Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Тоа што ти една обична статистика која more or less покажува одредена активност на одреден играч на терен си ја доживеал како „уау“ е твоја работа. Ја искрено не го доживувам тоа така као што ти си го замислил, стаив само статистика без намера да ја вознемирам експертската јавност. Сакам со болд, да упатам апел до сите што постираат такви ствари, да обрнат повеќе внимание на џогирањето и да не објавуваат статистика од истрчани километри, ради тоа што експертот Бенеамата смета дека тоа не е веродостојно. И нормално, сите членови поише да гледаат фудбал за мислењето да им биде порелевантно.

___

Инаку утакмицава мислам дека ја заеба Конте со замената Еспозито - Мартинез. Колку сака нека е талентиран малиот едноставно треба да добива шанса на добиени утакмици или барем кога водиме. Две шанси добри имаше, посебно последната, двете ги заеба. Апла се гледа дека се изморени, ама денеска можевме комотно да си тепавме да не добиеше мозочен удар Броз и да ги искористевме шансите во второ.

Се извинувам ако ваквото мислење се повторува.
Не не слободно, следниот пат освен клањање на статистиката (тоа е повеќе од уау), стај и друг емотикон да биде побитно.

Running yards е релевантно само у НФЛ, али јбг, кип ап.
Автоматски споено мислење:

lautaro eden gol sigurno ni skarti u vtoro, i toa na 2-2, prvo sam koga iskoci pred gol so golman, i sega koga namesto na barela gore sam u kontra, on gore ja guzva kade sto branea dvajcata defanzivci na parma, ej kontra 4-2 vidi kaj ja dade .....
a u picku mater morase 1 gol od ovie situacii da padne.

toa moze da se kaze za 99% od golovite na ikardi, ako gleame taka. super sens pak ke kazam. keep it up
70%, али небитно, ја Икарди би го мењал со играч ко Дибала, пишав претходно, не за играч ко Лукаку. Икарди може да го заборавиме веќе, нема потреба од споредби.

Тоа што ти не сакаш да видиш дека Лукаку еба 15 акции со неговата техничка неспособност а од друга страна го критикуваш Мартинез за една шанса, тоа е твое гледање на работите. Форс е за Лукаку, јбг, тоа што немаме боље замена на клупа не ограничува, не дека Лукаку е незаменлив ко играч. Секој пат коа ќе згреши повеќе од 10 акции ќе го кењам. Симплс ас дет

Последно уредено:

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Ова беше поклон реми за Парма од Брозовиќ, се среди после тоа но веќе беше касно...

Мислев дека вакви киксови со Конте ќе се искористуваат но некако тоа е вграден менталитет, неможе туку така да се искорени...

Со Санчез како здрава замена и Сенси првотимец многу работи ќе се средеа но некако многу рано се повредија.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.691
Поени од реакции
4.540
Не ми се верува дека се' уште дискутирате околу техничката (и општо-фудбалската) неспособност на Броз... :pos:

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.674
Поени од реакции
7.319
Tie se dva muabeti, za Broz i Ikardi, nisto novo na temava.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Да истераме вака цела година, јас ќе бидам ПРЕзадоволен од тимов. Не мора ништо да освоиме. Јас не знам што очекувате? Кој ви се очекувањата? Мислевте дека скудето ќе лапаме?
Тимов е комплетно „реновиран“. Ги дадовме условно речено најјаките играчи. Имаме среќа да речиси сите нови играчи (освен Лазаро) се вклопат глатко во системот од Конте.
Е сега, факт е дека клучни играчи ни се повредија, и дека клупата ни е слаба. Ама сезонава тоа не е битно. Битно е да се вметни тој менталитет, дека ние сме Интер, а не некоја треторазредна екипа, како шо беше до лани.
Нормално дека се издишаја играчите. Игра на секој три дена. Шо вика конте Психофизички се изморени.
Ама битно е дека после дооолги години костуров на тимов го имаме, и сега треба само да се надоградува.
Замислете по 2 години...
Прв тим:Ханда, Шкриниар, Де Врилј, Бастони,LWB, RWB Барела, Сенси, СМС, Лаутаро, Лукаку, .
Ротација: Брозо, Тонали, Бриаџи, Келнеро, Еспозито, Одбрана, Напад.
Значи ни требаат 5-6 засилувања, да имаме тим што ќе атакува на ЛШ, и по дифолт да се главни фаворити за титулата.

Лани ова можевме да го сонуваме. Ко че ми текни ко бев да ги гледам со Франкфурт. Пивото поинтересно ми беше од утакмицата. Еден играч немаше кеф шо ми праеше.

Така да, годинава ви советувам лагано да си гледате, и ич курката да не ве боли :)

Член од
16 април 2014
Мислења
7.349
Поени од реакции
11.789
До тука сте стасани што ако Лукаку даде гол, се смета ккао нешто УАУ и за пофалба. Некој што е земен 80кк е нормалнода постигнува голови, и не треба нешто посебно фален д биде за тоа, додека треба да биде критикуван АКО не даава голови. Овде скрос обратни сте вие, ако даде гол му го препишувате како нешто големо и неочекувано. Тоа ти е исто како да го фалиме Ханда на некоја обична интервенција.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.219
Поени од реакции
46.507
Не не слободно, следниот пат освен клањање на статистиката (тоа е повеќе од уау), стај и друг емотикон да биде побитно.

Running yards е релевантно само у НФЛ, али јбг, кип ап.

70%, али небитно, ја Икарди би го мењал со играч ко Дибала, пишав претходно, не за играч ко Лукаку. Икарди може да го заборавиме веќе, нема потреба од споредби.

Тоа што ти не сакаш да видиш дека Лукаку еба 15 акции со неговата техничка неспособност а од друга страна го критикуваш Мартинез за една шанса, тоа е твое гледање на работите. Форс е за Лукаку, јбг, тоа што немаме боље замена на клупа не ограничува, не дека Лукаку е незаменлив ко играч. Секој пат коа ќе згреши повеќе од 10 акции ќе го кењам. Симплс ас дет
pa dobro cist zicer 1 na 1 so golman, i losa procenka u kontra 4 na 2, kade barela bese u penal situacija, sigurno zasluzuva da bide barem spomnato na temava, mozam da zamislam sto ke pisuvavte ako ova go napravese lukaku na primer,. A koga sme kaj nego, u nikoj slucaj ne ebal 15 akcii, nit 10, nit 5 u prvo, u prvo ja eba eden igrac, u vtoro Lukaku bese mozda i najdobar na teren, dade gol, spusti 200 topki do ostanatite igraci, narocito do politano, odlicno se dvizese, cist zicer mu eba esposito u 96ta, taka da barem on vcera go dostavi toa sto se bara i ocekuva od nego. Istovo vazi i za barela ama veke da ne se povtoruvame, ovoj igrac e spremen da trca i ora ko da nema utre 200 minuti ako treba, i da go drzi istoto nivo na igra.

Timot momentalno se soocuva so dva problemi, edniot lesno resliv, drugiot i faktor srekja e u prasanje.
1. Nerezonski greski koi ni na trening ne treba da se slucuvaat ( posledni 4 primeni golovi ni se radi toa ) i problemi so realizacija, narocito lautaro, cii utnati sansi vcera i so barsa ne koshtaa bodovi.
2. Povredite, vcera za mecot od start ne bea u kombinacija asamoa, de vrij ( ovoj vleze vtoro ), sensi, alexis i vesino, del prvotimci, del glavni igraci za rotacija.

Dobroto e sto konecno imame trener so izgraden sistem na igra i filozofija, ne se gubi, ne deluvame bezidejno, ali potrebno e i dopolnitelno vreme celosno da se adaptiraat na negoviot sistem i normalno dopolnitelno da se zasiluva timot vo slednite transfer periodi. Glavnata cel sezonava za konte bese da se namali gap-ot so juve koj redovno iznesuvase 15 do 20 boda na kraj od sezona, sega za sega dobro mu odi, uste ako uspee da ne dogura do osmina finale LS, i ke bidam prezadovolen kako bi se odvivale rabotite u prviot del od sezonata, toa mislam deka e i maksimumot na timov momentalno.

До тука сте стасани што ако Лукаку даде гол, се смета ккао нешто УАУ и за пофалба. Некој што е земен 80кк е нормалнода постигнува голови, и не треба нешто посебно фален д биде за тоа, додека треба да биде критикуван АКО не даава голови. Овде скрос обратни сте вие, ако даде гол му го препишувате како нешто големо и неочекувано. Тоа ти е исто како да го фалиме Ханда на некоја обична интервенција.
a ako ne dade gol, se zamara so denovi na temava, nesto sto edvaj se ceka da se sluci. Vcera steta dade, cela srekja ne dade 2, espsosito valjda go sredi toa.
8 utakmici kako starter, 6 golovi, mislam deka e sasvim ok statistika za nekoj sto prv pat doaga da igra vo Serija A. De ligt e isto tolku platen, so mozocen udar ja otvori sezonava, cela srekja igra za juve pa ne mu se besat mediumite na jajca, sto ke bese slucaj so bilo koe skapo zasiluvanje na inter na primer.

A sto e najtragicno, nikoj ne go ni smeta toa ko nesto wow, koj vcera taka reagiral na negoviot gol :), drug bese muabetot vcera ne znam sto se prais naudren.

Samo problem se dvojnite standardi sto gi imate, lautaro ni kine bodovi, tebe nikade te nema da go kritikuvas toa i da se besis na jajca, ko sto rekov, lukaku da gi promasese zicerite so barsa ili vcera so parma, ke zamarase cela nedela za istoto.

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
pa dobro cist zicer 1 na 1 so golman, i losa procenka u kontra 4 na 2, kade barela bese u penal situacija, sigurno zasluzuva da bide barem spomnato na temava, mozam da zamislam sto ke pisuvavte ako ova go napravese lukaku na primer,. A koga sme kaj nego, u nikoj slucaj ne ebal 15 akcii, nit 10, nit 5 u prvo, u prvo ja eba eden igrac, u vtoro Lukaku bese mozda i najdobar na teren, dade gol, spusti 200 topki do ostanatite igraci, narocito do politano, odlicno se dvizese, cist zicer mu eba esposito u 96ta, taka da barem on vcera go dostavi toa sto se bara i ocekuva od nego. Istovo vazi i za barela ama veke da ne se povtoruvame, ovoj igrac e spremen da trca i ora ko da nema utre 200 minuti ako treba, i da go drzi istoto nivo na igra.

Timot momentalno se soocuva so dva problemi, edniot lesno resliv, drugiot i faktor srekja e u prasanje.
1. Nerezonski greski koi ni na trening ne treba da se slucuvaat ( posledni 4 primeni golovi ni se radi toa ) i problemi so realizacija, narocito lautaro, cii utnati sansi vcera i so barsa ne koshtaa bodovi.
2. Povredite, vcera za mecot od start ne bea u kombinacija asamoa, de vrij ( ovoj vleze vtoro ), sensi, alexis i vesino, del prvotimci, del glavni igraci za rotacija.

Dobroto e sto konecno imame trener so izgraden sistem na igra i filozofija, ne se gubi, ne deluvame bezidejno, ali potrebno e i dopolnitelno vreme celosno da se adaptiraat na negoviot sistem i normalno dopolnitelno da se zasiluva timot vo slednite transfer periodi. Glavnata cel sezonava za konte bese da se namali gap-ot so juve koj redovno iznesuvase 15 do 20 boda na kraj od sezona, sega za sega dobro mu odi, uste ako uspee da ne dogura do osmina finale LS, i ke bidam prezadovolen kako bi se odvivale rabotite u prviot del od sezonata, toa mislam deka e i maksimumot na timov momentalno.
Кај тебе е грешката што гледаш само на 100% шанси кој зезнал, а во второ полувреме тоа што спуштил 3 топки го ставаш како факт дека испорачал тоа што се очекува од него. Тоа што едно 10 акции ги утна во додавање, смирување или успорување нема врска, ама ако спушти топка е супер.

За Лаутаро не зборам зашто мислам дека тоа е максимумот од него моментално и за тоа што не е земен да биде главен во нападот, тера добро, ама не го глеам како главен напаѓач никогаш во тимот.

Kajgana Shop

На врв Bottom