Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.144
Поени од реакции
46.175
Terajte be nema problem, u riki stil, ke ve ostavam da si terate sami na temava i da razvivate sekogas produktivni diskusii so izobilstvo na shablonski humor zaostanat nekade 2011 koj seuste dobro pominue u shtancanjeto lajkcinja, ocigledno na temava sekogas treba da vladee eden edinstven stav bez pritoa da se ubeduvame, karame i slicno, sto ustvari sekogas bilo glavna poenta na forumite narocito koga se diskutira za sport.

Dali pisuvam dolgi postovi, dali nekoj gi cita ili ne, nebitno, ama bar pridonesuvam da se razviva diskusija bez razlika kakva e, da ima karanja maranja i ostali raboti sto u princip e sustinata na dremenjto na forum, u sprotivno dosadno e, i defakto ovaa tema od uvek bila edna od najaktivnite za diskusii koga se vo prasanje fan klubovite.

Ali ajt, terajte si kako vi odgovara od sea pa nataka, neam namera da se zamaram so nekoja nametnata toksicnost na temava i istite glupi acevidni kk muabeti za dolgi postovi i ostali gluposti. I sekako da ne go narusuvam balansot i visokiot standard na humor i diskusija kade stana i trendi da se vadat privatni poraki ili da se pluka konstantno po onie koi ni go donele edinstveniot uspeh u poslednava napatena dekada, u sprotivno si nadenat na kolec, so nadez sekako deka na kraj od sezona ke si cestitame titula barem.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.712
Поени од реакции
115.467
Фала што го подвлече зборот декада, ни значи.

Не бе Урко не се проблем долгите постови, се заебавав за тоа пошо и ја те читам до крај, проблем е што не сакаш да прифатиш кога си погрешил. Верувам секој од нас имал мал милион погрешни проценки и ставови и фер е некогаш да се признае за нешто, ама мислам дека ти си единствениот кој никогаш нема ништо признаено, и да згрешиш ќе спинуваш ќе вртиш од околу само за да не испадне дека си згрешил.

Не може бе друженце 20 души да ти кажуваат едно, ете и од други фан клубови се убација да ти го посочат истото, а ти да бидеш тој што си во право. Не, не си, не е Инзаги некојси Игор Тудор и немаше исто да биде со него, просто ко грав. Имавме такви Тудоровци во бантер ерата, фала им за се али никад се не поновиле што би рекле Србите.

Убаво те прашав колку бода имаше лани Конте после 12 кола за чисто да споредиме ти одма почна да спинуваш и да кружиш. И не е тоа толку проблем, туку тоа што за Конте ги зимаш предвид сите проблеми како на пример тоа што немавме асални припреми, имавме повредени и Ковид на почеток на сезона, што всушност е точно и не го негирам тоа, ама за Инзаги кога ќе ти спомнеме дека на две утакмици 6 играчи ден пред нашата утакмица играле квалификации за своите репрезентации тоа не важи. Исто не важи што на сред август непосредно пред почетокот на сезоната му го шитнаа првиот напаѓач, МВП-то на лигата од лани и секако Хакими.

И еве пак ќе те прашам, на кој меч сезонава Интер беше надигран, понижен, осакатен од противникот? Пошо не ми одговори јас ќе си одговорам, лани 27 бода после 12 кола сега 25, дали тоа значи дека Тудорчиња лагано СО ТОЈ ТИМ (плус Хакими, Лукаку и Ериксен) ќе освоеле без проблем толку бодови? Не бе Урко не сме ние толку лоши, иако се слагам дека можеше и мораше подобро, него Наполи и Милан имаат изненадувачки предобар старт и дефинитивно играат далеку над можностите. Они ќе паднат сигурно наскоро и ќе почнат да киксаат, на нас е да го искористиме тоа.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.126
Поени од реакции
10.046
Ама тоа што мораше подобро и не толку зависи од Инзаги. Ете, доволно ќе беа 2 пенали да се реализираат за +4 поени да имаме на табела.

Стварно делувавме погубено у одбрана првите неколку кола, но сметам дека одбранава сега делува доста стабилно, ќе се разиграат.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Факторот среќа не е на наша страна оваа година, промашени зицери, пенали.
Но, ова не значи дека треба да бидеме разочарани, дали се 4 бода негатива или 7 во 12то коло исти курац, тимовите што се пред нас не се Јуве у прајмот туку лузери како Пиоли и Спалети кои под мал притисок ќе се погубат од мапата. Кога тогаш ќе почнат да редат нерешени и порази, a Наполи веќе наредно коло ќе го папа од Интер.

Милан и Наполи уште 10 сезони со овој тим да почнат не би оствариле скор 10-2-0.

Како и да е, манекенот наш мора да проработи и да почне да дава голови, 6м плата лапна, дете му се роди а он депресивен на терен.
Ако се нема реализација како до сега, со топ4 и поминување групи во ЛШ треба да сме задоволни. А Инзаги никако бркање.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
За извртување на поента мислам дека ти нема рамен, ќе ти остаам како викаш така нека биде. И за обраќање во множина исто имам проблем, но нејсе.

Е сеа, мојот пост @Syn е една ипол реченица, како успеа се‘ ова да ми го прилепиш у постов, види почеток на овој пост.
Од моја страна можам да кажам дека кога и да сум те прочитала, за било што откако е почната сезоната имаш еден единствен кривец, а тоа е тренерот. Можеби си (или ќе бидеш) во право, ама во меѓувреме (за мене нелогично) скроз ти е оправдано што со ваков тим не се нафатил Конте и тоа да ти било шампионски менталитет. Ја пре би рекла нешто друго, ама и тоа е matter of perspective. Нормално дека мора да се критикува секој тренер, ама ти не критикуваш, ти обвинуваш. Ете во постови пред почеток на сезона си рекол дека ништо не очекуваш, а од почеток до сега секое коло го обвинуваш тренерот дека не доставува. Не очекуваш ништо ама сепак не доставува тоа што очекуваш. Ете тоа е тоа во врска со споменатата субјективност.

Јас нормално дека го сакам Инзаги, беше во Лацио 22 години, ама веќе он нема никаква врска со мојот тим, па немам никаква причина да го бранам или правдам за тоа како работи во друг клуб.
И знаев дека ќе сакаш да се караш, јас не сакам, еве однапред ќе признаам дека си во право.
На кратко, Конте избега пошто е како разгалено детенце на коешто мама не му купува киндер јајце и ова зима се треска од земја на сред продавница.

Далеку од совршен е Инзаги, не дека сум нешто посебно задоволен од овој Интер моментално ама па и не дека сме потонале ради Инзаги.
Според мене за доста ствари е крив во некој микро менаџмент, ама па не е крив на пример што тимот му утиња зицери, за тоа што Лаутаро е во криза, Де Фрај е непрепознатлив на некој утакмици, Ханда продужува со телекинеза да брани некој шутеви за да не си сецне кичма, Дамфриз што изгледа ко рандом дете од Академија итн.

Лично очекувам во Јануари барем 1 добар трансфер (погоден), и да се дигне форма во втор дел на сезона. И нормално, мора да се поминат групи ЛШ.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Terajte be nema problem, u riki stil, ke ve ostavam da si terate sami na temava i da razvivate sekogas produktivni diskusii so izobilstvo na shablonski humor zaostanat nekade 2011 koj seuste dobro pominue u shtancanjeto lajkcinja, ocigledno na temava sekogas treba da vladee eden edinstven stav bez pritoa da se ubeduvame, karame i slicno, sto ustvari sekogas bilo glavna poenta na forumite narocito koga se diskutira za sport.

Dali pisuvam dolgi postovi, dali nekoj gi cita ili ne, nebitno, ama bar pridonesuvam da se razviva diskusija bez razlika kakva e, da ima karanja maranja i ostali raboti sto u princip e sustinata na dremenjto na forum, u sprotivno dosadno e, i defakto ovaa tema od uvek bila edna od najaktivnite za diskusii koga se vo prasanje fan klubovite.

Ali ajt, terajte si kako vi odgovara od sea pa nataka, neam namera da se zamaram so nekoja nametnata toksicnost na temava i istite glupi acevidni kk muabeti za dolgi postovi i ostali gluposti. I sekako da ne go narusuvam balansot i visokiot standard na humor i diskusija kade stana i trendi da se vadat privatni poraki ili da se pluka konstantno po onie koi ni go donele edinstveniot uspeh u poslednava napatena dekada, u sprotivno si nadenat na kolec, so nadez sekako deka na kraj od sezona ke si cestitame titula barem.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Јас сум некаде на пола/пола после се што прочитав. Од една страна се согласувам со @Syn дека Инзаги требаше да извади повеќе бодови, и многу поважно да ја пронајде играта. Тоа се уште не се случува. Јасно е дека сме ослабени од лани, ама лигава е боранија и овој состав мора да победува повеќе. Наполи и Милан немаат ништо подобри состави, всушност се виде тоа на терен со Милан.

Од друга страна, не би го отпишал Инзаги се уште. Не знам дали му е Интер преголем залак, или едноставно многу работи не му одеа во прилог на почетокот на сезонава и му треба повеќе време да го стабилизира тимот. Следниве 2 месеци се клучни, и Конте не почна сјајно ама до јануари го подигна нивото три скалила погоре. Сега и Инзаги влегува во тој период па ќе видиме дали ќе успее да направи нешто.

Во меѓувреме нека им даде една недела да шутираат пенали и нека избере некој со поладна глава, глупаво е колку бодови фрливме на промашени пенали. А и тоа што Хакан го даде влезе на среќа, гледајте му го ликот пред да шутира, не знаеше кај се наоѓа човекот. Ни треба некој сталожен и прибран, овие се тресат како да шутираат пенал во финале на светско.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.712
Поени од реакции
115.467
А и тоа што Хакан го даде влезе на среќа, гледајте му го ликот пред да шутира, не знаеше кај се наоѓа човекот. Ни треба некој сталожен и прибран, овие се тресат како да шутираат пенал во финале на светско
Истово го реков мајке ми, да му ја погодеше страната ќе му ја одбранеше катаљон посто. Не сфаќам која е поентата ниско да пуцаш по средина, значи ако ти погоди голманот страна поздрав и секое добро.

Се слагам дека треба еден пеналџија да имаме што е апла сигурен, а не со посер како Лаутаро што шутна сега со Милан. Видал би го стаил што кур, 34-6 има скор ако не се лажам, пуцаше пенали и во Баерн и во Јуве и доста е сигурен. Проблем кај него е што не игра често во прв тим. :D Многу глупа екипа сме у пичку матер.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.126
Поени од реакции
10.046
Шо знам, ако не севселенскиот Брозович и Барела нека превземат? И онака ги величиме на форумов и ги оправдуваме со плати од 7-8М по сезона. Нека пуцаат нека не се пиздат.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Никад нема да се согласам со ова, истово ми го тераа и некои фаци на нетов за Спалети, а кога ќе им речеше ок, така е, ај сеа кажи ми на која основа Лацио е тогаш пред Интер или Аталанта, Рома ... штама.

До овој момент максимум вадат Пиоли и Спалети, кои имаат ростери кои во ништо не се разликуваат од тој на Инзаги, тоа ти е вадење максимум, денес виде Милан на што се, ништо не играа цела утакмица освен задњи 10 минути и беа поише у подредена улога, ама нивниот скор е 10-2-0, на Интер 7-4-1, првото е вадење максимум, ова второво не е, и овој десеткуван Интер од лани, што е секако факт, може подобро од ова, и тоа е факт. И Милан летово беа одрани па ете ги, први се, ако ова нашево е вадење на максимум, тогаш она што Пиоли го прави е невидено до сеа во фудбалската историја, ај што летово изгуби 2ца стартери туку и секое коло по 5 играчи му се повредуваа, па пак ете го горе, без пораз.

Се надевам периодов што следи ќе се увериш во тоа па ќе се навратиш на периодиве кога глупо губевме бодови, ко со Лацио на пример, или со Јуве дома кога се испичкавме и не ги нападнавме за 2-0. Може тимов многу боље од ова, ни ја не веруем у титула после све што се деси летово ама не значи тоа дека под дифолт сеедно ќе ми биде ако сееме бодови безвезе и од тимов не се вади најдоброто на терен. Всушност тоа и го очекувам од Инзаги, ништо поише, па што биде-биде.
Имам чувство дека ти се базираш на статистика, а јас на играта. Дај реални да бидиме. Што е крив Инзаги за 2 промашени пенали, пенал направен во 90 та минута. Овде зборуваме за 6 бода. Лани до истово коло, Конте со далеку подобар ростер имаше само 2 бода повеќе. Не гледај што прави Наполи, Милан... то е небитно во ситуацијава. Гледај како игра Интер. Искрено досега единствена замерка за Инзаги ми е, што неколку пати Ди Марко го става Штопер (за што изгубивме од Лацио пошто лежеше на терен, мада и то е дискутабилно), и шо со Милан многу касно ги направи измените.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.712
Поени од реакции
115.467
Види го Ио каков мајндфак ни напраил и тоа да не кажеше Сплендора немаше ни да приметам. За момент помислив дека сум станал верифициран член зашо до тоа Стекот стои најкче, почнав да треперам, позитивна трема ме облеа, си замислив како седам на свечена вечера со Ацид, Бидиков и сите верифицирани членови, но веднаш сфатив дека никот не ми е Стекот туку Стефан-Кобе и дека тоа најкче ми е уствари потврда дека сум гласал за себе, односно дека Ио ја сменил анкетата и не збунил. Проклет бил!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.712
Поени од реакции
115.467
Хахахаха Миланчо имаше една многу луда сцена на дербиво, кај корнер знаменце се улетаа и Бало Туре и он по топка со клизач, се судрија, Туре заврши упропастен у рекламите, ребра му откорна Миланчо и мртов ладен стана и го понижи Туре дека глуми и му одмавна со раката. Многу бесна појава е Миланчо, безмилосен играч, жива сила не ебе и секад е спремен да се бори до смрт. Понуди му доживотен договор.

Kajgana Shop

На врв Bottom