се потпираа овие позиции. Не сакам да звучам алчно, ама не би имал против да се купи некој нов играч тука како што се спомнуваше Изагире од Селтик па пример.