Фан Клуб: Италија

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
ОFFICIAL: Буфон,Абате,Киелини,Барзаљи,Дармиан,Т.Мота,Де Роси,Пирло,Маркизио,Кандрева,Балотели.
Формација 4-3-2-1 (y)

FORZA AZZURRI !!!

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.215
Поени од реакции
18.353
Ах бе Прандели, ах бе човеку без здравје ќе ме оставиш мамето твое. Каков е тој пристап кон играта, каква е таа почкарска поставеност, каква е таа кукавичка тактика???

Каков е тој Абате бе да му ебам куртонот глуп, што бара бе таков простак во репрезентација на Италија, што прави таму по ѓаволите бе?? Некој дух да не чуваше при центаршутотот за голот или му се привиде дека има некој таму??

Се изнервирав и против Англија поради пичкарскиот пристап како некоја нискоразредна репрезентација да води Прандели, а не Италија, која секогаш, ама баш СЕКОГАШ треба машки да игра бе, на победа, а не вака со никаков дефанзивен состав против некоја си репрезентација од Средна Америка.

Во второто полувреме мора да излезе Тиаго Мота, не дека е слаб човекот туку едноставно е непотребен на овој состав оти е ептен дефанзивен. На негово место еден од Касано/Инсиње и да те виде господ. Потребни се играчи во нападот кои знаат да повлечат, да асистираат и на крај краева да му помогнат на Балотели. Ваков срам како во ова прво полувреме не смее да се случи.

Де Шиљо подобро нека игра со една нога отколку оној неспособниот негов колега кому ако не е дедо му претседател на федерацијата не разбирам како воопшто се нашол во Бразил.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Уште од почеток знаев дека Мота н одговара тука. Мора да се озбилат и да почнат да играт нормално, како што и доликува на Италија. Forza!

Член од
20 јануари 2013
Мислења
1.591
Поени од реакции
3.608
На негатива ми ги става КАСАНО и Инсиње, а Черчи беше врвот. Се надевам на копилево Касано воа ке му бидат последни 40 минути у репрезентација. Кога веќе го засилува нападот играј мушки до крај и стави го Имобиле. А и до кога ке го толерира мајмунот Балотели шо курот си го лади цела утакмица. Пирло 1км нема истрчано. Катастрофа сите до еден. Прандели тотална утка направи. Се ке ни се удри од глава со Уругвај

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.436
Поени од реакции
14.872
Доаѓам во темава да напишам дека сега @Mondonico ќе му објасни некои работи на Прандели. А тој уште пред еден час го направил тоа. :)

edit... Сега прочитав што напаишал... Не му дава срце да пишува против играчи на Јуве. :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.922
Поени од реакции
41.894
Со Уругвај им треба бод којзнае колку ќе се затворат.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.215
Поени од реакции
18.353
Доаѓам во темава да напишам дека сега @Mondonico ќе му објасни некои работи на Прандели. А тој уште пред еден час го направил тоа. :)

edit... Сега прочитав што напаишал... Не му дава срце да пишува против играчи на Јуве. :)
Два посто не ми менува кога е во прашање Италија дали е играч на Јуве или на Латина.

Комплетен феил денеска речиси сите до еден освен Буфон и Де Роси можеби.

А се разбира најголем кривец е селекторот на клупата кој пак стартуваше со пичкарска игра како против Англија и сега му се удри од глава, бидејќи за среќа енглезиве се толку неспсобни што ни Македонија нема да ја победат, додека овие Костарика се покажаа квалитетна репрезентација што воопшто не се плаши да нападне и се брани пред се одлично.

И најмногу ме нервира сега кога после се гледам дека и нерешено ќе биде доволно со Уругвај за пласман понатаму.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
INSIGNE .... leleleelelel nemam komentar ko kokoska bez glava , leeeele!!!!

:гомце: :facepalm: :гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm:
:гомце: :facepalm: :гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm: :гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm:
:гомце: :facepalm: :гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm:
:гомце: :facepalm: :гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm: :гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm: :гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm::гомце: :facepalm:
:гомце:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Два посто не ми менува кога е во прашање Италија дали е играч на Јуве или на Латина.

Комплетен феил денеска речиси сите до еден освен Буфон и Де Роси можеби.

А се разбира најголем кривец е селекторот на клупата кој пак стартуваше со пичкарска игра како против Англија и сега му се удри од глава, бидејќи за среќа енглезиве се толку неспсобни што ни Македонија нема да ја победат, додека овие Костарика се покажаа квалитетна репрезентација што воопшто не се плаши да нападне и се брани пред се одлично.

И најмногу ме нервира сега кога после се гледам дека и нерешено ќе биде доволно со Уругвај за пласман понатаму.
Истата приказна, како со Англија, незнам дали целта му беше да темпира форма за нокаут или играчите беа нокаутирани од времето. Како шо ми се гледа ова второво беше далеку поверојатно.
Браво за Костарика за пласманот натаму, не дека покажаја нешто посебно, за разлика од Чиле и Мексико на пример. Проблем беше Италија и убоитоста. Цело време долги топки и ако помини помини. Кога пробаја на крај нешто повеќе да направат изгледаја како прв пат во животот да фаќат топка.
Ако играат онака со Уругвај, во оние услови (ист термин и во натал комшиски град на ресифе) нема ни нерешено да изват.[DOUBLEPOST=1403288394][/DOUBLEPOST]п.с. не ми е јасно оти плукате по Инсиње, ама од измените најдобар мислам беше.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.436
Поени од реакции
14.872
Мораше да има уште еден напаѓач во шеснаесетник кога бркаа резултат. И така Балотели едноставно не е таков тип на напаѓач. Затоа и му држи лекции Берлускони преку медиуми. :) Требаше Имобиле, просто кажано да биде досаден во шеснаесетник, да ја малтретираше одбраната на Коста Рика.

Разбирам дека Прандели сака техничари, но како малку да ги имаше, па го уфрла уште и Касано, кого го стави да игра на тесен простор, како полушпиц, овој целосно се изгуби.

Требаше брзина, динамичност, пробивност. Ако не одеше поинаку на агресија да пробаа нешто. Инсиње и Черчи по крила, а Балотели и Имобиле во шеснаесетник.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Мораше да има уште еден напаѓач во шеснаесетник кога бркаа резултат. И така Балотели едноставно не е таков тип на напаѓач. Затоа и му држи лекции Берлускони преку медиуми. :) Требаше Имобиле, просто кажано да биде досаден во шеснаесетник, да ја малтретираше одбраната на Коста Рика.

Разбирам дека Прандели сака техничари, но како малку да ги имаше, па го уфрла уште и Касано, кого го стави да игра на тесен простор, како полушпиц, овој целосно се изгуби.

Требаше брзина, динамичност, пробивност. Ако не одеше поинаку на агресија да пробаа нешто. Инсиње и Черчи по крила, а Балотели и Имобиле во шеснаесетник.
Брзина и динамичност против атлети мало морген. Најголема грешка беше обидот со префрлање на одбраната на костарика до Балотели и долгите ниски топки против густа одбрана.
Балотели беше играчот за овај меч, ама замени требаше да бидат Инсиње и Черчи, за тоа тотално го оправдувам, проблемот е што тие не направија добри пробиви, т.е. не ни имаја којзнај колку можности, точно дека требаше да ја малтрерираат одбраната, ама премногу топки загубија по страните, каок додаток требаше да имаат шутери на врв на шеснаесетник и да бомбардираат.
Од технички аспект Касано беше најлошата измена. Капак со додавањето на овие двајца немаше средишњаци, а мечот беше изгубен на средината.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.436
Поени од реакции
14.872
Брзина и динамичност против атлети мало морген. Најголема грешка беше обидот со префрлање на одбраната на костарика до Балотели и долгите ниски топки против густа одбрана.
Балотели беше играчот за овај меч, ама замени требаше да бидат Инсиње и Черчи, за тоа тотално го оправдувам, проблемот е што тие не направија добри пробиви, т.е. не ни имаја којзнај колку можности, точно дека требаше да ја малтрерираат одбраната, ама премногу топки загубија по страните, каок додаток требаше да имаат шутери на врв на шеснаесетник и да бомбардираат.
Од технички аспект Касано беше најлошата измена. Капак со додавањето на овие двајца немаше средишњаци, а мечот беше изгубен на средината.
Но и ваков лежерен стил, демек ние сме фудбалски мајстори, го имаме Пирло, ќе ги тепаме само со техника, се виде дека уште во првите 10 минути нема да вроди со плод.

Kajgana Shop

На врв Bottom