Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.494
Поени од реакции
6.919
а логични беа 25-30 мил. за лавеци што го ставаа на ниво на меси повеќето фанови на интер , а со ништо не е подобар од паласио ?

ко милито мислиш ?
Ми ги споредуваш Лавеци и Паласио, или ме драпаш?

И да, не е секој ден Велигден, не викам дека Паласио ќе има катастрофална сезона, ама викам дека 11М се премногу за него, сеедно, веќе се навикнав на патетични трансфери, така да и еден Паласио ќе го истрпам. Само да те потсетам дека не секој играч купен на 31 година донел триплете, а Милито имаше 10 пати поголема голгетерска кариера отколку Паласио.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Ми ги споредуваш Лавеци и Паласио, или ме драпаш?

И да, не е секој ден Велигден, не викам дека Паласио ќе има катастрофална сезона, ама викам дека 11М се премногу за него, сеедно, веќе се навикнав на патетични трансфери, така да и еден Паласио ќе го истрпам. Само да те потсетам дека не секој играч купен на 31 година донел триплете, а Милито имаше 10 пати поголема голгетерска кариера отколку Паласио.
види најсликовито да ти објаснам ... лавеци ти доаѓа нешто ко тетовиран зарате. е сега кажи ми ти во што е подобар лавеци ... повеќе позиции покрива во нападот можеби , подобар голгетер , подобар асистент подобра статистика или што ? немој само со тоа играл во џенова и не се покажал нигде да ми го вадиш ко аргумент дека паласио не го бива. 11 мил. точно се премногу за 31 годишен играч и мене не ми е јасно што по ѓаволите му се врти на бранка во глава. Ама па 30 мил или 15 мил. плус пандев и пацо/ранокија за играч ко лавеци ... доволно е да ти кажам дека и тевез ќе го имавме за помалку пари а збориме за играч од светска класа , а не лавеци.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.494
Поени од реакции
6.919
^Прво настрана муабетите за трансферите, оти сите знаеме дека и мало дете да правеше трансфери последниве 2 трансфер рока ќе завршеше подобра работа од бранка.
Второ, Лавеци ни беше прва опција, ама кога видовме дека неможеме со пари да се мериме со ПСЖ се свртевме накај паласио. Лавеци беше мета на повеќе клубови, не само на Интер, а далеку од тоа дека бил само истетовирана верзија на Зарате. Лавеци моментално е животна форма, а Паласио е коцка, или ке се сврти накај тоа шо го направи милито, или ќе се испосере како форлан, ама како што спомнав, не е секој ден Велигден. 11 милиони се премногу да си играме коцка.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Инаку Касано за разлика од последниве Италјанци што сме ги имале во тимот има изјавено неколку пати дека е Интериста уште од мал.Штета што Морати купи еден куп промашени играчи и не го купи Касано помлад.
Ова е голот со кој се прочу и му трган кариерата напред.Судбина му е Интер:)

А весникот на Јуве Тутоспорт се зафркава наслов Касано е големата ѕвезда што ја обеќа Морати.
Нели Морати даде изјава дека ќе купи една ѕвезда оваа сезона.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
^
А што е Мудингаи?
Инаку Касано за разлика од последниве Италјанци што сме ги имале во тимот има изјавено неколку пати дека е Интериста уште од мал.Штета што Морати купи еден куп промашени играчи и не го купи Касано помлад.

А весникот на Јуве Тутоспорт се зафркава наслов Касано е големата ѕвезда што ја обеќа Морати.
Големата звезда беше Мудингаи. :pipi:

А зошто Милан би дал пари плус Касано за Пацини? Касано е одличен техничар, играч кој со еден потег знае да реши натпревар и немам ништо против да дојде во Интер. А за здравствената состојба да не се секирате, Милан го има најдобриот лекарски тим и ако имаше проблеми немаше да дозволи да се врати на терените.
Според мене Касано е класи подобар од Пацини.

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.494
Поени од реакции
6.919
Публицитетот пред науката

Лабораторијата на Милан е една од најсофистицирани спортски работилници на планетата. Резултатите од неа се видливи по животниот век на фудбалерите на Милан, реткоста на нивните повреди, како и нивното санирање. Малдини, Костакурта, Кафу, Сидорф, Гатузо, Инзаги, Сержињо, Амброзини и низа други звучни имиња тешко дека толку долго ќе можеле да играат фудбал на највисоко ниво без лабораторијата на росоњерите. Иако сите зборат за неа и нејзините резултати, никој надвор од клубот незнае точно што се работи таму. Тоа е обезбедено со дебелите договори за доверливост кои што гарантираат дека финансиски ќе им го уништат животот на поранешните вработени ако јавно отворат уста за истражувањата што ги правеле кај нивниот работодавач. Според колегите на Сајмон Купер од Газета, многу е чудно како оваа лабораторија точно го предвидела крајот на Кака и Шевченко, како одржала цела една постава во врвна форма иако фудбалерите биле над триесет години, како го стопирала трансферот на Алу Цисоко поради неговите заби, а сепак дозволила трансфери како Роналдињо, Шевченко, Касано (проблеми со срцето) и сл.

Одговорот , тие го даваат во ПР политиката на Милан. Милан по рецептата на нивниот сопственик Берлускони, со секој свој потег на пазарот сакаат да предизвикаат фама, често занемарувајќи ги советите на својата позната лабораторија. Звучни имиња на фудбалери во одминати години, презентации со хелихоптери и огномети се само дел од триковите на клубот од Милано. Причината е едноставна, немајќи средства да ги привлечат најдобрите фудбалери, тие ги носат најзвучните имиња што можат да си ги дозволат (и пак се во огромни долгови), со цел да ја зголемат популарноста, гледаноста, продажбата на дресови и да го подигнат моралот кај своите фанови. Тоа носи финансиски резултати на краток рок, но долгорочно падот е неминовен.

Интересна е пикантеријата за Пато. Според изворите на Купер од Газета, лабораторијата уште во 2010та го информирала раководството дека Пато никогаш нема да го достигне нивото кое што се очекува од него и дека неговата форма ќе биде во постојан пад поради неговата подлежност на повреди. И покрај таквите извештаи Милан континуирано одбива мултимилионски понуди за бразилецот поради неговата љубовна врска со ќерката на Берлускони, Барбара (кој воедно е и член на бордот). Пато и пет години постарата Барбара , јавно ја објавија својата врска во август 2011та, но според италијанските новинари, тие биле интимни долго време пред тоа.
--- надополнето: 20 август 2012 во 01:59 ---
^ Овоа е извадено од еден блог.
Ама интересно колку е точно, Билан колку сака нека се глупави, има нешто штом ни го даваат со доплаќање!
Не верувам дека Касано ќе ги помине медицинските тестови кај Франко Комби, човекот откри аритмија кај Кану, Фадига и уште еден.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.629
Поени од реакции
115.139
Јас веќе се навикнав на нашиве ретардирани трансфери ама па овие од Милан не ги сфаќам ич да ви кажам право. Да го дадеш Касано плус пари за Пацо треба да си ментален, ама ништо не ме чуди веќе и така го дадоа скоро цел тим на чело со Ибра и Силва.
Мислам дека ова би било одлична зделка, ем се ослободуваш од дрво, чекач, кој само ќе грее клупа, а од друга страна добиваш играч кој покрива повеќе позиции во нападот и е дриблер и брз. Касано у пакет со Переира и на коњ сме, гарант сме пред Миланезите оваа сезона.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.283
Поени од реакции
8.462

Од каде ова дека е интериста?

Јас неколку пати имам сретнато дека ради Савичевич он е фан на Милан...

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.494
Поени од реакции
6.919

Абе ако сака и за вардар нека е, и Пандев беше за Милан, па не се поколеба им го тресна од слободен. Умре тоа кога играчите играа за клубовите, сеа играат за пари.

Како што пишуваат медиумите зделкава најверојатно ќе помине, настрана тоа ние што мислиме за неа.
Ако се гледа овака, предобра зделка за нас, пошто како што се спомна горе, Касано е покомплетен од Пацини, а и во моментов нас ни е попотребен, плус парите добро ќе дојдат.
Од друга страна, ако испадне мучка и да има проблеми со срцето, епа драги Интераши, ќе се тапшаме по рамо и ќе го клнеме бранка.....

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311

од каде

еве од каде...

еве :)

и неколку пати се поврзуваше со Интер... уште кога беше во Сампдорија, скоро сигурно беше дека ќе дојде во Интер, ама Милан скокнаа го лапнаа, а ние го земавме Пацо...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.629
Поени од реакции
115.139
:pos::pos: Се врати овој.
А таман мислев да пишам дека ми фалат цицките на Бене. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom