Од толку италијански напаѓачи, ти најде бориело а го спомнеш. Па инзаги е боље од него човечеМх мх... што мерак ми се направи денеска...
90% од вината оди кај Липи, така му е кога нема рамнотежа у бирањето на играчи. Избра 10 старци, презаситени од играње... и 10 помлади, воопшто неискусни играчи, од послаби клубови кои неможеа да играат за една Италија на СП... немаше некоја средина... истата грешка која ја направи и Доменех во Франција.
Ајде Неста не, или Дел Пиеро и Тоти... ама Бориело, Балотели и Миколи да не ги повикаш за сметка на Јакинта и Џилардињо? Што е крив па Киелини што не сврзаа ниту една асална акција? А па и Канаваро да го играш на овие години, после срање сезона у репрезентација која ја брани титулата !? Глупости!:jaj:
Сериозно Италија играше? Јас мислев овој коментаторов грешеше цело време, го слушам Италија, Италија, Италија...Сега Јуве ви е крив што Италија не оди понатаму. Крив е Липи поради неговиот избор на првите 11. Мислам дека составот беше ОК, но не ги вадеше на терен најдобрите 11. Да играа Бонучи, Кваљарела и Пацини на местото на Канаваро, Јакинта и Ди Натале мислам дека ќе беа поопасно, но што е тоа е. Залсужено испаднаа.
Некој ќе се препознае во постов но италија има премногу хејтери, а на форумов има многу мали дечиња кои 2 чисти немаат од фудбал и кењаат за Јуве, за забораваат дека играше Италија.
“When we won the World Cup they gave us medals for our work, now they’ll make us a Cavaliere of Shame,” slammed Rino.
“It’s only right that we should be treated that way after a group stage exit. All of Italian football needs to take a long, hard look at itself.
“This evening we scraped the bottom of the barrel.”
Епа Интер нема италијанци освен Балотели кој заради познати причини не го викна. Смешно и глупо е да се криви Јувентус заради неуспехот на Италија.Сериозно Италија играше? Јас мислев овој коментаторов грешеше цело време, го слушам Италија, Италија, Италија...
Него тоа ние сме биле грешка, не бил Јувентус...
Ф.А. ги наброи тие што фалеа за да биде Јувентус...
Исто срање ви се сите тие Ди Натале, Џилардињо, Пацини, Јакинта, Кваљарела, Бориело,(Инзаги не ми се става тука, го поштувам многу играчот), сите се ист(сличен) тип на играчи кои без брзи крила или крилни напаѓачи се бескорисни...
Значи кој и да играше(а играа сите) ќе изиграа(и изиграа) исто...