Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.155
- Поени од реакции
- 46.236
Тоа ми е и мене муабетот, висока топка, брза, не ко онаа на Касано кон Јепес со Лече, Милито у трк, секунда у прашање и се деси тоа што се деси, а убеден сум дека и ниска топка очекуваше а не и висока, затоа и не ни шутна фактички, туку топката му удри у гради.
Али и на фејсбук на еден другар му пишав, и тука ќе кажам, се ќе беше супер да е до Милито работава, или Нагатомо, али не е ...
--- надополнето: Oct 27, 2011 1:29 AM ---
Лани со Јувентус, Ето доби топка која денес Милито требаше да ја добие, во слична ситуација ист пас даде Макион, односно '' ист '', тогаш по земја цилаше а сега упати висок и силен пас што не беше адекватно во таа ситуација, тогаш Ето утна празен гол од изградена ситуација каде рутински се реализира ( оној Ето кој не беше паднат у форма ) ...
Споредбава со снегов е стварно глупава, најискрено, нема допирна точка со ова сега што се деси, на Маикон можеше да му текне и повратна да игра, и тука ли Милито ќе беше крив што се улетал напред а не останал кај пеналтикот односно, бил неподготвен за она што го '' наумил '' Маикон, намерно се наводнициве бидејќи гарант и он не зацртал таков пас да дава.
Ја многу добро знам од квакви ситуации даваше гол сезоната кога освоија тројна круна, али знам дека и со глава играта му е никаква, со Рома или Фиорентина не ми текнува таа сезона, исто лошо реагираше со глава од зицер ситуација, , статива мислам погоди при празен гол, денес исто лошо реагираше по неидеален пас, како и да ја вртиш, ова не беше тацна, тацна беше она за Ето лани кога утна со Јуве, а не ова денес.
Формата тука нема никаква улога, празен е голот, колку и да е вон форма ќе даде гол доколку е во можност тоа да го направи, овде очигледно имало нешто што го поебало за што говори и неговата реакција бидејќи не ни упати удар, сепак, за Милито правиме муабет, не за некое маалско фудбалерче.
Али и на фејсбук на еден другар му пишав, и тука ќе кажам, се ќе беше супер да е до Милито работава, или Нагатомо, али не е ...
--- надополнето: Oct 27, 2011 1:29 AM ---
Е да, до толку е паднат у форма бетер е и од Али у Вардар, зашто според твојов муабет на тоа дереџе е Милито чим ова морал да го даде, без разлика што во ваква ситуација пасот беше далеку од идеален ..."Да можел ќе ја удреше"- можеше само што паднат е во форма до толку што ни у вакви ситуации не погодува. И јас и ден денес сум спортиста активно се бавам со спорт не се секирај и знам колку е лесно да се збори од страна, а колку е тешко да се направи на терен. Муабетот ми е дека за оваа ситуација нема оправдување, НЕМА, макар топката идела по земја, летала, лазела, вриштела, едноставно ова мораше рутински со глава да го забие во мрежата. Викаш изненаден бил од ова нафрлување, епа тоа ти е исто како кај нас кога ќе падне снег у јануар и на вести слушаш: Јавното претпријатие "Улици и патишта" е изненадено од паѓањето на јануарскиот снег и нема доволно луѓе и опрема за да фрли сол на улиците. Па напаѓач е и самиот знаеш од какви ситуации даваше голови во ТРИПЛЕТЕ сезоната, али лани го стрефија неколку повреди во серија, плус годините си го прават своето, да бидеме реални Милито не заслужува повеќе да игра во Интер. Пацо треба да си е прва постава, а Кастињос прва измена. Истото и за Дејо важи па и за Камби иако овој последниов не е до толку лош како Дејо и Милито, само проблем кај него е што игра топло-ладно.
Лани со Јувентус, Ето доби топка која денес Милито требаше да ја добие, во слична ситуација ист пас даде Макион, односно '' ист '', тогаш по земја цилаше а сега упати висок и силен пас што не беше адекватно во таа ситуација, тогаш Ето утна празен гол од изградена ситуација каде рутински се реализира ( оној Ето кој не беше паднат у форма ) ...
Споредбава со снегов е стварно глупава, најискрено, нема допирна точка со ова сега што се деси, на Маикон можеше да му текне и повратна да игра, и тука ли Милито ќе беше крив што се улетал напред а не останал кај пеналтикот односно, бил неподготвен за она што го '' наумил '' Маикон, намерно се наводнициве бидејќи гарант и он не зацртал таков пас да дава.
Ја многу добро знам од квакви ситуации даваше гол сезоната кога освоија тројна круна, али знам дека и со глава играта му е никаква, со Рома или Фиорентина не ми текнува таа сезона, исто лошо реагираше со глава од зицер ситуација, , статива мислам погоди при празен гол, денес исто лошо реагираше по неидеален пас, како и да ја вртиш, ова не беше тацна, тацна беше она за Ето лани кога утна со Јуве, а не ова денес.
Формата тука нема никаква улога, празен е голот, колку и да е вон форма ќе даде гол доколку е во можност тоа да го направи, овде очигледно имало нешто што го поебало за што говори и неговата реакција бидејќи не ни упати удар, сепак, за Милито правиме муабет, не за некое маалско фудбалерче.