STRAMA: "PSIHOLOŠKI PROBLEM, SE OPET PONAVLJA.DOBAR PEREIRA" Govoreći za Sky, Andrea Stramaccioni nakon poraza protiv Rome: "Inter je igrao dobro u prvom poluvremenu,stvarao prilike, ali ne baš najbolje za gol.Čak i početkom drugog poluvremena smo igrali veoma dobro,ali onda gol Osvalda nas je ponovno bacio u očaj.Ovo je sigurno psihološki problem, a ne tehnički."
За психолошки проблем само видеото погоре што го постирав и то е
Сериозно, нека размисли малу Страма и што побрзо да ја најде вистинската формација со вистинските играчи, зошто вака лошо ни се пишува (ме потсеќа на времето со Гасперини/Раниери
).
Кастелаци - солидна замена, али третиот гол
... не смее во никој случај онаков гол да прими.
Ранокија - игра далеку подобро од ланска година, но уште има леб да јади за да биде вистински столб во одбраната
Силвестре - уште кога го донесоа не бев убеден дека ќе може барем малу да го замени Лусио...просек играч кој се треси при секој допир на топка и не знае кај тера...назад во Палермо/Катанија/Пескара....
Нагатомо - право глуво куче! Време е да се зациментира на клупа...
Занети - капитенот стандард, трча, одзема топки и игра едноставно, но на таа позиција ни треба играч кој ќе дава центаршутеви.
Гаргањо - за мене, еден од подобрите на теренот денес, си ја тераше работата...
Гуарин - ах Гуаро, има потенцијал да стане еден најдобрите DMF играчи...индивидуално многу јак, но треба да поработи на тимска игра (Одлична топка доби од Паласио...штета не ја прими како што требеше)
Переира - најдобар на терен, изгина! немаше загубен дуел, но имаше 3-4 лоши нафрлувања...како и да е, за лев бек е измислен!
Снајдер - не се изнаигра баш денес...
Касано - освен голот...ништо повеќе. И треба многу да работи на физичката спремност...по шо ако отсега не може да дише...
Милито - исто како и Снајдер, не можеше сам...башка убеден сум дека имаше чист пенал врз него кога го собори Стекеленбург.
За измените немам што да кажам, не гледав по шо се изнервирав и не ја пратев утакмицата баш како што требит.
Еве оцените...
OCJENE IGRAČA;
Castellazzi 5
Zanetti 5,5
Silvestre 5
Ranocchia 5,5
Nagatomo 6
Gargano 5,5
Coutinho 5,5
Pereira 6
Cambiasso 5
Sneijder 5
Cassano 6,5
Milito 5,5
Едит: Хуан Хесус не знам зошто не добива шанса
Од Силвестре 100 пати подобро би изиграл...