Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.702
Поени од реакции
11.939
Заедно со Роџерс најверојатно доаѓа и овој човек.

http://www.youtube.com/watch?v=9_1Dx3wgCP8&feature=youtube_gdata_player
А колку би чинел целиот клуб Свонси? Да го купиме онака......ќе ни се најди. Те играчи ќе си земаме, те некои тренери, навивачи ќе пренесиме :D па ако треба и столчињата за новиот стадион ќе ги земиме од Либерти стадионот на Свонси

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
честито со новиот тренер!
нека на клубот му донеси мнооогу успеси и титули, особено во ПЛ и ЛШ!!!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Заедно со Роџерс најверојатно доаѓа и овој човек.

http://www.youtube.com/watch?v=9_1Dx3wgCP8&feature=youtube_gdata_player
Не е само тој, уште тројца доаѓаат со него заедно

Neil Jones ‏@neiljonesecho
I understand #LFC will also be taking three key members of Swansea's backroom staff. They are Colin Pascoe, Chris Davies and Glen Driscoll.

Pascoe is Rodgers' right-hand man, and first-team coach. Driscoll is conditioning expert, and Davies is a highly-rated young match analyst.

Не знам колку е паметно да носиме помошни тренери од екипа која до лани беше у чемпионшип и нема терени за тренинг.

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Роџерс си ја носи екипата од Свонси..тројца помошници пристигаат заедно со него на Енфилд.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Aбе све е убаво за играва на Свонси, на сите ни се допаѓа таква игра. Само колку успешно ќе ја наметне и кај нас... Дај боже да успее, али ќе треба време и точни играчи да се донесат. Не очекувајте од прва да станеме англиските каталонци...

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Не е само тој, уште тројца доаѓаат со него заедно

Neil Jones ‏@neiljonesecho
I understand #LFC will also be taking three key members of Swansea's backroom staff. They are Colin Pascoe, Chris Davies and Glen Driscoll.

Pascoe is Rodgers' right-hand man, and first-team coach. Driscoll is conditioning expert, and Davies is a highly-rated young match analyst.

Не знам колку е паметно да носиме помошни тренери од екипа која до лани беше у чемпионшип и нема терени за тренинг.

Па и нема баш ништо страшно во ова... Било кој менаџер кој променува тим си носи со себе свои луѓе.
Во овој случај десната рака на Роџерс, Пасколи што е нормално .
Дрисколи е човек на Челзи така да може да се верува дека е високо оценет кондиционен тренер.
Што се однесува до Дејвис.....веќе постирав видео во кое тој самиот објаснува која е неговата работа, значи нема никаква врска со менеџирањето на тимот или самиот тренинг процес.

Во секој случај.........последните резултати на тимот докажуваат дека и треба темелна промена во стручниот кадар.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.702
Поени од реакции
11.939
^
^ Ќе можи за можење. Имаме такви играчи, негувавме слична игра а чим можеше со Свонси и со такви играчи да наметни таква игра ќе можи и со нас. Секако треба време и уште некое засилување.
Ериксен,Афелај,Џонсон, де Јонг, Муниаин - некои вакви засилувања би сакал

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
^
^ Ќе можи за можење. Имаме такви играчи, негувавме слична игра а чим можеше со Свонси и со такви играчи да наметни таква игра ќе можи и со нас. Секако треба време и уште некое засилување.
Ериксен,Афелај,Џонсон, де Јонг, Муниаин - некои вакви засилувања би сакал
Абе ме уплашии :) На прва помислив дека се работи за де Јонг од М. Сити, ама после ми текна дека за од Твенте напаѓачот мислиш.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.625
Поени од реакции
22.650
Ако е веќе официјално, нека му е со среќа на новиот тренер. Скептик сум, но и имам позитивен филинг околу неговата работа во иднина. Сепак, би почекал да почне да работи и да ги гледаме резултатите.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Еве нешто за помошниците на B. Rodgers односно Glen Driscoll:

Swansea City: Rodgers delighted to link up with performance ace again

BRENDAN Rodgers has added an old mate from Chelsea to his Swansea City backroom staff — and Garry Monk is already being treated like John Terry.

Glen Driscoll has arrived at the Liberty Stadium as Swansea's new performance consultant after a decade spent working with top managers and players at Stamford Bridge.

Rodgers believes Swansea have pulled off a major coup in recruiting Driscoll, who left Chelsea in the summer after new manager Andre Villas-Boas reshuffled the club's staff.

And Swansea skipper Monk is already reaping the rewards of Swansea's latest appointment.

"The gaffer's brought Glen in from Chelsea and he has been excellent with me," Monk said.

"He's had experience with top players. All the physios at Swansea have been great, but he has brought in a few new things and I felt much stronger at Wolves last Saturday than I have been feeling."

In one of his first acts since arriving at the Liberty, Driscoll has fitted Monk with a belt which supports his back in a bid to help him overcome a long-standing foot problem.

"Apparently John Terry had the same sort of injury as me — foot trouble because of the back," Monk added.

"My back is fine now, but the belt just tightens things up and gives you more support.

"It gives you a few more per cent of power.

"I think I'm the first person to wear a belt around a pair of football shorts, but if it works then great."

Driscoll worked with Rodgers in the Reading Academy before being head-hunted by Chelsea during Jose Mourinho's reign.

He went on to work under Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink and Carlo Ancelotti.

"He has massive experience," Rodgers said.

"He was head of medical at Chelsea, but what is unique about Glen is that he also has a strong background in football conditioning.

"Initially he worked with the youth department at Chelsea, then he progressed up to overseeing the first-team medical department.

"When Avram Grant took over he moved Glen into the conditioning role and he was first-team conditioning coach under Guus Hiddink and Carlo Ancelotti.

"So we are getting someone who has experience in both fields and his role will be to look at performance outside the field.

"He can work in a couple of areas for us and he will be another great signing for this club."

Driscoll has not signed a fixed contract, and has instead been appointed "until further notice", Swansea say.

The 36-year-old's brief is to oversee and support the medical and performance departments of the club.

As well as assisting Monk, he is currently working on the rehabilitation programmes of Alan Tate and Ferrie Bodde.

"It's funny how things work out," Driscoll said.

"I worked with Brendan in the Academy structure at Reading and then found myself reunited with him at Stamford Bridge.

"Obviously it's disappointing to leave Chelsea after a decade, but that's football for you.

"And I'm proud of the fact that I played my part in Chelsea's most successful era."

Monk, meantime, believes he is edging ever closer to full fitness after his long-standing troubles.

"I just need to keep that run of games going," the central defender added.

"If I get four or five in a row then I will be much better.

"I don't think I look out of place or anything."

http://www.thisissouthwales.co.uk/story-13674315-detail/story.html
Значи, иако Rodgers самостојно нема водено поголем клуб, тој а и неговите помошници веќе имаат искуство со играчи како Terry, Lampard итн. и тоа е една предностите на Rodgers пред Martinez.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Постот ти е ЦИЦКА! :D супер пост , само едно не ми се свига доколку тоа горе напишано од the_kop е точно Кајт ке си оди сигурно , е сега ни треба еден напагач ПЛУС и најважно доколку Роџерс ги користи бековите за влез и дриблинк односно како крила овде не верувам дека Енрике може потполно да се снајде , за Џонсон го знаеме сите и супер би се снашол али скептик сум за Енрике и неговите дриблинзи!

Второ Керол знае да се уфрлува и да игра без топка но главен проблем кај овие високи играчи е заморот односно голем замор знајаки дека ке играме недела -четврток-недела може да дојде до повреди е тогаш со прајме ? ке остане само Суарез значи ни треба еден екстра напагач.

Трето , јас не сум сигурен дека Даунинг е добар за прв состав и дека има квалитети. Нас ни треба класично крило брзо пробивно нешто како Хазард али отиде во сините . Не дека нема такви играчи уште на пазарот само треба да се земе еден таков.

Лавези некако ми е ТОП за Ливерпоол , мада искрено се надевам на Кавани ако веке сме заентерсирани да дојди покрај Суарез ... истото го сакате и вие а истото го сака и Суарез а и тренерот на Урунгавај ... имајте на ум дека играчите од државите како Урунгвај и Мексико многу го почитуваат советот од националниот тренер.
Сигурен сум за Енрике оти Роџерс фино ќе му кажи да ги искорени тие глупи центаршути така да не се плаши за ова сигурено нема така да игра во напад Енрике.
Од каде си толку сигурен за Кајт оти си оди? Ова ќе биди катастрофална грешка од управата ако го продадат....
Слаб е Керол во играта без топка, до душа висината му е про блем во уфрлувањата во празен простор но се гледа оти тој е лимитиран во таа работа но ги има сите други карактеристики за target man
Е тука се слагаме. Мора да се купи уште едно крило место Даунинг и да предизвика конкуренција во нападот а не вака тој скоро беше сигурен и како и да игра дека ќе игра прв тим....
--- надополнето: 31 мај 2012 во 19:23 ---
А кој играчи би можел Роџерс да ги земе од Свонси? На лев бек и последен играч за врска сме децитарни т.е. немаме добро резерви а Нил Тејлор и Лион Бритон би биле одлични за резерва двајцата се од Свонси. Тејлор игра лев бек, одлично се вклопуваше во играта на Свонси би бил одлична замена за Енрике во случај на повреди, суспендиран....Бритон пак ја игра позицијата на Лукас, има феноменален пас ако не се лажам негде со 94% минатата сезона пасовите му беа точни, а во првите 5-6 утакмици НЕМАШЕ НИ ЕДЕН ПОГРЕШЕН ПАС. Само проблем ќе биде со него оти има негде 29-30 години ама нас под итно ни треба замена на таа позиција оти никој не знае каков би се вратил Лукас после повредата.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Од кај знајш можи ќе станиш пред 11 часот па пак ќе се разбудиш без нов менаџер :D
Не, не. Обично накај 2 и пол по полноќ легнувам, го гасам телефонот за да не ме буди никој и се утепувам од спиење :D Али ипак добра забелешка, само да не ме урочи сеа па да ми се појави некоја птица на прозор да ми тропа сабајлечки :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom