stormspeaker
Бекрија
- Член од
- 4 октомври 2008
- Мислења
- 1.858
- Поени од реакции
- 1.343
како прво честита победа, сосема заслужено!!! кени му ја скри муницијата на арсен, па овој не пукна ни еден плотун!!! хехехехехехехеЧестито победа! Иако не треба да се залетуваме, пошто Арсенал не беше оној вистинскиот и не е мерило дека имаме квалитет толку колку што се надеваме. И јас се чудам како Хендерсон добива шанса пред Меирелеш кој ни беше лидер лани во екипата и клучен на многу натпревари. Изгледа не се во добри односи со Кени што се виде и по реакцијата после вториот гол. За мене Адам и Енрике беа најдобри денеска, ме разочараа како секогаш Лукас кој изгуби многу дуели иако на крајот зеде сила, ама тогаш Арсенал беше демотивиран и Хендерсон али ајде него ќе му прогледаме низ прсти пошто е нов и можно е да му е период за адаптација. Керол се гледа дека се труди, ама никако не може да се пронајде во формата што ја имаше во Њукасел, изгледа не му пасова ваков стил на игра, односно сам да создаде акција. Тој во Њукасл погодоците ги постигнуваше само од прекини и мешаници пред голот, али ќе го биде се надевам. Адам е тој што ни требаше од ко замина Алонсо, денес направи многу шанси за ливпоол и прекрасни дијагонали, но и одзеде многу топки. Според мене Ливерпул вака треба да игра сезонава.
---------------------------Рејна--------------------------------
Кели--------Карагер---------Агер------Енрике
Џерард----Меирелеш----Адам----Даунинг
-----------Суарез--------Керол-------------------------
Така што Џонсон ќе му биде замена на Кели пошто Кели игра фантастично и во одбрана и напад, и има неверојатна енергија за борба, Кајт ќе го менува на Џерард или на Керол, Лукас или Хендерсон на Меирелеш, Макси на Даунинг. Јас мислам дека овој состав е зрел за титула.
Ако пратеше утакмица,попрво ќе плукаше по Керол(шо не покажа нишо освен обидот со глава во 16та минута)а не по Лукас(кој спречи многу напади).Адам не играше дефанзива,цело време беше напред додека Лукас дремеше позади и чекаше да спречи контра.Frehley, Ако добро забележа Адам има улога на Дефанзивец во средниот ред, па често си сметаа со Лукас, па фалеше еден од нив да игра поофанзивно, затоа Меирелеш го имам тука ставено, а Адам прекина повеќе акции од Лукас и имаше многу подобри пасови. А Џерард мислам дека подобро би одиграл од Кајт како десно крило, и порано има играно како десно крило, но како што кажав овие може да ротираат меѓу себе(Кајт, Меирелеш и Џерард) сите имаат играно како крило. А Хендерсон засега никако прва постава, може да влегува како замена второ полувреме доколку водиме или некој се повреди. Џонсон игра послабо од Кели како десен бек, особено во дефанзива, можеби напред е подобар ама поважно е да се зачува голот. Кени најголемата грешка ја направи играјќи го Фланаган со Сандерленд како десен бек имајќи во предвид дека Кели беше фит !
Не знаев дека го имаме емирати 10 години, како и да е поздрав и нека ви е Честита темата и победатаАко пратеше утакмица,попрво ќе плукаше по Керол(шо не покажа нишо освен обидот со глава во 16та минута)а не по Лукас(кој спречи многу напади).Адам не играше дефанзива,цело време беше напред додека Лукас дремеше позади и чекаше да спречи контра.
Роземберг шо ти реков за Енрике?Типот ги искина по левата страна.Можам да замислам со Џонсон шо ќе праат,кај ќе им биде крајот....
2 нешта не ми се свиѓаа на утакмицава:
-Хендерсон пред Миералеш
-И Керол требаше да биде изваден мн порано,уше у почетокот на 2то полувреме
Како и да е тепавме по 10 години на Емирати и земавме 3 поени шо е најбитното
Сите што ги познавам кои следат фудбал без разлика дали се фанови на Ливерпул или не, велат дека само Лукас ја квари играта на тимот, а некои фанови овде нон стоп Лукас та Лукас заслужува да игра, а од кога игра тој немаме трофеј во витрините! Но секој си има свое мислење. Можеби е добар но не за Ливерпул тоа е факт. На негово место да игра пример Тиоте од Њукасл и овој состав што го имаме моментално гарантирам 1 место во премиер лига. За Керол кажав погоре во постот дека не може да ја пронајди формата од Њукасл, и да изигра слабо денеска. Али ај доста е негативности, после ваков успешен ден, мора да се прослави победава.Ако пратеше утакмица,попрво ќе плукаше по Керол(шо не покажа нишо освен обидот со глава во 16та минута)а не по Лукас(кој спречи многу напади).Адам не играше дефанзива,цело време беше напред додека Лукас дремеше позади и чекаше да спречи контра.
Роземберг шо ти реков за Енрике?Типот ги искина по левата страна.Можам да замислам со Џонсон шо ќе праат,кај ќе им биде крајот....
2 нешта не ми се свиѓаа на утакмицава:
-Хендерсон пред Миералеш
-И Керол требаше да биде изваден мн порано,уше у почетокот на 2то полувреме
Како и да е тепавме по 10 години на Емирати и земавме 3 поени шо е најбитното
http://www.goalsarena.org/video/england-barclays-premier-league/20-08-2011-arsenal-liverpool_en.htmlДечки честито победа да ви се множат, ако може виде од головите да ми дадете...