Според однесувањето и пишувањето на Медиумите после поразот од КПР, ја сум 90% сигурен дека Кени не оди никаде бар до средина на наредна сезона.
Што се однесува до нови играчи...... факт е дека ке ги има. Впрочем таква е и политиката на новите газди. Се купува се додека не се пронајди играчи кои статистички ке задоволат.
Имаше едно интервју на Комоли по завршувањето на ова полусезона и таму спомнуваше дека Статистичките податоци покажуваат дека Ливерпул сеуште не ги исполнува според математиката на оној статистичарот кој го донесоа од Америка што им го градеше Безбол тимот таму.
Така да нови играчи на лето...... бар 90% сигурен.... колкумина на број, никогаш нема да се знае.
Што се однесува до промени ...
Кајт , Аквилани , Џо Кол , Макси.
Нови играчи.....
Стерлинг , Сусо , Морган , Коуди , Фланаган , Робинсон.
Искрено не посакувам ниту еден нов играч од трансфер маркетот. Единствено што посакувам е да се искористат Дечиштава кои пукаат од желба за играње во прв тим.
Впорчем последните гласини за Стерлинг во Тотенхем го кажуваат тоа........ јасно е како дена дека тоа е народски кажано... пуштање водичка на Кени, каде овој не дочека па одма излезе со коментар:
Dalglish said: ‘You earn the right to a run out by what you do on the pitch, not by what is said in newspapers.’
Но искрено и така му треба на Кралот....за да се размисли малце , што со младинциве.
Трансфери од типот на Кавани , Хазард Хулк .....гледајки го односот на Комоли на трансфер пазарот, засега се нереални очекувања... или едноставно кажано играње на Фифа Менаџер.
Инаку.... голема е веројатноста Чарли Адам да биде надвор од терените до крајот на сезоната.... што значи се отвара патот на Шелви до првиот тим...... што според мене и те како ке ја искористи....иам предчуство.
Што се однесува до денешната утакмица со Виган.....
Можен состав според меене...
Реина
Фланаган Карагер Шкртел Енрике
Спеаринг Џерард
Даунинг ......................Макси
Керол Суарез
А може да се деси и Карагер да биде на Бековската десна позиција а Коатес со оглед на голчината шо ја даде Кени да го стартува од почеток..... шо според мене тоа се и пореалните шанси одколку ова шо го пишав погоре... ама мене па вака погоре ми се свиѓа повеке... може и Коатес на местото на Кара.... ама ептен би било нереално знаејки го Кени.