dragonsky
Hate leads to suffering
- Член од
- 25 декември 2010
- Мислења
- 43.412
- Поени од реакции
- 85.364
Има такви ситуации, нормално е тоа.. И јас се иам нервирано од него.. Ама јас не сфаќам зошто рече дека Нани неможе да постигне гол после соло акција.. Значи најголем дел од головите му се такви.. Вади од игра 2-3 играчи и шут од 15-20 метри.. Нема неубав/неатрактивен гол од него.. Секој гол му е преубав..Добро, знам дека ќе го сметате ова за тролање ама морам да го кажам:
Значи не го порекнувам она што го направил Нани за тимот или да го омаловажувам, супер си е, се вклопува во тимот, и јас не сакам да се продаде, мислам дека е мирен карактер, работи и се труди. Ферги направи добар фудбалер од него. Ама како што ги набројавте сите овие работи што ги направил, а оставиле впечаток, тројно повеќе има ситуации кога изведол слободен удар, божем е некој јак изведувач, а топката оди 2 метри на голот или сака да направи некој дриблинг па ќе мрдне лево десно, а топката стои, па ќе се врати назад или ќе му ја земат, а најсмешно ми е кога изведува корнер, па немам видено човекот да изведе асален корнер, се само до прва статива одат топките, и тогаш не може а да не се нервираш...сакам со еден збор да кажам дека ефикасноста му е многу мала, ќе потроши многу топки, центаршутеви, шутеви, корнери и тн...али упорен е, а изгледа и Ферги го толерира тоа, така да ок е. Асистенциите се она што го красат и е меѓу најдобрите во тимот за тоа.И она што е најинтересно мислам дека и нема некој пад во настапите од кога дојде... Можеби кривата на квалитет не му се одвива брзо нагоре али постепено расте малку по малку на подолг период и секако дека е играч што вреди да се има во тимот...Ај кога ќе има вакви мали нервозни ситуации што ги прави ќе ве потсетам
![]()
Не е битно тоа.. Битно Ван Перси иде кај нас.. Или чек, ти не го сакаше?Кој се пак овие The Wall ?
Претпоставував дека е лажна штом доаѓа од оваков сајт.http://thewall.co.uk/
Али сепак лажна информација. Ван Перси бил на подготовки со тимот во Германија.
Вака ко прво за слободни удари, Нани откако е во Јунајтед дали има изведено над 20 слободни удари и тоа од тотално несериозна позиција од 25+ метри додека скоро сите други слободни ги изведува некој друг во повеќето случаеви Руни. Во врска со корнерите, за време на ЕП 2 - 3 пати Нани изведе корнер ниту еднаш топката не отиде на прва статива се одеше подалеку и поразлично беше од корнерите изведувани во Јунајтед, ништо чудно да е нешто вежбано на тренинг на таков начин Нани да ги изведува корнерите кај нас, па не може на 25+ утакмици Нани да изведува во просек 2 - 3 корнера и сите да идат на прва статива едноставно нема логика. Нани да не беше изминативе сезони Јунајтед немаше да биде ни пола од опасноста што ја имаше, ја има и ќе ја има. Минатата сезона на неколку мечеви само вртевме околу шеснаестник и никој не се осмелуваше да шутне, Нани беше единствениот што пробуваше нешто.Добро, знам дека ќе го сметате ова за тролање ама морам да го кажам:
Значи не го порекнувам она што го направил Нани за тимот или да го омаловажувам, супер си е, се вклопува во тимот, и јас не сакам да се продаде, мислам дека е мирен карактер, работи и се труди. Ферги направи добар фудбалер од него. Ама како што ги набројавте сите овие работи што ги направил, а оставиле впечаток, тројно повеќе има ситуации кога изведол слободен удар, божем е некој јак изведувач, а топката оди 2 метри на голот или сака да направи некој дриблинг па ќе мрдне лево десно, а топката стои, па ќе се врати назад или ќе му ја земат, а најсмешно ми е кога изведува корнер, па немам видено човекот да изведе асален корнер, се само до прва статива одат топките, и тогаш не може а да не се нервираш...сакам со еден збор да кажам дека ефикасноста му е многу мала, ќе потроши многу топки, центаршутеви, шутеви, корнери и тн...али упорен е, а изгледа и Ферги го толерира тоа, така да ок е. Асистенциите се она што го красат и е меѓу најдобрите во тимот за тоа.И она што е најинтересно мислам дека и нема некој пад во настапите од кога дојде... Можеби кривата на квалитет не му се одвива брзо нагоре али постепено расте малку по малку на подолг период и секако дека е играч што вреди да се има во тимот...Ај кога ќе има вакви мали нервозни ситуации што ги прави ќе ве потсетам
![]()
E sea bace ovoj del go zezna,gi vidovme i dvajcata so city vtorata utakmica.A da tocno e toa sto zborishИ нешто што е најбитно од се, Нани е нашиот најдобар играч на дерби мечеви. Во изминативе 2 - 3 сезони Нани заедно со Парк кој си замина е нашиот најдобар играч на големи мечеви, колку само асистенции и голови има дадено и каква значајна улога имал е просто неверојатно.
Парк минатава година не ни играше нешто позначајно многу, изигра многу мал број на натпревари додека Нани не изигра толку лошо на тој меч, додека претходно во Комјунити Шилд 2 гола им даде на Сити, исто минатата сезона им даде гол на Челзи, им даде гол на Арсенал, сезоната за 19-та им даде гол на Олд Трафорд на Сити. Не можеш да ги оспориш овие работи.E sea bace ovoj del go zezna,gi vidovme i dvajcata so city vtorata utakmica.A da tocno e toa sto zborish
Не нора да значи. Неќна Боб Кас направи будала од себеси а он е од Sky. А пред Фергусон да потврди никој не објави дека Ван Перси може да оди во Манчестер освен Goal.com а овие ги сметат за "таков" сајт.Претпоставував дека е лажна штом доаѓа од оваков сајт.
Таквите сајтови обично пишуваат само некој шпекулации за најверодостојни сајтови ги сметам guardian,telegraf и skysport.“Rio Ferdinand has tweeted me and says he will hook me up for a trial so I am looking forward to that. I went to Old Trafford once, we didn't talk extensively about me coming there, but Rio is going to set the meeting up and I will talk to Sir Alex Ferguson.”
- Usain Bolt
Не нора да значи. Неќна Боб Кас направи будала од себеси а он е од Sky. А пред Фергусон да потврди никој не објави дека Ван Перси може да оди во Манчестер освен Goal.com а овие ги сметат за "таков" сајт.
Ne ti zboram za taa utakmica,zboram za poslednava shto ja izgubivme 1-0, inace se soglasiv za drugotoПарк минатава година не ни играше нешто позначајно многу, изигра многу мал број на натпревари додека Нани не изигра толку лошо на тој меч, додека претходно во Комјунити Шилд 2 гола им даде на Сити, исто минатата сезона им даде гол на Челзи, им даде гол на Арсенал, сезоната за 19-та им даде гол на Олд Трафорд на Сити. Не можеш да ги оспориш овие работи.
Па и јас мислев на истата.Ne ti zboram za taa utakmica,zboram za poslednava shto ja izgubivme 1-0, inace se soglasiv za drugoto
“Rio Ferdinand has tweeted me and says he will hook me up for a trial so I am looking forward to that. I went to Old Trafford once, we didn't talk extensively about me coming there, but Rio is going to set the meeting up and I will talk to Sir Alex Ferguson.”
- Usain Bolt
Не нора да значи. Неќна Боб Кас направи будала од себеси а он е од Sky. А пред Фергусон да потврди никој не објави дека Ван Перси може да оди во Манчестер освен Goal.com а овие ги сметат за "таков" сајт.
Не е за замерка недоволно е информирано момчето.