Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.155
- Поени од реакции
- 46.235
Знаеш ли кој е проблемот обично кај форум критичарите, гледањето на нештата од апла површен аспект без притоа да се земат неколку клучни работи кои влијаат и врз играта на тимот и врз играта на играчите.Добро Син. Еве да речиме, сакал Милито да дај гол, ама топката не чинеше. Значи да го тргниме ова на страна. Кажи ми реално што мислиш. Дали Милито не е, не дрво(пошо дрвото се делка), туку КАМЕН. Дали не мислиш, дека моментално не само што не е за во прв состав во Интер, туку не е ни за во резервите место да фаќа. Значи, заборај ја 2010, и тн. Зборуваме за сега моментално. Дечково има 32 години. Шо мислиш, поубо е него да му се дава шанса секој ебан меч, и да стој вишок на терен, со надеж дека ќе си ја врати формата( негде на триесипечес), или да му даваме шанса на млади, перспективни играчи(пример Кастињос), па и да бида дрва на терен(Шо чисто сумњам), барем има шанса да се развија во квалитетни играчи.
Јас разбирам дека го почитуваш, и дека заслужува да биди дел од историјата на Интер, ама моментално шо е камен, камен е. Помина времето, ко че ги дриблаше одбрамбените играчи со 2 потези, и ко даваше голој ко из шале, сега не можи, па и не сака да се труди по мое мислење.
Милито е паднат во форма тоа никој не може да го негира, на ова влијаеа многу фактори, од мал милион повреди до проблеми со тренери, но еве, сезонава тоа да кажеме дека веќе не е случај, кажи ми, како очекуваш ти еден напаѓач да функционира кога зад себе има таков тим ? Треба ли да те потсетам каков беше Ибра против Ливерпул со Манчини, или против други поголеми тимови кога позади него имаше деструктивен тим ?
Интер во 2011 година, против екипи ко Катанија, Аталанта, оди на победа со 2 до 3 офанзивни фудбалери, толку, тоа е класично контрирање на оние стандарди на денешниот модерен фудбал.
Милито е класичен напаѓач, исто и Пацини, играта која моментално ја форсира Интер, со 7 до 8 дефанзивци во тим, не одговара за ваков стил на напаѓачи, тргни ги и нив двајца, стави некој друг статик напред, ситуацијата ќе е иста.
Вчера Интер од старт сите знаевме дека мораат да победат, они атакуваа со Зарате, Снајди и Милито на таа победа, океј, нека биде, во второ кога им требаше гол, Раниери ги извади Снајди и Зарате, и атакуваше на гол со 8 играчи со дефанзивни карактеристики и Пацини и Милито напред. И гледам на нет и Пацини го критикуваа, каде бил вчера ?
Е кај да биде на ваков тим, обично ако една екипа има 8 дефанзивци у тим под дифолт истата се брани а не иде на победа, истото важи и за стартниот тим, каде имаше 7 души со дефанзивни карактеристики.
Затоа, пак ќе кажам, да е Милито проблемот, или Нагатомо, или Пацини, супер ќе беше, ама не е до нив, и се додека се вадат вакви смешни состави јас се изјаснив што ќе правам, бојкот, тимов у Сабота не го гледам, ќе идам баскет ќе гледам у Парк и после ќе продужам некаде низ Скопјево по бољи живот.
п.с. Изјава на Раниери за вчера,
Што повеќе од ова ?Си заминавме со еден бод, но си заминувам среќен со тоа што моите момци го направија. Не можеа да направат повеќе од тоа што веќе го направија.“