Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Лошата работа со позицијата на која игра Лукас е што тешко се забележува придонесот на тој играч у играта, али според мене е многу битен дел од составот, посебно кога се игра со посилни екипи.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Абе сега.....и Торес играше 3,5 сезони за нас и не зедовме трофеј. И Кајт,и Маскерано итн итн. Не е тоа тоа. Лукас е ок. Само со послаби тимови кажав би било добро на пример Раул,Стиви и Адам да бидат средина. Ама не знам јас тоа Кени си е задолжен тука. Сега нас ни треба еден добар стопер како Кејхил ( а воедно и да ги ослабиме Болтон пред меѓусебната ) и тоа е тоа. Керол не беше баш слаб. Шансата во првото и во второто кога му создаде шанса на Кели - стативата, и се трудеше цело време. Сепак далеку е од топ форма ама мора да ја достигни. Некако ја кочи играта а и ние играме само за да му угодиме него што не ми се допаѓа. Да се легни топката ќе е многу подобро. Ќе видиме ќе видиме. Сега среда со овие шабаните изгледа со комбиниран тим и Сабота со Болтон. Очекувам 2 победи. Само не знам зошто ама уште мислам дека овој тим со ваква игра тешко дека ќе можи да се враќа од негатива.
--- надополнето: Aug 20, 2011 6:50 PM ---
Ако пратеше утакмица,попрво ќе плукаше по Керол(шо не покажа нишо освен обидот со глава во 16та минута)а не по Лукас(кој спречи многу напади).Адам не играше дефанзива,цело време беше напред додека Лукас дремеше позади и чекаше да спречи контра.
Роземберг шо ти реков за Енрике?Типот ги искина по левата страна.Можам да замислам со Џонсон шо ќе праат,кај ќе им биде крајот....
2 нешта не ми се свиѓаа на утакмицава:
-Хендерсон пред Миералеш
-И Керол требаше да биде изваден мн порано,уше у почетокот на 2то полувреме
Како и да е тепавме по 10 години на Емирати и земавме 3 поени шо е најбитното
Абе не очекував да е толку јак. Не беше ваков во Њукасл. Ептен збудалел кај нас

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Сите што ги познавам кои следат фудбал без разлика дали се фанови на Ливерпул или не, велат дека само Лукас ја квари играта на тимот, а некои фанови овде нон стоп Лукас та Лукас заслужува да игра, а од кога игра тој немаме трофеј во витрините! Но секој си има свое мислење. Можеби е добар но не за Ливерпул тоа е факт. На негово место да игра пример Тиоте од Њукасл и овој состав што го имаме моментално гарантирам 1 место во премиер лига. За Керол кажав погоре во постот дека не може да ја пронајди формата од Њукасл, и да изигра слабо денеска. Али ај доста е негативности, после ваков успешен ден, мора да се прослави победава.
Тие шо го велат тоа,врска немаат за Ливерпул и за Лукас.Цел тим е во прашање коа не им иде,Лукас е поединец кој совршено си ги врши работите во дефанзива.Ти ако ги имаш глеано лани и пола од прелани утакмиците ќе сфатеше кој е Лукас и колку успешно си ја врши работата.
А тоа дека он да не бил Ливерпул би земал титула се најголеми глупости.....

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ајдеее Лукас што го напраивте. Нека игра коа Кени глеа нешто у него тогаш ок. Ама никад не би го одбрал у први 11 во ПЛ па и на ВБА да сум им тренер. Дефанзивно и да е ок, дечкото нема никакви офанзивни позитивни карактеристики. А нас такво нешто ни треба затоа што идеме на победа и дома и на гости. 170 настапи 6 гола... Мизерно

Г

Гучи

Гостин
Ајдеее Лукас што го напраивте. Нека игра коа Кени глеа нешто у него тогаш ок. Ама никад не би го одбрал у први 11 во ПЛ па и на ВБА да сум им тренер. Дефанзивно и да е ок, дечкото нема никакви офанзивни позитивни карактеристики. А нас такво нешто ни треба затоа што идеме на победа и дома и на гости. 170 настапи 6 гола... Мизерно
Па тоа и му е работа, дефанзивен играч за врска, не да дава голови.
Вака сеа: Маскерано-263 настапи-9гола..Гатузо-547 настапи-16гола..Макелеле-607 настапи-18 гола...да продолжам?
Баш поради вакви хејтери го засакав Лукас (нот ин а геј уеј) :D

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Aко идеме по голови,Маскерано колку гола има дадено за Ливерпул?

Член од
29 август 2009
Мислења
327
Поени од реакции
23
Кога го фалите Лукас сите зборувате имал многу точни пасови...А тие пасови ги прави со играчи кои му се на 1 метро од него. Добива топка и го бара оној кој му е најблиску. А кога се работи за дефанзива никој ништо не кажува. Работата е што лесно го дриблаат и прави фаули сосема беспотребни и кога нема опасност за гол. Значи на деструктивец работата му е да копа по теренот, пиле да не прелета, а пасови ќе прави Адам, Џерард, Меирелеш...

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Raul Meireles (jokingly) gives Lucas the finger

Liverpool somehow helped to sour the mood at the Emirates even more on Saturday with a 2-0 win over Arsenal that left the home fans booing their side off the pitch. An Aaron Ramsey own goal in the 78th minute and a Luis Suarez 90th minute tap-in proved to be the difference.

And after that Suarez goal, Raul Meireles celebrated by giving Lucas the finger -- a joke in reference to when Emmanuel Frimpong, who was sent off in the 70th minute, did the same thing to Lucas earlier. Albeit with a bit more anger.

And just how depressed is Arsene Wenger with one point and only one goal scored (for the opposing side) after two matches? Exactly this depressed...

http://sports.yahoo.com/soccer/blog/dirty-tackle/post/Raul-Meireles-jokingly-gives-Lucas-the-finger?urn=sow-wp4248
Мистеријата разоткриена... :)

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
не е битно кој дава голови најбитно е тимот да победува
ова што го пишувате за лукас се глупости. погледнете малку статистика за лукас, барем англичаните во тоа се педантни и пишуваат точни податоци, па ке го видете учинокот на лукас во тимот

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
не е битно кој дава голови најбитно е тимот да победува
ова што го пишувате за лукас се глупости. погледнете малку статистика за лукас, барем англичаните во тоа се педантни и пишуваат точни податоци, па ке го видете учинокот на лукас во тимот
Лукас денес имал 45 од 52 успешни додавања. 87%
Не чини Лукас. Требало да има 53 од 52 за да чини. Играчиште е малиот. Ме нервираше и мене онаа сезона кога Аква дремеше на клупа а игравме со Маскерано како деструктивец а Лукас на местото на Алонсо. Е тогаш си беше дрвце. Ама кога дојде на позицијата на Маскерано а на неговата екс позиција дојде Раул, еве сега Адам, дечкото си е сосема ОК. Нема потреба од критики
--- надополнето: Aug 20, 2011 8:36 PM ---
Aко идеме по голови,Маскерано колку гола има дадено за Ливерпул?
Маскерано на 139 утакмици за Ливерпул постигнал 2 гола
Лукас на 168 утакмици за Ливерпул постигнал 6 гола :D

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ахааха играчиште е Лукас. Ок бе ете спореди со дефанзивен играч од среден ред во Манчестер. Пол Сколс играше тоа. Не ми се баш во иста категорија со Лукас. Во Челзи Есиен играше кога беше здрав дефанзивец од среден ред. Исто така подобар од Лукас. Незнам само дали така зборите за него затоа што е наш играч или да го глеате у друг тим ќе му се смеете. И не е се во статистиката, јас кога ја глеам играта на Ливерпул он во очи ми паѓа како најслаба алка во тимот.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Lucas completed 45 of his 52 passes today. 87% completion. He also made 6 long-ball passes and completed all of them. 33/52 of Lucas' passes today were passes forward. Only 5/52 were backwards passes. Defensive? [stats via @EPLIndex]
--- надополнето: Aug 20, 2011 9:00 PM ---
Ахааха играчиште е Лукас. Ок бе ете спореди со дефанзивен играч од среден ред во Манчестер. Пол Сколс играше тоа. Не ми се баш во иста категорија со Лукас. Во Челзи Есиен играше кога беше здрав дефанзивец од среден ред. Исто така подобар од Лукас. Незнам само дали така зборите за него затоа што е наш играч или да го глеате у друг тим ќе му се смеете. И не е се во статистиката, јас кога ја глеам играта на Ливерпул он во очи ми паѓа како најслаба алка во тимот.
Абе не е Маскерано статистички ништо подобар од него. Само што тој крвнички ги бркаше и ги тепаше играчите и правеше брутални стартови.Затоа ти изгледа дека беше којзнае колку појак. А Лукас брка исто работа колку него само што визуелно не изгледа така :D Помек е Лукас :LOL:
Уште еден плус за Лукас е што не се повредува. Пред две години едвај чекав да се повреди ама никако не се повредуваше пустиот. Еве го и сега. Какви стартови се прават над него гајле нема. За 5 секунди станува насмеан како Меган Фокс да го легнала на земја а не некое црнчиште со брутален старт
--- надополнето: Aug 20, 2011 9:03 PM ---
Инаку ако споредуваш од Јунајтед земи го Харгривс. Кутриот ни една утакмица не изигра а камоли да е подобар од Лукас. А од Челзи земи го Рамирес. Од Арсенал Сонг кој игра топло ладно или пингпонг :D Со разлика што Лукас не е црнчиште како претходниве 3ца

Kajgana Shop

На врв Bottom