Фан Клуб: Италија

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Уште некој го жали Роси?:)
Кога го видов Имобиле како четири пати по ред офсајд му свират,а при петтиот прием на топка после два чекора ја изгуби...да,коси корнам.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Не го жалам Роси, подобро за Фиорентина ќе биде 100% спремен...али убеден сум дека Балотели-Роси тандемот може да да ја донесе Италија многу повеќе него Балотели + некој од останатите. Али тоа е тоа, Прандели си знае најдобро...

Член од
7 април 2012
Мислења
961
Поени од реакции
703
Не го жалам Роси, подобро за Фиорентина ќе биде 100% спремен...али убеден сум дека Балотели-Роси тандемот може да да ја донесе Италија многу повеќе него Балотели + некој од останатите. Али тоа е тоа, Прандели си знае најдобро...
Балотели и Касано...Касано е играч што може да одигра како полушпиц и да задржи топка..одличен профил на играч за дефанзивна селекција како Италија...

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Буфон и Де Шиљо подготвени за Коста Рика се вратиле на утринските тренинзи(y) инаку и Де Роси и Барзаљи се пожалиле на ситни повреди после натпреварот со Англија, но и тие ќе бидат подготвени за мечот во петок.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.226
Поени од реакции
18.363
Доколку е Де Шиљо вратен нека го одмори Барзаљи, а на негово место Бонучи. И немој пак Палета и Верати во стартниот тим да бидат оти некни со Англија не знаеја кај тераат. Очекувам похрабра тактика со еден од офанзивните крила на местото на Верати, а Маркизио да се повлече со централна средина со Пирло и Де Роси.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.054
Поени од реакции
7.008
Балотели и Касано...Касано е играч што може да одигра како полушпиц и да задржи топка..одличен профил на играч за дефанзивна селекција како Италија...
Да треба да смени игра и да игра напред со Касано Балотели и Кандрева како подршка вака некако предефанзивни се. А за Роси он е боље од Инсигне каде каде и онака ќе беше резерва можеше да го земе али јебига.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.497
Голем беше ризикот да се земе Роси, па макар и натпреварите да ги почнуваше од клупа. Ние знаеме дека човекот е склон на повреди, а не пак Прандели кој таму го играше на пријателските натпревари пред мундијалот.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.226
Поени од реакции
18.363
Голем беше ризикот да се земе Роси, па макар и натпреварите да ги почнуваше од клупа. Ние знаеме дека човекот е склон на повреди, а не пак Прандели кој таму го играше на пријателските натпревари пред мундијалот.
Уште поголем ризик беше да се стартува со Палета во централна одбрана против Англија ама како што гледаш стратегот не се плаши да ризикува.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.497
Уште поголем ризик беше да се стартува со Палета во централна одбрана против Англија ама како што гледаш стратегот не се плаши да ризикува.
Добро Мондо, не се нервирај <3

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.497
Можниот состав за вечер

Ако Италијанциве отидат далеку на првенствово, тоа ќе биде заради јаката средина што ја имаат. Свршување им се играчине во средниот ред. Одбраната малце ми е несигурна, незнам зошто имам такво чувство. На дуелот со Англија ми беа премногу панични, да се надеваме дека сето тоа било заради неискуството на Палета. Додека нападот им е стандард, имаат и добра клупа од тој дел, така да без проблем Прандели може да игра и со тројца напред, ако евентуално бркаат резултат

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Ептен статична средина. На Де Роди Пирло Маркизио/Мота повеќе одговара Верати ама ајде. Не ја гледав првата сите викате дека лошо изиграл ама за мене е очекувано дечкото му е прв мундијал и ако панираат он да биде иднината не треба да го седнат на клупа после прва утакмица.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Ептен статична средина. На Де Роди Пирло Маркизио/Мота повеќе одговара Верати ама ајде. Не ја гледав првата сите викате дека лошо изиграл ама за мене е очекувано дечкото му е прв мундијал и ако панираат он да биде иднината не треба да го седнат на клупа после прва утакмица.
Маркисио и Кандрева се единствените кои што можат да изиграат на крило во овој состав, ако го ставиш Верати место некој од нив тоа ќе бидат 4 централни играчи, што нема никаква смисла.

Мене дури и ме изненади што го стави Верати од прва минута, што значи му даде доверба. Дечкото не сјаеше и го седна на клупа, ќе има време за него. Моментално треба да извади што подобар состав, не ради Костарика, туку да им даде шанса на повеќе играчи за понатаму во важните натпревари да се види кој ќе стартува.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Маркисио и Кандрева се единствените кои што можат да изиграат на крило во овој состав, ако го ставиш Верати место некој од нив тоа ќе бидат 4 централни играчи, што нема никаква смисла.

Мене дури и ме изненади што го стави Верати од прва минута, што значи му даде доверба. Дечкото не сјаеше и го седна на клупа, ќе има време за него. Моментално треба да извади што подобар состав, не ради Костарика, туку да им даде шанса на повеќе играчи за понатаму во важните натпревари да се види кој ќе стартува.
Па тоа е лошото што овие не се крила а ги игра тоа. Прашање на време е кога ќе налетаат на подобар тренер и тоа се убаво ќе го затвори. Верати го замислував во линија со Пирло и еден од Маркизио/Де Роси. Он нема да носи пробиви по страни ама со Пирло итоа како може да се надополнуваат еднаш едниот да се убаци понапред еднаш другиот може многу да профитира Балотели од нив двајца ама во тој случај би било пожелно и еден алл раунд игрaч од типот на Роси кој ќе знае да игра и лево и десно и како втор напаѓач да игра.

Оваа густина во средина е добра за во елиминациите кај што ќе се чека шанса-гол од напаѓачот па после да неможат да припари противникот, ама после 70' на нерешено се бројат опциите башка и некоја лоша ситуација кај што примаш гол тешко е да ја трансформираш цела формација.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Напротив, се виде од претходната утакмица дека не им баш одговара:)

Kajgana Shop

На врв Bottom