Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
^ Добар си. Само смени ги Суарез и Даунинг горе обратно
Намерно така ги стаив, мислам дека подобро може да се искористи така.....за контра-шутеви и влезови....центрашутевите претежно да идат од бековите, зошто претешно е така со нашава игра.....си приметил....

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.853
Поени од реакции
12.361
Намерно така ги стаив, мислам дека подобро може да се искористи така.....за контра-шутеви и влезови....центрашутевите претежно да идат од бековите, зошто претешно е така со нашава игра.....си приметил....
Какви црни контра шутеви и влезови. Сите в трибина ќе завршат. Подобро нека подаваат кон Керол - овој барем во близина на голот ги мава

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Какви црни контра шутеви и влезови. Сите в трибина ќе завршат. Подобро нека подаваат кон Керол - овој барем во близина на голот ги мава
брат, ако иде даунинг од лево а суарез десно......многу ќе бидат предвиливи...вака како што се наместени....ако продолжи ќе има центаршут со десна..или ќе го врати па центаршут со десна.......а ако не, го враќа од старт и иде на влез и шут..или па асистенција со ЛЕВА меѓу одбрана....ако е обратно...да игра лево...се знае...само ценатршут со лева нога...нема да има шанси за враќање назад па влез...ако се врати, ќе ја врати и топката во средина, на креаторот на играта, значи цела акција иде од почеток....или ќе продолжи, ама на другата, десна страна ....

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.853
Поени од реакции
12.361
брат, ако иде даунинг од лево а суарез десно......многу ќе бидат предвиливи...вака како што се наместени....ако продолжи ќе има центаршут со десна..или ќе го врати па центаршут со десна.......а ако не, го враќа од старт и иде на влез и шут..или па асистенција со ЛЕВА меѓу одбрана....ако е обратно...да игра лево...се знае...само ценатршут со лева нога...нема да има шанси за враќање назад па влез...ако се врати, ќе ја врати и топката во средина, на креаторот на играта, значи цела акција иде од почеток....или ќе продолжи, ама на другата, десна страна ....
Ова утре добро ќе го анализирам. Сега се ми се измеша изморен сум :D
Ама сепак.....овие уште 1 година да шутираат нема да погодат. Мора на тренинг малку шуткање да вежбаат. Јас очекувам Керолчо да почни да стрела. А како ќе играле другиве да ти кажам и не ме интересира. Нека ротираат во текот на утакмицата

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Само што вчера Даунинг се наоѓаше на многу пати во ситуација кога треба да нафрли, ама никако не успеа да упати добар центаршут.

И Енрике вчера разочара со тоа шутевите. На пар пати кога имаше повеќе играчи во шеснаесетник што може да ги проигра, он опалуваше некој никаков шут.

Затоа викам дека не се користи Керол правилно. Ако крилата наместо да нафрлаат ги “трошат“ топките со лоши шутеви, ништо не праиме.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.853
Поени од реакции
12.361
А шо сакате дедо Мраз за поклон да ни донеси?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
А шо сакате дедо Мраз за поклон да ни донеси?
Крило, ништо повеќе не барам....само едно ОДЛИЧНО крило.....сите пари за него да отидат
--- надополнето: 28 декември 2011 во 01:28 ---
Само што вчера Даунинг се наоѓаше на многу пати во ситуација кога треба да нафрли, ама никако не успеа да упати добар центаршут.

И Енрике вчера разочара со тоа шутевите. На пар пати кога имаше повеќе играчи во шеснаесетник што може да ги проигра, он опалуваше некој никаков шут.

Затоа викам дека не се користи Керол правилно. Ако крилата наместо да нафрлаат ги “трошат“ топките со лоши шутеви, ништо не праиме.
Јас напротив, мислам дека баш вчера Даунинг ја играше најдобрата утакмица за нас....и имаше преку 10тина употребливи центаршутеви...

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.853
Поени од реакции
12.361
Е па такви крила ретко да се најдат посебно зимава. Џонсон не го дава Сити, Хазард евентуално на лето ама и тогаш ќе треба салам пари да се фрлат плус ЛШ да играме. Мене проклето ме интересира колку Лукас Родригез можи да игра како крило. Детето е страшно само не знам дали игра како крило. Исто и Шакири е добар ама многу млад исто како Реус. Тешко зимава крило. Можат некако да експериментираат со Подолски ама нити Подолски е класично крило нити пак е класата која ни треба. Него би го зел за во напад да го заменува Кајт пошто овој е веќе стар

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Во идеално време:

................Реина
Џонсон-Агер-Шкртел-Енрике
.................Лукас
....Џерард ..........Адам
Даунинг................ Суарез
.................Керол

Со момоментално расположливи играчи и форма (без Суарез, ради суспензија):

....................Реина
....Џонсон-Агер-Шкртел-Енрике
...................Џерард
.......Шелви............ Адам
/..Даунинг ................Белами
..................Керол

Не знам што ми текна, никогаш мислам дека не сум глумел стратег....ама онака......што мислите?

Ете во тоа е проблемот...... Суарез не смее и неможе да си игра како крило.
Тој мора да биде фронтален играч, поради неговата непредвидиливост движење...... како некој што спомена Втор Напагач!
ете вакво нешто:

Значи во горе наведениот случај.... стрелките ја покажуваат насоката во која треба да се движи Суарез а тоа е и во двете страни. Значи во овој случај оваа позиција би му дошла нешто слично како Офанзивен Плејмејкер. Што според мене подполно му одговара на Суарез поради ФАКТОТ дека тој може во секој момент да направи вишок 2 играчи со неговите дриблинзи... а во тој случај да додаде!

Во Сликата погоре е изцртан квадрат во кој според мене треба да биде ЗАТВОРЕН Керол и да нема излегување од таму. Максимумот на негово вракање во фаза на напад треба да биде не повеке од 16 Метри или евентуално Кругот на 16-сетникот.

Во ово случај би се ослободила ПРЕГОЛЕМА слобода и за Белами и за Даунинг поради фактот дека тие двајца можат да дриблаат, центрираат а и текако можа и да шутираат од далечина во фаза на пресекување на правецот....

Е сега уште да му дадете линк на Старчето и можеби за време на Боксинг деј ке ги стави окалките за оваа тактика!
ПС. Секако јас нема да побарам авторски права за овој текст!:sneaky:

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Суарез го пропушта мечот против Нјукасол .... значи Керол 100 % е во првиот тим ( а според мене заслужи да биде зошто прекажа прекрасна игра против Блакбурн )
Состав според мене - Реина , Глен , Шкртел , Агер, Енрике , Адам , Џеррард , Хендо , Белами , Даунинг и Керол ....
има неколку опции ... како полу шпиц да игра Џеррард ,а може и Белами или пак крила да бидат даунинг и белами ,а Керол да биде најистурен шпиц ( сам во нападот )

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Џерард ќе биде деструктивец.....зошто нема кој друг...евентуално Сипиринг да не влезе во прв тим
--- надополнето: 28 декември 2011 во 17:05 ---
Е па такви крила ретко да се најдат посебно зимава. Џонсон не го дава Сити, Хазард евентуално на лето ама и тогаш ќе треба салам пари да се фрлат плус ЛШ да играме. Мене проклето ме интересира колку Лукас Родригез можи да игра како крило. Детето е страшно само не знам дали игра како крило. Исто и Шакири е добар ама многу млад исто како Реус. Тешко зимава крило. Можат некако да експериментираат со Подолски ама нити Подолски е класично крило нити пак е класата која ни треба. Него би го зел за во напад да го заменува Кајт пошто овој е веќе стар
Марко Марин?
--- надополнето: 28 декември 2011 во 17:09 ---
@Суперстар.....поентата на формацијата ми е тој да биде секонд страјкер....не класично крило....ама не можам тоа да го направам.... не да биде во линија и да биде широко како Даунинг....баш поради тоа што знае да создава шанси....

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.853
Поени од реакции
12.361
Џерард ќе биде деструктивец.....зошто нема кој друг...евентуално Сипиринг да не влезе во прв тим
--- надополнето: 28 декември 2011 во 17:05 ---

Марко Марин?
--- надополнето: 28 декември 2011 во 17:09 ---
@Суперстар.....поентата на формацијата ми е тој да биде секонд страјкер....не класично крило....ама не можам тоа да го направам.... не да биде во линија и да биде широко како Даунинг....баш поради тоа што знае да создава шанси....
1.Море не ќе е лошо Џеј да добие пак шанса. Зависи тимот и формацијата ама можи и Адам-Џеарард. Ќе видиме тоа Кени нека го мисли
2.Мислев на него ама...........некако го снема па да не е промашен трансфер? И Елиа беше едно време добар таму па си еба мајката. Некако мислам дека Марко Реус е подобрата опција неголи Марко Марин
3.Добра е формацијава од Суперстар
4.Каде е Нетхервор? Има некој информација дали е уште меѓу живите? Или пак никот му е сменет?

S

Stivie G

Гостин
Мали Стерлинг многу опасен, сега прочитав не 1 туку 2 направил бремени во ист период, хаха

Kajgana Shop

На врв Bottom