Прво, поздрав луѓе
Ме немаше ептен долго, сеа малце предсезонски вака, во најактивниот период
Не знам за вас, ама јас сум бааги оптимист за ова сезона, со оглед на то како тргна работата. 3 засилувања веќе, 4то на повидок во вторник по најавите (Мињоле), а со то ми се чини и крај на Реина ера (фала богу), иако Брендан во интервјуто денес рече дека Мињоле го носат ради конкуренција, а не како замена за Пепе. Една чистка после засилувањата (Шелви, Спиринг први), па би требало да се напрај некоја рамнотежа во тимот, да има 20тина играчи кои ќе бидат рамноправни и ќе се борат за место, да почниме барем малце да личиме на тимот кој бевме пред само неколку години. На тема Суарез, се ми се чини дека нема да замини, ако би вервале во изјавите и на Роџерс и на газдите, ама ако поднеси барање за трансфер, тогаш нема друго чаре, само тешко дека ќе можи Мкхитарјан да го замени (ако дојди воопшто), иако даде еден куп гола, сепак играше во лига која не можи ни да се спореди со Англиската.
Се на се, се чини дека доаѓаат светли денови на Енфилд, барем ни остана да веруваме во Роџерс и тимот, да очекуваме минимум 4то место сезонава, макар што ќе биде претешко, но мора да се гази напред, веќе тешко дека некој навивач на Ливерпул, а богами играч има време за чекање
YNWA!