Намерно така ги стаив, мислам дека подобро може да се искористи така.....за контра-шутеви и влезови....центрашутевите претежно да идат од бековите, зошто претешно е така со нашава игра.....си приметил....^ Добар си. Само смени ги Суарез и Даунинг горе обратно
Какви црни контра шутеви и влезови. Сите в трибина ќе завршат. Подобро нека подаваат кон Керол - овој барем во близина на голот ги маваНамерно така ги стаив, мислам дека подобро може да се искористи така.....за контра-шутеви и влезови....центрашутевите претежно да идат од бековите, зошто претешно е така со нашава игра.....си приметил....
брат, ако иде даунинг од лево а суарез десно......многу ќе бидат предвиливи...вака како што се наместени....ако продолжи ќе има центаршут со десна..или ќе го врати па центаршут со десна.......а ако не, го враќа од старт и иде на влез и шут..или па асистенција со ЛЕВА меѓу одбрана....ако е обратно...да игра лево...се знае...само ценатршут со лева нога...нема да има шанси за враќање назад па влез...ако се врати, ќе ја врати и топката во средина, на креаторот на играта, значи цела акција иде од почеток....или ќе продолжи, ама на другата, десна страна ....Какви црни контра шутеви и влезови. Сите в трибина ќе завршат. Подобро нека подаваат кон Керол - овој барем во близина на голот ги мава
Ова утре добро ќе го анализирам. Сега се ми се измеша изморен сумбрат, ако иде даунинг од лево а суарез десно......многу ќе бидат предвиливи...вака како што се наместени....ако продолжи ќе има центаршут со десна..или ќе го врати па центаршут со десна.......а ако не, го враќа од старт и иде на влез и шут..или па асистенција со ЛЕВА меѓу одбрана....ако е обратно...да игра лево...се знае...само ценатршут со лева нога...нема да има шанси за враќање назад па влез...ако се врати, ќе ја врати и топката во средина, на креаторот на играта, значи цела акција иде од почеток....или ќе продолжи, ама на другата, десна страна ....
Само што вчера Даунинг се наоѓаше на многу пати во ситуација кога треба да нафрли, ама никако не успеа да упати добар центаршут.Намерно така ги стаив, мислам дека подобро може да се искористи така.....за контра-шутеви и влезови....центрашутевите претежно да идат од бековите, зошто претешно е така со нашава игра.....си приметил....
Крило, ништо повеќе не барам....само едно ОДЛИЧНО крило.....сите пари за него да отидатА шо сакате дедо Мраз за поклон да ни донеси?
Јас напротив, мислам дека баш вчера Даунинг ја играше најдобрата утакмица за нас....и имаше преку 10тина употребливи центаршутеви...Само што вчера Даунинг се наоѓаше на многу пати во ситуација кога треба да нафрли, ама никако не успеа да упати добар центаршут.
И Енрике вчера разочара со тоа шутевите. На пар пати кога имаше повеќе играчи во шеснаесетник што може да ги проигра, он опалуваше некој никаков шут.
Затоа викам дека не се користи Керол правилно. Ако крилата наместо да нафрлаат ги “трошат“ топките со лоши шутеви, ништо не праиме.
Во идеално време:
................Реина
Џонсон-Агер-Шкртел-Енрике
.................Лукас
....Џерард ..........Адам
Даунинг................ Суарез
.................Керол
Со момоментално расположливи играчи и форма (без Суарез, ради суспензија):
....................Реина
....Џонсон-Агер-Шкртел-Енрике
...................Џерард
.......Шелви............ Адам
/..Даунинг ................Белами
..................Керол
Не знам што ми текна, никогаш мислам дека не сум глумел стратег....ама онака......што мислите?
Марко Марин?Е па такви крила ретко да се најдат посебно зимава. Џонсон не го дава Сити, Хазард евентуално на лето ама и тогаш ќе треба салам пари да се фрлат плус ЛШ да играме. Мене проклето ме интересира колку Лукас Родригез можи да игра како крило. Детето е страшно само не знам дали игра како крило. Исто и Шакири е добар ама многу млад исто како Реус. Тешко зимава крило. Можат некако да експериментираат со Подолски ама нити Подолски е класично крило нити пак е класата која ни треба. Него би го зел за во напад да го заменува Кајт пошто овој е веќе стар
1.Море не ќе е лошо Џеј да добие пак шанса. Зависи тимот и формацијата ама можи и Адам-Џеарард. Ќе видиме тоа Кени нека го мислиЏерард ќе биде деструктивец.....зошто нема кој друг...евентуално Сипиринг да не влезе во прв тим
--- надополнето: 28 декември 2011 во 17:05 ---
Марко Марин?
--- надополнето: 28 декември 2011 во 17:09 ---
@Суперстар.....поентата на формацијата ми е тој да биде секонд страјкер....не класично крило....ама не можам тоа да го направам.... не да биде во линија и да биде широко како Даунинг....баш поради тоа што знае да создава шанси....
Само подобра реализација, другото се е на место.А шо сакате дедо Мраз за поклон да ни донеси?