Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299
Вака сега Овен лани постигна 10 гола за Њукасл екипа која испадна од ПЛ. Ако гледаме со малку аналогија кај нас би требало да ја има истата бројка бидејќи нема секогаш да е во првата постава како во Њукасл кога беше фит. Е сега работата што ме загрижува е склоноста кон повреди и придонесот на Овен при нашите контра-напади. Тој веќе ја нема брзината како пред 5-6 години, и некогаш противничките одбрамбени играчи лесно го маркираат и не претставува опасност за противничкиот гол. Ама мислам дека со малку повеќе среќа и ако остане фит Руни и Ферги ќе го извадат најдоброто од Овен оваа сезона.
постигна 10 голови но види ја разликата (соиграчите што ги имаше во њукасл и тие што ги има во јунајтед) :vozbud:

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
постигна 10 голови но види ја разликата (соиграчите што ги имаше во њукасл и тие што ги има во јунајтед) :vozbud:
Точно ама како што напишав погоре клубот нема да го гради нападот околу Овен како што тоа го правеше Њукасл. Ама ај ќе видиме, сега може само да нагаѓаме

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
Прво, ме изненади ова со Овен ама ај :vozbud:...без пари е ништо не губиме.Можда ќе му тргне па ќе ја доживее својата втора младост.И таман да се врати во добра форма за СП в година каде Англија ја гледам како нов првак.( во трансферов можда има вмешано прсти и Капело).Е сега друго што многу ме нервира :nenene: е неажурноста на управата кога станува збор за трансфери на супер квалитетни играчи како што ги има многу на пазарот летово.Најмногу ми е криво за Бензема оти тој беше тип на играч каков што точно му треба на Манчестер: голем потенцијал, 21 година, сеуште недокажан и не многу скап.Ова нешто ни се случува по којзнае кој пат.Така ги пропуштивме и Роналдињо, Робен, Торес и уште некој...Па добро :nesum: зар Манчестер е некој просечен клуб како Евертон, Тотенхем, Шалке, Виљареал, Фиорентина па се стега за пари да фрли на злато вреден играч (не е битно кој, се знае на кој мислам). Зар не зедовме скоро 100 000 000 евра за Роналдо ?????? Ама досега било така и така ќе биде и понатаму се додека е Ферги на клупата. Затоа сега очекувајте Ливерпул и Челзи да се борат за ПЛ додека Валенсија не стане 70-80 % од тоа што беше Роналдо, па пак да се вратиме на врвот. Дај боже да грешам ама најверојатно така ќе биде. А што се однесува за ЛШ само се молам пак да не чекаме 9-10 години како што беше од 99 до 2008.

На крај... имам само една желба: да играме во нокаут-фаза на ЛШ со Реал и Овен да го даде решавачкиот гол за наш пласман понатаму ( би требало да биде 1/8 финале :wink:) или нешто слично вакво со Ливерпул.

Ако успееме до крај на летово да го донесеме и Хунтелар мислам дека ќе биде добро. Ама ај да видиме што ќе се случи! Изгледа Ферги сака пак да прави тим неколку години за подоцна да биде пак прв во ЛШ, што значи дека човеков мисли да биде менаџер уште 10-ина години!!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
Прво, ме изненади ова со Овен ама ај :vozbud:...без пари е ништо не губиме.Можда ќе му тргне па ќе ја доживее својата втора младост.И таман да се врати во добра форма за СП в година каде Англија ја гледам како нов првак.( во трансферов можда има вмешано прсти и Капело).Е сега друго што многу ме нервира :nenene: е неажурноста на управата кога станува збор за трансфери на супер квалитетни играчи како што ги има многу на пазарот летово.Најмногу ми е криво за Бензема оти тој беше тип на играч каков што точно му треба на Манчестер: голем потенцијал, 21 година, сеуште недокажан и не многу скап.Ова нешто ни се случува по којзнае кој пат.Така ги пропуштивме и Роналдињо, Робен, Торес и уште некој...Па добро :nesum: зар Манчестер е некој просечен клуб како Евертон, Тотенхем, Шалке, Виљареал, Фиорентина па се стега за пари да фрли на злато вреден играч (не е битно кој, се знае на кој мислам). Зар не зедовме скоро 100 000 евра за Роналдо ?????? Ама досега било така и така ќе биде и понатаму се додека е Ферги на клупата. Затоа сега очекувајте Ливерпул и Челзи да се борат за ПЛ додека Валенсија не стане 70-80 % од тоа што беше Роналдо, па пак да се вратиме на врвот. Дај боже да грешам ама најверојатно така ќе биде. А што се однесува за ЛШ само се молам пак да не чекаме 9-10 години како што беше од 99 до 2008.

На крај... имам само една желба: да играме во нокаут-фаза на ЛШ со Реал и Овен да го даде решавачкиот гол за наш пласман понатаму ( би требало да биде 1/8 финале :wink:) или нешто слично вакво со Ливерпул.

Ако успееме до крај на летово да го донесеме и Хунтелар мислам дека ќе биде добро. Ама ај да видиме што ќе се случи! Изгледа Ферги сака пак да прави тим неколку години за подоцна да биде пак прв во ЛШ, што значи дека човеков мисли да биде менаџер уште 10-ина години!!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

и на мене ми е мака што не дојде бензема ама добар е и Овен само што не е како што беше помалд 25 23 години е да е бива сега толку ке беше легенда:toe::vozbud:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Вечерни вести од скај спорт...

и првиот муабет со новинари ,како наш играч! Добар е за интервјуа :) :)

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.025
Поени од реакции
1.516
4:33 - 4:42
It’s early days but when you think about United, you automatically think about winning trophies, the stadium, the massive fanbase.
:wub:

Џо Кинеар го подржува Ферги.

Си отиде еден освојувач на ballon d'or,дојде друг

ЕДИТ:
ManUnitedYouth.wordpress.com напиша:
In what appears to be becoming an annual event, United have seemingly secured the services of another promising Italian youngster – this time 16 year-old defender Alberto Massacci from Empoli.

Massacci, a right-back born on May 27th 1993 in the city of Siena, has already undergone a medical and will fly over to Manchester this coming weekend to link up with his new team-mates ahead of the start of pre-season training.

In an interview with Gazzetta dello Sport, Massacci spoke of a conversation with United boss Sir Alex Ferguson, and of his excitement (and understandable trepidation) as his imminent move:

“When Sir Alex Ferguson rang me up, I couldn’t believe it, I had an hour-long conversation with him, in English. He seemed a humble person and nobody from the club made the pressure of an historic side weigh on my shoulders.

“In life a chance like this only comes past you once, so you’ve got to grab it with both hands. It isn’t an easy decision aged 16 to leave home, family and friends, but I don’t want to have regrets.

Massacci was apparently spotted by United’s chief Italian scout David Williams at the international Gallini tournament in Pordenone last year, where he was voted the tournament’s best player. As he says, it’s a big step for a 16 year-old to leave his family and friends behind to move to a new country, but Messrs Rossi, Macheda and Petrucci have proved it is manageable in recent years, and the latter pair should provide immediate help and comfort for the new arrival as he settles in.

Massacci is the second defender to be brought in from another club to bolster this year’s crop of first-years, following the signing of Charlton’s Sean McGinty yesterday. They figure to compete for places in the academy back four with homegrown products like Tom Thorpe and Zeki Fryers, as well as second-years Reece Brown and Scott Wootton.
Изглеа сме земале уште еден Македа :)))

K

kaiser soze

Гостин
Мило ми е за Мајкл Овен и неговиот трансфер во Јунајтед,со оглед на тоа што ми беше еден од омилените напаѓачи во минатото.Од финансиска гледна точка тимот не губи воопшто,затоа што не се потрошени пари за неговиот премин во екипата,а и според тоа што го прочитав,Овен би добил онолку колку што ќе одигра.Предизвикот за него сигурно бил голем,и ако се земат предвид тимовите кои беа заинтересирани за него,Мајкл оствари полн погодок.Сигурно и мотивите кај него ќе бидат големи,со тоа што после подолго време ќе игра во голем клуб,а и со одлични соиграчи и партнер во нападот.
Но,желбите и мотивите се едно,а можностите друго.Овен е типичен пример на играч чија кариера беше уништена од многубројните повреди што ги имаше,а и овој Овен не е истиот тој што ме импресионираше до пред некоја сезона.Но,се надевам дека престојот во Јунајтед нема да го памети по пеховите со повреди,туку по постигнатите голови и одличните игри.
Исто мислам оти Сер Алекс не треба тука да застане со трансферите,
бидејќи реално Валенсија и Овен тешко дека можат да го заменат двоецот Тевез и Роналдо.Потребно е едно екстра засилување кое би функционирало одлично во напаѓачката стратегија на Фергусон и истата би ја направило уште поубиствена од минатата сезона.Сигурен сум оти Сер Алекс веќе пикирал играч и наскоро тој ќе биде дел од тимот.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Обично не пишувам некои предвидувања за иднината ама само замислете ја ситуацијава: Овен постигнува победоносен гол за нас на Енфилд, се врти накај Коп и го бацува беџот на Јунајтед. Лицата на фановите на Лузерпул ќе бидат интересни за гледање :vozbud:

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Aj честиро нека ви е ,Многу голем фан сум на Овен,по се таа сезона ке сум за вас во ПЛ,лани коа:vozbud: беше во Њукасл бев за Њукасл,по се изгледа веке нема да стапнам во Фан Клубот на Њукасл,ама овде ке пишам по еден-два поста во неделава,А со среќа нека му е и да освои некооо титуличка со МАн.Јун. жеден е за титули овој одличен фудбалер

S

SSS-Stolica

Гостин
Ај нек се угоде...
Баш ме изненади трансверот на Овен во Манчестер...воопшто не очекувам(знам едно време го поврзуваа со трансвер во Манчестер) ама ете...
Само да му тргне како што треба да се прилагоди на својот партнер во нападот и да постигнува голови...

LiverpoolFC

Captain Fantastic!
Член од
10 ноември 2007
Мислења
864
Поени од реакции
15
Ај честито нека ви е. ( не се потребни понатамошни коментари )

DEVIL FOREVER

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД
Член од
29 април 2009
Мислења
538
Поени од реакции
23
мило ми е што фан на ливерпул ни го честита овен :salut:

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Aјде нека ви е честито новиот играч Мајкл Овен...:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom