Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.665
Поени од реакции
7.309
Главен судија на натпреварот ќе биде Никола Рицоли.

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Derby d’Italia sudi Rizzoli, Ranieri odabrao 20 igrača

SERIE A — BY FANATICO ON OCTOBER 28, 2011 AT 11:37 | 88 VIEWS
Derby d’Italia između Intera i Juventusa igra se u subotu (29.10.) na “Meazzi” u 20:45h. Glavni sudac će biti Nicola Rizzoli (Bologna), linijski suci: Niccolai i Copelli, 4-i sudac: Orsato. Trener Ranieri je odabrao 20 igrača:
Vratari: 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni, 70 Paolo Tornaghi
Obrambeni: 2 Ivan Cordoba, 6 Lucio, 13 Maicon, 26 Cristian Chivu, 42 Jonathan, 55 Yuto Nagatomo
Vezni: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 10 Wesley Sneijder, 11 Ricky Alvarez, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 77 Sulley Muntari
Napadači: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, Luc Castaignos.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
Според Скај:​
12 Luca Castellazzi

13 Maicon; 6 Lucio; 26 Cristian Chivu; 55 Yuto Nagatomo

4 Javier Zanetti; 19 Esteban Cambiasso; 5 Dejan Stankovic

10 Wesley Sneijder

7 Giampaolo Pazzini; 28 Mauro Zarate
Иако секој нормален човек лесно ќе свати дека тоа е самоубиство..
Идеален е овој состав за нерешено, тоа е целта на Раниери, бод !
Со Аталанта беше задоволен од бодот, Кастелаци на крај задржаваше време, исто и Дејо што доволно говори за победничкиот менталитет на Раниери.

Составот на Марсо од погоре е најидеален и најсилен , само поставеноста да е 4231, не 4312, таков профил на играчи се сите, а Пацини да не мрда од шеснаестерец, ама џабе глумиме тренери по форуми иако бар за ова убеден сум дека сме во право, Интер денес е еден од ретките тимови, ако не и единствен што на терен не го вади својот најсилен состав од старт на сезона па се до ден денешен.

Раниери 20 години истата лузерска грешка ја прави, тоа му е у гени, и за тоа требаше да бидат свесни тие што го ангажираа. Позади ставив тактики што ги форсирал со Рома, таму Се освен одбраната му беше со офанзивни карактеристики, ама се знае он каде се губи, у голема екипа, се коси тоа со неговиот губитнички карактер.

И да додадам уште нешто за периодот кога беше во Рома, на што на пример му замерија фановите на Јуве, он во еден важен натпревар истата сезона, а мислам беше тој со Лацио, го извади Тоти на полувреме, значи пазете кои муда тука ги покажал чим ова го направил а на крај пресврт направија на што фановите на Јуве велеа дека за 2 години ваква храброст никогаш не покажал во нивниот тим, што е уште една потврда дека се губи и се плаши во екипи кои имаат за цел голем трофеј.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.720
Поени од реакции
115.515
Добро е добар судија ни суди, али составот ме загрижува. Не знам Мота зашто го нема, ваљда е некоја повреда пак во прашање. Ме загрижува што овој пак ќе искочи со "креативната " средина и пак ќе гледаме 90 минути мучење. Ако не ги става Рики и Оби у прв состав , бар еден од нив нека вметне, ќе ни ја размрдаат играта каде каде.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Леле не ми се верува го нема Мота , па играше со Киево а со Аталната мислам дека го чуваше за со Јуве и сеа гледам го нема :mad: ! Тој ни е важен играч и со него се надевав на подобра игра во средина,највероватно Раниери пак ке не разочара и ке го игра Станкович пред Алаварез и Оби а ние ке кинеме живци бидејки нема да неможеме да сврземе 2 паса во средина ! Значи да се разбереме,оптимист сум ако го извади Алварез или Оби,али ако го извади Станкович во средина со Камби и Занети е тогаш натпреварот ке биде уништен од страна на Раниери ! Се надевам некој ке ми објасни зошто не е земен Мота?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
^ Овој па овој па ...

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Леле не ми се верува го нема Мота , па играше со Киево а со Аталната мислам дека го чуваше за со Јуве и сеа гледам го нема :mad: ! Тој ни е важен играч и со него се надевав на подобра игра во средина,највероватно Раниери пак ке не разочара и ке го игра Станкович пред Алаварез и Оби а ние ке кинеме живци бидејки нема да неможеме да сврземе 2 паса во средина ! Значи да се разбереме,оптимист сум ако го извади Алварез или Оби,али ако го извади Станкович во средина со Камби и Занети е тогаш натпреварот ке биде уништен од страна на Раниери ! Се надевам некој ке ми објасни зошто не е земен Мота?
Се работи за некоја повреда ваљда брат,ова не е могуче да не го земе Мота,а ако искочи со таа средина што беше со Аталанта ДА СЕ ПОМОЛИМЕЕЕЕЕЕ НА ГОСПОДАААААААААА !!!

Jap Mak Sun

Регент
Член од
19 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
45
--------------------------------- Кастелаци
Мајкон-----------Лусио-----------------------Киву------------Занети

---------------------------Станковиќ-----------Камбијасо

Алварез-----------------------------Снајдер-------------------------------Зарате

----------------------------------------Пацини

Еве добра формација за лузерот Раниери, ем ќе му играат вечните, ем тоа ќе биде офанзивна формација и во секој случај далеку подобра од таа што досега ја игра.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Убеден сум дека Раниери ке искочи со истиот состав како со Аталанта,со истата средина и ке го бараме само Снајдар па овој ако даде некој гол на шашма како минатото коло па да извадиме поволен резултат ! Тоа е јбг,мора да ја прифатиме реалноста,ја не гледам дргу начин како може да ги побидиме со овој состав ! Мислев дека овој тренер барем е малце по паметен од Гасперини али грешам,два пати (Катанија и Аталанта) згреши и утре пак ке згреши со составот ! Има една поговорка , тој што згрешил еднаш може нема да го повтори истото пак,но тој што згрешил два пати сигурно ке направи и третпат,дали ке го направи тоа Раниери останува да видиме! Сакам да грешам и да го извади Алварез или Оби на местото на Деки,али 99 посто сум убеден дека сепак ке биде истата формација како со Аталанта:mad:
--- надополнето: Oct 28, 2011 3:10 PM ---
--------------------------------- Кастелаци
Мајкон-----------Лусио-----------------------Киву------------Занети

---------------------------Станковиќ-----------Камбијасо

Алварез-----------------------------Снајдер-------------------------------Зарате

----------------------------------------Пацини

Еве добра формација за лузерот Раниери, ем ќе му играат вечните, ем тоа ќе биде офанзивна формација и во секој случај далеку подобра од таа што досега ја игра.
Нема да игра вака,он не е Мурињо да го игра бек Занети,овој е пиченце!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580
Не само што нема да си отиде до крајот на сезоната, мислам дека и нема ништо да промени околу изборот на играчи. Што правеше во Челси, му играа Хазелбанк,Верон,Пети,Зенден и Гронкјер а на клупа седеа Муту, Џо Кол, Даф,... Во Рома ги форсираше исто вечните Тоти,Перота,Тадеи, а на клупа ги имаше Менез, Пизаро, Вучинич. Раниери едноставно секогаш се потпира на старите силе, а не им верува на младите. Да се надеваме дека ќе промени нешто оти лошо му се пишува на Интер!
Збориш од памет :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
Составот е идеален за италијански услови, офанзивен без крила со креативен среден ред, и Зарате и Алварез се враќаат назад да покриваат, а и Пацини има соодветна подлога позади него, само вака и он и Милито можат да функционираат.

Ако приметивте, и Снајдер не е нешто посебно во формацијава, се двои, али не е тоа-тоа, Снајди е гениј, вака игра добро ... толку, а може апла повеќе од ова, со Аталанта даде гол на среќа иначе секој напад беше јалов, 3-4 паса околу до шеснаестерец и губеа топка, ништо посебно не изигра со оглед на фактот што знаеме за колку всушност е способен типот.

Раниери очигледно не приметува колку само го десеткува потенцијалот на екипава во нападот со вакви формации и со ваков избор на фудбалери и колку уствари им прави услуга на противниците полесно да играат против Интер.
--- надополнето: Oct 28, 2011 3:16 PM ---
Збориш од памет :)
Да и ја тоа сакав да го искоментирам, Раниери Рома ја водеше правилно, скоро и без грешка, и карактер покажуваше таму, немаше лабаво, Тоти го шутираше од терен на полувреме, овој се бунеше али џабе, Рома имаше и резултати и игра па си свитка опашка и он.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580
Само Syn да се разбереме, Занети не е исто што и Тоти :icon_lol:
(Пупоне не ме тепај, се шалам)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
Тоти е бетер од Занети, зборам пред Се за неговиот карактер а и дете на Рома е, посебен е неговиот однос таму и со фановите. Само Занети треба да игра уште, место Нагатомо, не во средината така да немам ништо против играњето на Занети, и Мурињо да беше сеуште во тимов, ќе го играше гарант.

Би го прежалил играњето на капитенов и во средината ама во некој офанзивен формат, со офанзивно трио позади Пацини или Милито, ко што и доликува за една голема екипа, ене и Манчини укапира дека више она дефанзивното не иде, затоа и си гази у Англија ( сега за сега ).

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.665
Поени од реакции
7.309
Манчини укапира дека неможе да игра веќе дефанизвно, ама Раниери никако неможе да укапира да не се потпира на Станкович и остала стара багра.

Kajgana Shop

На врв Bottom