Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.921
Поени од реакции
23.661
Маркез на апарати.

Inter CEO Beppe Marotta: “Won’t Sign Anyone In January, Suning Staying As Owners”
Пред еден месец рече дека ќе има две нови засилувања во Јануари.
Кој знае што да му се верува на човеков. Не е прв пат да лаже.

Инаку деновиве има засилени гласини за арапите во Интер ама мене сеуште ми е ова далеку од нешто конкретно.

Патем, воопшто не се позанимавав на таа тема па ме интересира. Стадионот кој ќе го прават ќе биде на местото на Сан Сиро (реконструкција) или во близина на стариот?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
Десно ќе пазарат некој макар биле и пред просјачки стап доени, нема шанса да го остават Инзаги со Дармијан и Дамфрис до крај на година, веќе не се ни трудат тимовиве од таму да бранат поиште се лоцираат кај Перишич зашто и Интер цело време форсира од таму напади, вчера имаше баш еден кадар како е позиционирана одбраната на Милан, цело тежиште беше насочено на нивна десна страна.

Нит знаат да дриблаат Дармијан и Дамфрис нит да поминат играч, не се брзи, овој вториов не знам кој му е проблемот ама тотално ко да заборавил како се игра овој спорт у клубов. Ментално изгледа е преслаб, од тоа што го иам глеано од него на ЕП и на јутуби од ПСВ далеку е од ова што сеа го '' игра '', нема шанса да е толку лош, али уцвикан е и самодовербата му е влезена во минус.

Памтам дека пишав после Хакими ова е најдоброто решение со оглед на ситуацијата у каква што сме, oh boy каква грешна проценка али пак ќе кажам, теорија нема да е овој толку лош, нит прв нит последен е што коа доаѓа у ваков клуб со 1 тон притисок на грб едноставно доживува ментална блокада и е изгубен во времето и просторот.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Дали овој 7-4-1 скор со најдобриот Интер на располагање во моментов можеше да ми го достави и некој трет небитен треторазреден тренер? Да, без проблем
Секако. Апсолутно без проблем. Фор шр.

Кур мој таквите што ќе им ги свртеа на Виола и Сасуоло, па и Верона.

Како ги кажуваш тие 7-4-1, ко да иаме 4 нерешени против второлигаши и пораз од некој што се бори за опстанок, а не нерешени со Јуве, Милан, Аталанта и Сампа со 10 играчи плус после репрезентации (ок ај ова мање битно, може да се смета и како кикс) и пораз од Лацио.

Да, стои тоа дека неаме победа у дерби моментално од сите овие утакмици, ама ете ако погледнеш ланска сезона ќе видиш дека (сеа мора пак да споредуваме) Конте у 12то коло имаше 8-3-1 скор, со пораз од Милан, и нерешени со Аталанта, Лацио и Парма и победен едино Наполи.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
За извртување на поента мислам дека ти нема рамен, ќе ти остаам како викаш така нека биде. И за обраќање во множина исто имам проблем, но нејсе.

Е сеа, мојот пост @Syn е една ипол реченица, како успеа се‘ ова да ми го прилепиш у постов, види почеток на овој пост.
Од моја страна можам да кажам дека кога и да сум те прочитала, за било што откако е почната сезоната имаш еден единствен кривец, а тоа е тренерот. Можеби си (или ќе бидеш) во право, ама во меѓувреме (за мене нелогично) скроз ти е оправдано што со ваков тим не се нафатил Конте и тоа да ти било шампионски менталитет. Ја пре би рекла нешто друго, ама и тоа е matter of perspective. Нормално дека мора да се критикува секој тренер, ама ти не критикуваш, ти обвинуваш. Ете во постови пред почеток на сезона си рекол дека ништо не очекуваш, а од почеток до сега секое коло го обвинуваш тренерот дека не доставува. Не очекуваш ништо ама сепак не доставува тоа што очекуваш. Ете тоа е тоа во врска со споменатата субјективност.

Јас нормално дека го сакам Инзаги, беше во Лацио 22 години, ама веќе он нема никаква врска со мојот тим, па немам никаква причина да го бранам или правдам за тоа како работи во друг клуб.
И знаев дека ќе сакаш да се караш, јас не сакам, еве однапред ќе признаам дека си во право.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
За извртување на поента мислам дека ти нема рамен, ќе ти остаам како викаш така нека биде. И за обраќање во множина исто имам проблем, но нејсе.

Е сеа, мојот пост @Syn е една ипол реченица, како успеа се‘ ова да ми го прилепиш у постов, види почеток на овој пост.
Од моја страна можам да кажам дека кога и да сум те прочитала, за било што откако е почната сезоната имаш еден единствен кривец, а тоа е тренерот. Можеби си (или ќе бидеш) во право, ама во меѓувреме (за мене нелогично) скроз ти е оправдано што со ваков тим не се нафатил Конте и тоа да ти било шампионски менталитет. Ја пре би рекла нешто друго, ама и тоа е matter of perspective. Нормално дека мора да се критикува секој тренер, ама ти не критикуваш, ти обвинуваш. Ете во постови пред почеток на сезона си рекол дека ништо не очекуваш, а од почеток до сега секое коло го обвинуваш тренерот дека не доставува. Не очекуваш ништо ама сепак не доставува тоа што очекуваш. Ете тоа е тоа во врска со споменатата субјективност.

Јас нормално дека го сакам Инзаги, беше во Лацио 22 години, ама веќе он нема никаква врска со мојот тим, па немам никаква причина да го бранам или правдам за тоа како работи во друг клуб.
И знаев дека ќе сакаш да се караш, јас не сакам, еве однапред ќе признаам дека си во право.
За Конте влечеш претпоставки иако мислам дека поим немаш како се одвиваа работите на релација Конте и управа, односно пред се, Конте и кинезите, зашто Конте немаше проблем со Марота или Аусилио. И претпоставките ти се погрешни ама тоа е друга тема на муабет.

Поентата ти ја изврте од старт велејќи дека ја сум фантастично субјективен, затоа е и цел тој пост за да ја видиш позадината за моите ставови. Ти тераш на изговори, истите изговори и проблеми важат и за други тренери па истите вадат бољи резултати од Инзаги, таквите изговори се типични само за оние тренери кои се окарактеризирани како лузери во овој спорт, второразредни и треторазредни имиња за кои остатокот од светот не се ни замара со нивното постоење.

И од кај тоа дека не очекувам ништо, навивам Интер да победува и освојува титули секогаш, која е иначе поентата да навиваш за еден клуб ако не се надеваш на најдоброто, за титула кажав зашто е претешко да се освои, цело мое долгогодишно гледање на фудбал ми налага да имам таков став, зашто Интер ќе бидат уникатен пример ако тоа се деси, али под дифолт тоа не значи дека тимот не треба да го доставува она најдоброто кое го поседува. Па ако тоа на крај значи и титула, браво за нив, браво за Инзаги, ако значи ЛШ, исто, али ако се потфрла ... очигледно, мислам дека е нормално и да се критикува, не?

Ако се прават грешки, ако се игра лошо против послаби тимови, ако се примаат многу голови а притоа имаш најбоља одбрана у лига, ако кондиционо издишуваат после 70 мин фудбал, ако не се победува во дерби средби и тн и тн, да ќутам или ќутиме треба после тоа? И јуве ќе ги земам како пример, ова сигурно не е максимумот на тој клуб само гледам поголемиот дел од навивачите на тој тим тука се свесни дела Алегри сеа за сеа не им доставува и покрај сите други проблеми со кои се соочува тој тим.

Ова се све работи кои идат на сметка на тренерот, сакала ти или не, секогаш, нормално дека он ќе ми е таргетот во тој случај, не глеам поента да ќутам ... на форум, на крајот од денот, посочувам само на очигледното, ништо повеќе, у никој случај не го предодредив Инзаги дека нема да успее зашто глеам и тоа ми се препишува а не е точно.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Хахаххаа, ах бе Син, изговорите за работата на Инзаги се типични за лузери, а изговорите на Конте беа ок? Јас сакам да ти доловам дека на едниот му даваш време на другиот не, не знам кај глеаш дека ти викам да не критикуваш. У крајна линија ми падна у очи, ти поставив прашање, толку. Нит ти кажувам што да очекуваш, нит да не критикуваш, нит па не дај боже да ќутиш.
Искрено, мислам дека стварно му е голем залак Интер, ама тоа е нормален тек на работите, мора да проба, ако успее ќе стане врвен тренер, ако не успее, ќе се дружи со брат му по Серија Б.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Урко кон критикиве за Инзаги многу се водиш на суви статистички факти како што е скорот после 12 одиграни утакмици, без притоа да ги изанализираш сите утакмици каде не победивме а ситуацијата на терен кажува нешто друго. Тоа што и Стекот го збореше погоре, на точно ниедна утакмица кајшто не сме победиле не сме биле послаби од противниците.

Значи на утакмиците против Аталанта, Јувентус и Милан имаш чисти победи каде сам ги губиш, утињаш пенали и зицери, праиш несмасен пенал. Што сакаш поише. Да влезе Инзаги на терен и он да ги реализираше пеналите и зицерите? Немаше овие муабети да се водат ако излезеа обратно резултатите.

Точно е само дека тимот осцилира со интензитетот у текот на утакмицата, знае од фуриозно темпо и иницијатива да пропадне скроз и да се изгуби на терен. Е тука треба тренерот малце да поработи на тактиката, да балансира со пристапот.

Не е идеална ситуацијава, точно, ама е и далеку од некаква катастрофа да трескаш глупости дека тренери како Де Зерби и Игор Тудор ќе имале исти резултати. Чист нон сенс.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
Хахаххаа, ах бе Син, изговорите за работата на Инзаги се типични за лузери, а изговорите на Конте беа ок? Јас сакам да ти доловам дека на едниот му даваш време на другиот не, не знам кај глеаш дека ти викам да не критикуваш. У крајна линија ми падна у очи, ти поставив прашање, толку. Нит ти кажувам што да очекуваш, нит да не критикуваш, нит па не дај боже да ќутиш.
Искрено, мислам дека стварно му е голем залак Интер, ама тоа е нормален тек на работите, мора да проба, ако успее ќе стане врвен тренер, ако не успее, ќе се дружи со брат му по Серија Б.
Не знам искрено во кој контекст го спомнуваш Конте и изговори, кога и за Конте имам пишувано тука негативни критики, кога ги заслужувал, сигурно после елиминациите од ЛШ ја не сум пишувал пофалби за неговата работа, или првата сезона кога имаа проблеми да зачуваат водство и примаа многу наивно голови. Се понашаш ко по секоја цена ја да сум го бранел Конте, никогаш тоа не било случај.

Сега и со Инзаги, изговорите не важат за него зашто он никад не ги ни спомнува, него муабетиве од форумов како треба да имам разбирање зашто ова се дешава бидејќи биле осакатени летово. Прво, многу добро знам колку сме ослабнати и што тоа значи за нас, но пак ќе ти кажам ова под дифолт не значи дека мора константно да се повторува во ситуации кога тренерот не го вади максимумот од она со кое располага у моментов. Кога тоа е случај, следат критики кои секогаш се подразбираат. Интер во моментов има многу поголем проблем од Инзаги за да ја се фокусирам на него ко некој кој треба јавно да се беси, посочувам само на очигледни работи и дека може многу боље од она што до сеа го глеаме, тоа е факт, а не фантастичен субјективизам.

И не заборавај дека Конте кога дојде тука, дојде во тим што просечно секоја година тераше над 20 бодови зад првиот, некад и 30, Конте иако беше критикуван првата сезона, вклучително и од мене, сепак бодовно и со место на табела имаше најдобра сезона у задњи 10 години, подобра од сите негови претходници, а веќе втората година освои и титула. Така да прогрес и тоа голем постоеше од моментот кога дојде па нагоре, Интер идеше во нагорна линија константно со него во Италија и налагаше дека ќе достави титула, од друга страна во ЛШ се деси тоа што се деси и немаше навивач на Интер што не го критиквуаше за тоа, зашто заслужи потполно.

E сеа Инзаги доаѓа по осакатување летово ама и по Скудето на Интер, перцепцијата на фан базата е поинаква, како и очекувањата, без оглед на се, дел се реални, дел се нереални, али ова моево мислам дека е далеку од нешто нереално, нарочито што у ниеден случај не сум го условил со достава на било каква титула сезонава што следи. Ама па никад нема да ми е сеедно кога ја глеам на пример најдобрата дефанзивна линија у Италија да игра ко да има мозочен удар и да делува тотално дезорганизирано на моменти.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.391
Поени од реакции
14.802
Значи на утакмиците против Аталанта, Јувентус и Милан имаш чисти победи каде сам ги губиш, утињаш пенали и зицери, праиш несмасен пенал. Што сакаш поише.
А зошто толку си сигурен дека ако реализиравте некоја шанса, потоа Милан немаше да изедначи? Не промашил Интер пенал во 95-та минута. И тоа што ги сецкате натпреварите... Демек шансата во 85та минута е понебитна од таа во финишот на прво полувреме.

И не е важно што Фиорентина можела да ви даде неколку гола во прво, тука само пресвртот во второ се гледа. Исто и со Сасуоло...

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.132
Поени од реакции
10.051
А зошто толку си сигурен дека ако реализиравте некоја шанса, потоа Милан немаше да изедначи? Не промашил Интер пенал во 95-та минута. И тоа што ги сецкате натпреварите... Демек шансата во 85та минута е понебитна од таа во финишот на прво полувреме.

И не е важно што Фиорентина можела да ви даде неколку гола во прво, тука само пресвртот во второ се гледа. Исто и со Сасуоло...
Реално да правиме муабет, шансата ваша у 85та ќе беше доволна да го ублажите поразот на 2-4. Буквално 4 пати промашија вчера зицер. 2 пати голманот веќе беше на земја.

И да, вчера ние изгубивме 2 бода, а вие добивте 1. Како сакаш врти ја утакмицата. И сето тоа по индивидуални грешки на нашите играчи и слаба завршница.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Зошто освен шутеви од далеку, Милан не ни имаше друга шанса на утакмицата.

Зборев за утакмици каде имало пенали каде 90% испаѓаш у предност.

Пресвртот со Виола и Сасуоло не беше на памет или на среќа пресврт туку чист тактички преокрет, поготово со Виола.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.391
Поени од реакции
14.802
Реално да правиме муабет, шансата ваша у 85та ќе беше доволна да го ублажите поразот на 2-4. Буквално 4 пати промашија вчера зицер. 2 пати голманот веќе беше на земја.

И да, вчера ние изгубивме 2 бода, а вие добивте 1. Како сакаш врти ја утакмицата. И сето тоа по индивидуални грешки на нашите играчи и слаба завршница.
Индивидуални грешки и на нашите, што ви поклонија два пенала.

Поентата ми е дека Милан се врати, можеби би се вратил повторно. Интер имаше неколку шанси да поведе, дали ќе ги имал сите и при 1:2 е друг муабет?

Додека траеше второто пишав кај нас дека би било супер да се освои бодот и да се задржи разликата од 7 на табела. Глупо е сега да тврдам нешто друго. И вашиот и мојот муабет е што би било, кога би било...

Џонтр, имавме 2 или 3 добри шанси во второ со шут во 16м.

И Фиорентина најмногу ти ја спомнав и поради пропуштените шанси, нели тоа ви е муабетот за натпреварот со Милан, што ако ги реализираа и водеа со повеќе од еден гол? Може вака до недоглед...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
Не е идеална ситуацијава, точно, ама е и далеку од некаква катастрофа да трескаш глупости дека тренери како Де Зерби и Игор Тудор ќе имале исти резултати. Чист нон сенс.
Ne isti rezultati, mozei podobri ke imaa, zasto ova do sega ne e nesto posebno i wow, nedostizno i za prosekusi od treneri.
Ete Tudor so Verona gi rasljaka Juve doma, zasto mislis deka so ovoj Inter ne bi mozel da gi ima istive rezultati i na Inzagi, mislam deka sekoj prosecen i tretorazreden trener mozese da osvoi 25 od mozni 36 bodovi. :) I da povtoram, ova ne znaci deka bolje tudor da bil tuka, ili de zerbi, ili mrme, ili Ivan Juric, tuku deka sea za sea timot potfrla, ne drasticno, ama potfrlaat.

Nisto spektakularno ne e ovoj rezultatski skor na Inter do sega, niti pak novitetite u igrata nitu pak samata igra, naprotiv, polosi sme mnogu od ''defanzivniot'' i ''pickarski'' pristap koj navodno go krasel ovoj klub vo minatoto, a za kondiciskata spremnost ne mora veke da spomenuvam, vidovte i sami vcera na sto sme.

Kako bi ja ocenil ti rabotata na Inzagi so ocenka od 1 do 10 do ovoj moment od sezonata. Veke Noemvri sme, na mesec i nesto do polusezona koga veke treba da go gledame Najdobroto od Inter, u bukvalna smisla na zborot, ako do togas uste sharame i se barame vo fudbalska Italija ko sto bilo slucaj u mnogu navrati prethodno, ondak moze da imame problem koj i nikoj od nas ne go ocekuvase, ama da se nadevame deka nema da dojde do toa.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ete Tudor so Verona gi rasljaka Juve doma, zasto mislis deka so ovoj Inter ne bi mozel da gi ima istive rezultati i na Inzagi
И сеа ова треба цел живот да го слушам од тебе коа ќе се спомне Игор Тудор во било каков муабет?
Па Инзаги купови и суперкупови освојуваше преку Јувентус кој беше 10 пати појак од овој моменталниов.
Kako bi ja ocenil ti rabotata na Inzagi so ocenka od 1 do 10 do ovoj moment od sezonata.
Некоја 8ца.
Ти?

Kajgana Shop

На врв Bottom