Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.693
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.223
Поени од реакции
10.282
Приметивте како педерот словенски сеа знае да искача на нафрлени балон топки, да ги боксува и да ги собира?
Плус да не зборам за линијашките интервенции и рефлекси што му се подобрени..
Сигурно будно ја следи кајганава и ги цени нашите мислења, на чело со @Stefan-kobe.
We made Handanovic great again!

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.971
Поени од реакции
23.882
Имајте убава недела со хитот од овој, а богами и прошлиот викенд.
Lukaku is magiccccccc !!!

Нека пишуваат реферати во останатите теми колку сакаат. Батето ебе не вади.
И Лаутаро последниве неколку текми е машиниште.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ова беше една од причините што не сакав да си оди Конте и сакам да продолжи со клубот...смачено ми беше години наназад да гледам отров и бранење.....сигурен бев дека Конте ќе го смени менталитетот на играчите за да одат на гол повеќе...и лани бевме втора најефикасна екипа во Италија дури имавме појќе гола постигнато од сезоната 2006-2007 кога се прошетавме во лигата.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
На Конте треба да му се даде уште време, уште бар две години под услов дека сака да остане и дека ќе му дадат пари за трансфери. За една до две години никој не може да не направи шампионски тим, па кој сака нека биде тренер.

Од тресење дали ќе влеземе во топ 4 за пласман во ЛШ, дојдовме во ситуација да сме конкурент за Скудето. Очигледно дека сме во подем, но има уште мнооооогу работа. Треба само трпение од фановите и од сопствениците. Да не подпаѓаат на #Conteout притисоци.

That being said, не дека човекот нема маани, ги има премногу. Пример мене страшно ме иритира кога екипата му е полу-мртва а он не прави измени или чека до 80та минута. Или измени од типот на дефанзивец за дефанзивец, или крило за крило во ситуација кога бркаме негатива. Кои се тие сигурица измени? Зошто пример не покаже храброст па да извади некој од среден ред или дефанзивец, да смени формација и да игра максимално офанзивно. Па и да изгубиме, голем кур и онака не менува дали сме изгубиле со еден или два гола разлика. Ме иритира и пристапот да се гради акција од позади и создавање на непотребен притисок на одбраната а воедно и губење драгоцено време, во ситуација кога мора да се напаѓа и константно да бидеме пред голот на противникот и да вршиме притисок, а не они враќај топка назад до Ханданович па гради ја акцијата од почеток.

Како и да е, поопасни сме со него, него без него. Јас лично сакам да остане уште 2-3 сезони, покрај тоа што е максимално тврдоглав и просечен стратег, сметам дека неговата моќ на убедување и мотивирање долгорочно ќе донесе резултати. Се виде за две години какви имиња подпишавме, имиња кои на Спалети, Мацари, Манчини ни на телефон не му дигаа... А и мотивацијата на играчите е многу битна ствар. Екипите треба да играат со страв против нас, не да пукаат од самодоверба па Сиена, Кротоне, Беневенто и сличните да ни земаат бодови за опстанок.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Може да се согласиме дека викал Ио Дио, Ио Дио, дека Ио е Господ тука на темава и општо во фудбалскиот дел од форумов, да не речам шериф. :kafence: :smirce:
Толкава моќ концентрирана во еден човек, создава деспоти.
Толкава моќ концентрирана во еден човек, што е Интераш, создава уште повеќе Интераши што сакаат дел од колачот.

@Io Sono Interista, bro, како верни поданици, кои се однесуваат како поширока фамилија на Афроамериканец откако ќе стане познат, мислам дека ни следуваат привилегии и азно. :smirce:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ме иритира и пристапот да се гради акција од позади и создавање на непотребен притисок на одбраната а воедно и губење драгоцено време, во ситуација кога мора да се напаѓа и константно да бидеме пред голот на противникот и да вршиме притисок, а не они враќај топка назад до Ханданович па гради ја акцијата од почеток.
Е ова. Во ситуација кога имаш грамада напред во Лукаку, не гледам причина зошто некогаш едноставно не се испуца бековска, класична, собери ја екипата и дувни ја напред, ќе скокне Лукаку не постои штопер у Италија што може да му земе воздушен дуел во таква ситуација, ќе ја спушти за некоја кртица ко Барела, Хакими и Лаутаро што вребаат на секоја топка.

Друго, стои све што си пишал за Конте и се согласувам. За поздрав е потегот што престана да квичи јавно и со тоа да ствара нервоза во тимот а и еден вид на опуштање кај играчите после пораз. Ок е тренерот викаше дека судиите не преебаа и дека газдите не купија играчи така да оправдано е тоа што изгубивме 2-0 од Каљари.

Нека остане Конте, немам проблем со тоа само и само доколку освои Скудето сезонава.
Многу е битна и разврската со газдите, некако имам впечаток дека и не се загреани баш за продавање колку што им треба партнер односно спонзор кој за почеток ќе ги покрие долговите и ќе убаци пари у клубот пошто очигледно кинезите не можат. Не смеат до душа. Да беа сто посто сигурни дека сакаат да го шитнат клубот до сега ќе го направеа тоа пошто разликата од понудата на заинтересираните купци и нивното барање е некои 200 милиони евра. Ме боли кур, не навлагам многу у ова, не ги ни читам вестите што искачаат секој ден.

Све што сакам е Скудето у мај, другото само по себе ќе си дојде. Не смее да се испушти оваа сезона, имаме лесен распоред у најава и во следните 10 кола очекувам сигурна предност на табела. Ни на крај памет не сакам да размислувам на утакмиците со Рома и Јувентус на крај на сезона и разврска на првенството во истите.

Многу ми е мерак што Ериксен конечно влага у ритам и се наметнува како сериозна опција у прва постава. Многу ќе не казнеше судбината ако го одјебевме и Ериксен покрај милионите вакви киксови со плејмејкери у минатото.

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Неколку добри утакмици, мртвило од противници и среќа на претек и некако Конте е добар тренер и добива пофални зборови... дали сте нормали со изјавите погоре?? Ликот е мизерија во секој поглед на тренерска позиција и нема таа титула или добра форма на екипата да ме разубеди во ова!! Нит измисли некаква формација, нит направи некој играч, нит заслужи било каков кредит за секој бод добиен од кога е тренер на клубот.
Две години лупа со глава во ѕид, а треба само да го извадиш најдобриот состав кој го имаш и да ги поставиш играчите чија позиција ја играат уште од мали, толку Конте, труп еден!!
Лани се изгуби во лигата како прват во калчо да игра, финале изгуби, годинава полуфинале и допрен под во ЛШ (ШАХТЈОР И ГЛАДБАХ)
ШАХТЈОР И ГЛАДБАХ
И да, звучните имиња не дојдоа ради Конте, дојдоа ради проектот, платата и харизмата на окцето.
Сведоци сме на една мрачна деценија и тиња од играчи и тренери, Конте е еден од нив !!!

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Неколку добри утакмици, мртвило од противници и среќа на претек и некако Конте е добар тренер и добива пофални зборови... дали сте нормали со изјавите погоре?? Ликот е мизерија во секој поглед на тренерска позиција и нема таа титула или добра форма на екипата да ме разубеди во ова!! Нит измисли некаква формација, нит направи некој играч, нит заслужи било каков кредит за секој бод добиен од кога е тренер на клубот.
Две години лупа со глава во ѕид, а треба само да го извадиш најдобриот состав кој го имаш и да ги поставиш играчите чија позиција ја играат уште од мали, толку Конте, труп еден!!
Лани се изгуби во лигата како прват во калчо да игра, финале изгуби, годинава полуфинале и допрен под во ЛШ (ШАХТЈОР И ГЛАДБАХ)
ШАХТЈОР И ГЛАДБАХ
И да, звучните имиња не дојдоа ради Конте, дојдоа ради проектот, платата и харизмата на окцето.
Сведоци сме на една мрачна деценија и тиња од играчи и тренери, Конте е еден од нив !!!
Дали си свесен дека ако освоиме скудето целиот муабет ќе ти падни во вода и ќе испадниш смешен?....очигледно заборавивте какви бевме пред две три години и затоа вакви размислувања....јас убеден сум дека ако беше некој од претходните тренери наместо Конте на утакмицата со Лацио ќе киксневме....има мани Конте, не е перфектен, разочарувачки резултати во ЛШ...но дека напреднавме експоненцијално во домашното првенство е ФАКТ.

Можеби тактичката флексибилност не му е силна страна и премногу е тврдоглав кога се работи за играчи и менување формации...ама едно мора да му се признај на Конте....тој е голем крвник,победник и гаден чоек...токму таков ни треба на клупата....тој го крена Јувентус од дното и ја започна доминацијата на истиот клуб....убеден сум дека ќе не крени и нас на повисоко ниво...ама за се треба време(доколку се средат финансиски нормално).

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Дали си свесен дека ако освоиме скудето целиот муабет ќе ти падни во вода и ќе испадниш смешен?....очигледно заборавивте какви бевме пред две три години и затоа вакви размислувања....јас убеден сум дека ако беше некој од претходните тренери наместо Конте на утакмицата со Лацио ќе киксневме....има мани Конте, не е перфектен, разочарувачки резултати во ЛШ...но дека напреднавме експоненцијално во домашното првенство е ФАКТ.

Можеби тактичката флексибилност не му е силна страна и премногу е тврдоглав кога се работи за играчи и менување формации...ама едно мора да му се признај на Конте....тој е голем крвник,победник и гаден чоек...токму таков ни треба на клупата....тој го крена Јувентус од дното и ја започна доминацијата на истиот клуб....убеден сум дека ќе не крени и нас на повисоко ниво...ама за се треба време(доколку се средат финансиски нормално).
Смешен си ти дека ми реплицираш дека ќе бидам смешен. :cool:
Дај боже да освоиме скудето, јас поќе од тебе сакам биди сигурен, ама дека ЕКСПОНЕНЦИЈАЛНО тропаш дека Конте ја кренал екипата, треба да си или фудбалски неписмен или само неписмен (извини ама прв почна) .
Ги спомнуваш претходните тренери...кај пола од нив имаше само еден класа играч (Икарди) , кај другите немаше ни е еден, Моментално Конте има најдобар состав во лигата, прват после 10+ години и нај мртви кандидати за титула.
Играчите се тие кои прават разлика моментално, тренерот се гледа на кратки стази читај ЛШ , ако за тебе е ок клуб како Интер да чека 2-3 години за успех т.е да му тргни на тренерот, тогаш не ме цитирај веќе.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Смешен си ти дека ми реплицираш дека ќе бидам смешен. :cool:
Дај боже да освоиме скудето, јас поќе од тебе сакам биди сигурен, ама дека ЕКСПОНЕНЦИЈАЛНО тропаш дека Конте ја кренал екипата, треба да си или фудбалски неписмен или само неписмен (извини ама прв почна) .
Ги спомнуваш претходните тренери...кај пола од нив имаше само еден класа играч (Икарди) , кај другите немаше ни е еден, Моментално Конте има најдобар состав во лигата, прват после 10+ години и нај мртви кандидати за титула.
Играчите се тие кои прават разлика моментално, тренерот се гледа на кратки стази читај ЛШ , ако за тебе е ок клуб како Интер да чека 2-3 години за успех т.е да му тргни на тренерот, тогаш не ме цитирај веќе.
Не ме разбирај погрешно..не ми беше поентата да те навредам...туку сакам да ти потенцирам дека размислувањето ти е скроз избегано од колосек..барем според мене.

Тоа што напишав експоненцијално е факт а не паушален муабет...статистиките го потврдуваат тоа сакал ти или не...значи неможи туку така да крениш 13 бода повеќе и 20+ голови во само една сезона ако не си добар ...неможи да ми кажите дека лани разликата ја направиле Лукаку,Барела,Сенси(кој не играше цела сезона),Бираги,Годин(пола играше ,пола не играше) и Санчез(исто пола играше пола не играше)...кои всушност испаднаа замени за Икарди,Перишич,Наионголан(од претходната 2018-2019),Кеита,Асамоа(кој исто како да не играше цела 2019-2020).

Значи да сумираме....вие се понашате тука како да имаме којзнае каков тим па срамота е што Конте не бегал 10 бода....а јас со ФАКТИ ти објаснувам дека за само едно лето 13 бода и 20+ гола од претходната сезона кренавме...тоа ако не е експоненцијално што е?...тоа што стигнавме ЛЕ финале кај шо несреќно изгубивме е друга работа.

Порано беше незамисливо да победваме во контиунитет,не само што немавме квалитет туку немавме и менталитет...знаевме дека кога ќе киксневме една, ќе заминеше бродот надолу...сега тоа не е случај..барем не откако Конте е тренер, една ќе киксниме и после другата утакмица влегуваат максимално зангажирано....нема лабаво кај Конте..и затоа сакам да остани се додека не станиме постабилни од ова што сме сега.

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Не ме разбирај погрешно..не ми беше поентата да те навредам...туку сакам да ти потенцирам дека размислувањето ти е скроз избегано од колосек..барем според мене.

Тоа што напишав експоненцијално е факт а не паушален муабет...статистиките го потврдуваат тоа сакал ти или не...значи неможи туку така да крениш 13 бода повеќе и 20+ голови во само една сезона ако не си добар ...неможи да ми кажите дека лани разликата ја направиле Лукаку,Барела,Сенси(кој не играше цела сезона),Бираги,Годин(пола играше ,пола не играше) и Санчез(исто пола играше пола не играше)...кои всушност испаднаа замени за Икарди,Перишич,Наионголан(од претходната 2018-2019),Кеита,Асамоа(кој исто како да не играше цела 2019-2020).

Значи да сумираме....вие се понашате тука како да имаме којзнае каков тим па срамота е што Конте не бегал 10 бода....а јас со ФАКТИ ти објаснувам дека за само едно лето 13 бода и 20+ гола од претходната сезона кренавме...тоа ако не е експоненцијално што е?...тоа што стигнавме ЛЕ финале кај шо несреќно изгубивме е друга работа.

Порано беше незамисливо да победваме во контиунитет,не само што немавме квалитет туку немавме и менталитет...знаевме дека кога ќе киксневме една, ќе заминеше бродот надолу...сега тоа не е случај..барем не откако Конте е тренер, една ќе киксниме и после другата утакмица влегуваат максимално зангажирано....нема лабаво кај Конте..и затоа сакам да остани се додека не станиме постабилни од ова што сме сега.
Далеку од срамота, туку не заслужува респект, и никогаш нема да го има!

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom