Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Не појача одбрана и средина, односно две третини од тимот. Не би го менувал поради тоа, сега, но доколку се бламира во иднина со треторазредни фудбалери, зошто да не? Дали искрено ама ИСКРЕНО мислиш дека ако продолжи со ова темпо и овој начин на работа, во наредни 5 години ќе бидеме барем блиску до титула ако споредиме како работат Челзи и двата тима од Манчестер, па и Тотенхем и Арсенал?
Не. Ако не донесе поквалитетни фудбалери (условно имиња), маф е работата, ама збориме за 5 години. Лудост е воопшто да се спомне бркање после сезонава или наредната.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.900
Поени од реакции
67.551
@Peja989 кој, според тебе би седел на клупа од Хендерсон, Вајналдум и Лалана, за да би играл Милнер на својата позиција? Втора работа е што Милнер не ми изгледа како човек кој е спремен на брзо ослободување од топка со оглед на тоа дека ке треба да игра таму каде што брзо ослободување од топка е клучно.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не. Ако не донесе поквалитетни фудбалери (условно имиња), маф е работата, ама збориме за 5 години. Лудост е воопшто да се спомне бркање после сезонава или наредната.
Јас ти викам, сега за сега три преодни рока, освен Мане нема ништо друго асално донесено (и тоа Мане беше ризик кој се исплатеше, за среќа), не сме во Европа, неаме освоено куп, нема да бидеме веројатно во ЛШ ни следна сезона, да не зборам за борба за титула. Додади на тоа (хипотетичка ситуација) ако преодниот рок му се повтори, како досегашните, и пак следна сезона го попушиме ко оваа, исто ќе бидеш лабав? Онака ќе ти биде? Уште ќе имаш став „абе да му даеме уште 4 години, па да видиме“?[DOUBLEPOST=1488480125][/DOUBLEPOST]
@Peja989 кој, според тебе би седел на клупа од Хендерсон, Вајналдум и Лалана, за да би играл Милнер на својата позиција? Втора работа е што Милнер не ми изгледа како човек кој е спремен на брзо ослободување од топка со оглед на тоа дека ке треба да игра таму каде што брзо ослободување од топка е клучно.
Секако дека Вајналдум, да треба од тие тројца да бирам. Хендерсон, Милнер и Лалана е средина која не верувам дека ќе биде наттрчана од противник во ПЛ или дека ќе има противник кој ќе успее да се справи со нивниот притисок, пошто трчаат по 12 километри на утакмица. Не мора Милнер да игра цело време, не мора ни Лалана ама друго е да ги имаш за во средина, него да им се троши талентот на неприродна позиција поради каприци на менаџер. Ај ако не, нека го стаи Клајн штопер а Лалана десен бек, чисто да докаже дека може и така да се игра.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.900
Поени од реакции
67.551
Ако го игра Милнер на природна позиција, испаѓа дека можел да се крпи и со Ален за ротација, а Вајналдум му е непотребен трансфер, пари кои можел да искористи за лев бек на пример.

Не ми се верува дека Клоп е до толку наивен и мисли дека на мотивација може да освои лига со оваа одбрана, особено со клупа која му е составена Стјуард, Вудбурн и Александар-Арнолд. Иначе, и мене, како на поголемиот дел тука, ми делува дека го преценуваш Сако. Најголема грешка му беше што ја утна со голманот, а не што тренираше дисциплина и строгост со Сако.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па тоа ми е муабетот, што Џини е комплетно непотребен трансфер, поготово што го игра вон позиција, го гуши на ЦМФ а он си е напаѓачи настроен играч од средина, прилично слаб со дефанзивни задачи. Со парите дадени за него, можеше да купи сигурно и повеќе од солиден штопер, што ќе ги натера Ловрен и Матип да бидат малку посериозни.

Во врска со Сако, не викам дека е ѕвезда и класа штопер, туку само дека е најдобар од овие што ние ги имаме во моментов. Еве и нека не е најдобар, нека е на исто ниво како нашите најдобри (Матип-Ловрен), сигурно е подобро да го имаш во тим, него да тренираш строгост а притоа одбраната да ти биде сирење и да ти играат штопери Клаван и Лукас, нели?

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
@Peja989 и Матип му е добар трансфер.
Ќе видиме што ќе биде. Многу "ако" има во ситуацијава, не знаеме ни дали ќе има ЛШ следната година, ни дали пак ќе се ослонува на тројца 18 годишни да влагаат од клупа.
Многу сум сигурен ќе летаат Лукас и Стариџ, а Ориги како единствен бекап за тројцата напред е недозволиво. Стопери да не правам муабет.
Мињо исто мислам дека ќе лета.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Под кој основ Матип е добар трансфер, кога пола сезона не ја игра поради повреда, односно е рековалесцентен.
АКО не се пласираме во ЛШ можноста Клоп да купи асален играч е 0.00005% и ќе си се тешиме со муабетот „абе не играме во ЛШ“, следна година пак попушинела и така у круг.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.800
Поени од реакции
12.181
Ако му се повторуваат овие глупости не треба ни да го дочека крајот на наредната сезона.
Роџерс да ги имаше овие услови кај ќе ни беше крајот. Клоп си ги потроши кредитите исто како и менаџерите пред него. Ако наредна сезона нема резултати- ЧАО![DOUBLEPOST=1488486210][/DOUBLEPOST]Пејко ме мрзи да ти ги лајкнувам коментарите со се се слагам

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не може да се курчи од принцип, да добива пари за трансфери и да ги одбива. Зошто? Што и на кому сака да му докаже нешто?

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Ако му се повторуваат овие глупости не треба ни да го дочека крајот на наредната сезона.
Роџерс да ги имаше овие услови кај ќе ни беше крајот. Клоп си ги потроши кредитите исто како и менаџерите пред него. Ако наредна сезона нема резултати- ЧАО![DOUBLEPOST=1488486210][/DOUBLEPOST]Пејко ме мрзи да ти ги лајкнувам коментарите со се се слагам
Роџерс не може да ги има овие услови како Клоп, дека Роџерс во споредба со Клоп не постои. Не знам играч што би рекол еј ќе идам во Ливерпул дека РОЏО е тренер. Ако викате со Пеџа дека си ги прокоцкал шансите со двете финалиња изгубени и немаме трофеј од тоа, така нема и Роџо трофеј со второто место. Му се погоди таа година, сите коцки се вклопија, не го возвишувајте како да е стратег ипол.
Затоа што има голем број што размислуваат како тебе, дека Клоп ги прокоцкал кредитите а човекот е 2 години во тимот, затоа клубот е на ова ниво. Истото погоре го напишав и за Интер, ете што носи менување на тренери ко чорапи, и нивно губење на кредити после 3 преодни рока.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.492
Поени од реакции
10.246
У право е Пеџа за Вајналдум и Сако.Година дена низ муабети за Ливерпул трубам дека Вајналдум беше тотално непотребен трансфер.На средина мораше да легне некој класа играч или играч блиско до тоа,едноставно мораше.Исто така лев бек и уште еден штопер,без бркање на Сако и никакво купување на Клавановци и ебиветарци.За Матип единствено не се слагам дека е лош трансфер,напротив очекував многу помалку од типот,а засега не стои толку катастрофален и е секако подобар и од Ловрен и од секој штопер во Ливерпул.Овој Кариус уште по презимето се гледа што голман е.За доброто на Ливерпул дај боже да се управи и да стане Де Геа н.2 ама кур од таква работа.
За тројката напред немам апсолутно никаква забелешка,освен тоа што има слаби замени за нив и дека е преголема штета ова што се дешава со Стариџ.Ме потсеќа делумно на Вилшер.
Се на се јас лично сум разочаран од Клоп бидејќи за разлика од некои претходни тренери на Ливерпул овој имаше можност сам да делува и да купи саламски играчи,а он се одлучи за ептен смешни и невини потези.Несомнено е дека е добар тренер исто како што дека можеше да направи доста подобри работи од тоа што го направи досега на полето трансфери.Инаку реално со тој квалитет,тоа е и реалното место.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
У право е Пеџа за Вајналдум и Сако.Година дена низ муабети за Ливерпул трубам дека Вајналдум беше тотално непотребен трансфер.На средина мораше да легне некој класа играч или играч блиско до тоа,едноставно мораше.Исто така лев бек и уште еден штопер,без бркање на Сако и никакво купување на Клавановци и ебиветарци.За Матип единствено не се слагам дека е лош трансфер,напротив очекував многу помалку од типот,а засега не стои толку катастрофален и е секако подобар и од Ловрен и од секој штопер во Ливерпул.Овој Кариус уште по презимето се гледа што голман е.За доброто на Ливерпул дај боже да се управи и да стане Де Геа н.2 ама кур од таква работа.
За тројката напред немам апсолутно никаква забелешка,освен тоа што има слаби замени за нив и дека е преголема штета ова што се дешава со Стариџ.Ме потсеќа делумно на Вилшер.
Се на се јас лично сум разочаран од Клоп бидејќи за разлика од некои претходни тренери на Ливерпул овој имаше можност сам да делува и да купи саламски играчи,а он се одлучи за ептен смешни и невини потези.Несомнено е дека е добар тренер исто како што дека можеше да направи доста подобри работи од тоа што го направи досега на полето трансфери.Инаку реално со тој квалитет,тоа е и реалното место.
Клаван е купен да биде Ел Нени(зборам како во ротација, не за позиција нормално).
Ефтино купен, работлив кој реално не е доволно квалитетен да игра за клуб со таков реноме што автоматски го прави војник што гине додека е на терен. Друга работа е што примарното штоперско дуо е нестабилно (повреди, АФКОН, итн) па се доаѓа во ситуација да се очекува премногу од типот.

Kajgana Shop

На врв Bottom