Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Тоа ми е и мене муабетот, висока топка, брза, не ко онаа на Касано кон Јепес со Лече, Милито у трк, секунда у прашање и се деси тоа што се деси, а убеден сум дека и ниска топка очекуваше а не и висока, затоа и не ни шутна фактички, туку топката му удри у гради.

Али и на фејсбук на еден другар му пишав, и тука ќе кажам, се ќе беше супер да е до Милито работава, или Нагатомо, али не е ...
--- надополнето: Oct 27, 2011 1:29 AM ---
"Да можел ќе ја удреше"- можеше само што паднат е во форма до толку што ни у вакви ситуации не погодува. И јас и ден денес сум спортиста активно се бавам со спорт не се секирај и знам колку е лесно да се збори од страна, а колку е тешко да се направи на терен. Муабетот ми е дека за оваа ситуација нема оправдување, НЕМА, макар топката идела по земја, летала, лазела, вриштела, едноставно ова мораше рутински со глава да го забие во мрежата. Викаш изненаден бил од ова нафрлување, епа тоа ти е исто како кај нас кога ќе падне снег у јануар и на вести слушаш: Јавното претпријатие "Улици и патишта" е изненадено од паѓањето на јануарскиот снег и нема доволно луѓе и опрема за да фрли сол на улиците. Па напаѓач е и самиот знаеш од какви ситуации даваше голови во ТРИПЛЕТЕ сезоната, али лани го стрефија неколку повреди во серија, плус годините си го прават своето, да бидеме реални Милито не заслужува повеќе да игра во Интер. Пацо треба да си е прва постава, а Кастињос прва измена. Истото и за Дејо важи па и за Камби иако овој последниов не е до толку лош како Дејо и Милито, само проблем кај него е што игра топло-ладно.
Е да, до толку е паднат у форма бетер е и од Али у Вардар, зашто според твојов муабет на тоа дереџе е Милито чим ова морал да го даде, без разлика што во ваква ситуација пасот беше далеку од идеален ...

Лани со Јувентус, Ето доби топка која денес Милито требаше да ја добие, во слична ситуација ист пас даде Макион, односно '' ист '', тогаш по земја цилаше а сега упати висок и силен пас што не беше адекватно во таа ситуација, тогаш Ето утна празен гол од изградена ситуација каде рутински се реализира ( оној Ето кој не беше паднат у форма ) ...

Споредбава со снегов е стварно глупава, најискрено, нема допирна точка со ова сега што се деси, на Маикон можеше да му текне и повратна да игра, и тука ли Милито ќе беше крив што се улетал напред а не останал кај пеналтикот односно, бил неподготвен за она што го '' наумил '' Маикон, намерно се наводнициве бидејќи гарант и он не зацртал таков пас да дава.
Ја многу добро знам од квакви ситуации даваше гол сезоната кога освоија тројна круна, али знам дека и со глава играта му е никаква, со Рома или Фиорентина не ми текнува таа сезона, исто лошо реагираше со глава од зицер ситуација, , статива мислам погоди при празен гол, денес исто лошо реагираше по неидеален пас, како и да ја вртиш, ова не беше тацна, тацна беше она за Ето лани кога утна со Јуве, а не ова денес.

Формата тука нема никаква улога, празен е голот, колку и да е вон форма ќе даде гол доколку е во можност тоа да го направи, овде очигледно имало нешто што го поебало за што говори и неговата реакција бидејќи не ни упати удар, сепак, за Милито правиме муабет, не за некое маалско фудбалерче.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
"Да можел ќе ја удреше"- можеше само што паднат е во форма до толку што ни у вакви ситуации не погодува. И јас и ден денес сум спортиста активно се бавам со спорт не се секирај и знам колку е лесно да се збори од страна, а колку е тешко да се направи на терен. Муабетот ми е дека за оваа ситуација нема оправдување, НЕМА, макар топката идела по земја, летала, лазела, вриштела, едноставно ова мораше рутински со глава да го забие во мрежата. Викаш изненаден бил од ова нафрлување, епа тоа ти е исто како кај нас кога ќе падне снег у јануар и на вести слушаш: Јавното претпријатие "Улици и патишта" е изненадено од паѓањето на јануарскиот снег и нема доволно луѓе и опрема за да фрли сол на улиците. Па напаѓач е и самиот знаеш од какви ситуации даваше голови во ТРИПЛЕТЕ сезоната, али лани го стрефија неколку повреди во серија, плус годините си го прават своето, да бидеме реални Милито не заслужува повеќе да игра во Интер. Пацо треба да си е прва постава, а Кастињос прва измена. Истото и за Дејо важи па и за Камби иако овој последниов не е до толку лош како Дејо и Милито, само проблем кај него е што игра топло-ладно.
Брат важни ке беа бодовите ама не е крив Милито,крив е тој на клупа што го игра него а нема кој да му намести топка,го остава Станкович 90 минути кој ништо не направи а го вади Снајдер (ај ке го чува за Јуве разбирам ама мораше ли во 55 минута да го вади:tapp: ,требаше покасно да го извади накај 70 ) капак на све беше коа го извади Зарате кој минута претходно имаше добар шут по земја но му ја фати голманот,ова се факти кој кажуваат дека Раниери по вторпат (првиот пат Катаниаја) губи значајни бодови и не научи од грешките ! Затоа се уште не се осмелувам да кажам лош збор за Занети и Камби,тие се играчи кои играт со срце и играат со мозок,ретко губат топки и ако сте приметиле Камби е еден од играчите кој најмногу се радува на даден гол ! Јас знам дека Станкович игра со срце ама реално не е ни за во резерви,толку му е силата и нема што да се буни,исто и за Милито и Нагатомо тие не се за прва постава,јас сум оптмист дека имаме добар тим и не се одвојуваме многу од Милан и Јуве,али ова зборам ако се извади најдобар состав (без Нагатомо,Станкович,Мунтари и Милито) За крај Раниери денес ако победеше ке мислеше кујзнае што направил,можеби подобро што не победи па уште повеќе да разбере дека со деструктвина средина не се иде на победа!

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Нема местење не се глупирајте,тоа е дерби и подобриот или посреќниот ке победи ! Судиите до сега неколку пати го оштетија Интер па ич не ми е гајле дали ке му помогнат во сабота,ја сум за фер и коректен натпревар али и со Наполи бев па видовте што ни направија ! Немој некој да рече дека ке ја местат за Интер да тепа со што првенството би било интересно,па ако беа за тоа немаше да судат црвени и пенали против Интер како од шала!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.741
Поени од реакции
115.557
Кирца не викам дека стрикно Милито е крив за бодовите, далеку од тоа, знаеме каде е проблемот. За другото си у право немам коментар.

@Syn
Види споредбата со снегот беше зашто ти рече демек го изненадила таа топка, па напаѓач е, глеа дека иде долга топка кон Маикон, не знам ја тука што би го изненадило него... Самиот инстикт за гол треба по инерција да го натера да оди на правото место али ај секој со свое мислење. Според мене ова не смееше да го утне апла беше тацна, тоа Ето лани што го направи беше исто за греота али не можеш да споредуваш зашто Ето лани 150 гола даде, Милито и лани и оваа сезона е флоп! Далеку од тоа дека го мразам Милито бар јас не сум таков тип на навивач кој после неколку слаби игри да ги брка сите од тимот, напротив сакам Милито да остане во тимов али не како прва опција во нападот. Милито и те како ќе е потребен на дерби дуели, ако не прв состав тогаш како измена да влезе и со неговото искуство да донесе победа, истото е и со Деки и Камби(овој може и оваа сезона да е стартер без проблеми), како што прави Ферги со Гигс и како што правеше до лани со Сколс.
Ама треба да има промени, пак тоа големо АМА се наметнува, очигледно Раниери сеуште нема муда да го примени, а познавајќи го неговиот карактер тешко и дека ќе се промени.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Mилито беше на вистинското место, проблемот е што он никако не изреагира на тој пас освен махинално со градите што ја закачи топката, што доволно говори дека сепак пасот не бил најидеален.

Во вакви ситуации во 95% од случаите се дава ниска топка, секогаш се упатува низок остар пас и топката рутински се вметнува во гол, ко Пацини со ЦСКА, со оглед дека една секунда имаш тука време за размислување, претпоставка моја е дека Милито го очекувал она што и ние пред малите еркани го очекувавме од Маикон, низок пас, а не висок и силен пас до Милито кој е далеку од тацна, реални да бидеме.
Самата реакција што следеше налага ваков да ми е ставот, и инвалидизиран фудбалер не би реагирал така на тацна од пас, ако ништо друго, ќе шутнеше кон гол, Милито тоа не го направи, тоа не беше ни шут, туку спонтана реакција од која дефакто гол не може да падне.

N

Nicky Santoro

Гостин
сабота пеналче за нас можи да има едно...а можи и да нема ама 1 е
--- надополнето: Oct 27, 2011 1:55 AM ---
syn
пасот од мајкон небеше идеален , се сложувам тоа , ама она да не го здрвиш в гол треба апла западнат да си-каков и што е милито во случајов.ти пиша некој погоре да беше во ваква ситуација било кој играч од бензема џеко па и пацини да беше имаше да е искини мрежата...далеку од тоа дека милито целокупно бил играч како амаури и слични ама па да го подружуваш уште при вакви глупости е ептен смешно
во една ваква форма каква што е моментов, и кастињос ќе изигра подобро, сигурен сум!
--- надополнето: Oct 27, 2011 1:58 AM ---
и што требаше да направи мајкон да му е дај на тацна на милито и овај само да е турни 20цм за гол да дај?па ако според тебе тоа е дефиниција за супер напаѓач дај да ги продајме и пацини и милито и зарате и со од младинциве некој да играме.таква топка каква што ти сакаш да добија милито ,и било кој друг играч од 3та лига би реагирал исто како милито т.е би постигнал гол

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Абе идете видете Ето лани што утна со Јуве, кога ги бркаа Милан ( дури и Пандев се накурчи ), сте се фатиле за Милито по неидеален пас на Маикон, ете Ето лани беше у врвна форма па се деси тоа во еден од најважните мечеви за Интер таа година, а потоа и со Милан од слично место утна ( најважен меч таа сезона ), сеа Милито ова Милито она, само за некој од играчиве да се тролало, исто и со Нагатомо, ко они да се проблемот во овој Интер.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.667
Поени од реакции
7.310
Милито да се седне на клупа,и да не стане од таму ТРУП!!! Еее ПСЖ ни даваше 15 мил. евра за Милито летово и не го продадовме :confused:
А на оној Раниери ако има мозок јас к**от ќе си го исечам, кој замени му се тие ги вади Снајдер и Зарате само тие пробуваа да создадат шанса ги става Пацини и Оби.
Киву е посебна приказна за себе и се надевам дека нема да му го продолжат договорот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.741
Поени од реакции
115.557
@Syn
Што да ти пишам сеа за Ето против Јуве, дека очекувал висока топка место ниска?? Тоа ќе биде исто ко ти за Милито што викаш, ниска топка очекувал. Кај пишува тоа? Маикон на прва центрираше, овој напаѓач е па а ниска била, а висока била тоа мора гол да биде. И не беше муабетот дека Милито или Нагатомо се проблем у тимов, туку дека Милито е камен и дека не може више да се вади со таа стара слава. Јас сум го почитувал и увек ќе го почитувам али неговото време помина. Викаш Ето утна против Јуве и Милан така? А колку гола даде таа сезона? Колку пати го спаси Интер од гомна? Промашувањата се дел од секој спорт, сите играчи од просечен па до врвен имаат по некоја ЕПИК утка. Да не беше Ето лани имаше да се бориме за Лига Европа! А Милито што прави? Промашува, промашува, промашува промашува..... И се на се ќе даде 5 гола во цела сезона, се буни зашто не играл и пак сме зијан од него. Пишав и погоре, многу повеќе ќе користи како искусен играч од клупа, не ко стандарден првотимец, ама кој да го каже тоа, ипак Раниери ни е тренер...
--- надополнето: Oct 27, 2011 9:32 AM ---
Сеа читам Маикон чувствувал некаква болка во коленото па денес ќе му биле направени некои прегледи и е неизвесен за дуелот со Јуве. Истото и за Цезар важи.

Член од
26 август 2011
Мислења
517
Поени од реакции
114
ajde ne se sekirajte tolku,pomina sto pomina bidna sto bidna,kazete nesto vo vrska so juve,ke ne bide u sabota ili i togas ke stiskame palci da ne gi napolnat zalnite nasi penzioneri.Dajte nekoja informacija spekulacija za natprevarot so juve ?

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
Armero, Bastos o Vargas per l'Inter
Tiene già banco il mercato di gennaio.
Inter, tre sudamericani in lizza per la fascia sinistra: Armero, Vargas e Bastos.
E Juan dal Brasile continua a chiamare i nerazzurri.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.667
Поени од реакции
7.310
ajde ne se sekirajte tolku,pomina sto pomina bidna sto bidna,kazete nesto vo vrska so juve,ke ne bide u sabota ili i togas ke stiskame palci da ne gi napolnat zalnite nasi penzioneri.Dajte nekoja informacija spekulacija za natprevarot so juve ?
За сабота ако испадне со средина од типот на Камби,Занети,Станкович кој немаат никаква креативност,нема што да се надеваш на победа. ;)

Jap Mak Sun

Регент
Член од
19 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
45
Јуве не игра ништо посебно, ама ние сме во најлоша можна форма! Мислам дека натпреварот ќе биде мачење и за двете екипи!

Kajgana Shop

На врв Bottom