Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овие што викаат раскажете изгледа полагале математика на матура :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.694
Поени од реакции
11.807
да, кај и онака не разбирам ептен англиски па уште прочитав некои дека тешко се разбирале, сфатив дека е подобро да не го пуштам да не се нервирам :)
--- надополнето: 9 декември 2013 во 18:30 ---
Овие што викаат раскажете изгледа полагале математика на матура :D
последна генерација бев што не полагаа матура, и не мрчи кажи нешто интересно што виде у документарецот :P

Член од
14 април 2012
Мислења
33.053
Поени од реакции
68.055
Ај ке пишам во спојлер, па кој сака, нека чита на сопствена одговорност. @Bonnie and Clyde, дужиш пиво.

Филмот е практично приказна за 6-те играчи од академијата кои се знаат од деца, и успеале сите да играат во првиот тим. Ми се допадна тоа што ги претставија и другите играчи од академијата од таа генерација.
Уште една од работите кои го прават овој клуб уникатен. Како што и самите викаат, тешко е дека било кои други 6 деца кои биле другари од 12 години ке играат во најдобриот клуб на светот.

Поинтересните моменти ги пишав и погоре.
-Многу ме насмеа фактот што Ферги секогаш знаел кој излегувал а кој, по тоа дали биле избричени во четврток. :pos:
-Гери си признава дека од целата група бил најмалку талентиран, но бил најупорен од сите да успее
-Уште тогаш сите викаа дека Бекам го интересирала и модата, шоу бизнисот итн покрај фудбалот.

Многу ми направи мерак тоа што документарецот на некој начин се завршува со Treble сезоната, како некој вид на дипломирање на таа генерација.
Убав осврт има на мечевите баш од таа сезона, како се вратија од негатива против Тотенхем на последниот ден, со супер голот на Бекам, и винерот на Кол.
Сколс добил hair dryer treatment на полувремето со Тотенхем, го прашал Ферги, колку шанси ти се потребни за да дадеш гол... промаши 2-3 зицер шанси.
Потоа херојскиот меч од Фа Купот во полуфиналето, против Арсенал со играч помалку. 1-1, Јунајтед без поцрвенетиот Кин.
Пеналот на Фил, и одбраната на Шмајхел.
Супер голот на Гигси, потоа. И рутинската победа во финалето од Купот.
И кремот, мечот против Б.Минхен.

Она што успеав да го забележам од документарецот, имале толку многу страв од Фергусон, нешто што ни фали денес.
Невил кога го направил пеналот, посакал да умре. Сериозно. Го збори тоа.
- I've made a wrong decision, and when I give the penalty away, I remember, thinking, life is over, I'm dead.
I rather die, that this penalty go away...
It was one of those moments when, if Denis Bergkamp would've scored, my Manchester United career would've been over.

Она што е јасно видливо е дека покрај стравот од Ферги дека ако не се залагаат или ако направат некоја катастрофална грешка, ке го добијат сатарот, нешто што ги возело низ мечевите кога губеле е вербата дека може да го добијат било кој меч, односно, не губење на вербата во себе.

Секогаш кога ке направеле некоја грешка на тренинг, Шмајхел ги малтретирал и им се дерел.
Бекам кога идел да го изведе корнерот во последната минута против Баерн Минхен, а Шмајхел трчал напред, тоа му се вртело низ глава. Да не му се дере Питер ако уфрли лош центрашут.:pos:

Доста емоционално е направен крајот на филмчето, едноставно, нешто за кое што цел живот играле, им се остварило таа 1999-та. 6 деца од Манчестер. Me трогна. Како што ке го трогне секој искрен навивач на Манчестер Јунајтед.
Фил Невил вика
- It's the greatest feeling in the whole wide world, scoring a last minute winner goal in Champions League final, and I'm telling you, I have 2 kids...:pos:

Све сум го мислел Рој Кин за најнасилниот, ама Ники Бат ти бил тихи убица, ист со карактерот на Кин, само што успешно го сокривал тоа на терен.

Има доста познати фацки кои се појавуваат низ документарецот, Ерик Кантона, Тончи Блер, Зизу ...

Тогаш, Ферги го ословувале со Тhe Gaffer...

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
А, епа добар сум бил го владеам енглескиов тогаш освен некој ситници што не разбрав. Комотно можам да се селам во дијаспората каде што мајчин јазик е англискиот :свиркам:

:D

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
А, епа добар сум бил го владеам енглескиов тогаш освен некој ситници што не разбрав. Комотно можам да се селам во дијаспората каде што мајчин јазик е англискиот :свиркам:

:D
Да ти припремам еден TOEFL тест :sneaky:

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Фроске дај избриши го постот на vidooq, тој спојлерот како чоколадо да е го гледам :cenzura:

EDIT:
Evil Kagawa ‏@evilkagawa 10h
TWITTER YOU COCK-A-SUCKER!
You tell world I eat to much, have stomach pumped. THIS SLANDER!

Now Anderson calling Kagawa fat sumo bastard!!!

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
http://www.bbc.com/sport/0/football/25291341

Знам дека беше постиран линков од некој член претходно, ама морав да го ставам пак за тие што го промашиле... Добар текст на Роби Севиџ и она што придонесе да го постирам пак е тоа што слично размислувам и јас особено во поглед на Фил Џонс, она што го трубам 3 месеци наназад, и бришење на Бејнс од таргет листа и тргнување по младиот Лук Шо од Сотон, кој според мене е идниот број 1 лев бек на Англија. Дај боже Мојсо да се вразуми, а не да ми го купи 30 годишниот Бејнс.:facepalm:

Член од
14 април 2012
Мислења
33.053
Поени од реакции
68.055
Искрено, би ги сакал и двајцата.
Во Бејнс има максимум 2 топ сезони, а за тоа време, знаејки дека ке ги ротира, Шо може уште многу да научи покрај Бејнс.
Не знам за вас, ама мене, уште за во Јануари Баркли ми е Божиќна желба.

Го читав прееска текстот, го имаше во темата за ПЛ објавено.

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.554
Поени од реакции
3.615
И јас сакам да го видам Лук Шо како го носи дресот на Јунајтед..но тешко да се зимат 2 леви бекови..Големи шанси има Бејнс да биде донесен,а за Шо мислам дека ако малку Јунајтед загризе за него веднаш ќе се вмешат Сити и Челзи посебно вторите кој беа доста загреани за него на лето.Во него има голем потенцијал да биде еден од топ 5 најдобрите леви бекови во историјата на Англија..си гази детето во Сотон.Сигурен сум дека во Бејнс има одлични 3 - 4 сезони и за 15 милиони ако го лапнеме би било фантастично.Мислам дека време е Евра да се продаде во Монако..легенда на клубов е ама не ги пружи своите претпознатливи партии и во многу наврати потфрли сезонава.Исто така изгледа и Фабио ќе си оди,како и Македа.За Фабио ич не сакам да си оде и сигурен сум доколку му дадат шанса тој ќе ја искористи..ќе си одат веројатно Андерсон,Јанг,Евра,Фабио,Македа и можеби уште некој до летоска.Сакам да го видам Гундоган како игра за Јунајтед,но тоа е научна Фантастика.За Баркли би дал 30 милиони фунти без око да ми трепне..Поврзувани сме со неколку играчи од послабите лиги..не очекуваат 2 интересни трансфер периоди. :)

Член од
14 април 2012
Мислења
33.053
Поени од реакции
68.055
Има 30-40% повеќе да платиме во Јануари, сите знаат во каква позиција сме.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.142

Kajgana Shop

На врв Bottom