Што лошо направи Палета? Цело време се позиционираше одлично...голот го примија по грешка на Барзаљи...појма немате од фудбал само тресете зелени...
Дали си сериозен? Палета заспива за офсајд замка и не го држи Стариџ, оди на горе. Послаб дефанзивец немам видено од него на светското.Да беше некој друг ќе направеше пенал над Џерард, а Палета ги извлече Италијаните..Џерард ќе скинеше мрежата...Наредната очекувам на стоперските позиции да ги видам Бонучи и Палета.
И на Дармиан му беше прв натпревар на првество па не беше толку очаен како палета.. башка што е многу помлад...грешките на палета против посрпемна репрезентација ќе ја чинеа италија гол..башка он заспа за голот што го примиа... појма немаше каде е позициниран старич не се ни сврте да виде само како мува без глава трчаше назад...башка што е пре спор и што е премногу несигурен...бонучи можеби не е сјаен ама дефинитивно подобро ќе изигра од палета башка што игра цело време заедно со киелини и барзаљи назад и знаат како дишат...Како успеавте од убава и примерна победа да најдете еден куп грешки кај тренер и некои играчи, значи стварно сте искомплексирани. Па кој тим победува со беспрекорна игра? Такво нешто ретко се гледа, плус не игравме со Хондурас, туку против Англија, која навистина одлично играше во напад, екипа која има и повеќе ѕвезди од аѕурите. Не велам дека Италија целокупно не е појака од Англија, ама енглезиве одамна не играле вака убав фудбал на некое првенство.
Палета како за прв меч на некое големо првентсво беше солиден, нормално е тоа да биде несигурен во некои наврати(неможе сите како Киелини да бидат), но сума сумарум неговата игра барем беше со прелазна оцена. И сега зошто коментари од типот Бонучи требало да игра ? Можеби требаше, но немојте да изигравате стручњаци и да тврдите дека тој ќе беше поарен од Палета или Барѕаљи. Сепак ова беше меч каде не беа на располагање сите фудбалери, да беше спремен Де Шиљо, тогаш Киелини и Барѕаљи ќе беа пар во одбраната или пак дури размислувам против јаки репрезентации Киелини да остане лев бек, а некој од Бонучи и Палета да му биде партнер на Барѕаљи.
И дај уживајте во победата и не се карајте и не мерите на вага кој што како требало да направи и кој како одиграл!!
Јас само едно нешто ќе кажам, уживав додека го гледав натпреварот, а притоа и горд што сум нивни подржувач, а и горд што не сум навивач на некоја шминкерска екипа.
Форца !!!
1. Ми пукна тапанчето од звучен тим. Освен Руни и евентуално Харт, Кејхил ссве друго анонимус до анонимус беше.У врска со утакмицата иако на хартија Англија имаше по звучен тим, резултатот е тој што ќе се памети и прераскажува, а не грешките на Палета,шансите на англичаните итн.
Италија победи без Буфон,Де Шиљо,Монтоливо па објективно неможе да бидаме незадоволни .
Следната очекувам нешто по офанзивно со еден од Касано или Имобиле да игра напред со Балотели ,и се надевам одбраната ќе се среди до нокаут фазата .
ФОРЦА ИТАЛИЈА !!!
да, @Vuki-Viola-FanУште некој го жали Роси?
Уште некој го жали Роси?
+1