Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.492
Поени од реакции
10.246
Клаван е купен да биде Ел Нени(зборам како во ротација, не за позиција нормално).
Ефтино купен, работлив кој реално не е доволно квалитетен да игра за клуб со таков реноме што автоматски го прави војник што гине додека е на терен. Друга работа е што примарното штоперско дуо е нестабилно (повреди, АФКОН, итн) па се доаѓа во ситуација да се очекува премногу од типот.
Па не може да купуваш замена за една позиција,а да ти фали првотимец.Тоа е тоа зошто Пеџа плука по Клоп за Сако и некупувањето на нов квалитетен штопер.
Арсенал го купи Елнени во ситуација кога во средината ги имаа Казорла,Кокелан,Ремзи,Вилшер(Артета и Фламини не ги бројам).Клаван да беше купен во таква ситуација,сигурен сум дека ниеден човек не би го дискутирал трансферот.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Океееееееееееееееј, пак доаѓаме до тоа, како може АФКОН да биде изговор? Како? Прво, не ни играше Матип (мизерија изговор за мртвата одбрана) а второ, Мане (кој играше) се знаеше дека ќе игра уште кога потпиша. Што се однесувате ко да донесоа со закон дека ќе почнува Афкон на 2ри јануари, па као wowowowoowwow klop ne znae sto da prai, go zaebaa, mu go zemaa Mane.[DOUBLEPOST=1488499562][/DOUBLEPOST]
Роџерс не може да ги има овие услови како Клоп, дека Роџерс во споредба со Клоп не постои. Не знам играч што би рекол еј ќе идам во Ливерпул дека РОЏО е тренер. Ако викате со Пеџа дека си ги прокоцкал шансите со двете финалиња изгубени и немаме трофеј од тоа, така нема и Роџо трофеј со второто место. Му се погоди таа година, сите коцки се вклопија, не го возвишувајте како да е стратег ипол.
Затоа што има голем број што размислуваат како тебе, дека Клоп ги прокоцкал кредитите а човекот е 2 години во тимот, затоа клубот е на ова ниво. Истото погоре го напишав и за Интер, ете што носи менување на тренери ко чорапи, и нивно губење на кредити после 3 преодни рока.
Јас не велам дека ги прокоцкал шансите и дека сега треба да се избрка, далеку од тоа. Јас само прашав, зошто ти би му дал 5 години ако и трета година он не освои ништо, носи мрење фудбалери и не игра во ЛШ? Зошто пред 5 години освоил Бундес и кредитот му се префрла во Ливерпул?

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Океееееееееееееееј, пак доаѓаме до тоа, како може АФКОН да биде изговор? Како? Прво, не ни играше Матип (мизерија изговор за мртвата одбрана) а второ, Мане (кој играше) се знаеше дека ќе игра уште кога потпиша. Што се однесувате ко да донесоа со закон дека ќе почнува Афкон на 2ри јануари, па као wowowowoowwow klop ne znae sto da prai, go zaebaa, mu go zemaa Mane.[DOUBLEPOST=1488499562][/DOUBLEPOST]
Јас не велам дека ги прокоцкал шансите и дека сега треба да се избрка, далеку од тоа. Јас само прашав, зошто ти би му дал 5 години ако и трета година он не освои ништо, носи мрење фудбалери и не игра во ЛШ? Зошто пред 5 години освоил Бундес и кредитот му се префрла во Ливерпул?
Муабетот не е дека не се знаеше дека ќе одат на Афкон, туку дека сплет на околности меѓу кои и суспензијата од некоја недела на Матип , не дозволи да се стабилизира скрос како стандарден стопер.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Муабетот не е дека не се знаеше дека ќе одат на Афкон, туку дека сплет на околности меѓу кои и суспензијата од некоја недела на Матип , не дозволи да се стабилизира скрос како стандарден стопер.
Повреден беше брат, што ти е? Една или две утакмици не изигра поради „суспензијата“, така? Тој со мал knock, демек, само тренинг ќе пропушти, не играше 2 месеци. Како очекуваш стабилност со одбрана составена од
Штопер - кој се повредува од промаја
Штопер - Кој има квалитети за трета естонска лига а се САМОпрогласува за командант
Штопер - сиромав просек
Штопер - не е штопер, покрива на таа позиција

Како? Објасни ми те молам, како очекуваш стабилност? Под кој основ? Па тука треба 4 нови штопери да се купат, само што ти ќе ми кажеш „паааа нееееееееееееее, не се купува одма, еден по еден, да не им дојде многу“.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.800
Поени од реакции
12.183
Роџерс не може да ги има овие услови како Клоп, дека Роџерс во споредба со Клоп не постои. Не знам играч што би рекол еј ќе идам во Ливерпул дека РОЏО е тренер. Ако викате со Пеџа дека си ги прокоцкал шансите со двете финалиња изгубени и немаме трофеј од тоа, така нема и Роџо трофеј со второто место. Му се погоди таа година, сите коцки се вклопија, не го возвишувајте како да е стратег ипол.
Затоа што има голем број што размислуваат како тебе, дека Клоп ги прокоцкал кредитите а човекот е 2 години во тимот, затоа клубот е на ова ниво. Истото погоре го напишав и за Интер, ете што носи менување на тренери ко чорапи, и нивно губење на кредити после 3 преодни рока.
Како бе не можи да ги има истите услови? Па за менаџер на Ливерпул се работи. Тоа беше голема грешка на управата. Ајде пошто е Роџерс сопки ќе му ставаме, ќе му забрануваме трансфери, ќе му носиме играчи ние какви што сакаме, нема пари да му даваме. Али пошто е Клоп еве му одврзани раце. Каде бе така? Секој менаџер треба да си има исти услови за работа.
Клоп кредитите ги прокоцка. Ако наредна сезона нема резултати мора да следува отказ. Нема тука време ми треба не знам што ми треба. Роџерс кога дојде првата сезона имаше кредити пошто нели прва сезона, не му дадоа пари летото итн. Заврши седми па наредна сезона мораше да си го заработи лебот. Заврши втор (не успеа заради едно лизгање на Џерард) и ако не друго не однесе во ЛШ. Со тоа си заработи кредити за наредната сезона. Не успеа ништо да постигни ги потроши кредитите уште еднаш па наредната сезона со слаб старт попи отказ.
Клоп дојде си ја отпиша сезоната одма, во ред ете му кредити прва сезона му е, нов, курци палци нема проблем. Со финалињата си доби нови кредити донекаде кои оваа сезона успеа експресно за еден месец да ги прокоцка. Наредна сезона нема никаква позадина нити основа зад него која би го штитела од отказ. Или барем не би требало да има во нормален клуб. Или резултати или отказ.
И не знам зошто Интер го спомнуваш. Спомни ги Челзи, Реал, Јувентус. Колку тренери сменија посоледниве дури им се потрефи со Конте? Дај не ме заебавај. Клоп не постигна апсолутно ништо во Ливерпул за ако и наредна сезона (трета) нема резултати да добие и четврта. Толку е. Добиваш една колку за адаптација и веќе од втората мора да имаш некакви резултати кои би те бранеле. А ти ми викаш овој и после 3 никакви сезони да добиел и четврта. Ајде ако не десет нека му дадат курташак нека си игра. Во некои клубови ни една не би добил. Уште после ланската ќе го отпуштеа без трофеј со 8мо место и најлоша сезона во ПЛ во последни 511154646 години

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.201
А веќе кога сме кај Роџо и Клоп, извини што толку се величи Клоп ко некое големо име?? Ликот има две Бундеслига титули и финале ЛШ, толку. Можам уште 500 мизерни тренери да ти набројам со подобри бројки од него, мислам не ме сфаќај погрешно, не дека се подобри од него ама чисто да ти доловам дека малце се преценува Клоп.

Он е прилично млад тренер, супер тренер нема збор тука, ама некако ко за инат да не сака да се прилагоди на модерниот фудбал... Ливерпул не е Дортмунд, не може стрикно да се потпира на талентирани играчи, нема шанси да се прати ритамот на Сити, УТД, Арсенал, Челзи па и Тотенхем. Најтешка лига е ПЛ, сите го знаат тоа, ќе ти дојдат оние сељачиштана од Стоук никад нема до гол да им стигнеш, јебал те и тотал фудбал и младичи. Мора Ливерпул да ја ојача одбраната, мислам да не трубам, треба да го направат се она што го кажа Пеја.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ако го изврлат Клоп ќе аплицирам јас за менаџер, Хендо капитен, Лукас заменик и купувам 7 штопери, сфе на одбрана. Нема да дааме голови ама нема ни да примаме, сфе ќе им изнаебам, жими сфе.[DOUBLEPOST=1488502052][/DOUBLEPOST]Ееееееееееееееј 9 години неаме асален штопер у клуб, доаѓа менаџер со реноме, име, кој ќе носел имиња фудбалери и ми ги носи Матип и Клаван, дај бе не ме јеби, на што личи тоа, на што?[DOUBLEPOST=1488502218][/DOUBLEPOST]Тоа ти е исто ко да те пратат у Канела, да ти кажат, еве ти пари, можеш да ги земеш двете најјаки торти и ти да купиш една торта бисквити-пудинг друга да каеш, нејќам торта, дај ми еден куглов сув, да се удавам дома, ќе глумам лудило.

Последно уредено:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.800
Поени од реакции
12.183
А веќе кога сме кај Роџо и Клоп, извини што толку се величи Клоп ко некое големо име?? Ликот има две Бундеслига титули и финале ЛШ, толку. Можам уште 500 мизерни тренери да ти набројам со подобри бројки од него, мислам не ме сфаќај погрешно, не дека се подобри од него ама чисто да ти доловам дека малце се преценува Клоп.

Он е прилично млад тренер, супер тренер нема збор тука, ама некако ко за инат да не сака да се прилагоди на модерниот фудбал... Ливерпул не е Дортмунд, не може стрикно да се потпира на талентирани играчи, нема шанси да се прати ритамот на Сити, УТД, Арсенал, Челзи па и Тотенхем. Најтешка лига е ПЛ, сите го знаат тоа, ќе ти дојдат оние сељачиштана од Стоук никад нема до гол да им стигнеш, јебал те и тотал фудбал и младичи. Мора Ливерпул да ја ојача одбраната, мислам да не трубам, треба да го направат се она што го кажа Пеја.
Абе и во Дортмунд колку се потпре? Тие две сезони беа титулите кога ги зеде кога и реално Баерн не беше толку моќен. Му се потрефија играчите и тоа е тоа. После тоа џам свитка, кога освојуваше Баерн по 90 поени. Што не освои тогаш со таленти?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.201
Абе и во Дортмунд колку се потпре? Тие две сезони беа титулите кога ги зеде кога и реално Баерн не беше толку моќен. Му се потрефија играчите и тоа е тоа. После тоа џам свитка, кога освојуваше Баерн по 90 поени. Што не освои тогаш со таленти?
Јасно јасно... Проблемот кај Клоп е што неговиот стил бара долга клупа, а он во Ливерпул не само што нема клупа него нема ни асален прв тим. Во Дортмунд последните две сезони беше за греота, нарочито последната, ги издиша играчите пола тим поведен му беше а играта не личеше на ништо. Не знам, по мене Клоп малце се преценува ко тренер, пак ќе кажам супер тренер си е он ама полека малце другари, има тренери со педигре 1000 пати поголемо од она на Клоп па летаат како партали. Мурџо после шампионска титула имаше слаба полусезона и летна како партал од Челзи, а не па Клоп ако не обезбеди ЛШ со Пул, па уште и 4-5 години да му дале, WOOOOOOOOOOOOOOOOW, божем Ливерпул секоја година Триплета освојува па ајде ќе дадат толкав период на некој тренер.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Да бидеме реални, моментално Ливерпул во никој случај не би привлечил играч (ѕвезда) пред плавите и црвените од Манчестер и Лондон. Тука влегуваат и Реал, Барса, Баерн, ПСЖ и Јувентус. Е сега Клоп е големо име во фудбалот и после прилично добриот финиш на минатата сезона (без разлика што го изгубија финалето во ЕЛ) мораше да го искористи тоа и да донесе нешто поквалитетно, играчи со кои ќе почне да гради посериозен тим, што потоа ќе привлечат уште поквалитетни фудбалери.

Да се појаснам, Мане му е океј трансфер, би рекол се квалификува во првата група што ја спомнав погоре. Тука е и Кутињо, па и Хендерсон. Кога на овие 3ца би додал уште еден од нивното ниво и еден нешто поквалитетен, веќе имаш екипа која ќе може да ти привлечи уште повеќе играчи подобри од оваа тројка. Вака кој ќе дојде да ти игра со Фирмино и Лалана? И без разлика што Адам трча ко будала и знае да изигра стварно предобри утакмици, го гледате ли во тим со Суарез, Ибра, Хазард, Бејл итн, итн..? Бар да фрлаа повеќе пари, ама ни на тој начин не се нешто посебно привлечни.

Значи Ливерпул има две опции, да почне да се расфрла со пари или летово да направи исклучиво паметни трансфери, не од типот на Вајналдум, Фирмино, Бентеке и Ориги, туку играчи како Херера и Мата во Јунајтед, кои не се ѕвезди, но се неколку нивоа над споменативе.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.800
Поени од реакции
12.183
Да бидеме реални, моментално Ливерпул во никој случај не би привлечил играч (ѕвезда) пред плавите и црвените од Манчестер и Лондон. Тука влегуваат и Реал, Барса, Баерн, ПСЖ и Јувентус. Е сега Клоп е големо име во фудбалот и после прилично добриот финиш на минатата сезона (без разлика што го изгубија финалето во ЕЛ) мораше да го искористи тоа и да донесе нешто поквалитетно, играчи со кои ќе почне да гради посериозен тим, што потоа ќе привлечат уште поквалитетни фудбалери.

Да се појаснам, Мане му е океј трансфер, би рекол се квалификува во првата група што ја спомнав погоре. Тука е и Кутињо, па и Хендерсон. Кога на овие 3ца би додал уште еден од нивното ниво и еден нешто поквалитетен, веќе имаш екипа која ќе може да ти привлечи уште повеќе играчи подобри од оваа тројка. Вака кој ќе дојде да ти игра со Фирмино и Лалана? И без разлика што Адам трча ко будала и знае да изигра стварно предобри утакмици, го гледате ли во тим со Суарез, Ибра, Хазард, Бејл итн, итн..? Бар да фрлаа повеќе пари, ама ни на тој начин не се нешто посебно привлечни.

Значи Ливерпул има две опции, да почне да се расфрла со пари или летово да направи исклучиво паметни трансфери, не од типот на Вајналдум, Фирмино, Бентеке и Ориги, туку играчи како Херера и Мата во Јунајтед, кои не се ѕвезди, но се неколку нивоа над споменативе.
Сигурно се неколку нивоа над споменатите :coffee:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Сигурно се неколку нивоа над споменатите :coffee:
Херера со Канте и Ромеу има најмногу пресечени топки во лигата, а не ни игра класичен деструктивец. Единствен проблем е што пречесто знае да искиксира според мене. Му се дешава еднаш на 5-6 утакмици да направи тежок кикс, кој автомастки се претвара во гол шанса за противникот. Мата, можеби не е тоа што беше во Челзи, но во секој случај го има измислено фудбалот за било кој од тие 4цата што ги спомнав погоре. :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.886
Поени од реакции
116.201
Херера со Канте и Ромеу има најмногу пресечени топки во лигата, а не ни игра класичен деструктивец. Единствен проблем е што пречесто знае да искиксира според мене. Му се дешава еднаш на 5-6 утакмици да направи тежок кикс, кој автомастки се претвара во гол шанса за противникот. Мата, можеби не е тоа што беше во Челзи, но во секој случај го има измислено фудбалот за било кој од тие 4цата што ги спомнав погоре. :)
Можеби затоа константно освојувате по три титули годишно последниве неколку сезони, пошо се неколку нивоа над овие. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom