Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.042
Поени од реакции
45.710
14 победи по ред имаат на домашен терен што е all time рекорд на клубот кога е во прашање Серија А, слабиот Конте според @meazza канатларовски кој требал да си замине и да дојде спалети јер уште ни бил под договор.

Гаљардини со вчерашниот гол се израмни на листата стрелци со јакиот Дибала според Деви Хубнер, со по 3 погодоци и двајцата но ете шанса за Дибала вечер да се одлепи, ако воопшто и игра.

За следно лето, со оглед на сите фрки со кои се соочуваат 90% од големите клубови, задоволен би бил со јак лев бек и некој налик на Де Паул на постоечкава средина, со тоа што не би имал ништо против да си заминат Гаљардини, Весино и Видал.
Замена за Лукаку исто, освен Пинамонти ако не проработи некако, од нигде никаде, наводно според Конте бил еден од играчите со најголем напредок. Едно се нашите желби тоа мора да го иаме у предвид, друго е моменталната ситуација во клубот и фудбалот општо, следна недела ќе имаат состаок со играчите на кои ќе им се објаснува како стојат работите у овој спорт моментално, а и у Интер.

На Кориере дела Сера, кои се најгласни за Интер и финансиите, не треба многу да им се верува, очигледно агендата им е константно да серат против Интер, Марота вчера ги демантираше нивните вести дека играчите нема да добијат бонус за освоеното Скудето нешто што они бомбастично го најавија.

Конте по секоја цена мора да остане и тоа е глупаво да се дискутира зашто е тоа така, негово евентуално заминување ќе биде огромен удар врз клубот од кој не верувам дека за брзо време ќе се средат ( така да тотално не ми е јасен @Aleksandar91 и неговата рамнодушност ако Конте си иде ), проектот со него мора да продолжи со надеж дека следната година ќе потпише нов договор и у пакет со тоа ќе дојдат и далеку подобри времиња за фудбалот, ко враќање на публика и слично, а со тоа и далеку поголем прилив на пари.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Бонус ќе им дадат ама ќе ги викале сите поединечно на разговор за следната сезона, веројатно ви е јасно зошто ги викаат еден по еден. За Жанговци мојот став да го изнесам сега, да не ме вадат од контекст и контакт dynamic duo: нивна работа е да обезбедат пари за плати. Се помалку од тоа е неприфатливо. Една работа е да нема нови засилувања, а сосема друга работа да не се поделат плати и да им се врши рекет на играчите (вратете го филмот 10 години назад).

Значи или нека исплатат плати, или нека продаваат на некој што може да исплати. Мене лично не ми менува ништо што земале 350 милиони заем, ако после тоа ги цедат играчите и ако пола играчи им откажат послушност од револт. Ако го вратат клубот едно скалило назад, нема простување.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.476
Поени од реакции
114.378
Во ред е Иосоно Тевдовски, не се замарај со математики, долгови и слично пошо секако не разбираш. Hh

Иначе морам да спомнеам Конте лиглето според Џонтра Луксембурго кој после втората сезона ќе си одел пошо ќе квичел и ќе имал недоразбирања со управата. Одлична блампертиза морам да признаам. Исто Конте умрениот според Стек поумрениот што требало да си иде, ако ви текнува го бркав после иксот со Парма и со Менхен. Hhhhhhhhh

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ајде белким ќе ни падни полесна група во ЛШ(колку полесна од овогодинешната) и ќе се пласираме барем во 1/8 финале и здравје боже ќе има публика....ќе генерираат некоја банка од ЛШ си велам...шо да речат пак клубовите шо нема да се пласираат во ЛШ?

Штета што пак потенцијални противници ќе ни бидат Реал,Барселона и ПСЖ сега засега ..а можи и Челзи и Јунајтед ако ги изгубат финалињата во ЛШ и ЛЕ па пак ќе биди бркање во ЛШ доколку ни паднат еден од овие...затоа forza PSG,forza Chelsea,forza United каде и да играат...и да forza Real/Barca во Шпанското бидејќи пак се потешки противници од Атлетико.....што ми направи Интер да ти ебам Интер...да почнам да мислам за наредната сезона кој како и кога ќе ни падни...абе сите ќе ги згазиме бе :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: ..хехе

Член од
27 септември 2015
Мислења
614
Поени од реакции
673
Во ред е Иосоно Тевдовски, не се замарај со математики, долгови и слично пошо секако не разбираш. Hh

Иначе морам да спомнеам Конте лиглето според Џонтра Луксембурго кој после втората сезона ќе си одел пошо ќе квичел и ќе имал недоразбирања со управата. Одлична блампертиза морам да признаам. Исто Конте умрениот според Стек поумрениот што требало да си иде, ако ви текнува го бркав после иксот со Парма и со Менхен. Hhhhhhhhh
слободно можеш и мене да ме наведеш пошо и ја се откажав јавно од него :D

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Бонус ќе им дадат ама ќе ги викале сите поединечно на разговор за следната сезона, веројатно ви е јасно зошто ги викаат еден по еден. За Жанговци мојот став да го изнесам сега, да не ме вадат од контекст и контакт dynamic duo: нивна работа е да обезбедат пари за плати. Се помалку од тоа е неприфатливо. Една работа е да нема нови засилувања, а сосема друга работа да не се поделат плати и да им се врши рекет на играчите (вратете го филмот 10 години назад).

Значи или нека исплатат плати, или нека продаваат на некој што може да исплати. Мене лично не ми менува ништо што земале 350 милиони заем, ако после тоа ги цедат играчите и ако пола играчи им откажат послушност од револт. Ако го вратат клубот едно скалило назад, нема простување.
Реално они го качија клубот две скалила нагоре, така да и да го вратат едно скалило подолу, пак сме во плус. :)
Ако сме искрени, титулава е првенствено заслуга на Сунинг.
Иако, се согласувам со тебе, дека е глупо во ваква ситуација да наметнуваат austerity политика. Имаат ретка прилика, како клуб, да почнат циклус од неколку сезони како доминантен клуб во Италија, доколку го засилат тимот со 2-3 квалитетни играчи на прави позиции. Дури и со малку среќа би можеле да бидат во игра за титула во ЛШ.
Мене лично ми е малку неразбирливо, тоа што се најавува. Знам дека целата индустрија се соочува со финансиски проблеми, што беше очекувано и без короната, со оглед на трендовите во измината декада, ама овој hiccup е временски ограничен. Ова се краткотрајни шокови и околностите во целиот спорт ќе се нормализираат за година или две. Не е дека пола од гледачите одеднаш умреа, па да ги слушаме плачките за неодржливоста на моделот, што ги повторува Марота. Кога сме кај тоа, моделот не беше одржлив и пред корона. Фудбалот не е автоиндустрија, па да го оценуваш како класичен бизнис модел. Тоа ни Жанговци ни Американците во ПЛ изгледа не го разбираат. На тие кои се клиенти на твојот клуб, не им е гајле колку е клубот профитабилен, колку препознатлив бренд има и колкава е вредноста на неговите акции. Статусот на голем клуб и дружење со елитата не значи ништо ако клубот не е компетитивен и не освојува титули.
Тоа значи дека си врзан во индустрија со долгорочно неодржливи бизнис модели. Така да, да се надоврзам на тебе, ако не им се допаѓа, нека продаваат.
Што е можно да планираат да го прават.

Проблемот е што нема многу заинтересирани купци. Особено, за Интер без сопствен стадион. Оние што се споменуваа пред некој месец, беа претежно private equity фондови, кои се заинтересирани единствено за краткорочно пумпање на вредноста на клубот, со намера да го продадат во иднина за убав поврат. Тоа најверојатно би значело, продавање на сите со поголема плата кои се во ротација, а не се клучни играчи, продавање на 1-2 играчи кои држат најголема цена, подмладување и создавање ростер за сигурен топ 4, без разлика дали клубот ќе освои некој трофеј или не. Практично моделот кој го следи Милан во моментов и кој го следеше Арсенал порано. Тоа и не е баш подобра опција, од штедењето на Сунинг.
Јас претпоставувам дека со сигурност ќе го држат клубот, најмалку, додека приходите не се вратат во нормала. Да скокне вредноста на клубот, за да не продаваат со загуба, нормално доколку тоа им е намерата. Е сега, колку ќе бидат амбициозни и колку успесите на клубот ќе им бидат во преден план, тоа во овој момент не можеме да го знаеме. Јас, само барам да не ги чепкаат играчите кои се сега во ротација. Тоа се 14-15 играчи. Нека го исчистат вишокот што им е по позајмици и непотребните играчи во ростер, ако се собере доволно за добар лев бек, супер. Останатите места нека го пополнат со фри трансфер играчи и млади играчи.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Да не претеруваме сега. :smirce:
Oк де, ете ќе се поправам па нека стои само ова
омилени форумџии.
а Жанговци мојот став да го изнесам сега, да не ме вадат од контекст и контакт dynamic duo
*продолжуваат да те вадат од контекст
1463465_10153828258330763_8288578142594504347_n.jpg
смејат се, грокчат, мило им.
ако ви текнува го бркав после иксот со Парма и со Менхен. Hhhhhhhhh
Штрафцигер у слепоочница би си напикал ако случајно МИ ТЕКНЕ на ова.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Многу тажни ликој...ако беше и Урко на сликата тогаш ќе немаше збор шо можи да го опиши дното...

во еден збор јас
Иам и со Урко ваква доминантна слика ама јеби га не би да ја објавам пошто

``Сепак ова е интернет``- Урко.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.180
Поени од реакции
13.028
Дај нека го прибере Марота Дибалкана накај нас,греота е да крши нозе по нивине низ лига европа :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Дај нека го прибере Марота Дибалкана накај нас,греота е да крши нозе по нивине низ лига европа :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Па ако си иде Санчез не би било лошо да се земе, таман јака конкуренција на Лаутаро ќе му биде, да не се опушта малиот.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803

Kajgana Shop

На врв Bottom