- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.967
Ај одлогирај се, те молам.Кој си ти бе?..професор по физичко?..се знајш лично со Барела?.
Ај одлогирај се, те молам.Кој си ти бе?..професор по физичко?..се знајш лично со Барела?.
Многу смешно..од цел пост се фативте за точката што ја ставив на заебанција..добро не знаев дека не смеам да се заебавам во мојот фан клуб..еве добро Стефане се извинувам што за момент те издеградирав и ти дадов ирончен одговор на твојата констатација...Барела не само што можи до БХ да трча туку и назад со исто темпо и плус да го исплива брегот кај Венеција.Ај одлогирај се, те молам.
Многу смешно..од цел пост се фативте за точката што ја ставив на заебанција..добро не знаев дека не смеам да се заебавам во мојот фан клуб..еве добро Стефане се извинувам што за момент те издеградирав и ти дадов ирончен одговор на твојата констатација...Барела не само што можи до БХ да трча туку и назад со исто темпо и плус да го исплива брегот кај Венеција.
Јас исто мислење имам за Киеза..неможам да разберам зошто е толку форсиран?..добро јасно е дека е подобар од другите Италјански фудбалери ама такви како него има многу фудбалери во другите лиги.Јас уште не го разбирам хајпот на Заниоло, али можда е до мене. Можеби потенцијално ќе стане некој топ левел играч, ама засега не покажува доволно за да добива такво внимание. Имаше еден куп такви италијански играчи низ годините, што стагнираа понатаму во кариерата.
Абе што збориш? Киеза е на друго ниво од Заниоло, веќе 2-3 години игра супер фудбал, созреан е за во топ клуб и мислам дека нема да биде разочарување како Бернандески во Јуве, туку каде и да оди ќе напредува.Јас исто мислење имам за Киеза..неможам да разберам зошто е толку форсиран?..добро јасно е дека е подобар од другите Италјански фудбалери ама такви како него има многу фудбалери во другите лиги.
Ќе видиме дали е на друго ниво или дали нема да биди разочарување кога ќе оди во клуб со амбиции за титули и висок пласман...едно е да играш во клуб каде што немаш притисок и имаш слобода како во Лацио и Виола..друго е кога ќе одиш во Интер каде на гла ќе ти се обесат за секоја грешка и треба да се ослободваш од топката побрзо.Абе што збориш? Киеза е на друго ниво од Заниоло, веќе 2-3 години игра супер фудбал, созреан е за во топ клуб и мислам дека нема да биде разочарување како Бернандески во Јуве, туку каде и да оди ќе напредува.
Јас ова размислување никогаш нема да го сфатам, најсериозно.едно е да играш во клуб каде што немаш притисок
Не знам дали имаш играно фудбал ама едноставно е.Јас ова размислување никогаш нема да го сфатам, најсериозно.
Не знам како мислиш дека играње во топ три лига во свет, во тим кој е секогаш во горен дел на табела во таа лига да игра без притисок. Не е играње под притисок само ако тимот треба да ти освои трофеј. Мислиш дека играчите на Интер 7 сезони играа без притисок зошто според квалитет никој не ни очекуваше да освојат трофеј во изминатиот период?
Ме прашуваш дали јас имам играно фудбал, ќе ти кажам дека неам ама па ќе те прашам, ти професионално имаш играно фудбал за да го разбереш притисокот? Ти имаш настапувано за великан (да, Виола и Лацио се великани) па да знаеш дали одат или не одат секој пат на победа?Не знам дали имаш играно фудбал ама едноставно е.
Кога играш во клуб како Виола имаш луксуз да ја држиш топката повеќе од вообичаено, да не мора да победиш секој натпревар, да не мора да покриваш секаде..за разлика од Интер или Милан кои да се најмизерни на цел свет пак имаш притисок да победиш секој натпревар,немаш слобода во играта и со тоа неможиш да покажиш дел од потенцијалот..Киеза никогаш немаше да биди овој играч да тргнеше од Интер или Милан..ем немаше да добие никаква шанса, ем да добиеше немаше да ја искористи бидејќи ништо немаше да изигра.
Играчите на Лацио што правеа трансфер во Интер ти се чист пример..не мора да одиме далеку..ниту еден(освен Де Фрај) не ги прикажа истите перформанси...а во одредени сезони Лацио беше подобар од Интер..исто е сега со Лестер и Јунајтед..сите играчи на Лестер да играа во Јунајтед немаше вакви перформанси да прикажат.