Реина/Џонс
Џонсон/Фланаган - - Агер/Карагер - - Шкртел/Коатес - - Енрике/Кели
Лукас/Адам
. . . . . . . . . . . . . Ален/Шелви
Џерард/Хендо . . . . . . . .
Даунинг/Кол - - - - - - - Борини/Пачеко
Суарез/Керол
Да сум ја Мр. Брендан Роџерс, веројатно вака би играл во повеќето од натпреварите, нормално во зависност од противникот и важноста на натпреварот, ќе има ротации и во одбраната и во средината и во нападот. Кога ќе треба да се разбива бункер, ќе мора да се нафрла и во шпицот да игра Керол.
Ако дојде и Демпси, некој од средината мора да си оди(типувам на Спиринг или Адам).
Вака добро изгледа, само малце поправки според мене. Зашто Кели лево, а ако веќе Фланаган го ставаш како замена за десно, на исто дереџе е он и со Робинзон. Исто и Шкртел и Агер обратно местата
Такада според мене:
Реина/Џонс
Џонсон/Кели - - Шкртел/Карагер - - Агер/Коатес - - Енрике/Робинзон
Лукас/Ален
. . . . . . . . . . . . . Шелви/Адам
Џерард/Хендо . . . . . . . .
Даунинг/Кол - - - - - - - Борини/Пачеко
Суарез/Керол
Е сега фората е само у срединава. Ален и Лукас се и двајцата за у стартна, заедно со Стиви Џи. Али премногу ризично е да ги играме двајцата заедно често, бидејќи ако за следната не бидат во состојба ќе мора Спиро да игра, а нејќеме на негови рамења да оставиме да се падне со некој тежок противник пошто знаеме дека често праи киксови у големи натпревари. Заедно можат да играат само во оние натпревари од огромна важност. Затоа паметно ќе мора да ротира Бренди, иако веќе знаеме дека не е преголем фан на драстични ротации.
Инаку составов е направен според тоа што го имаме засега. Пошто сега кога го земавме Ален, моментално не знаеме кои ќе бидат следните засилувања на Роџерс, па да кажеме дека ќе земеме уште едно крило, еден Демпси типац (он или сличен) и еден бекап лев бек. Мислам дека нов играч у средината нема да донесеме, али ако се случи тоа тој ќе го завземе местото на Адам. Такада со вакви засилувања промената би била што Флано и Робинзон би заминале на позајмица, Спиро, Адам и Кол би биле замена за тројцата играчи у средина, под замена подразбирам замена на ротацијата а.к.а бекап играч кој ни клупа нема да грее. Едино Кол можеби почесто ќе добива шанса од клупа бидејќи игра на повеќе позиции, што значи дека он би имал улога на универзална замена, спремен да допринесе во секое време од сегде. А сега кога го немаме Белами, мислам дека Пачеко ќе го пополни неговото место, се надевам дека ќе биде така бидејќи на турнејата изгледаше феноменално. Е другото крило што би го донеле би бил за ротација со Даунинг. Тука исто така поддршка може да дава Кол, бидејќи точно овдека би фигурирала неговата можност на играње на повеќе позиции. Доаѓањето на (да речеме) Демпси би ни понудило огромен избор на ротација. Човекот може да игра на местото на Стиви Џи во формацијава, десно, лево и напад, значи може сегде да покрие. Плус рачунајте Борини и Пачеко може да бидат централни напаѓачи, а Суарез по левата страна. Што значи дека ако дојде он јас ќе очекувам да гледаме повеќе комбинации во нападот.
За оние кои ги мрзеше да ја читаат мојата досадна анализа, еве како би изгледало тоа формациски.
Реина/Џонс
Џонсон/Кели - - Шкртел/Карагер - - Агер/Коатес - - Енрике/Нов лев бек
Лукас/Ален (Спиро)
. . . . . . . . . . . . . Шелви/Нов централен (Адам)
Џерард/Хендо (Кол) . . . . . . . .
Даунинг/Ново крило (Кол) - - - - - - - Борини/Пачеко (Кол)
Суарез/Керол
(Плус Демпси да не го вметнувам у сите 4 позици во офанзивата)
Позајмица: Стерлинг, Сусо, Флано, Робинзон и Морган. Сите ќе се калемат и ќе бидат спремни да го научат режимот на Роџерс и да наследат дел од играчиве од следната сезона па натака. Засега би било претешко да се интегрираат у оваа средина. Секако ако загусти со составот, тука е опцијата за отповикување на играчот како Шелви прошлата.
На папир ова изгледа како топ состав, само секако ова веќе е читање на мислите на Роџерс, може он не ни сака вака да изгледа составот, колку што знаеме. Али ако ова е замислата, мене многу ми се допаѓа. Sorry for the long post
П.с: Мило ми е што Шелви сите почнавме да го гледаме како веќе целосно интегриран играч во составот, спремен да се избори и да го задржи првотимскиот статус, а се надевам дека и Роџерс го виде тоа