Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Ништо ново за Интер, се понадевав минатата дека можеби нешто се сменило во стабилноста на клубов и оваа сезона нема да ги имаат тие осцилации, али ништо.
Конте не успеа да ја среди одбраната. 21 примен гол во 16 коло, на крај тоа ќе го кошта успех, а иронично е што сезоните пред да дојде, тоа беше најмал проблем во Интер.
Санчез беше катастрофа и да го дадеше пеналот веројатно утакмицата ќе беше понаква, ама кога не можеш ни една утакмица да спречиш голови, треба тренерот да преземе одговорност. Не е ни дека игра со ултра офанзивни играчи, ни офанзивна формација, едноставно одбранбениот систем не е добар. Премногу шанси дозволува.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.586
Прокоцкани три бода, се виде разликата во второ полувреме но беше доцна денес за жал. Не е ништо загубено, ќе имаат и другите вакви натпревари, но голема штета е да се изгуби вака.

Санчез е неверојатно лош, значи кога го извади Гаљардини а го остави Санчез се нервирав за измената, толку е лош. Штета за оние играчи што оставија се на терен а се влечат во калта поради вакви глупи потези.

Штета и за Дамброзио, тотално непотребна измена и ќе го чини многу, можно е да ги скина лигаментите.

Ужасен ден, исто како и времето и таа бавчата од терен со гулабите. Ќе мораме попаметно во следните натпревари.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.480
Немаше да се изнервирам ако изгубеа на некој нормален начин, ко на пример да извадиш најсилен можен состав ко што е и логично во ваков деликатен дел од годината, ете со утнат пенал, Лукаку повреден и слично, ама у никој случај не прифаќам губење на бодови на ваков начин, прво, вадиш состав на терен кој е послаб од онаа најсилна варијанта достапна за денес, и второ, кога диригираш шутирање на пенали на некој кој цела сезона игра топло ладно, плус повреден беше, на сметка на играч кој лани шутираше пенали ( нема везе што промаши еден-два ) и играч кој е у супер форма у задње време и топ гол серија.

Ова се кардинални грешки, очигледни, што и обични смртници ко нас ги знаат и гледаат зашто се косат со логиката. Да изгубеа а притоа имаа најсилен состав на терен, да утнеше лаутаро пенал, ок, ќе го сфарев тоа, фудбал е, може од еден шут да изгубиш, една корна, на сметка на 20 зицери и 10 пенали, таков е овој спорт, ама кога губиш бодови а притоа од старт ја усеруваш, тогаш проблемот е у тренерот и само у тренерот и никој друг. Све беше утнато денес, и стартен тим, и пенал кој да шутира, и измените, на 5 достапни измени на полувреме влага полуиграч на сметка на јанг и толку, на која основа, при резултат од 2-0, Гаљардини уште е на терен ? Што Гаљардини ќе донесе на екипа што мора ултра офанзивно да игра до крај ?

Е ова се работи што ме иритираат до максимум, кога Интер како клуб самите дејствуваат да му се олесни работата на противникот не со 1 потег, со 20 и пред и за време на натпревар. Ужасен денес Конте, мизерен, и го одбра моментот, пред рома и јуве, и пред милан и јуве да играат меѓусебна кога секако дали од едни или од други ќе се тргнеа со победа.

Силен удар е ова, фрагилен е тимов, лесно се дестаблизира и искрено тоа и го очекувам во периодов што следи, скептик сум и за рома и за јуве после ова денес без разлика дали конте ќе ја погоди и со играчи и со измени и со све, ова од денес очекувам да има негативен ефект у периодот што следи.

p.s. Не знам сеа колку е точно инфово, Алексис у кариера само 11 пати шутирал пенал, и промашил 7. Ова ако е точно ... и да се навратам на муабетов од погоре, шта више ? Секако беше фејл од одлука он да шутира, кажав и зашто, ама тек после ова у случај стварно да е вака. Ouch.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не сум веќе за Интер.

Деновиве ќе идам на адвокат и ќе спремам тужба за Интер, директно одговорни за мојата смрт, без разлика кога и од што ќе умрам. Они се криви и причина број еден.
Ќе ви го ебам мамето јас ваше.
Копилиња у уста да ве ебам сите и фамилиите ваши. Мрш да не ве глеам.
Све да ви ебам најмило у пичка на сите до еден.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.645
Поени од реакции
59.586
p.s. Не знам сеа колку е точно инфово, Алексис у кариера само 11 пати шутирал пенал, и промашил 7. Ова ако е точно ... и да се навратам на муабетов од погоре, шта више ? Секако беше фејл од одлука он да шутира, кажав и зашто, ама тек после ова у случај стварно да е вака. Ouch.
Никаков фокус немаше пред пеналот, камерата беше на него цело време, аматерски пристап. Сепак повеќе од утнатиот пенал ме нервира леснотијата со која им дозволивме во првите 30 минути да ни уфрлаат топку во 16 метри па си добија и пенал на лотарија, а во второ полувреме истата екипа центар не можеше да помине. Тука се гледа дека беше до нашиот пристап, ништо не беше до нив денеска.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.480
Никаков фокус немаше пред пеналот, камерата беше на него цело време, аматерски пристап. Сепак повеќе од утнатиот пенал ме нервира леснотијата со која им дозволивме во првите 30 минути да ни уфрлаат топку во 16 метри па си добија и пенал на лотарија, а во второ полувреме истата екипа центар не можеше да помине. Тука се гледа дека беше до нашиот пристап, ништо не беше до нив денеска.
Точно е патем дека има утнато 7, 3 во пл, 1 во ЛШ, 4 за Чиле, така да на цел муабет за Лаутаро, кој изведуваше лани и кој дае 4 гола на задњи 2, додади го и ова ко тотално нелогична одлука да му се даде баш на алексис да шутира пенали.
Дури и со повредени лаутаро и лукаку овој не треба да шутира. Овој коментаторов за време на меч истреска глупост, кажа дека на социјалните мрежи на полувреме се поставувало прашањето зашо шутирал алексис а не де фрај ...
Од сегашна перспектива дури и ова ми има логика, 7 промашени пенали од 11, после денес, 8 од 12, па стивен хоукинг не би имал ваква пенал статистика мајкеми.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Сега многу ме интересира шо планираат со Рома и Јувентус....како планираат да излегваат на теренот и да не се обрукаат....досега се покажаа дека се пички смрдени и екипа што потклекнува на дерби утакмици....ајде да видиме дали ќе не демантираат.

И многу сакам Милан да ја освои титулата...и да му докажат на овие пичките наши дека не ти треба еден куп вложени средства и плачење по судии за да имаш успех...нека му кисни све да му ебам од ебаната Сампдорија фрлија бодој.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Ова е сериозен проблем поготово што се случува секоја година.

Неможе секоја година после нова година(јануари) ние да подаруваме бодови, ебате.

Денеска најголема кривица има Конте и никој друг.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.480
Ова е сериозен проблем поготово што се случува секоја година.

Неможе секоја година после нова година(јануари) ние да подаруваме бодови, ебате.

Денеска најголема кривица има Конте и никој друг.
Бодови точно е дека се губеа, ама тогаш интер и физички колапс доживуваше, едноставно ништо не играа на терен, едноставно паѓаа на секој можен план, ова сеа не е случај, и тоа е проблемот всусшност.
Ги имаше конте сите предуслови за денес да победи, денес изгуби само зашто од старт не играше со најсилниот состав и ко капак на све стаил пенали да шутира некој кој од 11 утнал 7 у кариера, на сметка на Лаутаро.

Е сеа ова што може да значи дестабилизација и тонење, може, али овој пат психички ќе е проблемот и има шанси едно 2-3 недели да не знаат кај тераат после ова денес, ко шо реков погоре фрагилни се, всушност се виде и денес после промашениот пенал како потонаа и се нервираа, 2 играчи беа на раб на црвен после 40 мин игра. Сеа е моментот Конте да истапи ама после стартниов состав денес и низа други одлуки што ги носеше голем знак прашалник е дека ќе успее да ја крене екипава, дај боже да грешам да го потенцирам ова, али све ми иде на тоа дека денешниов пораз ќе има ефект на подолг рок.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Ова со Санчез за промашените пенали, и негативниот скор не сум знаел, и ова е уште еден проблем и недостаток на професионалност на тренерот и неговиот тим.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
Туку не ми е јасно зашо Сенси не го играше , апла сме по брзи во средина и последиве две утакмици кога влага од клупа прави голема разлика во играта. Наместо него играа Видал и Ериксен од клупа, и двајцата да ги споиш пола фудбалер нема да напраиш со нивната моментална форма,...

Како и да е , влагаме во можеби најбитниот период во сезоната, период каде што последниве години ни почнува криза и неможеме да се склопиме како екипа. Не очекувам поволен резултат нит против Рома нит против Јуве дека нашиод мастермајнд на дербиња иде убер деструктивно без храброст и премногу респект према противникот, дајбоже да грешам и да се опоравиме од овој кикс што не ни требаше.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Види го овој, Рик ли е бе?

Посебен блам пробил, погледнете.

Тrent реагираше на вашиот коментар на вашата објава на профил со Не ми се допаѓа.

:pos:

А и оваа топол поздрав досаѓала прееска, ко што сум нервозен сеа...

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Што убаво ќе им дојдеше една победа денес. И за самодоверба и за бодовите, кои ќе им бидат многу потребни во следните неколку тешки недели.
И Ериксен на излог го ставија 20 минути, се ќе беше идеално. :(

Член од
16 април 2014
Мислења
7.344
Поени од реакции
11.768
Па нека докажат дека се најдобри годинава и нека ги победат Рома и Јуве.
Не е финтава да ги тепаме Сампа и да се напучиме во сите дерби утакамици.
Сакам Лукаку да се покаже во овие две утакмици, особено со арамииве. А не да им дава по 3 на Специја и Кротоне а да го снемува на дерби утакмици.

Kajgana Shop

На врв Bottom