Ради вакви мртви постови Ио зема еднаш да ве анализира и ве погоди максимално, се фаќате за една глупа ствар и ја терате дискусијата у тотално погрешен правец што нема допирна точка со тоа што е всушност кажано, па ај ќе се смееме и вреѓаме и ќе лапаме лајкчиња јер ние го држиме високиот стандард на хумор на кајгана, тоа е таа расеана токсичност на форумов.
Сериозно требаше Цапар или Мрме да ги спомнам, го вртите муабетот ко ја да сум рекол дека сепак Тудор ќе беше боље решение летово. Ако вие мислите дека Инзаги е единствениот тренер на светот, од оние второразредните, треторазредните или мрмеразредните, кои на располагање би го имал моментално најсилниот тим од старт на сезона, и притоа освои 25 од можни 36 бода, ондак тоа е ваш проблем, не мој.
Ја мислам дека со моменталниве најдобри 11 на располагање од старт на година, има бајаги тренери на светов кои без проблем би го имале истиов скор, значи 11 изгубени бодови, 0 победи у дерби утакмици, лоша одбрана, лоша кондициска спремност. Сепак овие се одликите на моменталниот Интер, дали тоа тебе ти одговара или не, небитно е, ова не можете да го побиете никако зашто си стои ко факт кој секој од нас го гледа. И да не заборавиме, како што милувате да пишувате, сепак и покрај Се што се случи летово, овој Интер на хартија сеуште е најдобар во Италија ... така?
Инзаги не гледам како нас не импресионирал до сега, моменталните резултати и игра се на рамниште кое во никој случај не треба да е задоволително, на што личеа вчера задњи 10 минути ти мене кажи ми? Нормално ли е да се допушти таков кондициски пад против екипа која го има истиот проблем? Исто и со Јуве колапс на крај доживеаа, за Лацио да не спомнувам каков хаос им се деси во задња фаза у меч. Треба да мижам пред очигледното? Истиов проблем и со Спалети го имавме така да многу добро знам на долг рок како тоа може нас да ни се одрази. На старт на сезона ако умираат, како ќе се понашаат на средина од истата или на крајот од истата?
Доаѓаме до дел од сезоната кога е потребен многу поголем напредок од она ниво на кое што сме сега, истиве проблеми ги имаме од старт на сезона, не е многу променето од тогаш до сега освен во одбраната, поорганизирано делуваат за разлика од првите неколку утакмици.
Муабетите тука се, абе уживај, ќе паднат Милан и Наполи, ова им е плафонот, ок, нека е така, тој пад после тоа некој треба да го искористи, Интер сеа за сеа не негува фудбал што мене како навивач ми гарантира дека со сигурност ние ќе бидеме тие што тоа ќе го искористат, бар до овој момент така стојат работите.
За да тоа биде случај треба да се стабилизира максимално одбраната, да ја добијат онаа сигурност што лани ги красеше баш од Ноември до крај на сезона, физички да се вратат на нивото со кое ќе се способни до 98ма да играат и да се надигруваат, 5 измени има побогу бар сеа е полесно тоа да се менаџира, да најде игра и филозофија која целосно ќе одговара на тоа со кое сега располага у тим, да не измислуе топла вода или да иде со глава кроз ѕид со некои тактички замисли неидални за овој Интер.
Додека ова не се среди ќе тераме со 1-2-3 победи у низа па глуп кикс каде ќе сме немале среќа пак, па дерби каде пак ќе немаме среќа и нема да тепаме, и така у круг, константност на добри резултати се знае само кога може да се има, конечно после долги години можевме тоа да го просведочиме лани, и пак сеуште не сте свесни за истото и се надевате дека овој моментален Интер тоа ќе ви го достави. Не, нема, не е можно тоа, и загрижува фактот што сеуште не сме до некое ниво блиску до она кое нас може да ни овозможи добри резултати во континуитет, ноември е, најдолгата серија на победи ни е 2 по ред у Лига, сеа за сеа, тоа е тој pattern 1-2-3 победи па кикс кој моменталниов фудбал ни го овозможува.