Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.982
da be nesporedlivi se kandreva u dambo u odbrana, ko i u napad, mada ne deka e fantazii kandreva napred, statisticki nisto cudno da go shie dambo i tamu, pisi cross di candreva na jutub i opipaj go blamot preku videa.
Kako i da e dambrosio ne treba da igra u normalni okolnosti koi najverojatno bi bile slucaj slednata sezona so hakimi, ama so igrive sezonava definitivno si obezbedi ako nisto drugo bek ap opcija i status na igrac za rotacija koga hakimi bi odmaral.

Denes nova vest za tonali, koja prakticno nisto novo ne kazuva, osven deka skoro i da e igrac na inter so toa sto nema drug klub koj bi sakal da go angazira sto dopolnitelno posocuva na toa deka e dogovoren od Inter, ke vidime ova posle LE.
A ja da sum na mestoto na marota bi trgnal po regulion od real koj momentalno e vo sevilja a za kogo se interesiraat momentalno napoli, navodno real barale 20 do 25m evra, nisto bukvalno, i daleku bolja opcija od ebaniot emerson od celzi koj gree klupa 2 sezoni i chat pat im igra, a koshta isto, mozda i poise.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Oвие Шахјтор ги има некој гледано?...за мене искрено срамота би било да испаднат од рандом бразилци собрани од Амазонските џунгли шо се бркаат со змии и пирани.

Не ги потценувам Шахјтор, ама какви и да се идат од Украинско првенство...вакви такви сигурно полесен противник од Севиља и Јунајтед.

Се надевам дека ќе се фокусирани до максимум и да не дозволат бразилците да се размафтаат многу..само не знам како стојат со жолти нашите
Шахтјор ми делуваат како екипа што сака да игра, сака да победи а не само да помине. Би ни одговарале доста како противник пошто ако почнат да се надигруваат реално сме поквалитетни од нив. Бразилците собрани од Амазонските џунгли се доста квалитетни играчи, знаат да изненадат со некој одлични потези и се баш уиграни, особено нападот. Очекувам полесно да ги пројдеме, треба само да не се опуштат јер тие бразилчиња можат да не изместат ако не ги сфатиме сериозно.

За евентуално финале коа праиме муабет Јунајтед би ни бил ОДЛИЧЕН противник. Добро е Вулвс што испадна, со нив највеќе мака ќе си имавме, особено со играчи као Адама и Поденс. Јунајтед колку и да се квалитетна екипа треба да им ја пореметиме одбраната, Линделов и Баји се Фенси верзија на Дамбросио, добро оќе ајде да не го вреѓаме Дамбросио сеа. Мегваер мака ќе си мачи со Лукаку, Барела ќе им се прошета низ средината. Е сеа нападот затоа може да ни ебе мамата ако се разиграни бруно и марсијал. Само да не брзаме, да видиме конте као ќе се постави прво против бразилчињава као ќе изиграме.

Ериксен на пример е таков тип на играч, што делува мрзливо и незаинтересирано на терен, не дека стварно нејќе да игра и слично, пошто се приметува играч ако нејќе да игра и се шлепа. Ериксен игра. Е сеа кај него е проблемот што дое зимоска и не успеа од прва да влезе у системот, непознаница од старт, нова лига, нов систем, нови соиграчи. Проба Конте да го уигра со тоа што првенствено го смени системот за поише да му одговара позицијата ама не му тргна со толку истурен везњак па одлучи да се врати на стариот 352 систем. Немаше простор за таков луксуз и губење на бодови па од таму и клупа за Ериксен и прва постава за Гаљардини кој има некаква јебена среќа да цел везен ред се повреди па он да мора да игра.
Нејќам да верувам дека Конте е толку глуп и да не увиди каков играч има у екипа и да се откаже одма од него. Се адаптира полека Ериксен. Сигурно ќе работи со него да го уигра како повлечен везњак со излети напред, као што играше Сенси на почетокот.
Ериксен дури и да влага од клупа цела следна сезона ако има ваков инпакт на играта не глеам зашо да се буниме. Дури и цела друга сезона да влага од клупа/ се користи за ротација пак сме у ќар, мме 20милки е платен. Парите си ги вреди до цент. Се гледа огромна промена кога ќе стапне на терен, човекот е мајстор со топка, шут, слободен, нафрлање, визија... Реално он ни е можеби едини играч што со еден потег може да смени натпревар, едноставно да изненади. Ако го земеме тонали мислам дека следна сезона ќе бидат Брозо - Тонали/сенси - Барела а ериксен од клупа ќе си влага по потреба. Да размрда игра, не гледам причина зашто да го форсира конте од 1ва минута ако има веќе 3ца играчи што повеќе одговараат во системот а и Ериксен може да смени многу во 60-70 ако влезе, да ги размрда. Секако доколку и на Ериксен му одговара да биде џокер од клупа.

Као и да е, за мене Ериксен тие 20 милиони си ги оправда уше сеа. Што и да биде понатека во следните сезона две не може да го направат човекот флоп. Се надевам само дека уште боље ќе се вклопи во екипата.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Според италијанските медиуми, договорени се Тонали и Кумбула, "супер звездите" на Бреша и Болоња.

Двајцата се млади играчи, ама не сум видел ништо добро кај двајцата. Не гледам како со нив би го подобриле тимот.
Исто и Палмери од Челзи, солиден играч кој може да се вклопи во системот на Конте. И од него не очекувам којзнае што.

Имало интерес за Гаљардини од Лацио, па ако можеме да го земеме СМС би било топ трансфер.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.982
top igraci se i dvajcata, a kumbula sekako deka ne si go gleal u bolonja, zaso u verona igra : ))))
Ali ako stvarno ja naredat za kumbula ondak ova dava dopolnitelen boost na muabetite za zaminuvanje na skriniar. :toe:

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ајде Меси сине,дојди си во Милано да те види господ...да му расплакаме мајчето мамино на оние Јувентус,Рома,Аталанта(хехе),Болоња,Саусоло,Виола(на овие копилиња треба 10 гола да му стегнат ако ги начекаат) и сите останати умрени екипи што само против Интер коските ќе ги искршат

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
И 15-0 да изгубат утре не смее Конте да си замини...и ние тука го критикуваме ,го теравме упичку матер...ама чоекот мора да си го истера мандатот и да ја изгради екипата....времињата кога се менуваа тренери секоја година мора да станат минато и да докажат дека се стабилен клуб

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Вечерва најверојатно ке го имаме истиот состав како и изминатите натпревари.
Ериксен, Сенси, Шкриниар, Моузес повторно на клупа...
Голем проблем е што немаме измена во нападот после повредата на Санчез.

Очекувам да одиме во финале без проблем. Иако ЛЕ не е некое престижно натпреварување, очигледно сме решени да ја освоиме сезонава. Подобро нешто одколку ништо.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.982
Престижно, непрестижно, прв шешир.
Абе европски трофеј е кога ќе видиш, башка после Серија А, сезонава ова е трофеј со најголема тежина за нас, нарочито што немаат осетено титула со години и години. Точно е тоа дека ова е по квалитет второ европско натрепварување али бек он трек си со титула и у принцип така почнуваш да градиш шампионска екипа и менталитет и секако на долг рок за нас од големо значење ќе е ако освојат ЛЕ.

Плус ќе им овозможи да се борат следна сезона и за европскиот супер куп, титула која фали кај нас, а и после 2010 пак европски трофеј би пристигнал у Италија и пак Интер би го донеле така да може од старт на сезона односно декември некаде не се смаравме многу со ЛЕ ама од сегашна гледна точка и те како е битно да се освои оваа титула и тоа нема врска со фактот што ќе се у прв шешир за ЛШ наредна сезона. И тоа секако е битно, ама нема толкава тежина ко нештата што ги набројав погоре.

Памтам Ферги на времето кога Манчини освои ФА куп што беше прва негова титула со сити кажа нешто у стил демек му рекол на Манчини вака се почнува после години и години неосвојување на титули на еден клуб, така почнуваш да градиш победнички менталитет, чекор по чекор, денес фа куп, утре лига, задутре ЛШ напаѓаш. Второто беше случај со Манчини, третото до ден денешен не али дефакто сити станаа фактор во фудбалов. Истово моментално важи и за Интер, враќање на победнички патеки со улсовно речено, baby steps, денес ЛЕ, утре конечно напаѓапш Серија А, за 2-3 години ваљда праиш екипа кадардна да се бори за ЛШ.

До пред неколку месеци не се замарав искрено со ЛЕ и ја бев со ставот ај ради прв шешир демек а и мислам дека повеќето од нас тука исто размислувавме, доста потценувачки гледав на тоа натпреварување али од сегашна перспектива и те како сакам да ја освојат титулата и би бил разочаран ако не успеат, башка што мислам дека им се поклопија коцките со оглед на тоа кои се тимовите што треба да се победат. Једино нешто што ме плаши е фактот што и у полуфиналево се игра 1 натпревар, да беа 2 глатко ќе се добиеа украинциве, вака све е можно.

Kajgana Shop

На врв Bottom