Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.868
Поени од реакции
116.140
Конте трошеше зашто го изгуби Икарди, така да у поглед на нападот у најдобар случај на исто сме, ама невозможно е у едно лето, кога зимаш и онака лош тим, со не толку добри играчи, да ги приспособиш целосно на твој систем со трансфери
Возможно е да доминираш дома против Сасуоло и Каљари, никој не му бараше триплете.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Нема ни догодина ништо да направиме, има нешто фалично во екипава, нема лидери, нема играчи со карактер околу кои ќе се врти се, а ни требаат 5-6 такви. Нема некој да гризе по терен, да ги шамара соиграчите, да им се развика малку. Ни во бантер ера не примавме толку голови во последни минути. Срамота е ова.
и јас помислив на истото..смешна одбрана имаме..не само на вчерашниот натпревар туку цела сезона се тресиме да не примиме гол после водство...џабе се залажуваме дека Шкринијар,Де фрај се играчишта..Бастони( од кој вчера падна првиот гол на Саусоло) е надежен....или можеби дека ни се добри средните играчи....па Јувентус нема 6 дена да прими гол после водство...јас разбирам дека со години ја градат екипата ама пак ова нашето нема смисла...на подпросечни екипи Саусоло и Сампдорија да неможиш да му се одбраниш и да му задржиш топка е резил....сега истото со Парма ќе победат и после пак ќе кикснат...контиунитет 0.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.584
Возможно е да доминираш дома против Сасуоло и Каљари, никој не му бараше триплете.
Возможно е не викам не, ако го имаше комплетниот тим на располагање, вака имаше тим кој беше на ниво од оној ланскиот, можда и полош, нит сенси, нит барела, нит броз нит весино беа на терен, само барела на клупа другиве повредени, 4ката у средина ако ги стаиме тука бековите, беа гаљардини, валеро, бираги и мосес, со овие да доминираш и да изгледаш убаво на терен тешко.
И у ваква ситуација имаа победа у џеб против екипа која на спалети у 2 сезони ако не се лажам 4 порази му нанесе, и дома и гости ги победуваа, тоа што Гаљардини го напраи едно од најсрамните промашувања у фудбалот директно влијаеше на овој резултат.
За каљари иако беа лоши, чист пенал не им дадоа на 1-0, ама добро не играа тики така и не доминираа ко што знаеле низ историјата па ајде и за тоа директно конте ќе го кривиме.

Моментално во Италија ретко кој игра убав фудбал, само Аталанта, никој друг, Интер и триплете кога освоија не играа добар фудбал, само имаа играчи што ако ништо друго можеа да дадат гол кога истиот е празен и е на метро размак од играчот, бек што знаеше да асистира и да дава голови, и замени на клупа од типот на пандев, станкович, мота и ред други со шампионски менталитет и искуство.

Сериозно, што тие први 11 од вчера се разликуваа од оние од минатата година ? Или на терен играше и платата на Конте која е рамо до рамо со меси во фудбалот според квалитетот. Ете само барела не играл, голем кур, повредите, и ротирањето кое сите знаеа дека ќе се дешава со ваков распоред, изнуди таков мртов тим вчера, тим кој никад нема да ти достави добар фудбал макар и пеп гвардиола е тука. До душа пеп да мораше со тие 11 да излезе на терен ќе се обесеше пред утакмица.
Автоматски споено мислење:

и јас помислив на истото..смешна одбрана имаме..не само на вчерашниот натпревар туку цела сезона се тресиме да не примиме гол после водство...џабе се залажуваме дека Шкринијар,Де фрај се играчишта..Бастони( од кој вчера падна првиот гол на Саусоло) е надежен....или можеби дека ни се добри средните играчи....па Јувентус нема 6 дена да прими гол после водство...јас разбирам дека со години ја градат екипата ама пак ова нашето нема смисла...на подпросечни екипи Саусоло и Сампдорија да неможиш да му се одбраниш и да му задржиш топка е резил....сега истото со Парма ќе победат и после пак ќе кикснат...контиунитет 0.
Скринијар е стварно лош сезонава, ама не се срами за Де Фрај те молам.
Иначе вчера и Бастони изигра криминално, и точно е дека у многу наврати против тимови што играат офанзивно односно знаат како у напад, стварно лошо се позиционирале у одбрана и лошо бранеле. Многу такви примери имавме сезонава, нарочито бочно многу лошо бранат и ги прават мајмуни.
Можеби ако Конте изнуди некоја промена у тактика, и од напад да покриваат странично подобро би играла одбраната, ама за тоа треба со крила да игра, вака кога бранат лукаку и лаутаро практично и не постојат у одбрана, само за пресинг се користат и лукаку за корни нормално. Со крила, само напаѓачот би бил у некоја таква недефанзивна улога на терен, двете крила и цел остаток на тим ќе брани, и бековите би имале поголема помош а стоперите нема толку да се извлекуваат странично.

Вчера мора да го пофалам и лаутаро, колку лесно извиси на крај, а влезе у второ а за јанг не ми се коментира, прекриминално бранеше, кумуваше на 2 пенала од кој еден досуден, и плус на третиот гол. И до Конте е конкретно за дефанзивата, ама и индивидуално премногу смешни потези праат веќе цела сезона одредени играчи, за дел таквата игра е несвојствена.

Последно уредено:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.245
Поени од реакции
13.170
@Syn многу ме интересира твоето мислење за измената Ериксен - Агуме,а на терен ги остави веќе умрениот Валеро и Гаљардини кој изгледаше ко мозочен удар да претрпел.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.584
@Syn многу ме интересира твоето мислење за измената Ериксен - Агуме,а на терен ги остави веќе умрениот Валеро и Гаљардини кој изгледаше ко мозочен удар да претрпел.
Замор најверојатно, според тоа што го глеавме у второ, иначе зашто би го вадел него баш, коа еден играч не може веќе да издржи на терен кондиционо и практично е дисфункционален го вадиш без разлика кое име е во прашање. Не е Конте глуп па да не го знае тоа, дека Гаљардини или Валеро се 200 пати полоши опции од еден Ериксен, или дека Агуме не е достојна замена у такви моменти ( овој рака на срце изигра доста коректно и добро ).

Мене поише ме интересира зашто барела не влезе, за ериксен и логично беше да биде тргнат од терен со оглед на тоа дека у второ на физички план премногу падна што не беше случај со Валеро и Гаљардини, у прво колку толку учествуваше у акции али у второ не постоеше, се влечеше на терен.
Ако Барела немал некоја повреда, или не ризикувал некоја повреда, тогаш само ова би го окарактеризирал ко голема грешка на Конте, не вадењето на Ериксен. Интересно е што ниеден новинар не го праша што беше со Барела, а беше едно од најлогичните прашања за вчерашниот меч.

Знам дека навивачите размислуваат у стил, ериксен и без една нога боље ќе изиграше од Гаљардини, ама тоа не е случај со тренерите, кога еден играч ќе доживее физички колапс после саат време игра, го вадат. Вчера ако некој ги глеаше лацио у второ, конкретно СМС како се понашаше после 50та минута, ќе сфати зашто увек се тргаат играчи кои кондиционо колабрираат во не толку доцна фаза од мечот само лацио имаат сличен проблем ко и интер, замените им се чкарт роба.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Конте трошеше зашто го изгуби Икарди
Мислам дека ни сам не веруваш во ова.

За останатиот дел од постот, пак ќе ти кажам, условите на Конте и Клоп и финансиите не се споредуваат. Не можеш да кажеш дека закрпил а потрошил 200м евра, едноставно тоа не е крпење.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.245
Поени од реакции
13.170
Замор најверојатно, според тоа што го глеавме у второ, иначе зашто би го вадел него баш, коа еден играч не може веќе да издржи на терен кондиционо и практично е дисфункционален го вадиш без разлика кое име е во прашање. Не е Конте глуп па да не го знае тоа, дека Гаљардини или Валеро се 200 пати полоши опции од еден Ериксен, или дека Агуме не е достојна замена у такви моменти ( овој рака на срце изигра доста коректно и добро ).

Мене поише ме интересира зашто барела не влезе, за ериксен и логично беше да биде тргнат од терен со оглед на тоа дека у второ на физички план премногу падна што не беше случај со Валеро и Гаљардини, у прво колку толку учествуваше у акции али у второ не постоеше, се влечеше на терен.
Ако Барела немал некоја повреда, или не ризикувал некоја повреда, тогаш само ова би го окарактеризирал ко голема грешка на Конте, не вадењето на Ериксен. Интересно е што ниеден новинар не го праша што беше со Барела, а беше едно од најлогичните прашања за вчерашниот меч.

Знам дека навивачите размислуваат у стил, ериксен и без една нога боље ќе изиграше од Гаљардини, ама тоа не е случај со тренерите, кога еден играч ќе доживее физички колапс после саат време игра, го вадат. Вчера ако некој ги глеаше лацио у второ, конкретно СМС како се понашаше после 50та минута, ќе сфати зашто увек се тргаат играчи кои кондиционо колабрираат во не толку доцна фаза од мечот само лацио имаат сличен проблем ко и интер, замените им се чкарт роба.
Мене ми личеше како конте да играше на карта - имаме водство и ќе ја затворам утакмицата.
Никако неможе Валеро да имал повеќе душа од Ериксен,старото беше мртво уште од старт.

Инаку Барела убаво го спомна,мораше да влага во второ.Повреда не е опција јер никој новинар нигде не спомна.
Кузнае што си мислеше Континаторот...

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.584
Мене ми личеше како конте да играше на карта - имаме водство и ќе ја затворам утакмицата.
Никако неможе Валеро да имал повеќе душа од Ериксен,старото беше мртво уште од старт.

Инаку Барела убаво го спомна,мораше да влага во второ.Повреда не е опција јер никој новинар нигде не спомна.
Кузнае што си мислеше Континаторот...

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Дури и да затвараш утакмица, а притоа водиш со само 1 гол, не ти одговара у никој случај да го тргнеш Ериксен кој и знае да игра со топка, и знае да нафрла од прекини, асистира, дава голови и спушти темпо на игра, ти одговара за сите сценарија, и кога чуваш резулат и кога евентуално примаш гол, па да бркаш пак победа.

Физички падна многу Ериксен, пак ќе ти кажам, не е Конте наивен па да го трга а на терен средината да ја препушти на агуме, борха и гаљардини, дури и да чуваш резултат, овие не ти се баш некоја ок опција за тоа.

За Барела воопшто ништо никаде не е спомнато, не знам како еден новинар не му го постави тоа прашање кога веќе влезе Агуме, единствено објаснување кое ние од оваа перспектива можеме да го дадеме е дека е или повреда во прашање, или ризик да се повреди што секако ќе биде огромен проблем за нас у ситуација кога не се тука тројца играчи од средина веќе, еден на подолг рок.
Све спротивно на ова е катастрофална одлука на Конте тука нема дискусија нит па оправдување иако за мене утката на Гаљардини е крива 99.9% за вчерашното реми со оглед дека се деси кога Сасуоло беа многу лоши на терен, а Интер водеа, колку толку ја поправија играта за разлика од прв и беа бољи на терен.
Автоматски споено мислење:

Мислам дека ни сам не веруваш во ова.

За останатиот дел од постот, пак ќе ти кажам, условите на Конте и Клоп и финансиите не се споредуваат. Не можеш да кажеш дека закрпил а потрошил 200м евра, едноставно тоа не е крпење.
Збориме за инвестирањето во Лукаку, како да не верувам у нешто што екшли се случи. Конте кога дојде услови да се донесе баш Лукаку зашто Икарди сигурно заминуваше, тоа му беше можда и главен услов за трансфер летото 2019. Као да не веруем ни сам у ова де те молам објасни ми : ))))
Губиш играч за 70м, 60, сеедно, го покриваш со иста сума, да не испадне дека интер кеш дадоа, Лукаку е земен на рати за да се покријат тие пари со продажбата на Икарди, која исто се деси практично ова лето, не минатото, кога беше позајмен и инкасирањето на тие пари се десија оваа година.
Останатата голема инвестиција беше Барела, исто, позајмен, оваа година ќе се дадат тие пари. Потрошени над 100м евра, али инкасирани најверојатно толку, во случај и Перишич и Марио да бидат продадени. Тешко дека Интер ќе можеа толку да инвестираат доколку не беше случајот Икарди кој им гарантираше сигурен приход од над 60м евра оваа година (Лукаку ќе се исплаќа и наредната).

Последно уредено:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.652
Поени од реакции
59.636
Не е до играчите, до формацијата е. Видовме лани Скринијар и Де Вриј беа ѕверови. Ова што го игра Конте не им одговара и тоа е.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.584
Не е до играчите, до формацијата е. Видовме лани Скринијар и Де Вриј беа ѕверови. Ова што го игра Конте не им одговара и тоа е.
Io, de vrij i sezonava e zver, ne znam od kade toa deka voopsto e i los, pa on u lazio pred da dojde kaj nas igrase na ista pozicija vo ist format nazad.
A skriniar e tezok kriminal, tocno e deka formacijata si ima vlijanie ama i on samiot so niza potezi naprai kardinalni greski koi nemaat vrska so toa u kakva formacija i sistem igra. Dopolnitelno so losata forma pridonesuva da ima takvi losi partii sezonava, primer so Fiorentina sigurno deka formacijata ne mu bese kriva sto ne go pokosi vlahovic na sredina od teren, go glease i cekase da dojde do gol sansa po koja i primija gol. I so lecce koga branese ocajno, pri nafrlena topka staticno sedese ne pruzi noga da blokira, a mozese. Padnat e sezonava skriniar, paket dve u edno, nova formacija ali i losa forma za zal. I vcera naivno vtor zolt naprai, sto isto nemase vrska so formacijata.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.652
Поени од реакции
59.636
Io, de vrij i sezonava e zver, ne znam od kade toa deka voopsto e i los, pa on u lazio pred da dojde kaj nas igrase na ista pozicija vo ist format nazad.
A skriniar e tezok kriminal, tocno e deka formacijata si ima vlijanie ama i on samiot so niza potezi naprai kardinalni greski koi nemaat vrska so toa u kakva formacija i sistem igra. Dopolnitelno so losata forma pridonesuva da ima takvi losi partii sezonava, primer so Fiorentina sigurno deka formacijata ne mu bese kriva sto ne go pokosi vlahovic na sredina od teren, go glease i cekase da dojde do gol sansa po koja i primija gol. I so lecce koga branese ocajno, pri nafrlena topka staticno sedese ne pruzi noga da blokira, a mozese. Padnat e sezonava skriniar, paket dve u edno, nova formacija ali i losa forma za zal. I vcera naivno vtor zolt naprai, sto isto nemase vrska so formacijata.
Не викам дека Де Вриј е лош, туку дека системот што го игра Конте ја уназади одбраната. Знаеш и сам дека со Спалети многу подобро функционираа. Мене ми смета оваа одбрана со тројца, отсекогаш сум ја мразел, уште пред Интер да почне да ја игра. Згора на тоа што лани, само одбраната функционираше, системот требаше да се задржи, ама доведовме тренер кој јбг, само ова го игра, и сега тоа е тоа.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.240
Поени од реакции
46.584
Не е проблем одбраната со тројца колку што е проблем што у системов одбраната губи на 1 човек, односно у напад се двајца, не 1, кога бранеа со спалети, мурињо или манчини, бранеа со 10 играчи, 451 одбрана, само напаѓачот не се замараше многу, крилата нарочито кај Мурињо покриваа цело време назад.
Ако Конте смени во 343 формација, бочно, каде имаме најголеми проблеми, би покривале и напаѓачките крила, централните бекови нема многу да се извлекуваат широко со што создаваат дупки у одбраната кои противниците лесно знаат да ги искористат за да креираат добра шанса за гол.

Инаку Шкринијар е казнет 3 утакмици зашто го вреѓал судијата, а Конте една.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Brace yourselves, Жо Марио се враќа!
Не би бил лоша опција за ротација. Може стилот на конте повеќе ќе му одговара. Повеќе позиции може да покрива.... као ротационен би можел да заврши работа. Пре би Марио као голман него гаљардини као стартер.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.652
Поени од реакции
59.636
Не би бил лоша опција за ротација
као ротационен би можел да заврши работа
Може, во Сампдорија.

Нема ротација, се додека немаме по двајца играчи на секоја позиција, нема што да се надеваме на подобри времиња. Имаме играчи кои се далеку под нивото за Интер и мора да се исчистат сите до еден.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Оној Бога од Сасуоло како одигра??

Kajgana Shop

На врв Bottom