Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Рафа го играше, Рој го играше, Кени го игра, Мано Менез го игра во прв тим. Не можи сите да незнаат. Сигурно вреди штом сите овие 4ца го играле во прв тим. И земете го за пример Бускец од Барса. Јас мислам дека не е ништо подобар од Лукас т.е дека двајцата се одлични деструктивци. Ако за Лукас мислите дека е мек тогаш што да се кажи за Бускец ? Па и Маскерано му седи резерва него а и го избркаа Туре. Сега можи е поради тоа што е од нивната школа ама и Пеп го игра во прв тим, и Винсенте дел Боске го зеде во репрезентација а двајцава се супер тренери. Така да без галами. Лукас е супер и оваа сезона и минатата а пред тоа кога играше како деструктивец беше ок. Едно време на крајот кога Маскерано играше бек а средина Стиви и Аква а Лукас деструктивец. Мислам дека и против Атлетико играше така. И беше ок.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Лукас почнувајќи од минатата сезона е играчиште!!! Ретко добар деструктивец, јас не би го менувал за ниеден играч на светот.
Ако некој треба да се критикува тоа е Керол, како тоа јас би го седнал на клупа, со него во игра толку ни е таба играта тоа е неверојатно, нема кратки подавања само се бара со долга топка Керол и таа игра многу ме потсеќа на тактиката на Хоџо.
Со Суарез, Кајт и Меирелеш играа добива на течност и е допадлива за око. Е сега додадете го на тоа Џерард и нек му ја мислат другите. Керол може и 30 гола да даде јас би го тргнал од прв тим.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Reina​
Johnson Carragher Agger Jose Enrique​
Downing Adam Lucas Meireles​
Suarez Carrol​

Вака би го играл јас Ливерпул. Џерард ја пропушти цела претсезона така да и кога ќе се опорави не би го играл уште одма. Легенда е, ама искрено не очекувам тој да покаже страшно добар фудбал. Можеби само страшно добар мотиватор на теренот. Хендерсон и Аквилани (ако остане) заедно со Џерард, Шкртел, Кајт и Макси прават одлична клупа и оставаат добар простор за ротација на играчите без загуба на квалитет.​

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јас пак мислам дека Кујт е тој што ја ебава мечката.
Пример, вчера Керол беше тој што се трудеше и се бореше лавовски, претрча многу. Ако видовте, на една ситуација дури му се развика на Кујт за неговата некоординација. Можеби Керол практично НЕ покажа ништо, ама човекот фластер беше чуван од Вермален, па дури и удвојуван на ситуации. Едностано, немаше поддршка во нападот. Никаква.
Кујт е бледа сенка на тој Кујт што ние го знаевме. Се влече по теренот, има неточни пасови, премногу е бавен. Секако, неговото лавовско срце му дава еден плус, ама не е тоа што беше.
Сите го плукаат Керол, дека откако тој излегол играта станала по течна.
Играта со Сандерленд откако Кујт влезе и играта со Арсенал пред Кујт да излезе беа многу слични - мизерни.
И второ, Керол не е само за со глава. Брз е, дури премногу за таа корпулентност. Знае да проигра, да издрибла, подвижен е и има разорен удар.
Ако нашите (средината и општо тимот) не знае тоа да го искористи, не е Керол крив. Во Њукасл имаше прекрасна течна игра, зашто овде е проблемот?

Г

Гучи

Гостин
Reina​
Downing Adam Lucas Meireles​
Suarez Carrol​

Вака би го играл јас Ливерпул. Џерард ја пропушти цела претсезона така да и кога ќе се опорави не би го играл уште одма. Легенда е, ама искрено не очекувам тој да покаже страшно добар фудбал. Можеби само страшно добар мотиватор на теренот. Хендерсон и Аквилани (ако остане) заедно со Џерард, Шкртел, Кајт и Макси прават одлична клупа и оставаат добар простор за ротација на играчите без загуба на квалитет.​
Reina​
Lucas​
Adam Meireles​
Downing Suarez​
Carrol​

Ја вака би играл, со тоа што Даунинг и Суарез ке ротираат.​

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Лукас е добар, Керол е тој шо ја заебава цела работа, и зато не играме добар фудбал. Сите го барат Керол со долги топки, па сам да е напред без одбрана пак нема гол да дај, а не па 2ца дефанзивци, не се фатени во глајте тие. Керол на клупа, па ке видите добра игра и победи. Кели игра супер како десен бек, па мислам дека на Џонсон треба да му се дај да игра десно крило, посекако сме слаби таму.

-------------------------- Реина -------------------------------
Кели ------------- Карагер ----------- Агер -------- Енрике
----------------------------- Лукас ------------------------------
Џонсон ------------------- Адам ----------------- Даунинг
----------------------- Мирелеш --------------------------------
------------------------------ Суарез ---------------------------

Сите стручњаци станавме ахахахахаа :D

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Адам не е деструктивец. Адам моментално Кени го користи она Англичаните шо го велат deep luying playmaker.....значи е задолжен да ја креира нашата игра и во напад и во одбрана кога е потребно да ја сецка играта со ситни фаули или ако е можно чисто да ја одземе топката...дефинитивно ни фалеше ваков играч.....
--- надополнето: Aug 21, 2011 12:07 PM ---
Не бев приклучен на форумов 2-3 недели гледам имаме неколку нови лица на нашиот форум или се лажам? Добро ни дојдовте и да ни се множите колку ве има појке толку поубо :D
Па тоа му го зборам.Адам е донесен како замена за Џерард,играч кој ќе ја креира играта во нападот.А за деструктивец го иаме Лукас и тоа е тоа.
--- надополнето: Aug 21, 2011 2:14 PM ---
Лукас е добар, Керол е тој шо ја заебава цела работа, и зато не играме добар фудбал. Сите го барат Керол со долги топки, па сам да е напред без одбрана пак нема гол да дај, а не па 2ца дефанзивци, не се фатени во глајте тие. Керол на клупа, па ке видите добра игра и победи. Кели игра супер како десен бек, па мислам дека на Џонсон треба да му се дај да игра десно крило, посекако сме слаби таму.

Сите стручњаци станавме ахахахахаа :D
Дефинитивно тактикава треба да се проба.Гарант ќе биде :drk:

skopje11

И ја би тата , ово радио!!
Член од
3 јуни 2011
Мислења
147
Поени од реакции
36

Дефинитивно! добар состав!! кој треба и мора да се проба!!!

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Луге неможам да разберам расправате кој треба да игра а кој не....Кени ги бира играчите спрема противникот, на пример сабота играме против Болтон, екипа која игра со многу нафрлени топки во шеснаесетникот и кои шансата за кој ке ја бараат во прекините, шо значи дека Керол би требало да игра на оваја утакмица на смета на Хендо на пример или Кујт, значи Кени има голем избор на играчи и можи да го бира тимот според противникот така да џабе ви е оваа дискусија YNWA

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ама мора да има некој default тим нели? Основата ќе си стои, некои ќе се ротираат. Не може да излезе со комплетно различни состави. Јас колку што разбирам, ние основниот тим го дискутираме. Оној што ќе биде по default на кој што Кени би правел модификации во однос на потребите на натпреварите.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Кога го фалите Лукас сите зборувате имал многу точни пасови...А тие пасови ги прави со играчи кои му се на 1 метро од него. Добива топка и го бара оној кој му е најблиску. А кога се работи за дефанзива никој ништо не кажува. Работата е што лесно го дриблаат и прави фаули сосема беспотребни и кога нема опасност за гол. Значи на деструктивец работата му е да копа по теренот, пиле да не прелета, а пасови ќе прави Адам, Џерард, Меирелеш...
Ајде ајде.... и јас не верував во овој играач... но сега е друга приказна! ( иако и јас како тебе го пцувам сега заради 3 години изгубени за неговото школо во Ливерпул! )

Ете ти статистички зошто вреди сега Лукас!

Lucas completed 45 of his 52 passes today. 87% completion. He also made 6 long-ball passes and completed all of them. 33/52 of Lucas' passes today were passes forward. Only 5/52 were backwards passes. Defensive? [stats via @EPLIndex]

briankettle
Lucas was the only player in the #lfc -#afc game to hit double figures for tackles. He made 16 and won 10.

‎#AFC V #LFC Lucas V Frimpong Tackles 8:3. | Adam V Nasri Chances Created 3:2. | Henderson V Ramsey Loss of possession 2:4 . @EPLIndex

Значи позицијата што е таква таква е... но како што многумина велат:

Пред фактите и Боговите молчат....... затоа ке молчиме јас и ти!;)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Ви кажав јас. Лукас врши работа само Маскерано беше ненормален и колеше,тепаше се живо и диво затоа ви се чини дека беше којзнае колку појак. Често пати непотребни стартови правеше и добиваше непотребни картони. Затоа доста со тоа. Дури и учествуваше во акцијата за голот за тие што се сомневавте во неговите офанзивни карактеристики
Еве ви една статистика од сезоната 2009-10 во која Лукас и не беше баш сјаен како креативец. Но затоа деструктивно бил одличен. И рачунајте сега е многу многу подобар од тогаш

--- надополнето: Aug 21, 2011 9:56 PM ---
Друга работа што сакам да кажам е играта на Керол. Дечкото мора да игра. Не знам како и не ме интересира само знам дека мора да ги оправда проклетите 35 милиони вложени во него.Сега Среда со оние шабаните да игра прва или да влези како резерва па ваљда нив ќе им шибни гол па ќе му се врати самодовербата. Друго Даунинг ептен ме радува. Ќе мора да се бара играч како него уште еден. Би било добро да е Адам Џонсон. Ако продолжат да го оставаат на клупа можеби ќе му се присака да си оди и некако да го лапниме. Тој е следниот Даунинг а можеби и подобар

Стеф...

Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Liverpool are looking to off load 27 year old Italian play maker Alberto Aquilani before the transfer window shuts on August 31.
With AC Milan looking to make a cut price bid of around £7.7mil for a player who cost Liverpool around £17mil from Roma while he was still injured two seasons ago.
This seems to be a massive loss on a player who came with much potential, then failed to live up to the hype.
Aquilani had spent last season on loan to Juventus but the Italian club decided against taking up the offer to make the deal permanent.
He is almost certain to leave the club as he hasn't been included in the squad for Liverpool's opening two games.
Aquilani is just one of the player who Liverpool are still looking at moving on before the end of the transfer window.
Other players include:
  • Joe Cole
  • David Ngog
  • Christian Poulsen
  • Emiliano Insua
  • Philipp Degen
  • Brad Jones
If Liverpool are able to sell these players we could well see them making another couple of signings before the transfer window shuts.

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
За прв пат после 18 месеци, гостински тим има повеќе од 50% посед на топката од Арсенал на Емирати!

Си грмиме бе! :love:

Стеф...

Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Читам на фејсбук на Macedonian Reds,дека Интер го барале Кајт.Ако е вистина треба го шитнеме,пошо дефинитивно уше ова лето ќе има понуда за него и ќе може да се шитне за добра пара.

Kajgana Shop

На врв Bottom