Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Незнам што да пишам повеќе секоја утакмица е истата приказна. Веќе ми е смачено од се, не е оправдување ама судијата беше за греота. Чист пенал беше играта со рака на Симпсон и црвен картон ако го судеше тоа друг тек ќе имаше утакмицата, вториот гол на Сисе чист офсајд, можеби црвениот картон немаше да влијае на крајниот исход ама веројатно е оти ќе го пропушти полуфиналето против Евертон. И дефинитивно мислам оти ако загубиме против Евертон Кени сам ќе си поднесе оставка. Ако не се лажам така се случи во неговиот прв мандат, си замина после полуфиналето со Евертон. Треба ремонт на нападот да се направи- Кајт, Белами, Макси да се продадат да се купат 2-3 квалитетни крила- напаѓачи. Ни останува уште ФА купот ако можиме да го освоиме ќе биди прекрасно ама со ваква игра....тешко....
Не е толку лоша играта која резултира со прилично голем број створени шанси. Тоа е основата на играта,стварање ситуации кои можат да резултираат со гол, освен промена во нападот не мора којзнае какви промени. Кени е ок. Кајт си е ок. Само Адам мора да си оди да не го земат на душа...

Реалноста е таа, не беше само денес.
Спречување на гол со рака потпрена на статива. Нема пенал, нема црвен картон.
Офсајдот беше изрзазен само во метри. Можеби 2. Но за да се поништи гол против Ливерпул - недоволно. Ваква бламажа немам видено одамна.
Намерно удирање на голман кој е во посед на топка значи црвен картон. Ама ако голманот е од Ливерпул, може и да се опцуе како бонус, па ако реагира - црвен. За голманот, не за провокаторот.

Секако, малоумниот потег на Керол е приказна за себе, наместо шут на празен гол...симулира.....:facepalm:

И тоа како влијаеше сето тоа на крајниот исход, не е првпат а нема да биде ни последен.
Но тоа е Ливерпул. Толку не чини, што мора обединетите сили на судиската организација и ФА да спречат она кое ќе беше реалност ако имаше коректно судење и без измислени поводи за суспензии...а тоа е 3.место во ПЛ и освојување на ФА и Лига куп. Повредите и стативите настрана, нешто кое никој нема влијание.
Hopefully, ако нема судиски срања против Евертон во полуфинале...ќе бидат освоени 2 купа. А тоа е неспоредливо со максимумот на клубови како Њукасл, 5.место од соништата...

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Според неколку Англиски страни,Керол по излегување од теренот му рекол на Далглиш ''немаш појма што правиш'' а до клупата се обратил со зборовите ''ова е смешно што го правите''..

До крај на сезоната Кени ќе си ја изгуби работата ...
Играчите немаат мотив и они ќе бидат тие што ќе го протераат со нивната незаинтересираност !

Г

Гучи

Гостин
До крај на сезоната Кени ќе си ја изгуби работата ...
Играчите немаат мотив и они ќе бидат тие што ќе го протераат со нивната незаинтересираност !
Незнам кој е иницијаторот на тоа, истото се случи и со Рафа и со Рој еве сега и со Кени...значи некој авторитет што е ја ствара таа атмосфера. Џерард или Кара.
Сезонава што е загубена, загубена е нека ја доврши сезонава до крај Кени па нека се пакува..

Од следна сезона го сакам Кара на чело на клубот :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ај немојте со вакви муабети кој да го наследи Кени ве молам. Све дур е на чело треба да добие поддршка. И Стиви не го брка Кени на клипчето, туку само му кажува да не се меша за да не го јаде и он од Еткинсон, па да не немаме ни менаџер на клупа на следната утакмица. Бордот ќе види што ќе треба да се направи, а мислам дека ќе сочека до крај на сезона да види како ќе се одвиваат работите, но што и да биде на нас ни останува да дадеме само поддршка на нашиот клуб. А викаат дека Керол се изнервирал кога излегол и дека имал непочитување кон клубот. А што да прави, у право си е... Каква почит заслужиле повеќе од пола фанови што го ругаат цела сезона и го нарекуваат со секакви имиња? Сега ќе дојде време да го видиме и Дони како ќе се покаже и дали овој трансфер беше добар. Од тоа што го видов кога бранеше против Ренџерс ми изгледаше доста солиден, дури и неочекував така да се покаже, па ајде да му дадеме шанса на човекот. За ваква ситуација и го земавме...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.707
Поени од реакции
11.942
Шо се смејш неќеше гол да ви дај :coffee: Треба да сте благодарни :P
--- надополнето: 2 април 2012 во 18:24 ---
Ај немојте со вакви муабети кој да го наследи Кени ве молам. Све дур е на чело треба да добие поддршка. И Стиви не го брка Кени на клипчето, туку само му кажува да не се меша за да не го јаде и он од Еткинсон, па да не немаме ни менаџер на клупа на следната утакмица. Бордот ќе види што ќе треба да се направи, а мислам дека ќе сочека до крај на сезона да види како ќе се одвиваат работите, но што и да биде на нас ни останува да дадеме само поддршка на нашиот клуб. А викаат дека Керол се изнервирал кога излегол и дека имал непочитување кон клубот. А што да прави, у право си е... Каква почит заслужиле повеќе од пола фанови што го ругаат цела сезона и го нарекуваат со секакви имиња? Сега ќе дојде време да го видиме и Дони како ќе се покаже и дали овој трансфер беше добар. Од тоа што го видов кога бранеше против Ренџерс ми изгледаше доста солиден, дури и неочекував така да се покаже, па ајде да му дадеме шанса на човекот. За ваква ситуација и го земавме...
Керол е 100% во право. Јас на негово место би му манал шамар на некој

Ставре од Швицарска

Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Нека ме платат 35 и мене и јас ќе се курчам нема да давам голови и ќе бидам во право !
Керол е тапа ме нервира више.... имав разбирање али пројде свекаква граница , па да му е*ам мајката не сум ја напаѓач он е задолжен за голови не Карагер .
--- надополнето: 2 април 2012 во 22:16 ---
FT: Aston Villa 1-4 Liverpool
Eccleston, Suso, McLaughlin and Ngoo !

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.707
Поени од реакции
11.942
Нека ме платат 35 и мене и јас ќе се курчам нема да давам голови и ќе бидам во право !
Керол е тапа ме нервира више.... имав разбирање али пројде свекаква граница , па да му е*ам мајката не сум ја напаѓач он е задолжен за голови не Карагер .
--- надополнето: 2 април 2012 во 22:16 ---
FT: Aston Villa 1-4 Liverpool

Eccleston, Suso, McLaughlin and Ngoo !
Тогаш заедно со него треба да си одат Суарез и Кајт пошто и тие потфрлија ако гледаме така. Керол е тука најмалиот проблем......други работи треба да се сменат пред Керол и компанија.

Ставре од Швицарска

Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Тогаш заедно со него треба да си одат Суарез и Кајт пошто и тие потфрлија ако гледаме така. Керол е тука најмалиот проблем......други работи треба да се сменат пред Керол и компанија.
Кајт од почеток е прича за себе ( катастрофа ) ,а Суарез барем дава голови .
Кажи ми кога последен пат Керол дал гол и дали после даден гол направил некаква серија на уште 2/3 гола во следните 3/4 натпревари ?
35 м.ф го платија за добра игра ? Извини ама и Н'Гог беше по ефикасен .
Кој ќе почне да игра фудбал ќе збориме !

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.707
Поени од реакции
11.942
Кајт од почеток е прича за себе ( катастрофа ) ,а Суарез барем дава голови .
Кажи ми кога последен пат Керол дал гол и дали после даден гол направил некаква серија на уште 2/3 гола во следните 3/4 натпревари ?
35 м.ф го платија за добра игра ? Извини ама и Н'Гог беше по ефикасен .
Кој ќе почне да игра фудбал ќе збориме !
Суарез не дава ништо.....дури не почни со 20+ по сезона......не дава ништо. Кога пак Керол после добра утакмица играл пак? Ова ме потсеќа на Бабел таман да почни да игра назад на клупа.....платија 35 милиони за играч кој дреми на клупа? Hе знаат како да го искористат, не знаат како да го употребат едноставно покажуваат тотална неспособност кога е Керол во прашање. Тоа е грешка на менаџментот и на никој друг. Само реков Керол е тука најмал проблем. Прво треба други проблеми да се решат

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Од вчера, Њукасл - Ливерпул.
Саркастично беше прашањето. Не треба да ни постираш за да знаеме што се случило на натпреварот. Можеше воедно да не потсетиш со подмуклиот потег на Перч или дечкото што го глумеше Суарез (од светско првенство) на гол кај вас...или пак офсајдот од 2.4м.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.707
Поени од реакции
11.942
Саркастично беше прашањето. Не треба да ни постираш за да знаеме што се случило на натпреварот. Можеше воедно да не потсетиш со подмуклиот потег на Перч или дечкото што го глумеше Суарез (од светско првенство) на гол кај вас...или пак офсајдот од 2.4м.
Не е битно тоа......сега нашите гревови се гледаат. Има некој таков закон изгледа

Kajgana Shop

На врв Bottom