Хакими беше убедливо најдобар играч на теренот денес, не знам какви грешки му броевте. Го уништи тоа детето што играше лево крило за Болоња. Преталентиран играч е, огромна среќа што се погодија вонредни околностите за да го соберат за толку малку пари, иначе во нормални околности Интер воопшто немаше да биде во трка за него. Не се разбира со соиграчите, не знае кај тера, не игра одбрана, а 3 гола и 4 асистенции има на пола утакмици како стартер.
Иначе, не ми се допадна ризикот што го презема Конте, со цели две минути за Ериксен. Се коцка со натпреварот со вакви потези. Шала на страна, срамота за клубот е ваков третман на еден играч, без разлика кој е. А уште поголема срамота е што ваков однос добива играч, кој пред да дојде во Интер, важеше за светска класа талент и кој го избра клубот, во ситуација кога за шест месеци остануваше без клуб. Не знам дали се свесни каква порака испраќаат на сите ѕвезди, за кои би биле потенцијално заинтересирани во иднина. Кој ќе ти избере да игра во клуб, во кој би можел вака да биде третиран. Не ме ни интересира причината, дали е повреденото его на Конте во прашање или нешто друго, али е бедно во секој случај.
Добра победа, Болоња беа тешко срање. Одбраната продолжува со катастрофлната серија, 14 примени гола во 10 утакмици, само во Серие А. Ако не ја поправи одбраната Конте, нема што да бара на врвот од табелата. Премногу опасни ситуации дозволуваат секој натпревар. Лошата комуникација помеѓу тие што играат во тројката назад, е веќе стандардна појава. Од една таква лоша комуникација и се деси грешката на Баст
Иони (yeaaah anarchy rules, ебете се
@Джонтра Вохохолта и
@Io Sono Interista) и примија гол што можеше да ја врати Болоња во игра и да заебат скоро добиен натпревар.
Лукаку слаб натпревар генерално. Премногу зицери промашува, тоа ми е единствена замерка за него како играч во Интер. Одличен напаѓач е, ама некад фрустрира со тие ментални блокади што ги има при еден на еден, чисти шанси со голман. Во оваа фаза од кариерата, веројатно и нема да го поправи тоа никогаш, али со оглед на тоа колку голови дава и колку е битен за играта на тимот, не може да му се замерува за тоа.
Нека си ја завршат работата со Шахтјор следно и со малку среќа, можеби ќе можат да ја вратат сезоната во нормала.