Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ја ги зимам тие што играат прв тим, како Лукас. Исто ко да речеш земи го од кај нас Плесис :). Нема врска тоа си е мое мислење, воопшто не пробувам да го сменам вашето. Многу ми е смешно ова со статистикиве. Исто ќе кажеш сме имале 20 шанси 10 шута на гол и 5 стативи ама сме изгубиле 0-1. Ги гледам сите утакмици на Ливерпул и не ме занима дали ќе напраи 500 паса или 10, кога воопшто не ми е корисен за екипата. Барем јас мислам дека на негово место може да игра подобар играч како Меирелеш или Аквилани а Адам да игра малце поповлечено.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Со Стиви,Раул и Адам и јас мислам дека треба со послабите екипи.
--------Раул----Адам----------
------------Џерард------------
Ама со појаки екипи и те како има потреба од Лукас

Член од
29 август 2009
Мислења
327
Поени од реакции
23
Lucas completed 45 of his 52 passes today. 87% completion. He also made 6 long-ball passes and completed all of them. 33/52 of Lucas' passes today were passes forward. Only 5/52 were backwards passes. Defensive? [stats via @EPLIndex]
--- надополнето: Aug 20, 2011 9:00 PM ---

Абе не е Маскерано статистички ништо подобар од него. Само што тој крвнички ги бркаше и ги тепаше играчите и правеше брутални стартови.Затоа ти изгледа дека беше којзнае колку појак. А Лукас брка исто работа колку него само што визуелно не изгледа така :D Помек е Лукас :LOL:
Уште еден плус за Лукас е што не се повредува. Пред две години едвај чекав да се повреди ама никако не се повредуваше пустиот. Еве го и сега. Какви стартови се прават над него гајле нема. За 5 секунди станува насмеан како Меган Фокс да го легнала на земја а не некое црнчиште со брутален старт
--- надополнето: Aug 20, 2011 9:03 PM ---
Инаку ако споредуваш од Јунајтед земи го Харгривс. Кутриот ни една утакмица не изигра а камоли да е подобар од Лукас. А од Челзи земи го Рамирес. Од Арсенал Сонг кој игра топло ладно или пингпонг :D Со разлика што Лукас не е црнчиште како претходниве 3ца
Xaxa лоша споредба правиш...Спореди го Лукас со Флечер или Андерсон од Јунајтед, со Есиен од Челзи...Али знам сега ќе следува во што се подобри Флечер и Андерсон од Лукас, дека појма немаат, дека Есиен е повреден и нема одиграно ништо...И мене ми е криво што не се повредува Лукас, ај лани и немаше кој да игра средина, ама оваа година ќе има поголема конкуренција...пошто за прв состав ќе се борат Џерард и Меирелеш а овие двајцата треба да играат во прв тим заедно со Адам и Даунинг...А таа споредбата со точните пасови кажав погоре, ги прави со играчи на 1 метро и со Карагер и Рејна. И гледај ја снимката кога самир насри од свој шестнаесетик го мрдна на Лукас од умот и кога шутна крај статива, само имавме среќа, е таквите контри треба да ги сече, а не да прави пасови на 1 метро.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.332
Поени од реакции
26.286
Го промашив местото кај што игра?
Да. Сколс играше длабоко во среден ред ама дефинитивно не дефанзивно. Слично игра Пирло па и Адам и Чави. Инаку потребни се во секој тим играчи ко Лукас што ќе ги прават ситните фаули. Не е баш многу слаб играч.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Уште бе по Лукас плукате? Па да не му се верува на човек што чита.

Баш сакам една утакмица без Лукас да изиграме па да видам колку потоа ќе го барате во составот.

Лукас не е во тимот да се изразува со додавања и учество во напад. Лукас сече противничка игра, без оглед на се. Негова работа е да скине игра, да пресече додавање и акција која би можела да е опасна по нашиот гол.

Една утакмица без Лукас и ќе ве читам тука како го барате во тимот. Една.

Аман веќе. И јас го плукав и потценував, ама ја сватив потребата тој да игра. Тој за мене стана вториот Кајт во Ливерпул.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Да. Сколс играше длабоко во среден ред ама дефинитивно не дефанзивно. Слично игра Пирло па и Адам и Чави. Инаку потребни се во секој тим играчи ко Лукас што ќе ги прават ситните фаули. Не е баш многу слаб играч.
Можно е. Јас секогаш сум го гледал како дефанзивен играч од средниот ред. Моја грешка тогаш.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558

Прво нека ни е со срека новава отворена тема стварно е супер.....
Некам да се фалам или да ме сватите погрешно ама кога баравме нов лев бек само јас мислам оти го подржував Енрике за да го купиме вие другите бевте некако скептични....ама гледате за каков бек станува збор, секако рано е уште да се прогнозира ама во овие 2 утакмици одигра без грешка....инаку супер победа над Арсенал тешко добиена (мора да признаеме нашиот прв гол беше од офсајд) ама како и да е некогаш мора среката да биди на наша страна....YNWA

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
шо ви стана за лукас кажувате како за срце да ве фанале , знајте тој леб има за јадење уште
пс : Има некој за н'гог аххахах
одличен меч првен затоа што победивме , второ катастрофа игра прво полувреме кој стаса нафрла кон тополата напред , трето значи адам и лукасчето (дмф обавезен тандем) крила даунинг лево а десно џерард (коа ке се врати , дотогаш хендо ) полушпиц Ел пистолеро и шпиц Кајт .... тоа би било страшна брза игра по земја и брзи контри
фала пријатно
кејхил и шпиц брз , ако не носат шпиц нека донесат класично десно крило а тоа легачите уште ли се у тим брееј

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
шо ви стана за лукас кажувате како за срце да ве фанале , знајте тој леб има за јадење уште
пс : Има некој за н'гог аххахах
одличен меч првен затоа што победивме , второ катастрофа игра прво полувреме кој стаса нафрла кон тополата напред , трето значи адам и лукасчето (дмф обавезен тандем) крила даунинг лево а десно џерард (коа ке се врати , дотогаш хендо ) полушпиц Ел пистолеро и шпиц Кајт .... тоа би било страшна брза игра по земја и брзи контри
фала пријатно
кејхил и шпиц брз , ако не носат шпиц нека донесат класично десно крило а тоа легачите уште ли се у тим брееј
А бе лека полека си се чистат од екипа...Јованче си отиде...Ел Жарко си отиде...еве читав пред некој ден Поулсен е на излезна врата...а и гледам Аква на чекор до Милан...Н'гог се шпекулира дека е блуску до Болтон(ми мириса ова на пари + Н‘гог за Кејхил)...така да лека полека...но сигурно си се ослободуваме од дрвава !!!!

skopje11

И ја би тата , ово радио!!
Член од
3 јуни 2011
Мислења
147
Поени од реакции
36
Одам во кладилница и седат 4-5 постари луге! и едниот му вика на другиот. Абе види на што паднав на Арсенал јас ја пишам 1 а тој Ливерпоол ненормален да знаев дека е толку јак ке ја играв 2јка.
и третиот му вика па јас ги гледав вчера и мислам дека Ливерпоол и ке биде шампион Арсенал се слаби , Челси се слаби неможат гол да дадат и Мачестер се стара песна.

хахха овој муабет е од пред 10-20 мин :DDD

Ги слушам и се смеам :DDDD

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Абе шо сакате зборете за Лукас.Кени знае дека треба да игра во прв тим и го игра.Вие сите шо го плукате џабе ви е.Уше мн долго ќе го гледата како одлично си ја врши работата а вие ќе се нервирате и на пораз него ќе го плукате пошо го мрзите.
--- надополнето: Aug 21, 2011 11:24 AM ---
Прво нека ни е со срека новава отворена тема стварно е супер.....
Некам да се фалам или да ме сватите погрешно ама кога баравме нов лев бек само јас мислам оти го подржував Енрике за да го купиме вие другите бевте некако скептични....ама гледате за каков бек станува збор, секако рано е уште да се прогнозира ама во овие 2 утакмици одигра без грешка....инаку супер победа над Арсенал тешко добиена (мора да признаеме нашиот прв гол беше од офсајд) ама како и да е некогаш мора среката да биди на наша страна....YNWA
У старата тема и ја пишував да се донесе Енрике,уше коа се спомињаа Сисоко и Переира.
--- надополнето: Aug 21, 2011 11:29 AM ---
И Gojak YNWA аман сфати дека Адам неможе да игра ко деструктивец.Огромна грешка би било тоа да го стаат у дефанзива,истото се деси со Бабел коа го форсираа да игра крило.Ако ја глеаше утакмицата против Арсенал,Адам беше креативецот и цело време беше у напад со Керол,Кајт и Даунинг.Адам е донесен да го замени Џерард.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Абе шо сакате зборете за Лукас.Кени знае дека треба да игра во прв тим и го игра.Вие сите шо го плукате џабе ви е.Уше мн долго ќе го гледата како одлично си ја врши работата а вие ќе се нервирате и на пораз него ќе го плукате пошо го мрзите.
--- надополнето: Aug 21, 2011 11:24 AM ---

У старата тема и ја пишував да се донесе Енрике,уше коа се спомињаа Сисоко и Переира.
--- надополнето: Aug 21, 2011 11:29 AM ---
И Gojak YNWA аман сфати дека Адам неможе да игра ко деструктивец.Огромна грешка би било тоа да го стаат у дефанзива,истото се деси со Бабел коа го форсираа да игра крило.Ако ја глеаше утакмицата против Арсенал,Адам беше креативецот и цело време беше у напад со Керол,Кајт и Даунинг.Адам е донесен да го замени Џерард.
Адам не е деструктивец. Адам моментално Кени го користи она Англичаните шо го велат deep luying playmaker.....значи е задолжен да ја креира нашата игра и во напад и во одбрана кога е потребно да ја сецка играта со ситни фаули или ако е можно чисто да ја одземе топката...дефинитивно ни фалеше ваков играч.....
--- надополнето: Aug 21, 2011 12:07 PM ---
Не бев приклучен на форумов 2-3 недели гледам имаме неколку нови лица на нашиот форум или се лажам? Добро ни дојдовте и да ни се множите колку ве има појке толку поубо :D

Kajgana Shop

На врв Bottom