Konte ja eba so tretata izmena, mnooogu porano se praese istava, sve posle 80ta bese mnogu kasno, on 85ta.
Ama problem e ona sto e konstatirano mnogu odamna, za ekipa koja statisticki imase najbolja odbrana primaat mnogu glupi golovi sto lesno mozea da se izbegnat, denes 2 takvi, za vtoriot vesino morase da izbacuva stranicno ne centralno, so milan 1, prviot, a i vtoriot ocajno branese padeli. Cudno stvarno, da zemes da se navrakas uste 10 takvi ke najdes, za niedna ekipa od vrvot ne vazi ova.
Handanovic ni se povredi u najlos moze period, ovoj padeli e tezok mesecar, a ko kapak na sve i skriniar igra ocajno nakaj bedno.
Za konte iam samo edna golema zamerka, tretata izmena, zasto cekase do 85ta ne znam, a i ne mora da znam, ne mora da objasnuva, nema objasnuvanje tuka sto e logicno u situacija koga gubea, ne ni frlas sve na edna karta taka, samo menues formacija u 433 ili 4231.
all in all pokloneta pobeda denes, narocito so penalot, gi vratija u igra so poklon i u vakvi natprevari so vakvo znacenje toa obicno vaka si bidue, so poraz ili gubenje na bodovi, seedno dali poraz ili nereseno.
p.s. penalot bese cist, dovolno e da se vidi reakcijata na de vrij, odma se svrte nakaj padeli i skriniar, imase kontakt so imobile dovolen da go destabilizira u situacija koga mozese da sutira na nebranet gol.