Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Добро Син. Еве да речиме, сакал Милито да дај гол, ама топката не чинеше. Значи да го тргниме ова на страна. Кажи ми реално што мислиш. Дали Милито не е, не дрво(пошо дрвото се делка), туку КАМЕН. Дали не мислиш, дека моментално не само што не е за во прв состав во Интер, туку не е ни за во резервите место да фаќа. Значи, заборај ја 2010, и тн. Зборуваме за сега моментално. Дечково има 32 години. Шо мислиш, поубо е него да му се дава шанса секој ебан меч, и да стој вишок на терен, со надеж дека ќе си ја врати формата( негде на триесипечес), или да му даваме шанса на млади, перспективни играчи(пример Кастињос), па и да бида дрва на терен(Шо чисто сумњам), барем има шанса да се развија во квалитетни играчи.

Јас разбирам дека го почитуваш, и дека заслужува да биди дел од историјата на Интер, ама моментално шо е камен, камен е. Помина времето, ко че ги дриблаше одбрамбените играчи со 2 потези, и ко даваше голој ко из шале, сега не можи, па и не сака да се труди по мое мислење.
Знаеш ли кој е проблемот обично кај форум критичарите, гледањето на нештата од апла површен аспект без притоа да се земат неколку клучни работи кои влијаат и врз играта на тимот и врз играта на играчите.

Милито е паднат во форма тоа никој не може да го негира, на ова влијаеа многу фактори, од мал милион повреди до проблеми со тренери, но еве, сезонава тоа да кажеме дека веќе не е случај, кажи ми, како очекуваш ти еден напаѓач да функционира кога зад себе има таков тим ? Треба ли да те потсетам каков беше Ибра против Ливерпул со Манчини, или против други поголеми тимови кога позади него имаше деструктивен тим ?

Интер во 2011 година, против екипи ко Катанија, Аталанта, оди на победа со 2 до 3 офанзивни фудбалери, толку, тоа е класично контрирање на оние стандарди на денешниот модерен фудбал.
Милито е класичен напаѓач, исто и Пацини, играта која моментално ја форсира Интер, со 7 до 8 дефанзивци во тим, не одговара за ваков стил на напаѓачи, тргни ги и нив двајца, стави некој друг статик напред, ситуацијата ќе е иста.

Вчера Интер од старт сите знаевме дека мораат да победат, они атакуваа со Зарате, Снајди и Милито на таа победа, океј, нека биде, во второ кога им требаше гол, Раниери ги извади Снајди и Зарате, и атакуваше на гол со 8 играчи со дефанзивни карактеристики и Пацини и Милито напред. И гледам на нет и Пацини го критикуваа, каде бил вчера ?
Е кај да биде на ваков тим, обично ако една екипа има 8 дефанзивци у тим под дифолт истата се брани а не иде на победа, истото важи и за стартниот тим, каде имаше 7 души со дефанзивни карактеристики.

Затоа, пак ќе кажам, да е Милито проблемот, или Нагатомо, или Пацини, супер ќе беше, ама не е до нив, и се додека се вадат вакви смешни состави јас се изјаснив што ќе правам, бојкот, тимов у Сабота не го гледам, ќе идам баскет ќе гледам у Парк и после ќе продужам некаде низ Скопјево по бољи живот.

п.с. Изјава на Раниери за вчера,
Си заминавме со еден бод, но си заминувам среќен со тоа што моите момци го направија. Не можеа да направат повеќе од тоа што веќе го направија.“
Што повеќе од ова ?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.741
Поени од реакции
115.557
Ништо крај на муабетот нема што повеќе да се дискутира, само муабетот за Ето не ти е на место. Не знам што го браниш Милито толку али јебига секој со свое мислење. :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Ништо крај на муабетот нема што повеќе да се дискутира, само муабетот за Ето не ти е на место. Не знам што го браниш Милито толку али јебига секој со свое мислење. :)
Не го бранам али и имам разбирање зашто Интер е анемичен во нападот, а причината погоре ја напишав која е, според мене.

За Ето пак ќе кажам, лани не направи ништо повеќе од Виери на времето на пример кога Интер не освојуваа трофеи, игра за голем клуб, главен напаѓач е, у форма е, се изнадава голови али и кога беше најпотребно потфрли многу што е огромен минус, значи ништо вооув, муабетот да не бил тој е лош, зашто тоа може да се преиначи и вака, да не беше он а да беше Ибра на пример, или некој ко Руни, може и титула ќе освоеа, зашто сепак

Eто изигра добра сезона лани, солидна, толку, ништо над ништо под, веќе видено од ред други фудбалери во тимов во такви просечни сезони кога Интер не освојувале голем трофеј.

И муабетите дека он фали исто, се лоши, мене Ето не ми фали, ете лани беше дел од тимот и ништо не освоија, што значи, нешто друго фали во тимов. ;)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Па со истата средина игравме и лани па Ето се изнадава голови нели
А овие на Ето бетер се од оваа на Милито

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Од Ето до Милито има голема разлика, Ето знае да легне 10 души на земја и да даде гол, таков играч е, исто и Зарате може да дрибла да дрибла и да даде гол, а Милито не, Милито е чекач, поготово сега со оваа негова форма, уште толку не му одговара овој стил на игра на тимот.

Затоа реков горе, место Милито или Пацини, некој друг таков ко нив да има, не ко Ето или Руни, пак, приказната ќе е иста, играчот ќе е декор у екипа ко и Ибра што беше декор на времето против поголеми тимови кои знаеа да играат добро во одбраната.

Овој фудбал што го форсира сега Раниери умре одамна, вчера и со Катанија не сум сигурен дали Интер беше тимот што сакаше да победи или неговите противници атакуваа на тие три бода а Интер се бранеше.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Факт е дека Милито не е во најдобра форма,но сепак јас не се осудувам да го критукувам бидејки не е он толку крив колку што е Раниери ! Значи едно да разјсниме,Милито не е истиот како пред две сезони кога знаеше да издрибла 2 играчи и да даде гол од многу потешка ситуација,моментално он и Пацини се тип на играчи ( читај ЧЕКАЧИ) и можат да дадат гол само внатре во 16 ! Значи со ваква деструктивна средина овие двајца нема ништо да покажат за разлика од Зарате и Форлан кои можат да изиграат многу подобро и надовор од 16,штета што го немаме Форлан но сепак со по креативна средина ке се видат квалитетите на Пацини во сабота ! Раниери е лузер бидејки е со бод задоволен од Бергамо,тоа само он може да го каже а не гледа дека сме на срамното 16 место ! Ке видите дека со Јуве ке извади појака средина и ке победи,плус ке им врати и за отказот пред 2-3 години ! Само лошо е што Занети пак ке го игра средина,не е он како Мурињо да го игра лев бек и да сфати дека Занети ништо не допринесува во средина поготово со 2 деструктивци како вчера ! Во сабота сосема ке биде друга играта со Мота,овој играч е далеку подобор од Станкович кој ако сте приметиле цело време го бара Маикон (ваљда нема други идеи) , победите врз Лил и Киево се остварени со Мота и тоа е доказ дека е значаен играч во нашите редови заедно со Снајдер ! Добра вест е што се враќаат Ранокија и Самуел па ваљда Киву киде не бек со што Нагатомо нема да го гледам како се мучи,иначе ако сте приметиле од кога дојде Раниери во Интер од 7 утакмици дури на 6 водевме први ние,тоа е доказ колку е моќен во прво полувреме али со неговите глупи замени изгуби бодови кај Катанија и Аталанта!

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.667
Поени од реакции
7.310
Ја читав изјавата на Раниери, и не ми е јасно како може да биде задоволен од играта на Интер, со сила се прави глуп типот изгледа!!!

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
И муабетите дека он фали исто, се лоши, мене Ето не ми фали, ете лани беше дел од тимот и ништо не освоија, што значи, нешто друго фали во тимов. ;)
Ќе ти фали, кога ова година нема да играме ни ЛШ, па ни ЛЕ.

пс. За муабетот околу Милито. Се согласувам со вас дека милито паднал од форма, но за да ја повратиш формата мораш и да играш.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Ќе ти фали, кога ова година нема да играме ни ЛШ, па ни ЛЕ.

пс. За муабетот околу Милито. Се согласувам со вас дека милито паднал од форма, но за да ја повратиш формата мораш и да играш.
Tи мислиш неговото отсуство ќе биде причината за тоа ?
Да не живееме во свет на лаги, а со Ето а без Ето нештата немаше драстично да бидат подобрени, а и мене сезона во која Интер е далеку од титулата а ете, обезбедил место во ЛШ ми е иста кои онаа у која тоа они не го направиле, сериозен сум, оној тиња филинг ист е.

Лани не ми претставуваше утеха пласманот во ЛШ по она со Шалке и Милан најискрено.

Е сега со неиграњео во ЛШ под дифолт и нема да можат да се донесат одредени фудбалери али со оглед каква е моментално трансфер политиката, исти курац е све, ќе се носат вакви ко Алварез, Куцка, али и они нема да се играат на сметка на Дејо и Занети, еве гледам Алварез многу се разочарал што и вчера не бил дел од тимот.

А она што мене лично ми фали во екипава е тренер-шампион, тренер со муда, толку, просто ко грав.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Играчи ! Без играчи ништо не правим, да не се залажуваме...

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.667
Поени од реакции
7.310
Full session for Poli, Ranocchia, Alvarez, Samuel i Motta!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Full session for , Ranocchia, Samuel i Motta!
Другите двајца не постојат за Раниери.

За тимов да личи на нешто и да игра асален фудбал ко стартери под дифолт треба да се Снајдер, Зарате и Алварез, напред да игра еден од Пацини и Милито а на Камби во средината партнер да не му биде Занети, туку некој од Мота и Оби а Дејо да е тек трета опција или евентуално да е замена за Камби али и Поли тука такоџе ќе се вмеша а во иднина и Куцка.

Замени за оние напред треба да се Коутињо, Кастаињос и Форлан ( кој ќе се ротира или со Зарате или некад ќе игра ко најистурен напаѓач ), исто по потреба и Оби може да покрие и поофанзивна позиција.

Ова за мене е најидеално за тимов аналогно на оној кадар кој е дел од екипата, што и не делува вака лошо на хартија, она што ме иритира и што е причина ја тимов да не го гледам повеќе, е фактот што Раниери во ниту еден наврат на терен не излегол со најсилниот состав а тоа ќе биде случај и со Јувентус.

Апсурд до апсурд до апсурд.

E сега видете го на пример Раниери со каков состав играл со Рома против Лацио во 2010, кога Рома беа први на табела

Прво полувреме

Второ полувреме, кога бркаа пресврт

Видете колку фудбалери он преферирал кои имале офанзивни карактеристики, и гледајте го сега во Интер, ама ок, Рома е скалило подоле од Интер па полесно е за лузер ко него да биде тренер на таков тим, они него кога го земаа се што бараа е излез во Европа, не мораше ни во ЛШ да иде со оглед на лошата ситуација во која беа кога он дојде па едноставно немаше што да изгуби.

Jap Mak Sun

Регент
Член од
19 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
45
Во овој момент Интер има два проблема, првиот е тоа што немаме прав тренер а вториот е староста на нашите играчи. Во добар тим кој сака да победува може да има најмногу 3-4 играчи со над 30 години, не како кај нас 9-11. Цезар(32), Лусио(33), Самуел(33) Киву(31) Мајкон(30),Камбијасо (31),Станковиќ (33), Занети (38), Снајдер (27) Милито (32),Форлан(32). Од целиот стартен тим само Весли е помлад од 30 години, ова се играчи богати со искуство, но вакви ни требаат 2-4, а останатите пред се треба да бликаат со енергија која кај старциве веќе не е како што беше пред некоја година! Интер остаре, мора да го подмладиме, инаку се е џабе, и тренерски и тактички смени, нема да има успех.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Добро Син, во право си. Ние површно ги гледаме работиве, ти од професионален аспект ги гледаш. Дај не заебавај чоек. Топка не знај да прифати, одма му ја земаат. Не знам само колку топки губи во утакмица, и колку офсејди има. Али нема врска, со тебе чоек не можи да се разбери ко че си зацрташ нешто во глата.
Јас сигурен сум, дека наместо Милито во нападот, да го играме Кастињос сто пати подобри резултати ќе вадиме.
Чоек, тромав е. Не се залага за тимот. Ѕвезда се мисли. Ни финишинг, ни ништо нема појче.

Кажи ми кога последен пат, издриблал некој, со тој негов препознатлив дриблинг, и шутнал на гол, без да му ја земат топката?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.155
Поени од реакции
46.236
Добро Син, во право си. Ние површно ги гледаме работиве, ти од професионален аспект ги гледаш. Дај не заебавај чоек. Топка не знај да прифати, одма му ја земаат. Не знам само колку топки губи во утакмица, и колку офсејди има. Али нема врска, со тебе чоек не можи да се разбери ко че си зацрташ нешто во глата.
Јас сигурен сум, дека наместо Милито во нападот, да го играме Кастињос сто пати подобри резултати ќе вадиме.
Чоек, тромав е. Не се залага за тимот. Ѕвезда се мисли. Ни финишинг, ни ништо нема појче.

Кажи ми кога последен пат, издриблал некој, со тој негов препознатлив дриблинг, и шутнал на гол, без да му ја земат топката?
Кажи ми една голема екипа која игра со тројца офанзивни фудбалери а мора да победи па ќе го правиме и остатокот од муабетот и уз пут пробај да најдеш и одговор на прашањето '' како очекуваш од статичен напаѓач да постигнува голови со таков тим позади него ? ''

Ете вчера и Пацини влезе на терен па видовме и он колкав удел имаше во играта, не дека он е крив.

Ja не гледам од професионален аспект, али не хејтам без основа, без притоа да земам повеќе работи во предвид, и Игуаин да го имаш во тимов, исти случај ќе е, играч помалце на теренот. Види погоре Раниери како играл во Рома, види што сега прави во Интер.

Kajgana Shop

На врв Bottom